Bu ne demekti şimdi lütfen bilen birisi aydınlatsın.

Benim eşimi de biri aradı. X abi hani surda birlikte çalışmıştık. Eşimde şu bu derken adamı tanıştığı eski adamlardan biri gibi hatırladi. Bir şekilde buna ikna ediyorlar. Koydeymis. Altın boncuk bulmuş. Çıkamıyormus. Bana yardım et vs dedi. O an PC açıktı. Daha eşim teli kapatmadan Google yazdım. Aynı cümleler kaç kişi dolandirilmis. Eşim teli kapayinca gösterdim şok oldu. Ben yanında olmasam inanacakti belki de. Nerden numarami buldu nerden beni tanıdığını söyledi falan diye şaşırdı. Halbuki bir şekilde adını ve telini biliyor sadece. Birlikte çalıştık ben Mehmet diyince y yerdeki Mehmet mi diyince bir şekilde ağzından laf alıyor işte.
Canım google yaa :D
Kıt beyinli erkeklerin aklına gelmez tabi. Hemen dolandırılırlar

Merhaba öncelikle konuma inanmayanlar sakın yorum yapmasın.
İnstagram da 1 ay önce birisiyle tanıştım Amerikan ordusunda doktorluk yaptığını söyledi bununla ilgili fotoğrafları da var neyse şuan Kuveyt ordusunda görevde olduğunu anne babasının öldüğünü tek çocuk olduğunu daha önce evlendiğini bir kızı olduğunu eşinin de kanserden öldüğünü söyledi 46 yaşında olduğunu söyledi bunlar ne kadar doğru bilemem.
Tabi biz her gün konuşuyoruz türkçe bilmesine şaşırdım çünkü kendisi İngiliz Amerikan ordusunda ne işi var o da muamma annesi İzmirliymiş türkçeyi o yüzden biliyormuş.
Dün bana çalıştığı yerden emekli olacağını ve yaşadığım şehirde hastane açacağını söyledi
geçen haftada geldiğimde sana ev mi araba mı alalım dedi burada bi saçmaladı zaten ne alaka yani
dün de emekli olduğunu onun için para verdiklerini son bir göreve gideceği için parayı saklayamayacağını ve bana göndermek istediğini söyledi ben tabiki kabul etmedim.
100.000 euro az para ne olacak diyor bir de
neyse benimle evlenmek istediğini hiç görüşmeden çok sevdiğini söyleyen adam kabul etmedim parayı diye dünden beri benimle konuşmuyor çok saçma ya bu parayı bana gönderip ne yapacaktı sizce ?
birkaç mesajı ekliyorum
Bunlar tercume robot kullanan yahoo boys denilen afrikali gencler :D buna hala inanan var mi yaaaa. Sana sakla dicek aonra yavas yavas senden para koparcak. Bunum uzerine amerika koskoca belgesel yapti yahoo boys diye :D

Dolandırıcı.
Önce senden bilgi isteyecek,sonra paketle olmadı ibanla atayım iban yolla diyecek
Sonra ibanda sorun çıktı sen bana gelen şifreyi yolla diyecek. Vs vs
Banka hesabını ele geçirmek için yapılan bir çeşit dalavere.
İnanıp da sohbete devam dahi etmeyin
Aynen bu sejil calisiyorlar. Bu afrikali gencler genelde ya kendi ulkelerinde nijeryada ya da kibrista :D insanlar nekadar saf olmus artik ya

Çok bilindik ve yaygın bir scam. Direkt engelleyin her yerden.

Adam, kutunun fotoğrafını ve kargo takip numarasını mesaj atar. Kutu gümrükte takılır. Önce gümrük vergisi, pul vergisi vb ufak ufak seni tırtıklar. Sonra gümrükten geçmediğini ve orada bir çalışanın kendi hesabından sana banka havalesi yapacağını söyler. Banka havalesi sırasında vergi borcu, döviz kuru farkı, transfer ücreti ufak ufak yine seni tırtıklar. Bu arada, adam asker ya, o son görevinde kötü adamların(mafyanın eline) esir düşer. Sana tek seferlik açılan bir işkence mizansen videosu gönderilir. Adam için o 100.000 Euro'nun içinden mafyaya göndermen için belirli bir para istenir(fidye mealinde). Sen paranın gelmediğini söylersin, fakat baskı yapar. Ondan bundan borç alman için baskı yapar, ne de olsa o gelen parayla borcu ödeyeceğini söyler. Sen buna karşı gelip parayı göndermeyeceğini söylersen 2. bir video gönderilir: Kızım dediği anasız akrabasız yetim yavrucağı da kaçırmıştır kötü adamlar/mafya ve işkence yapmaktadır. Eğer para bulup göndermezsen küçük kızı öldüreceklerdir. Tr polisini işin içine katamazsın çünkü Kuveyt midir başka bir Arap ülkesi midir her neyse aralarında anlaşmazlık çıkacağını, uluslararası alana/haberlere sıçrarsa zaten mafyanın onları öldüreceğini bıdı bıdı bıdı...

Mizansenler genellikle aynıdır ve dünyada çok yaygındır.
Kutu boştur. Hatta kutu yoktur. Fiziksel olarak bir para hiçbir zaman yoktur.
Karşında seninle mesajlaşan 3. Dünya Asya ülkelerinden dolandırıcılık ağının içine düşmüş zavallı bir insandır genellikle.
Hani kadınları alıkoyup zorla senet imzalattırıp pavyonda yıllarca çalıştırırlar ya borçları bitene kadar. İşte buradaki de aynı sistem, iş vaadiyle kaçırıp alıkoydukları erkek ve kadınları senet imzalatıp telefon, pasaport ve kimliklerine el koyarak 100 kişinin üst üste yaşadığı penceresiz ufacık, pis hapishane gibi yerlerde aç ve susuz bırakarak zorla tutarak bu dolandırıcılık işlerini yaptırıyorlar.

Bir Amerikan askeri, yüz yüze görüşüp güven sağlasa bile, iş için bir araya gelseniz bile orduda çalıştığını çok zor beyan eder. Profillerinde üniformalı fotoğrafları yer almaz. Hele ki yurt dışında, Orta Doğu'da görev yapanlar kimliklerini saklar, d.l d.ş.k ortada gezmezler.

Bu konuyu internet üzerinden aratan veya forumda aratanlar olursa diye uzuuuun açıklamalı yazdım.
3 sezon dizi çıkar :d

Abi üzüldüm be. Konu sahibi kız, kimbilir ne hayal kurdu bu çocukla, kimbilir ne umut bağladı. Bugün de sana yakıyorum konu sahibi. 🚬 Geçmiş olsun, bi bardak soğuk su iç. En azından dolandırılmadan karşı tarafı def ettiğine şükret. 🚬😔
hahah ne hayali kurucam görüşmediğim insanla ya :D

Merhaba öncelikle konuma inanmayanlar sakın yorum yapmasın.
İnstagram da 1 ay önce birisiyle tanıştım Amerikan ordusunda doktorluk yaptığını söyledi bununla ilgili fotoğrafları da var neyse şuan Kuveyt ordusunda görevde olduğunu anne babasının öldüğünü tek çocuk olduğunu daha önce evlendiğini bir kızı olduğunu eşinin de kanserden öldüğünü söyledi 46 yaşında olduğunu söyledi bunlar ne kadar doğru bilemem.
Tabi biz her gün konuşuyoruz türkçe bilmesine şaşırdım çünkü kendisi İngiliz Amerikan ordusunda ne işi var o da muamma annesi İzmirliymiş türkçeyi o yüzden biliyormuş.
Dün bana çalıştığı yerden emekli olacağını ve yaşadığım şehirde hastane açacağını söyledi
geçen haftada geldiğimde sana ev mi araba mı alalım dedi burada bi saçmaladı zaten ne alaka yani
dün de emekli olduğunu onun için para verdiklerini son bir göreve gideceği için parayı saklayamayacağını ve bana göndermek istediğini söyledi ben tabiki kabul etmedim.
100.000 euro az para ne olacak diyor bir de
neyse benimle evlenmek istediğini hiç görüşmeden çok sevdiğini söyleyen adam kabul etmedim parayı diye dünden beri benimle konuşmuyor çok saçma ya bu parayı bana gönderip ne yapacaktı sizce ?
birkaç mesajı ekliyorum
Kahkaha attım gerçekten ya bu devirde hala böyle şeylere inanan var mı diye Kaç yaşındasın çok merak ettim? Adam Gerçekleri bile söylüyor olsa ihtimal çerçevesinde söylüyorum 45 yaşındaki bir adam Amerikan ordusunda görev alan Hangi devirde yaşıyor da bir banka hesabı yok ve parayı hiç tanımadığı birisine göndermeye çalışıyor neye güvenerek Türkçe bildiğini iddia ediyor belli olmasın diye de yarım Türkçe konuşmaya çalışıyor.
tatlım Böyle şeylere inanma başın çok büyük belaya girer konuşman bile hata Kaç yaşındasın bilmiyorum ama belli ki Aranızda yaş farkı bayağı var cevap bile vermemeliydin bence. Gerçi şu an olmayan bir insanı konuşuyoruz ama

Abi üzüldüm be. Konu sahibi kız, kimbilir ne hayal kurdu bu çocukla, kimbilir ne umut bağladı. Bugün de sana yakıyorum konu sahibi. 🚬 Geçmiş olsun, bi bardak soğuk su iç. En azından dolandırılmadan karşı tarafı def ettiğine şükret. 🚬😔
Çocuk dediği de 45 yaşındaki adam diye bahsetti Belli ki yaş farkı var yaşı bu kadar belirttiğine göre

Cümleler çeviri ile yazılmış zaten, İngilizce'ye çevirince kalıbına oturuyor. Dolandırıcı belli, engelleyin geçin.

Ya bu kadar saf olmayın rica ediyorum. Adam İngiliz ise Amerikan ordusunda işi ne? Adam Amerikan ordusunda ise neden USD değil de EURO yolluyor?
100 bin Euro yu pakete koyup yollayacak öyle mi? Bakın ben yurtdışında yaşıyorum, yurtdışında kazandığım Euro’yu 10 bini geçince ülkeye nakit olarak sokamıyorum, deklare etmem gerekiyor. Dahası, Türkiye’deki birikimimi de Avrupa’ya nakit olarak sokamıyorum. Birkaç defa yüklü miktarda direkt bankaya yatırdım, Avrupadaki banka hop nerden geldi bu değirmenin suyu dedi. Parayı nasıl kazandığıma dair evrak sunmak zorunda kaldım.

Bu işlere girmeyib

Ya bu kadar saf olmayın rica ediyorum. Adam İngiliz ise Amerikan ordusunda işi ne? Adam Amerikan ordusunda ise neden USD değil de EURO yolluyor?
100 bin Euro yu pakete koyup yollayacak öyle mi? Bakın ben yurtdışında yaşıyorum, yurtdışında kazandığım Euro’yu 10 bini geçince ülkeye nakit olarak sokamıyorum, deklare etmem gerekiyor. Dahası, Türkiye’deki birikimimi de Avrupa’ya nakit olarak sokamıyorum. Birkaç defa yüklü miktarda direkt bankaya yatırdım, Avrupadaki banka hop nerden geldi bu değirmenin suyu dedi. Parayı nasıl kazandığıma dair evrak sunmak zorunda kaldım.

Bu işlere girmeyib
engelledim kendisini zaten teşekkür ederim

allah aşkına 1 ay önce instagramdan tanıştığın adam sana sevgilim falan diyor
yüz yüze bile gelmeden sevgilim demiş herif
para pul konusunu geç sırf şu hitabı duyduğun an kaçman lazımdı

Back