bu nasıl iftara davet !!

minnosumbenim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2010
226
0
116
Ankara
arkadaslar ya sinirlerim zıpladı resmen....
kv bugün annemi aramış iftara davet etmiş annemde şeker hastası bu yıl orucunu yata kalka tutuyo inatla ...
annemde demiş bugün çok kötüyüm daha kalkamadım yataktan allah razı olsun ama kendim hiç iyi hissetmiyorum gelemem ki demiş kv olsun gelin filn die ısrar etmiş annemde vallahi bugün çok kötüyüm kalkamıyorum yemiş kadar olduk eline sağlık demiş kv de siz zaten yabanisiniz hadi hadi deyip telefonu kapatmış .....annem bişey diyememiş...

eşim aradı beni annemler sizinkiler davet etcekmiş bizide çağırıyolar gider miyiz dedi bende annemler gelecekse olur dedim.. bu arada daha hafta sonu bendelerdi iki tarafıda yemeğe aldım. annemi aradım annem aralarında geçen konuşmayı anlatınca şok oldum sinirlendim çok ...

anneme kızdım anne bu kadın sana 2.kez böyle konuşuyo nie cvbını vermiyon nie böyle sessizsin ezdiriyon kendini ya dedim ...onunla uğraşcak halim yok ne derse desin allah görüyo biliyo filn dedi..
o ara eşim aradı anlaatım ona da galiba annesini aramış ne dedi bilmiyorum artık bende sinirimi alamayıp aradım kvdeyi.

dedim öncce napıyosun anne filn dedim sonra yabaniymişiz biz öyle demişsiniz anneme neden böyle bişey dediniz ki neyini gördünüz annemin dedim.. bana diyoki ben çağırıyorum rica ediyorum gelmiyo diyo dedim kadın hastayım kalkamadım yataktan demiş size gecen teyzemde davet etti onda da hastalanmış orayada gidemedi size alınmış bi tavır deilki hastayım die durumunu anlatmış dedim... evet ben demedim demiyorum söyledim öyle annen az konuşuyo gidip gelmiyo bize biz artık akrabayız her zamn gelip gitmesi lazım filn kıvırmaya basladı .. bende dedim az konuşuyo die yabani mi dedim benim annem öyle herkesle samimi olamaz hemen dedim yanlış anlasıldı galiaba kızım diyo bana herhalde yani bende alındım ne demek yabani dedim ısrar ettim gelmeyince dedim diyo hala yalvaracak deilim ya diyo bende iice sinir oldum hala anlamıyosunuz kadın hastayım diyo bugün kötüyüm diyo dedim siz gelin akşama dio bende gelemem ben de hastayım dedim annenler gelmiyomu yani dedi bilemem o lafın üstüne gelirler mi dedim neyse işim var benm dedim kapattım teli sinir oldum ama bu yaptığı 2. bi keresinde de bi laf söyleyip kapatmıştı anneme bişey dememiştim şimdi aradığım bence gayet ii oldu sizce ?????

Bence iyi olmuş, annenle canının istediği gibi konuşamayacağını anlamıştır

hastalık bu yaa nasıl bi anlayışsızlıktır bu. şeker hastalıgında aç kalmanın ne kadar zorlayıcı oldugunu yaşamış olsaydı bilirdi ancak. aramakla cok iyi yapmışsınız yerinizde olsam daha sert konuşurdum, kimse benim annemle öyle konuşup üzemez, herkes haddini bilecek..

kayınvalidenin annenle boyle konusmasını hoş karşılamadım ayıp etmiş yani..sonucta yarın yüz yüze bakacaklar..ama anlamadığım eşin daha ilk başta bizde gidermiyiz dediği zaman annemlerde giderse gideriz demişsin? o kısmını pek anlayamadım...kayınvaliden de aranda baska sorunlar da mı var acaba :26:

yok canım uzun zamandır sorun filn yok evlilik öncesi çok canımı sıktı ilk zamnlar çok baskı kurdu ama başaramadı eşm çok şükür karıştırmıyo mesafeliyiz.. nie öyle dedim daha pazar günü ben iki tarafıda davet etttim bugün salı gitmek istemedim biraz da hastayım dün acillik oldum annemler giderse mecbur bizde gitmek zorunda oluruz ölye demek istedim nie mecbur çnkü annem fazla konuşan birisi deil bide kv çok gereksz konuşan birisi sıkılıyolar hiç deilse ben olunca annemin konuşacak bişeyleri oluyo o yüzden hem annem bensiz gitmedi hiç kvdeye napcakki tek başına

anladım canım..sen iyi hoş düşünmüşsün ama ya kavınvaliden...
ağzının ayarı yok sanırım

Kaç yaşına gelmiş, hala saygıyı öğrenememiş.
Eğer anneniz bu davette gitseydi kv'niz bu seferde başka bir olayda yabanisiniz derdi.
Kadının derdine bak ya..
Allah ona da verir öyle bir hastalık, o zaman anlar "yabaniliği".

ohhh ağzına sağlık çok iyi etmişsin. Annecin de yazık yaa genede ona karşılıkmı vericem diyor. K.v hemen gidimde bir geçmiş olsun diim demesi gerekirken yabani bilmem ne diyor ne ayıp. Sen ağzını , tavrını bozmamışsın tebrikler. Çok iyi etmişsin ama daha da uzatma boşver anlayan anlar anlamayan senelerce konuşsan zaten anlamaz.

Son düzenleme:
Ağzına sağlık valla,iyi yapmışsın.Ne öyle ezmeler falan,hiç hoşlanmam bende mesafeyi bilsin.

Kayınvalideniz çok ayıp etmiş annenize karşı hastalık bu bugun anneniz yarın kayınvalideniz hasta olur.

Annenize çok geçmiş olsun benim annemde şeker hastası ve oruç tutamıyor doktorlar şeker hastalarının oruç tutmalarını doğru bulmuyor aynı şekilde hocalarda doğru bulmuyor anneniz vucudunu yoruyor açlıga ve susuzluga dayanamaz çünkü, annenize söyleyin tutmasın çünkü şeker hastalarının yorulmaması gerek eger oruç tutmaya devam ederse Allah korusun hastahanelik olabilir iftar sonrası hastahaneye kaldırılan bir sürü şeker hastası var.

eşin seni aradığıda annemler iftara gelirse bizde gideriz demen enteresan.Bu kv den ile annen arasndaydı karışmamalıydı bnce.

Herkez kızmış ama Ben çok kızamadım kayınvalideye yaa.. :44: Çağrılmış davet edilmiş gidilmeyince bozulmuştur.Mhtemelen daha önceden de reddedilmiş ki öyle demiş durup dururken dememiştir herhalde..Ama yinede hoşbi laf olmamış tabi...Sizinde annemler gidiyorsa giderim demenizde ayrı bir mevzu yani...

hiç sorma canım ya 2 yıldır tutamıyodu bu yıl kendimi ii hissediyorum illa tutacağım diyo baska bişey demiyo babamla ben o kadar dedik bak hocalarda kızıyo dedik istersen diyaneti arayalım dedik babam aramış hoparlör acık ordaki kişi kendini ii hissediyosa tutsun mahsuru yok ama kötü olurssa hemen bozsun demiş annemde duydu bunu bu yıl tutcam iiyim ben diyo ama bazı günler kötü halsiz kalıyo özellikle iftardan sonrası gelde laf anlat artık diyanette tut dedi diyo karışmayın diyo

canım daha önce davet edlmedi ramazan dışında iki tarafta etti birbirini zaten gidilip gelindi kaç kez ama bugün annem çok kötüyüm demiş kalkamıyorum demiş bence k burda geçmiş olsun o zamn hangi gün ii hissediyosan buyurun beklerim demesi gerekmezmiydi .. annemin ben gitmem oraya gibi bi tavrı yokki ....

ben eşime neden öyle dedim onun açıklamasını yaptım dün acillik oldum hastayım üşütmüşüm annemler giderse mecbur gitmek zorunda kalcaz bizde demek istedim ayrıca daha pazar günü iki tarafıda ben davet ettim aradan 2 gün geçti daha yoksa herhafta gidiyoruz kvdeye...

Actigin konu icinde en cok ilgimi ceken annenin seker hastasi oldugu halde oruc tutmasi oldu. Cok yanlis... Ustelik bunun dogru olup olmayacagini sormasi gereken kisi diyanet filan degil doktoru olmaliydi. Seker hastaligi gayet ciddi bir hastaliktir, gun icinde sekerin dusmesi (beyin sadece glukoz ile beslendigi ve isleyebildigi icin) bayilmasina, beyin fonksiyonlarini kaybetmesine ve hatta olumune bile yol acabilir. Iftarda seker yuklemesi gene anneni komaya sokabilir. Kanda duzensiz seker sinir ve dolasim hastaliklarina, bobrek hastaliklarina (bobrek yetmezligi ve dialize mahkum olma gibi) ve hatta korluge bile yol acabilir. Ne buyuk cesaret!

canm ıyı söylemişin valla ne demek yabani ya anlayısı kıtgaliba kadının hastaya saygısı olmayanın kendinede saygısı olmazmış bosver iyi demişin

anneniz seker hastasi oldugu halde israrla oruc tutuyorsa , aksam yediklerine dikkat etsin, pilav makarna sekerli meyve sularini tüketmemeye dikkat etsin. kendimden biliyorum dün iftarda pilav yedim, sofrayi bile kaldiramadim, asiri bayginlik halsizlik uyku hali.
ama az ve saglikli yiyince cok rahat geciyor.

kayinvalideniz seker hastaligini hafife aliyor belliki, bende ilk günler kimseye iftara gitmedim kimseyi de cagirmadim.
bence bu uzun sicak oruc günlerinde iftar davetleri olmasin. cok zorlayici cünkü.

ay arkadaşlar şeker hastasının oruç tutmaması gerek diyosunuzda malesef biz yaşlılara anlatamıyoruz bu durumu. benim annemde tansiyon hastası yıllardır daha başka bi sürü hastalığı var. geçen ramazan komple şişti kadın kaskatı oldu doktorunu buldum zar zor adam o hastaneden o hastaneye gitmiş buldum izini bayada uzak annemi götürdüm adam anneme diyo teyze kaç yaşındasın dünyanın ilacını kullanıyosun hemde ilaçların hepsi ömürlük ilaç. ne orucu tutuyosun sen ben sana daha öncede demedimmi hepimiz müslümanız varsa günahı rabbim bana yazsın sen oruç tutamazsın. annem tutmadı geçen yıl. ve bu yıl ramazandan önce geçen yılın borcunu tuttu şimdide ramazanı tutuyo arıyorum sesi bitkin hastalıklı. resmen sinirimden deliriyorum. günaha giriyosun vücudunu yıpratı bilmem ne sonra iyi numarası yapıyo. anlatmıyosun yaşlılara işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…