Bebek Beslenmesi Bu nasıl çorba tarifi anlayamadım ben

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

angal_19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2010
15
0
86
Balıkesir
Kızlar size bişey sormak istiyorum. Daha yeni yeni ek gıdaya geçiyoruz internetten araştırma yapıyorum tarifler alıyorum ama anlamadığım bişeyler var mesela altta bir sebze çorbası tarifi var tarifte haşlanmış sebzeleri tel süzgeçten süzünüz üzerine zeytinyağı ilave ediniz diyor.Sebzeleri süzdükten sonra zeytinyağını suyuna mı posasına mı dökücez suyunu döksek posası gidince sırf su olur posasına döksek sebzelerin vitamini zaten suyuna geçer anlayamadım yanii lütfen aydınlatın beni

BULGURLU SEBZE ÇORBASI

Malzemeler:
1 orta boy domatesin yarısı
1 orta boy patatesin yarısı
1 orta boy kabağın yarısı
2 çorba kaşığı bulgur
1 çay kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı:
Bulgur, kabak, patates ve domates haşlandıktan sonra tel süzgeçten süzünüz daha sonra üzerine 1 çay kaşığı halis zeytinyağı ilave ediniz. Bebeğinizin bulgurlu sebze çorbası hazır.

canım zaten haslanmıs olan sebzeleri tel suzgecten gecirince posası pek kalmaz gibi, yani sıvı seye zeytinyağı dökeceksindir bence. Mercimek çorbasına patates ve havuç koyuyorum ben buna benzer gibi o da, posa filan kalmıyor geriye.

Tabi benimki bekar deneyimsiz birinin mantıgına uyan sey, deneyimli anneler daha iyi bilir.

cok iii haşladıgında posa cok az kalır muhallebi kıvamında olur onada bi kaşık zeytinyagı dökeceksn olup bitecek

çok pişmiş olduğu için tel süzgeçten tamemen geçecek amaç ezmek,blendrlada aynı işi yapabilirsin hepsini pişirip blendrdan geçir ben öyle yapıyordum..

çok teşekür ederim arkadaşlar bu kadar basit şeyi anlayamadım işte insan acemi olunca panik yapıyor öğrencem bende işallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…