Mutfak Dekorasyonu Bu mutfaklar bize ne kadara patlayabilir?

bende yeni evime yaptırdım mutfak.hatta 2 kere yaptırdım ilkini kötü bi marangoza denk geldik uyduruk kıytırık yaptı dolapları yenilemeden paramıza çöreklendi gitti kazıklandık yani.ikincisini iyi bi usta bulup yaptırdık üst dolaplar altlara göre daha iyi durumda oldugu icin sadece alt dolapları yaptırdık 1500 liraya.üst dolaplarıda bi aksilik cıkmassa eylül gibi yaptırıcaz oda 1500-2000 lira gibi bi rakam tutucak .bizim basımıza gelen sizin basınıza da gelmesin ucuz etin yahnisi misali kalıyorsunuz ortada paranızamı üzülüceksiniz halinizemi sonrası cok zor oluyor.1500 liraya kaliteli iyi malz.lerle yapılmıs mutfak cok zor bulursunuz ama halihazırdaki mutfagınıza eklemeler yaptırabilirsiniz.

haddim olmayarak nacizane bi tavsiye durumunuzu bilemem tabiki ama kendi evinizse gözünüzü karartın iyi bi sey yaptırın biraz borc ödersiniz.sonra insan cok üzülüyor.

Bizde yeni mutfak yaptırdık fayanslarımız 1000 tl tuttu mermer üstu ufak taşlarımız 200 tl tuttu dolabımız 2200 tl tuttu mermerimiz 1000 tlydi gerçekten yüklü bir mebla gerekli mutfak için az parayla altından kalkmazsınız malesef

eğer şimdilik idareten yaptırıyorsanız yapı marketlerinde uygun fiyatlarda mutfak dolapları mevcut..mutfağınızın şekline göre istediğiniz kadar dolap artırımı yada maddi olanağınıza göre yaptırabileceğiniz seçenekleri sunuyorlar..eğer uzun ömürlü düşünüyorsanız,iyi bir çizim ve kaliteli ustayla biraz pahalı ama başınıza iş açmayan mutfak yaptırabilirsiniz..taksit imkanlarıda oluyor..şimdi yaptırmazsanız ileride zor,başka masraflar çıkıyor..Allah kolaylık versin,zevkli bir o kadarda yorucu dönem..inşallah hep mutlu olun...

resim eklemeyi bilmiyorum ama tekzenin sitesinde görebilirsin ben baktım var orada sade bi model tercih senin

bizde bu mutfakların aynı modelini renk siyah beyaz olacak sadece 1500 ve 1800 arası marangoza yaptırıyoruz . 3 metre bu arada mutfak. biz çok baktık koçtaş ,leroy merlin,ikea filan ama maliyetleri 2000 binin üstünde oluyor. ayrıca tezgahlarıda çok kötü hazır mutfakların. bir kaç yere sorup yaptırmanızı tavsiye ederim ucuz gibi gözüküyor ama çok teferruatı var yapı marketlerdeki mutfakların. biz sadece mutfak fayanslarını leroy merlinden aldık. çok uyguna bulduk.dışarıda 300 denildi seramiğe ,biz leroy merlinde 138 liraya aldık. allah yardımcınız olsun. herşeye çok fazla para isteniyor tuvalet banyoyu değiştirmiyoruz bizde çok pahalı tuttuğu için. ileride inşallah artık

şuda var canım ama mutfak dolabı ne kadar fazla olursa fiyat okadar artıyor. bizim ankastre bulaşık makinesi derken 3 metrelik muftak ta az yer kalıyor.komple yaptırmaya kalkarsan 2000 den aşşağı iyi mutfak bulman çok olur

Büyük yapı marketler haricinde 1500 tl ye yaptıramazsın.
Şu da var o marketlerden aldığın bir mutfak da pahalıya patlıyor.
Bir arkadaş değinmiş zaten,montaja geldiklerinde mutfağı hazır istiyorlar,
yani sen önceden kırdırıp,attırıcaksın.Fayans kısmını da halletmiş olucaksın.
Montaj+nakliye ücretleri var.
Yani 1500'ü geçebilir tahminimce.
Tanıdık bir marangoz varsa siz mutfağı alıp sadece nakliye ücreti verseniz,
uygun bir fiyata da taktırsanız.
Aynı mı olur ki bilemedim.

Kızlar hepinize çok teşekkürler:)
Tanıdık bir mutfakçı ile anlaştık, 3200e yapacak sağolsun:) herşey içinde, bitek ara duvarın seramiğini biz satın alıcaz:)
Napalım kararttık gözü
Tezgahı da şimdilik mermerit taktırcaz, durumumuz toparlanınca inşallah daha iyisi:)))

kaç metre mutfağın resimdekiler kadarsa bana küçük geldi ve dolayısıyla 3200 az biraz pahalı geldi 2500 belki
benim babamda marangoz bende evlilik hazırlığındayım ve herşeyimi babam yapıyor
benim mutfağım L şeklinde gerçi Lnin kıvrılan kısmı 1,5 metre fln ama dolaplarım baya var toplamda 24 kapağım fln var
tezgahım süper granit kaç metretül olmuştu hatırlamıyorum ama 700 tl ona verdik kulplar 250 flndı sanırım
geri kalan dolapta alüminyum kapaklar onların camları ( 4 tane alüminyum çerçeveli kapak var 3ü üste biri evye altında düşme kapak) kaplamaları osu busu 2700 tutmuş
yani toplamda 3650 aa birde ben bir buçuk gözlü damlalıklı evye istedim o da 190 tl idi
mermerit ne kadar daha mı ucuz takılacak ayrıca evyen mermeritten mi dökülecek kaç metretül gidicek kulplar ne kadar dolabın kaplaması nasıl olacak bunlar hep fiyatı etkileyen etmenler
sonra istersen dikkat ettiklerimi de söyleyebilirim sana menteşelerine stopper mutlaka taktır dolapların 3 raflı olsun sen ihtiyacına göre 1 rafı istersen zaten çıkartırsın sonra ben evye altını normalde dikey 2 kapak yaptırmadım çünkü öyle koca bi alanın ziyan olduğunu düşünüyordum o yüzden 2 yatay kapak oldu üsteki cam düşme kapak oraya deterjan fln koyucam altı da çekmeceli içinde sepet var kiler olarak kullanmak için normal çekmece de pek ala olur daha iyi anlaşılması açısında bir de foto ekliyorum o zaman daha kulplar takılmamıştı

Mutfağımın üst kapakları krem alt kapakları mürdüm yapılıyor, tezgahı da kayınpederim bedavaya getirtti çimstone yapılıyor. Şimdi tek sorunum tezgahların arasındaki duvara alacağımız seramik ne renk olmalı ve nasıl bişey olmalı.. Mutfak biraz az ışık alıyor ondan dolayı çok koyu renk içeren bişey istemiyorum.
Var mı bir öneriniz kızlar? Küçük küçük kare seramikler mi güzel durur, dikdörtgen şeklinde olan 2 renkli olanlar mı?

dikdörtgen olanlar daha güzel bence kare çok monoton duruyo....bir an önce biter ve en önemlisi içine siner umarım

canım betaş cam mozaik modellerine bakmıştım ben de bi aralar...betaş cam mozail L1151 15*73 olan ölçü mesela şık duruyo kareler hoş değil gibi bi bak istersen

ben bu konuları çok çok geriden takip ediyorum galiba... ama yeni akrilik çizilmez yüzeylerde çok çok hoş duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…