Bu mübarek günde kalbimi kırdınya ne layık san onu gör

Bu bi kayınvalide meselesi değil, o dış kapının mandalı. asıl sıkıntı eşiniz. bu durum nasıl çözülür asıl onu hiç mi hiç bilemicem. çünkü bu lafları ona söyleten şey, fikri geçmeyecek. iftar sahur meselesi değil bu ya.

bence o an soylenenler sadece fitre olayi oldugunu dusunmuyorum
bu kadar yorum yapan kisilere cevap verilmediyse
konu sahibi su an nerde ne durumda onu merak ettim oncelikle
bu evlilik oncesinde catirdamis bence

esinin soyledikleri cok cirkin, anasi konusuna girmiyorum bile.. lafi oraya buraya cekistirip, karsidakini bastirmak icin olmadik yaftalar yapistiranlar (annem geldi diye boyle yapiyosun, gibi..) bana cok hain ve anlama fukarasi gelir.. yada isine geldigi gibi anlamak isteyen..
kadinin ya karismamasi lazimdi, yada ortaligi teskin edip konuyu kapatmaya ugrasmasi.. gelip o da iftirayla, utanmazca sana sahur hazirlatmis..
bsy soracagim, sen bu insanlardan korkuyo musun? laf anlamaz, objektiflik ve empati bilmez insanlar olduklari belli, sindirilmissin sanki? ya da yilmissin..
o basi yanan(!), senin olmeni dileyen kocandan sana aile olacagina emin misin?

Son düzenleme:
çok çiğ laflar ya. nasıl da hemen söyleyiveriyorlar değil mi? halbuki birine yardım için başlatılmış iyi niyetli bir konuşma nerelere varmış. bu erkekler yeminle çiğ süt emmiş. diyecek lafım yok canım. burada derdini paylaşan hanımlar hep benzer tip kocası olanlar. ben yine hepsini ve onları böyle yetiştirip, sonradan da destekleyen annelerini Allah'a havale ediyorum. oturup dua edicen, Allah'ım hakkımda hayırlısını bana yaşat diye. hayırlıysa bu evlilik huzur dolsun evin, değilse de su bahane olsun kurtul git. el adamının lafı da yenmiyo, yutulmuyo ya, nasıl insan bunlar, bu mübarek ayda benim aklım almıyor. Allah yardımcın olsun canım benim. bolca Nas, Felak ve Ayetel Kürsi okumanı tavsiye ederim. aslında yüzüne okkalı bi tükürüp evi terk edecen de, öyle hemen olmuyor işte.
gercekten de burda acilan konulardaki adamlar hep bu veya %90 bu model.. anlama kapasiteleri, konusma tarzlari, kavgadaki duruslari/cumleleri bile benzer resmen..
Rabbim duzeltsin, hidayet versin inşaAllah..

bilemiyorum ama sizin tarafınızın kuzen kadar yakın degılse ben esınızden yanayım
kuzenım duskunse acıkcası dımın dıdısına ben vermem fıtremı zekatımı

Teyzesinin kızının muhtaç olduğu belli mi? Rızkını kazanan kimseye zekat düşmez evi kira dahi olsa...Ailesinin geçimini sağlaması yeterlidir..Önce teyze kızı muhtaç mı onu öğrenmek lazım.Ayrıca herkes kendi zekatından ve fitresinden sorumludur.Kadın kendi kazanıyorsa kendi istediği kişiye verir,ayrıca konu sahibi arkadaşının da akrabasıymış vereceği kişi...Belki daha çok ihtiyacı var.Bunu öğrenmek lazım önce...

Çok ilginç bir hayatın var...Önceki konularına baktım şöyle bi enteresan...
genelde actigin konulara pek yorum yazma gereği bile duymamissin...
Yani alismissin sanki artık
boşver sabaha unutursun nasılsa..

Tatlım bu="DerinDeniz834, post: 41585397, member: 684852"]Bosanacak gucunuz,cesaretini,niyetiniz yok ise; esinizle oyle ya da boyle yasamak zorundaysaniz kavga etmeyin. Alttan alin. Fitreyi vereceginiz kisiyi teklif ettiniz,tepki aldiniz. Tamam bitti. Sadece teklif etmistim bu sene de boyle yapalim diye. İstemiyosan vermeyiz,deyip konuyu kapatmaniz lazim.

Kayinvalideler -istisnalar haric- ogullarini tutar ve onlari hakli gorurler. Bu bence gayet normal. Kayinvalidenin soylediklerini cok da kaale almayin.

Tum bunparin aksini yaparsaniz,uzulen siz olursunuz.
Tatlim bu istisnaları ben merak ettim neymiski analar hep oğullarını tutarlar biz söz var hatta istisnalar kaideyi bozmaz die[/QUOTE]Aynen bu yorumdakı gibi davranın ya bu deveyı güdecen ya bu dıyardan gıdecen...

Her zaman büyük büyüklüğünü,küçük küçüklüğünü bılecek işte kardeşim. Siz küçüklüğünüzü bilmişsiniz de,ama kvalıdeniz olacak insan maalesef ki vasat.. Yazık ya,orada ortalığı idare etmesi,düzeltmesi gerekırkeni yaptığına bak. Senın oğlunun da evlılığı söz konusu orda. Oğlunda üzülüyor. Sen öyle yaparak oğlunun tarafında olduğunu sanıyorsun da, belkıde bır evlılığı kurtaracağın yerde,senın elinde parçalanıyor be kadın ! :/ Kardşeim siiznn suçunuz varsa o da şudur,kvalıdenız evınızdeyken böyle şeylerı konuşmanız. Yüksek seslemı konuştunuz bilmiorum. Belliki kvalıdenız kabarık kulaklı@ ya da siz çok seslı konustuğunuz için uyandı.. Ama bundan sonra kavlıdenız evınızdeyken veya sız ona gittinizde sıradan bır konuyla alakalı bile,eşinizle konuşmayın derim... Eşinize gelecek olursak,çok fevrı davranmıs. Anlamak istediği gibi anlamıs. Sizin çalısıyorsunuz diye eşinize karşı kibirlenme mı oluyor acaba az da olsa. Senın paranibenım param gbısıne. Erkekler bu konuda çok hassaslar. İşlerine gelmıyor ksıacası,Nem kapıyorlar bu konuda ufacık bır seyden..

Potasyum siyanur temin et. Biraz zor olabilir ama mümkün. Acıbadem tadında olur. Bu aromanın olduğu bir tatlı yap, cookie gibi. Hik demeden giderler. Cesetlere otopsi yapılmasına engel olacak şeyleri de sen düşün. Hepsini ben dusunemem. Cevrem yok, cesetler başıma bela olur diyorsan doğaya çık. Mantar topla. Deneye deneye zehirliyi bulursun. Yap mantar soslu spagettiyi olsun bitsin. Az miktarda kendin de ye. Kimse bundan suphelenmez. Her yıl bir sürü insan ölür böyle.
Ben radikal ve kesin çözüm insaniyim. Bilimsel çalışırım. Laga lugayla uğraşma. Cinayet bana göre değil diyorsan hala o evde ne işin var?
ay süpersin solanas. uykudan gözümü açamıyordum. iyi geldin:)

hem çalışıyorsun hemde bu hakaretleri hazmediyorsun pes yani seven erkek o lafı söylemez bence burda ağlayacağına ona hakkettiği dersi vermelisin sabaha kadar ağlamışsın yazık değilmi bu mübarek ramazan günü değmeyecek insanlar için üzülmene ama şimdi ağlarsın yarın bi canım der unutursun biz kadınların zaafı bu ancak yerinde olsam haddini bildirirdim ..

Bazıları ne kadar sabırlı mı desem fedakâr mı desem başka bişey mi desem bilemedim. Hala o adamın yanında nasıl ddurabiliyorsunuz. Gece vakti demem kalkar giderim. Annemler yoksa ya da rahatsız etmek istemiyorsam otele giderim. Çocuğumu da evde bırakırım babası babannesi bişey yapacak değiller ya. Belki polise gider beni kovdular derim bilmiyorum ama. Oturup onları dinleyip ağlamam

Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını tek tek okudum. Kirginligimi Kizginligimi hâlâ atamiyorum. Eşim Özür dilemek bi yana benle konuşmuyor bile. Bir saat uzakta kız kardeşime geldim bi kacgun kalicam burda. 10 yıllık evliligimiz var. 2 çocuğum var. 10 yıl içinde çok çektirdi bana normalde iyidir ama annesi olduğu zaman çok değişiyor. Ben eminim biz bu konuşmayı yaptigimiz da kv bizde olmasaydı eşim bana bu kadar celallenemezdi. Niye böyle yapıyo anlamıyorum. Çok soğudum ondan yüzünü görmek istemiyorum. Annesinin yanında beni yerin dibine soktu.

Üstelik bir hafta önce bucağıma caydanlik devrildi ikinci derece yanık oldu bir hafta boyunca kv neyin var diye çıkıp gelmedi ben bu halde onu yemeğe davet ettim çeşit çeşit hazırladım sonundada bana bu şekilde teşekkür ettiler.

Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını tek tek okudum. Kirginligimi Kizginligimi hâlâ atamiyorum. Eşim Özür dilemek bi yana benle konuşmuyor bile. Bir saat uzakta kız kardeşime geldim bi kacgun kalicam burda. 10 yıllık evliligimiz var. 2 çocuğum var. 10 yıl içinde çok çektirdi bana normalde iyidir ama annesi olduğu zaman çok değişiyor. Ben eminim biz bu konuşmayı yaptigimiz da kv bizde olmasaydı eşim bana bu kadar celallenemezdi. Niye böyle yapıyo anlamıyorum. Çok soğudum ondan yüzünü görmek istemiyorum. Annesinin yanında beni yerin dibine soktu.
eşinin sana saygısı kalmamış canım kal 1 kaçgün arama burnu sürtsün özür dileyene kadar

Üstelik bir hafta önce bucağıma caydanlik devrildi ikinci derece yanık oldu bir hafta boyunca kv neyin var diye çıkıp gelmedi ben bu halde onu yemeğe davet ettim çeşit çeşit hazırladım sonundada bana bu şekilde teşekkür ettiler.
haketmeyene değer verirsen sonucu buşekilde oluyor malesef

Kalkıp sofrayı nasıl hazırladın diye soranlar olmuş hakliyken haksız duruma düşmek istemedim. Kv oğlunun dediği gibi o geldi diye bu kavga çıktı sanmasın istedim. Sabaha kadar ya sabır çektim

Sonradan esinle aran duzelsede insan soylenen sözleri unutmuyor. Evlendigimizde işim yoktu ev hanımıydım o zamanlar eşimle her tartismamizda bana, bu evde benim ekmegimi yeyipte beni pacamdan kapamazsin derdi 10 yıl oldu hala o sözü aklıma geldikçe ağlarım. Sonra mevlam banada bir iş nasip etti

Kalkıp sofrayı nasıl hazırladın diye soranlar olmuş hakliyken haksız duruma düşmek istemedim. Kv oğlunun dediği gibi o geldi diye bu kavga çıktı sanmasın istedim. Sabaha kadar ya sabır çektim
değil sabaha kadar ölene kadar ya sabır çeksen olmaz bu iş...
aklımın almadığı konular bunlar,dövme sövme bir yana
annesine "bıktım gebersin" kurtulayım demek başlı başına boşanma sebebi
annesine eşinden dert yanan karaktersiz bir adam bu,diğerleri beklenir zaten
evim yok işim yok çocuğum var mecburum diye bunca eziyete katlanmaya(!) devam eden zihniyetten tiksiniyorum

X