Bebek Beslenmesi Bu menüye bakarmısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Zaten herşeyi yiyordu da şimdi de yemez oldu arkadaşlar 4 tane dişi birden çıkartıyor, grip. Herşey biraraya geldi

Zaten herşeyi yiyordu da şimdi de yemez oldu arkadaşlar 4 tane dişi birden çıkartıyor, grip. Herşey biraraya geldi

Benim oğlumda grip oldu birkaç gündür çok zor yiyor.Evde bikaç gün içinde geçmezse doktora götüreceğim.
hasta olduğunda ve diş çıkartırken yememesi çok normal.Böyle zamanlarda kolayca yutabileceği şeyler vermeye çalış.Öğlen ve akşam değişik çorba verebilirsin içine ufak ufak ekmek doğrayıp..
Meyve püresi yerine suyunu sıkıp içirebilirsin..
katı meyva sıkacağın varsa elma ve havucu karıştırıp sık içir seveceğini umuyorum
akşamları muz vermek yerine çorba yada muhallebi verebilirsin dönüşümlü olarak.Sen akşam öğününde muz yermisin böyle düşün?*
Muzu ara öğün olarak yoğurda karıştırarak yada sade vermen daha iyi olur.
sevgilerr....

Dün buhar makinası ile uyudu ilk defa. Biraz daha rahattı gecemiz önceki güne göre. Dün akşam muzla sütü karıştırıp verdim ara öğün! olarak. Akşam yemek istemedi. Tok tutuyor sanırım muz ondan. Bizimkine öğlenleri sebze çorbası yapar verirdim çok tok tutardı sanırım yine akşam yemeği yemezdi. Akşam yemeği ancak kendi isteği zaman yiyor bizimki.
Üstten bir tanesi patlamış ama ne kadar sürede çıkacaklar bakalım. Meyve püresi vermeye çalışıyorum daha çok. Zaten biberon olayımız olmadığı için meyve sularını ancak kaşıkla verebiliyorum. Zor oluyor biraz.

Yoğurdu hergün veriyormusunuz arkadaşlar?

Biberona alışmadıysa kaşıkla meyva suyu içirmek zor olur öyleyse püreye devam:)
Yoğurdu hergün vermiyorum ben haftada 2-3 kere ama bizimkisi hazır meyvalı yoğurtlara bayılıyor onu versem hergün yer
akşam yemeğinden önce ara öğün veriyorsan iştahı kapanıyordur yemeği reddedebilir.Ben genelde akşama doğru pek bişey vermiyorum iyice acıksın akşam düzgün yesin diye.Ara öğünü sabah kahvaltısından 1 saat sonra meyve suyu yada püresi yada yoğurt bazen bisküvi,birde öğlen yemekten 1,5 saat sonra falan veriyorum.Şimdi günlerde kısaldı ya yazın uzun günlerde daha fazla yiyordu.Şimdi çabuk akşam oluyor.Gündüz 2-3 saatte uyuyunca gün bitiyor.Akşamüzeri bişey yedirmiyorum acıksın diye ona rağmen bikaç gündür hasta olunca akşam çorbayı bile çok zor içirdim.

Bizimkisi gündüz gözünü kırpmıyor bile. Hiç uyumuyor. Sürekli emmm emmm diyip duruyor , uykusu da var uyumuyor. Akşama doğru yığılıp kalıyor az bişey uyuyor, sonra geceye yine zor uyuyor. Dün gece yarısı buhar makinasında su bitmiş , kalktı öksürük içinde kustu. Çocuk diş üzerine bir de grip çıktı.
Ya önceden ne çok şey yedirirmişim diyorum. Günde 2 ara öğün meyve püresi , hergün yoğurdunu yerdi şimdi gün bitiveriyor, emmm emm diye diye...
Benimki hazır yoğurdu pek sevmiyor. Hele meyveli ise daha çok sevmiyor. Hatta geçen kustu onun yüzünden.
Menümüzde havuç ve elma rendesi vardı yoğurdun içine , hele onu verince kesin kusuyor. Benim bile midem bulanıyor onu ağzıma alınca çocuk haklı.
Havucu başka bir şekilde vermek lazım sanırım. Pişirip vermek daha mantıklı...

havuç çorbasıda yapabilirsin nette bebekler için havuç çorbası tarifi var ben yazmıştım ama daha denemedim.Deneyenler çok beğenmiş..Yada patates,havuç,mercimek karışık çorba yapabilirsin öylede havuç yemiş olur arada...
Bende az önce annemle konuştum.Oğlum öğlen tavuk sulu sarımsaklı un çorbası içmiş bir kase arkasından ballı limonata içmiş biraz şimdi uyuyormuş.Grip olduğu için öğünlerini değiştirdik gribe nezleye fayda edecek şekilde hazırlıyoruz...

Tam da bugün akşam havuçlu mercimek çorbası verdim. Ama korka korka, acaba kusar mı diye. Az bişey verdim, babası kızdı yeter diye. Boğazına yapışıp kalıyor, öksürüyor. İkindin meyve püresi vereyim dedim. Elma, erik, mandalina da koyayım dedim ama ilk kaşıkta öksürük yaptı kustu öğlenki yediğini de çıkardı (

Senin oğlun ne kadarlık şimdi canım? Bal felan vermeye başlamışsınız siz de... Bir de tavuk suyunun faydası yok diye biliyorum ben. Direk kendisini verseniz daha iyi olur. Et suyu da anemi yapıyormuş.

Benim oğlum 15 aylık.O yüzden balı rahatça veriyorum ama hergün değil gün aşırı yada böyle sütün içinde falan...
Tavuğun kendisini yemiyor. tavuk suyunuda çorbalara lezzet verdiği için kullanıyorum daha iştahlı yiyor..
Et suyuda güzel oluyor çorbalarda kansızlık yapacak kadar sık kullanmıyorum canım...
Eti yada tavuğu ancak haşlayıp iyice ufacık didiklersem çorbanın içinde o şekilde yiyor..
Hasta olduğu için yememesi kusması normal birde yerken öksürük tutuyorsa çıkarıyordur tabi yavrucuk ne yapsın..umarım en kısa zamanda iyileşir...

esencim merhaba ne zamandır giremedim topiğine..
arkadasım bence bu doktoru bırak.. ve beslenme sekli içinde bir doktora gitmene gerek yok..ben doktora sormuyorum bile..cocuk benim ben ne yer ne kadar midesi alır benden yani anneden baskası bilemez öyle değilmi..
sen her söylenenei bir kenara at.. cocuğunun isteklerine göre sekillendir menüyü...
hem 100 gr vermiş cok kızdım doktoa zaten yürümeye baslayınca verecekler kilolarını. benim doktorda kiloya kızıyor ama ben artık kızım ne isterse onu veriyom.. 4 saatte bir besliyorum sende doktora değil oğlunun istediklerine göre yap her seyi

Canım biraz da hastalıktan dolayı vermiş sanırım kiloyu. Şimdi her doktorun dediği tutmuyor. Ama tamamen doktorsuz da besleyemeyiz bebeklerimizi. Şimdiki aklım olsaydı doktor olurdum diyorum. Çünkü onların da bir bildikleri var. Ama onlar kadar bilgili olmadığımız için onları çok da sorgulayabilme durumumuz yok. Normal insan ve hasta olarak sorgulayabiliriz tabi ama doktor bilgisi olarak yapamıyoruz bunu. Ama yine de kendi bebeğimize göre ve az çok annelik içgüdümüze göre de sorguluyoruz ve yapıyoruz bazı şeyleri.
Ben akşamları oğlum istediği müddetçe veriyorum bişeyler. Doktorun dediği de kanun değil gerekirse öğlenleri de farklı şeylerden verebilirim. Kendisi de söyledi zaten kaçamaklar yapabilirsin diye.
Hergün aynı şeyi vermek bana da saçma geliyor.

Yani özetle şu noktada insan ikileme düşüyor. Mesela doktor tarhana akşamları verme karaciğerini yorarsın bebeğin dedi. O noktada insan ne diyeceğini bilemiyor. Yani doktordan da bağımsız beslersin bebeğini ama bir bildikleri de var diyemeden de edemiyorum tabiki. Sonuçta bir ömür vermişler bu mesleğe. Benim doktorum epey yaşlı biri.
Böyle işte yani bir benden bir doktordan gideceğiz bu şekilde...

herkesin görüşü farklıdır..
doktorlar cok matahsa neden hepsi farklı söylüyor bende bunu anlamıyorum..hepsi aynı tıp fakültesini okuyor müfredat aynı öle değilmi
herkes kafasına iş yapıyo..

cokta kasmamak lazım..illa saatli vede gramlı cc li olcak iş değil artık büyüdüler..kendi istekleri daha farklı oluyor..

Ben de anlamıyorum niye farklılar.
Zaten o cc'ler uymuyor hiçbir zaman. Ben meyve püresini felan kafama göre veriyorum.
Bakalım bu ay sonunda ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…