- Konu Sahibi esenruzgar
cm
Portakal suyu hariç ben de aynen senin gibi besledim oğlumu şimdiye kadar. Muhallebi ve bebe bisküvisi hiç vermedim. Tam da kuru fasülye vs.ye başlamıştım. Ama doktor değiştirince böyle birşey karşımıza çıktı. O gün de çok sorgulamadık. Sonradan kafama takıldı. Heralde inek sütü, yumurta beyazı, bal'a alıştırıyor vs. diye düşündüm. Ama şimdi akşamları doymuyor gibime geliyor.
Yoğurdu, sebze çorbasının,meyve püresinin miktarlarını ne kadar veriyorsun? Bir de hergün sebze çorbası veriyormusun? İçine neler koyuyorsun? Ben içine herşeyden koyuyordum, soğan, sarımsak, domates dahil. Kıyma, tavuk vs. Gerçi 1 ay sonra sebze çorbasına başlayacağını söyledi doktor ama şimdi niye vermedi bilmiyorum. 1 ayı da bekleyemeyeceğim çocuğum şimdiden zayıflamış görünüyor çünkü.
Bir de kendimi sorguladım. Çocuğa ağır mı geliyor önceki verdiklerim acaba diye. Mesela tarhana akşamları verilmez karaciğeri yorar gibi bir yorum yaptı doktor. Halbuki önceki doktor da akşamları yoğurt, tarhana çorbası ver demişti. Şaşırdım kaldım.
Kafam karışık ama en azından akşamları yedirmeye çalışacam. Zaten kendisi istiyor. Babası da veriyor yiyor akşamları az da olsa. Çocuğun kendi belirliyor bazı şeyleri.
Doktorun verdiği menüye göre çocuk büyütülmez bu düşüncemi yanlış bulanlar olabilir ama ben bunu savunuyorum.Tabiki 1 yaşından önce bal, süt verilmez bunları ayırt etmek lazım. 10 aylık 11 kilo demişsiniz olsun yakında yürümeye başlayacak ve eskisi gibi kilo almayacak zaten.benim oğlum 11 aylıkken 12 kiloydu ve boyuda uzundu ayına göre kof kilo değil ama menümüzde muhallebi ve bisküviye yer vermedim hiç.Şu an 15 aylık kilosu 12.400.Ama ben bu çocuk kilolu diye hiçbir öğününe kısıtlama getirmedim.Emzirmeye devam ederek, sabah kahvaltısını bulamaç değil ayrı ayrı pekmezi yumurtası,peyniri ile,öğlen sebze çorbası et yada tavuk sulu,ara öğünde meyvası,yoğurdu,meyva suyu bazen kavanoz meyvalarından yedirdim.Muz hergün yedi hiçte kabız olmadı arada yenen muz kabız yapar hergün verilirse kabız falan olmaz.Portakal suyu hergün içirdim.Akşam yemeğinde yine çorba yada evde pişen yemekten yiyebileceği şekilde ezerek verdim.Akşam yemeğini kesme sakın aç yatırma bebeğini.Anne sütüyle doymaz artık.Anne sütü öğün sayılmaz bu ayda.Doktorun neden menüyü azalttı bilemiycem bana aynı menüyü verse asla uygulamazdım.Yiyorsa eğer çocuk yesin sebze çorbasını falan vermemezlik etme sakın.Biz böyle menülerle mi büyüdük allah aşkına arkadaşlar?Bende oğlumun beslenmesine çok özen gösterdim hala daha da gösteriyorum aynı özeni.Ne obez oldu nede başka bir rahatsızlığı var.Böyle doktorun verdiği yok 50cc püre yok100 cc yoğurtla falan çocuk büyütmek bana göre değil.Karar senin .....
Portakal suyu hariç ben de aynen senin gibi besledim oğlumu şimdiye kadar. Muhallebi ve bebe bisküvisi hiç vermedim. Tam da kuru fasülye vs.ye başlamıştım. Ama doktor değiştirince böyle birşey karşımıza çıktı. O gün de çok sorgulamadık. Sonradan kafama takıldı. Heralde inek sütü, yumurta beyazı, bal'a alıştırıyor vs. diye düşündüm. Ama şimdi akşamları doymuyor gibime geliyor.
Yoğurdu, sebze çorbasının,meyve püresinin miktarlarını ne kadar veriyorsun? Bir de hergün sebze çorbası veriyormusun? İçine neler koyuyorsun? Ben içine herşeyden koyuyordum, soğan, sarımsak, domates dahil. Kıyma, tavuk vs. Gerçi 1 ay sonra sebze çorbasına başlayacağını söyledi doktor ama şimdi niye vermedi bilmiyorum. 1 ayı da bekleyemeyeceğim çocuğum şimdiden zayıflamış görünüyor çünkü.
Bir de kendimi sorguladım. Çocuğa ağır mı geliyor önceki verdiklerim acaba diye. Mesela tarhana akşamları verilmez karaciğeri yorar gibi bir yorum yaptı doktor. Halbuki önceki doktor da akşamları yoğurt, tarhana çorbası ver demişti. Şaşırdım kaldım.
Kafam karışık ama en azından akşamları yedirmeye çalışacam. Zaten kendisi istiyor. Babası da veriyor yiyor akşamları az da olsa. Çocuğun kendi belirliyor bazı şeyleri.