Sabah: 7:00-8:00 annesütü
Sabah uyandığında 9:00-10:00 Kahvaltı ( Peynir, 1 tam yumurta , 4-8tane bebe bisküvi)+annesütü
11:00-12:00- Elma rendesi+50 cc üzüm suyu
12:00-14:00 Tarhana( 2 tk tarhana, 1 bardak süt, 1 tk sızma zeytinyağı)+annesütü
17:00 (Yoğurt 150cc+50cc havuç püre+elma püre) veya (1 muz +100 cc süt+1 çay k. bal)
Akşam yatana kadar da annesütü. Gece de anne sütü.
Doktor bu listeyi verdi bize. Beğim 10 aylık. Size nasıl bir liste bu ? Bana çok hafif bir liste gbi geldi. Daha önce bir sürü şey yiyordu. Yorumlarınızı bekliyorum.
BİRİNCİSİ VE EN ÖNEMLİSİ 10 aylık bebeğe bal verilmez. 1 yaşında önce bal kesinlikle yasaktır. Bu nasıl doktor menüsü şaşırdım inanın. Maruz görün bu mesajımı.
Kahvaltıda bebe bisküvisi yerine tam buğday ekmeği tercih edin derim. Ayrıza zeytin verilebilir. Çekirdeklerini çıkararak. Pekmez özellijkle keçi boynuzu pekmezi iyi olur.
Meyve sadece elma değil havuç püresi, armut püresi, erik püresi yani başka meyvelerde verilebilir. Kivi, portakal, nar 1yaşına kadar yasak.
Tarhana çorbası içine extra süte gerek yok. Çünkü 1 yaşına kadar inek sütü verilmez. Fazlası kansızlık yapar. Ayrıca tarhananın içinde zaten yoğurt olur, yapılırken yoğurt katılır. Çorba olarak sebze çorbası çok faydalıdır. Bağırsak fonksiyonları içinde iyi olur. Şehriye çorbası, tavuk çorbası, balık çorbası verilebilir. Hergün ayrı ayrı bunlardan biri. Hatta balık fırında yada buğulama verilebilir.
Yoğurt sade olarak verin. içine meyve vs katmayın. Herşeyin tadını tek tek bilsin. Zaten öğlen meyve yiyor eklemeye gerek yok.
Süt yine vermeyin ve bal asla.
Muz pek tercih etmeyin kabızlık yapar. Nadiren verin.
Yoğurtla meyvenin saati yer değiştirebilir. Yoğurt gaz yapar çünkü.
Akşam 20:00 gibi yine bir öğün verin derim artık anne sütü onu doyurmaz çünkü.
Sevgiler. Doktorunuza selamlar. alsanaalsanasmile