• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bu menüye bakarmısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ispanağı küçük küçük doğrayıp pirinçli yemeğini yaptım yoğurt karıştırdım içine lüp lüp yedi beğendi. zaten pişince ölüp gidiyor yutarken zorlanmıyor..Ama benim oğlum15 aylık 7 tane dişi var rahat yiyor.Birde ben hiç bulamaç yapmadım öyle alışmadı.5 aylıkken ek gıdaya başladım ve bir kere bile püre yedirmedim meyveleri karıştırmadım tek tek ufak ufak çatalla ezerek verdim hep.Blendırda kullanmadım besin değerini öldürüyor.

bende ek gıdaya başlıyacağım canım nasıl başladın anlatırmısın cam rende kullandınmı yoksa hep çatallamı ezdin

Benim oğlumun sofraya karşı ilgisi çok fazlaydı doktora sorduk ve 1 ay önceden 5 aylıkken ek gıdaya ilk elma suyuyla başladım.ilk gün 30cc verdim 3-4 gün sonra 45cc ve bebeğin isteğine göre giderek artırdık.
Ve yoğurt evde mayalayarak küçük çerez kaseleri olur ya fındık gibi ufacık onlarla yoğurt verdim.Ama öğle saatlerinde oda sıcaklığında verdim. akşam vermedim gaz yapabilir diye.
sabahları kahvaltıda bizimle beraber oturdu sofraya yarım yumurta sarısını çok pişmiş olursa ağzına sıvanıp kalıyor kireç gibi rafadanda olmayacak orta kararda pişirip çay kaşığı ile tek olarak verdik ve zorlanmadan yuttu.Yine akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir elimde ezerek ufacık verdim.2 çay kaşığı pekmez verdim.Bu şekilde tek tek ufak ufak yedirmeye başladım.Bu konuda internette birçok yazı var faydalanabilirsin..
Ayrıca ek gıdaya başladığın zaman mesele ilk hafta elme suyu yoğurt ver sadece ve kahvaltıda yumurta sarısı peynir olabilir..
İkinci hafta sebze çorbasına geçebilirsin.Birden hepsine başlanmamalı yavaş yavaş alıştırarak vermek daha iyi.

nasıl doktormuş 10 aylık çocuğa sebze çorbası et,tavuk,balık vs vermeyen. bence bu konularda bir kaç ayrıntı hariç doktora bağlı kalınmamalı. sonuçta sen biliyorsun çocugunun sevip sevmediği yiyecekleri. kıyma mutlaka olmalı yemeklerinde. yemeklerinde diyorum sebze çorbası kısmını aşmış olmalı artık 10 aylık çocuk. yoksa pütürlüye alıştıramazsın. benim tavsiyem sana cnm bu menüye bağlı kalmaman.

Cam rende hiç kullanmadım.Elmanın suyunu sıkıp verdim.Muzu ise çay kaşığıyla alarak rende gibi oluyor çay kaşığıyla kazıyarak alırsan öyle yedirdim.Aslında portakal suyu falan yasak diyorlar ama ben geçen kış mandalina portakal suyunu dönüşümlü verdim oda sıcaklığında öğle saatlerinde bir sıkıntı gaz olmadı..
daha sonrada sebze çorbasıyla başladık yayla tarhana, mercimek hepsinden yedirdim.genelde öğlen çorba içiriyordum.DAha sonraları dolma içini falan ezmeye gerek yok zaten yemeye başladı yoğurtla.
çatalla ezdiklerimde patates genelde onunda püresini yapıyordum..En çok ta tavuk yada et suyuna ekmek doğrayıp yediriyordum ekmekler şişip yumuşuyor ya çok severek yiyordu hem besleyici hem doyurucu.Tabi eti tavuğu haşlarken içine patates soğan havuç atıyordum suyuyla çatallla iyice ezip yediriyordum...tuz yasak ama saman g,ibi oluyor ya azcık ekliyordum ben

İmbatela umarım yardımcı olabilmişimdir.başta nasıl alıştırırsan öyle gidiyor sana tavsiyem bulamaça alıştırma pütürlü yemeye alışsın ilerde faydasını göreceksin...zaten sen yeni ek gıdaya başlayacağın için meyve suyu yoğurt sebze çorbasını rahatça yutar sorun olmaz.7.8.9 aylardada yiyeceği şeyleri güzelce pişirip çatalla ezerek verebilirsin cam rende kullanabilirsin meyvalar için
Sağlıkla büyütürsün inşallah bebeğini

İmbatela umarım yardımcı olabilmişimdir.başta nasıl alıştırırsan öyle gidiyor sana tavsiyem bulamaça alıştırma pütürlü yemeye alışsın ilerde faydasını göreceksin...zaten sen yeni ek gıdaya başlayacağın için meyve suyu yoğurt sebze çorbasını rahatça yutar sorun olmaz.7.8.9 aylardada yiyeceği şeyleri güzelce pişirip çatalla ezerek verebilirsin cam rende kullanabilirsin meyvalar için
Sağlıkla büyütürsün inşallah bebeğini

sağol canım çok yardımcı oldun tavsiyelerini dinleyeceğim.blendır tel süzgeçten geçirme olaylarını hiç yapmayacağım.inşallah senin bebeğin gibi benimkide ek gıdaları sever.

tel süzgeçten geçirebilirsin canım ama blender asla kullanma.Tadı bile değişiyor blender yapınca yemeklerin çorbaların.Ama tel süzgeçten sebze çorbalarını geçirmende bir sakınca yok.Kısacası bebeğin neyi nasıl seviyorsa nasıl rahat yiyorsa ona göre ayarla her çocuk farklı oluyor çünkü.

tel süzgeçten geçirebilirsin canım ama blender asla kullanma.Tadı bile değişiyor blender yapınca yemeklerin çorbaların.Ama tel süzgeçten sebze çorbalarını geçirmende bir sakınca yok.Kısacası bebeğin neyi nasıl seviyorsa nasıl rahat yiyorsa ona göre ayarla her çocuk farklı oluyor çünkü.

sağol canım öyle yapayım.sevdiklerini vermek gerkiyor çünkü benimki iştahsız bi bebek

Tel süzgeçten geçirince daha pütürsüz oluyor ama ? Ben blendırlardım. Biraz pütürlü kalırdı. Yemezse tel süzgeçten geçirirdim. İncecik pütürsüz oluyor tel süzgeçle.

Doktora tekrar gittik. Bu menüyle ince ve uzun olacak oğlun dedi. 1 ay sonra da çeşitlendirecekmiş. Biz yeni bu doktora gitmeye başladığımız için bu şekilde yapıyormuş. Önceden gitmeye başlasaymışız şimdiye kadar herşey olurmuş menüsünde. 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde dedi. Bilmiyorum artık hayırlısı.
Bu arada oğlum 100 gram vermiş :çok üzgünüm:

kılzar benim kuzum 11 aylık çok iştahsız bende size menümüzü yazayım bak anne sütü almıyor

sbh 10 gibi kahvaltı (yumurta sarısı+ekmek içi suyla ıslatılmış yada ıhlamurla+peynir +zeytin )
2 gibi çorba (tarhana +kıymalı hertürlü çorba+şehriye+yayla+sebze+mercimek dönüşümlü hertürlü çorba )
5 gibi yoğurt+hertürlü meyve aklınıza ne gelirse hergün en az 3 karışık meyve kendim rendelerim cam rendeden
8 gibi genelde bizim yediğimizden ama iştahsız olduğu için çorba olabiliyor bazı öylenkinden duruma göre bazı erişte oluyorbazı pilav ne varsa diyelim
12 gibi muhallebi yapıyorum biberonda sulu şekilde içiyor sadece taş çatlasın 100cc içer
gece en fazla 300 cc devam sütü içer yani en fazla 300 cc bazı geceler sadece 150

bizim günlük böyle menümüz saatler uymayabilir ama sıralama mutlaka hergün kahvaltı çorba meyve yoğurt yedirme çabalarındayım gerisi teferrüat ama çok iştahsız bazı 3-5 kaşıkla biter bazı pporsiyonunu bitirir çok dertliyim yememeinden çok 8 ay ne versem yedi
allahtan pütürlü derdimiz yok hiç blendır yapmadım ben 4. aydan itibaren pütürlü herşeyi yiyor yarım makarna mesela pirinç pilavı

Bence menünüz gayet iyi. Eğer bunları yiyorsa fazla bile. Akşam hem sizinle yemek yiyip hem de yatmadan önce muhallebi yedirebiliyorsan iyi yani. Pütürlü yiyebilmesi de harika. Maşallah bebişine. Dişleri hala çıkıyorsa iştahsızlığı arada olabilir. Bizimki de 4 hatta daha fazla dişi birden çıkartıyor şu sıralar. Eski yemesi kalmadı. Midesi bulanıyor heralde, biraz da grip oldu. Ögürmeden ve kusmadan yedirebilirsem şükrediyorum.
Ne miktarlarda veriyorsun bunları?

Doktora tekrar gittik. Bu menüyle ince ve uzun olacak oğlun dedi. 1 ay sonra da çeşitlendirecekmiş. Biz yeni bu doktora gitmeye başladığımız için bu şekilde yapıyormuş. Önceden gitmeye başlasaymışız şimdiye kadar herşey olurmuş menüsünde. 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde dedi. Bilmiyorum artık hayırlısı.
Bu arada oğlum 100 gram vermiş :çok üzgünüm:[/QUOTE
Bence siz bu doktora gitmeyin söyledikleri çok mantıksız saçma ya ne demek 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde.Şu an 10 aylıktı değilmi bebeğin yanlış hatırlamıyorsam.Bak şimdiden bu menüyle 100 gram vermiş.hep diyorum ya 1 yaşından sonra zaten kilo alımı çok yavaşlıyor ayda sadece 200-300 gram alıyor bebekler yürümeye başlayınca.bebeğin neyi seviyorsa ne kadar yiyorsa yedir hiç çekinme kısıtlama getirme.sadece bu aylarda verilmemesi gereken gıdalar var onlara dikkat et.Öğünlerini niye bozuyorsunuz anlamıyorum ya durup dururken bir doktorun lafıyla.sanki bebeğin 15 kiloymuşta obezmiş gibi davranıyor bu doktor.Herneyse canım karar senin ben karışmıyorum.

Bu arada oğlum 100 gram vermiş :çok üzgünüm:[/QUOTE
Bence siz bu doktora gitmeyin söyledikleri çok mantıksız saçma ya ne demek 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde.Şu an 10 aylıktı değilmi bebeğin yanlış hatırlamıyorsam.Bak şimdiden bu menüyle 100 gram vermiş.hep diyorum ya 1 yaşından sonra zaten kilo alımı çok yavaşlıyor ayda sadece 200-300 gram alıyor bebekler yürümeye başlayınca.bebeğin neyi seviyorsa ne kadar yiyorsa yedir hiç çekinme kısıtlama getirme.sadece bu aylarda verilmemesi gereken gıdalar var onlara dikkat et.Öğünlerini niye bozuyorsunuz anlamıyorum ya durup dururken bir doktorun lafıyla.sanki bebeğin 15 kiloymuşta obezmiş gibi davranıyor bu doktor.Herneyse canım karar senin ben karışmıyorum.

Kilo vermesine sevindi gibi doktor. Ama akşamları kaçamak yapabilirmiyim deyince izin verdi. O şekilde istediğimden veririm artık. Sebze çorbası vs. de arada veririm. Ama bugünlerde grip oldu bebeğim iştahsız :((
İyice süzülmese bari oğlum :(

Kilo vermesine sevindi gibi doktor. Ama akşamları kaçamak yapabilirmiyim deyince izin verdi. O şekilde istediğimden veririm artık. Sebze çorbası vs. de arada veririm. Ama bugünlerde grip oldu bebeğim iştahsız :((
İyice süzülmese bari oğlum :(

bebeğin kaç kilo ki zayıflamasına sevindi? obez sınırlarında mı?

bebeğin kaç kilo ki zayıflamasına sevindi? obez sınırlarında mı?

Sevinecek veya kilo vermesi gereken bir durum yok aslında. Bu çocuk anne sütü alıyor, ayrıca ne muhallebi , ne mama , ne patates tarzı ağırlıklı şeyler vermedim.
Boyu da uzun, hiç de kilolu görünmüyor. 11 kilo idi ama biraz zayıfladı :( Henüz de yürümüyor zaten.

madem öyle ne diye zayıflasın istiyor? yiyen sağlıklı çocuğa diyet mi olurmuş.valla sen bilirsin buradaki diğer arkadaşlara katılıyorum doktorunu biran önce değiş bence.

madem öyle ne diye zayıflasın istiyor? yiyen sağlıklı çocuğa diyet mi olurmuş.valla sen bilirsin buradaki diğer arkadaşlara katılıyorum doktorunu biran önce değiş bence.

Kendi diyet verdim demiyor doktorun da. İşte bazı şeylere yavaş yavaş alıştıracakmış. Biz zaten 2 kere gittik bu doktora. Başka şeylerden vermeye çalışıyorum ama çocuk yemiyor. Mesela akşamları muz verince tok tutuyor. Ben artık çocuğa göre hareket ediyorum. Doktora da söyledim zaten akşamları veriyoruz yediklerimizden diye.

Canım ben de diğer arkadaşlara katılıyorum, bebeğinizin kilosu gayet güzel, zaten yürümeye başladımı kilo vericek. Bizim doktor 8.aydan itibaren kendi yemklerininzden verin dedi. Kızım şimdi 1 yaşında yeme problemi var sıkıntılıyım. Ama senin zaten verdiklerini kabul eden ve yiyen bir bebeğin varsa bence kendi iç sesini dinle derim ben. Bu doktorlar zaten bir dedikleri diğerlerini tutmaz. Ver sen yasak olanlar dışında ver gitsin damak tadıda gelişsin.

Back