- Konu Sahibi esenruzgar
-
Ispanağı küçük küçük doğrayıp pirinçli yemeğini yaptım yoğurt karıştırdım içine lüp lüp yedi beğendi. zaten pişince ölüp gidiyor yutarken zorlanmıyor..Ama benim oğlum15 aylık 7 tane dişi var rahat yiyor.Birde ben hiç bulamaç yapmadım öyle alışmadı.5 aylıkken ek gıdaya başladım ve bir kere bile püre yedirmedim meyveleri karıştırmadım tek tek ufak ufak çatalla ezerek verdim hep.Blendırda kullanmadım besin değerini öldürüyor.
İmbatela umarım yardımcı olabilmişimdir.başta nasıl alıştırırsan öyle gidiyor sana tavsiyem bulamaça alıştırma pütürlü yemeye alışsın ilerde faydasını göreceksin...zaten sen yeni ek gıdaya başlayacağın için meyve suyu yoğurt sebze çorbasını rahatça yutar sorun olmaz.7.8.9 aylardada yiyeceği şeyleri güzelce pişirip çatalla ezerek verebilirsin cam rende kullanabilirsin meyvalar için
Sağlıkla büyütürsün inşallah bebeğini
tel süzgeçten geçirebilirsin canım ama blender asla kullanma.Tadı bile değişiyor blender yapınca yemeklerin çorbaların.Ama tel süzgeçten sebze çorbalarını geçirmende bir sakınca yok.Kısacası bebeğin neyi nasıl seviyorsa nasıl rahat yiyorsa ona göre ayarla her çocuk farklı oluyor çünkü.
tel süzgeçten geçirebilirsin canım ama blender asla kullanma.Tadı bile değişiyor blender yapınca yemeklerin çorbaların.Ama tel süzgeçten sebze çorbalarını geçirmende bir sakınca yok.Kısacası bebeğin neyi nasıl seviyorsa nasıl rahat yiyorsa ona göre ayarla her çocuk farklı oluyor çünkü.
Doktora tekrar gittik. Bu menüyle ince ve uzun olacak oğlun dedi. 1 ay sonra da çeşitlendirecekmiş. Biz yeni bu doktora gitmeye başladığımız için bu şekilde yapıyormuş. Önceden gitmeye başlasaymışız şimdiye kadar herşey olurmuş menüsünde. 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde dedi. Bilmiyorum artık hayırlısı.
Bu arada oğlum 100 gram vermiş :çok üzgünüm:[/QUOTE
Bence siz bu doktora gitmeyin söyledikleri çok mantıksız saçma ya ne demek 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde.Şu an 10 aylıktı değilmi bebeğin yanlış hatırlamıyorsam.Bak şimdiden bu menüyle 100 gram vermiş.hep diyorum ya 1 yaşından sonra zaten kilo alımı çok yavaşlıyor ayda sadece 200-300 gram alıyor bebekler yürümeye başlayınca.bebeğin neyi seviyorsa ne kadar yiyorsa yedir hiç çekinme kısıtlama getirme.sadece bu aylarda verilmemesi gereken gıdalar var onlara dikkat et.Öğünlerini niye bozuyorsunuz anlamıyorum ya durup dururken bir doktorun lafıyla.sanki bebeğin 15 kiloymuşta obezmiş gibi davranıyor bu doktor.Herneyse canım karar senin ben karışmıyorum.
Doktora tekrar gittik. Bu menüyle ince ve uzun olacak oğlun dedi. 1 ay sonra da çeşitlendirecekmiş. Biz yeni bu doktora gitmeye başladığımız için bu şekilde yapıyormuş. Önceden gitmeye başlasaymışız şimdiye kadar herşey olurmuş menüsünde. 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde dedi. Bilmiyorum artık hayırlısı.
Bu arada oğlum 100 gram vermiş :çok üzgünüm:[/QUOTE
Bence siz bu doktora gitmeyin söyledikleri çok mantıksız saçma ya ne demek 2-3 aya kadar herşey olacak menüsünde.Şu an 10 aylıktı değilmi bebeğin yanlış hatırlamıyorsam.Bak şimdiden bu menüyle 100 gram vermiş.hep diyorum ya 1 yaşından sonra zaten kilo alımı çok yavaşlıyor ayda sadece 200-300 gram alıyor bebekler yürümeye başlayınca.bebeğin neyi seviyorsa ne kadar yiyorsa yedir hiç çekinme kısıtlama getirme.sadece bu aylarda verilmemesi gereken gıdalar var onlara dikkat et.Öğünlerini niye bozuyorsunuz anlamıyorum ya durup dururken bir doktorun lafıyla.sanki bebeğin 15 kiloymuşta obezmiş gibi davranıyor bu doktor.Herneyse canım karar senin ben karışmıyorum.
Kilo vermesine sevindi gibi doktor. Ama akşamları kaçamak yapabilirmiyim deyince izin verdi. O şekilde istediğimden veririm artık. Sebze çorbası vs. de arada veririm. Ama bugünlerde grip oldu bebeğim iştahsız(
İyice süzülmese bari oğlum
Kilo vermesine sevindi gibi doktor. Ama akşamları kaçamak yapabilirmiyim deyince izin verdi. O şekilde istediğimden veririm artık. Sebze çorbası vs. de arada veririm. Ama bugünlerde grip oldu bebeğim iştahsız(
İyice süzülmese bari oğlum
bebeğin kaç kilo ki zayıflamasına sevindi? obez sınırlarında mı?
bebeğin kaç kilo ki zayıflamasına sevindi? obez sınırlarında mı?
Sevinecek veya kilo vermesi gereken bir durum yok aslında. Bu çocuk anne sütü alıyor, ayrıca ne muhallebi , ne mama , ne patates tarzı ağırlıklı şeyler vermedim.
Boyu da uzun, hiç de kilolu görünmüyor. 11 kilo idi ama biraz zayıfladıHenüz de yürümüyor zaten.
madem öyle ne diye zayıflasın istiyor? yiyen sağlıklı çocuğa diyet mi olurmuş.valla sen bilirsin buradaki diğer arkadaşlara katılıyorum doktorunu biran önce değiş bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?