- Konu Sahibi esenruzgar
-
Doktorun verdiği menüye göre çocuk büyütülmez bu düşüncemi yanlış bulanlar olabilir ama ben bunu savunuyorum.Tabiki 1 yaşından önce bal, süt verilmez bunları ayırt etmek lazım. 10 aylık 11 kilo demişsiniz olsun yakında yürümeye başlayacak ve eskisi gibi kilo almayacak zaten.benim oğlum 11 aylıkken 12 kiloydu ve boyuda uzundu ayına göre kof kilo değil ama menümüzde muhallebi ve bisküviye yer vermedim hiç.Şu an 15 aylık kilosu 12.400.Ama ben bu çocuk kilolu diye hiçbir öğününe kısıtlama getirmedim.Emzirmeye devam ederek, sabah kahvaltısını bulamaç değil ayrı ayrı pekmezi yumurtası,peyniri ile,öğlen sebze çorbası et yada tavuk sulu,ara öğünde meyvası,yoğurdu,meyva suyu bazen kavanoz meyvalarından yedirdim.Muz hergün yedi hiçte kabız olmadı arada yenen muz kabız yapar hergün verilirse kabız falan olmaz.Portakal suyu hergün içirdim.Akşam yemeğinde yine çorba yada evde pişen yemekten yiyebileceği şekilde ezerek verdim.Akşam yemeğini kesme sakın aç yatırma bebeğini.Anne sütüyle doymaz artık.Anne sütü öğün sayılmaz bu ayda.Doktorun neden menüyü azalttı bilemiycem bana aynı menüyü verse asla uygulamazdım.Yiyorsa eğer çocuk yesin sebze çorbasını falan vermemezlik etme sakın.Biz böyle menülerle mi büyüdük allah aşkına arkadaşlar?Bende oğlumun beslenmesine çok özen gösterdim hala daha da gösteriyorum aynı özeni.Ne obez oldu nede başka bir rahatsızlığı var.Böyle doktorun verdiği yok 50cc püre yok100 cc yoğurtla falan çocuk büyütmek bana göre değil.Karar senin .....
eesncim benimkide sadece emekliyor hatta sürünüyor
bizim günnlük bi saatimiz düzeniz yok değişiyor gün içinde....
kahvaltı-yoğurt-meyce-çorba-500 ml süt yiyip içiyor....
akşam öğünü tekrar acıkırsa yoğur veriyorum tekrar....
süte 1 ay oldu baslayalı gecmiştir bile
BİRİNCİSİ VE EN ÖNEMLİSİ 10 aylık bebeğe bal verilmez. 1 yaşında önce bal kesinlikle yasaktır. Bu nasıl doktor menüsü şaşırdım inanın. Maruz görün bu mesajımı.
Kahvaltıda bebe bisküvisi yerine tam buğday ekmeği tercih edin derim. Ayrıza zeytin verilebilir. Çekirdeklerini çıkararak. Pekmez özellijkle keçi boynuzu pekmezi iyi olur.
Meyve sadece elma değil havuç püresi, armut püresi, erik püresi yani başka meyvelerde verilebilir. Kivi, portakal, nar 1yaşına kadar yasak.
Tarhana çorbası içine extra süte gerek yok. Çünkü 1 yaşına kadar inek sütü verilmez. Fazlası kansızlık yapar. Ayrıca tarhananın içinde zaten yoğurt olur, yapılırken yoğurt katılır. Çorba olarak sebze çorbası çok faydalıdır. Bağırsak fonksiyonları içinde iyi olur. Şehriye çorbası, tavuk çorbası, balık çorbası verilebilir. Hergün ayrı ayrı bunlardan biri. Hatta balık fırında yada buğulama verilebilir.
Yoğurt sade olarak verin. içine meyve vs katmayın. Herşeyin tadını tek tek bilsin. Zaten öğlen meyve yiyor eklemeye gerek yok.
Süt yine vermeyin ve bal asla.
Muz pek tercih etmeyin kabızlık yapar. Nadiren verin.
Yoğurtla meyvenin saati yer değiştirebilir. Yoğurt gaz yapar çünkü.
Akşam 20:00 gibi yine bir öğün verin derim artık anne sütü onu doyurmaz çünkü.
Sevgiler. Doktorunuza selamlar. alsanaalsanasmile
Senin menün de hafifmiş :)
.
aynen katılıyorum doktoru kafaya takmayın.nasıl biliyorsanız öyle beslemeye devam edin.Aksi halde yiyen çocuğunuz yine yememeye başlar..Bu çok daha kötü bir durum.Hazır herşeyi yiyorken verin ne istiyorsa yesin yavrucukcokacimcoookbu kadarını yiyor bence zorlamaya gerek yok..önemli olan ihtiyacı olan seyleri yemesi...
bundan fazlasını yemicektir zaten..günde balıklı tavuklu etli 3 cesit corba verebilirmiisin..hayır....
günde 3 cesit meyve..oda hayır..bize bile fazla gelir....
sadece akşam öğününe ekstra ya corba yada yoğurt ekleyerek devam edebilirsin...
ve doktoruda bu kadar takma bebeğini en iyi sen tanırsı ne yer ne kadar yer doktor bilemez bunu...
bu aydaki bir cocuk zaten 3.5-4 saatte bir beslenmesi gerekir...yani günü en fazla 5 öğünle kapatabiliyorsun...
yada yap pirinç unundan mis gibi muhallebi yesin mısıl mısıl uyuusn sonucta zararlı bişi değil...
şimdi burda menü hafif denildi diye ekstradan tavuk sulu corba yaptım..sonuc yer gök kusmuk içinde sabahki yediğini bile cıkardı.cıkarırken tıkandı....
hata bende neden her söylenilene bakıyosam :1no2:
aynen katılıyorum doktoru kafaya takmayın.nasıl biliyorsanız öyle beslemeye devam edin.Aksi halde yiyen çocuğunuz yine yememeye başlar..Bu çok daha kötü bir durum.Hazır herşeyi yiyorken verin ne istiyorsa yesin yavrucukcokacimcoook
şimdi burda menü hafif denildi diye ekstradan tavuk sulu corba yaptım..sonuc yer gök kusmuk içinde sabahki yediğini bile cıkardı.cıkarırken tıkandı....
hata bende neden her söylenilene bakıyosam :1no2:
Bir yaşın üzerinde ya kilosu ve boyu ondan verdi diye düşündük bal ve inek sütünü. Şehriye için de kansızlık yapar dedi.
Bir öğün artırmayı düşünüyorum , zaten akşamları kendi istiyor az bişeyler veriyoruz. Ama bazen de kusuyor. Çocuğun düzeni altüst oldu ama böyle geçişlerde olur diyor doktoru da.
Bir de bişey soracağım. Meyve pürelerini karıştırıp mı veriyorsunuz, yoksa ayrı ayrı mı?
Benimki elmayı sevmiyor içine mutlaka muz felan ya da başka meyveler karıştırıyorum.
Şuanda menümüz yine değişti ishal olduğundan dolayı. İnek sütünü ve püreleri çıkardı. Sadece elma suyu ver dedi doktor.
Bir de salçalı yemeklerden veriyormusunuz? Artık domatesin bir kıymeti kalmadı kışa giriyoruz. Mesela dolma yaptık, onun içinden bu akşam versem diyorum. Taneli yemez de ezip versem diyorum işte. Kıyma da var içinde hem yararlı olur.
biizmki öğünlerine alısmıs ne az ne fazla....bozdurmuyo hanfendi..Canım belkide çok aç değildi yedi ve sonunda kustu...
Miktarı biraz daha azaltarak ver o zaman kusmaz fazla gelmiştir belki çok aç değilse.Birde akşam yemeğine iyice acıkmış olsun ben akşamüzeri genelde tıkamasın diye bişey vermiyorum akşam yemeğini böylece güzel yiyor..Şimdi günlerde kısaldı ya ara öğünler öğleden sonra tıkıyor bebekleri...Bu arada senin bebek kaç aylık kaç kilo??
Dün bende oğlana pirinçli ıspanak yemeği yedirdim ilk defa yoğurtla orta boy bir kase ..Son 1-2 kaşığı çıkardı baktım doydu ısrar etmedim..
Yatarkende yarım su bardağı ballı süt içti..
Bir de salçalı yemeklerden veriyormusunuz? Artık domatesin bir kıymeti kalmadı kışa giriyoruz. Mesela dolma yaptık, onun içinden bu akşam versem diyorum. Taneli yemez de ezip versem diyorum işte. Kıyma da var içinde hem yararlı olur.
Canım belkide çok aç değildi yedi ve sonunda kustu...
Miktarı biraz daha azaltarak ver o zaman kusmaz fazla gelmiştir belki çok aç değilse.Birde akşam yemeğine iyice acıkmış olsun ben akşamüzeri genelde tıkamasın diye bişey vermiyorum akşam yemeğini böylece güzel yiyor..Şimdi günlerde kısaldı ya ara öğünler öğleden sonra tıkıyor bebekleri...Bu arada senin bebek kaç aylık kaç kilo??
Dün bende oğlana pirinçli ıspanak yemeği yedirdim ilk defa yoğurtla orta boy bir kase ..Son 1-2 kaşığı çıkardı baktım doydu ısrar etmedim..
Yatarkende yarım su bardağı ballı süt içti..
Kilosu ve boyu 1 yaşın üzerinde diye verilmeyen gıdalar verilmez.
Bal bebeğin böbreklerini yorar. Ayrıca gereksiz şeker yüklemesi olur.
İnek sütü alerji yapar ve kansızlık yapar.
Şehriyenin kansızlık yaptığını ilk kez duyuyorum. Bu durumda benim kızım kansız olmalıydı. Ben çorbalarına mutlaka ya şehriye ya irmik ya pirinç kattım.
Her gıdayı tek tek verin. Sadece elma yada sadece muz gibi.
Ayrıca elma suyunun fazlası ishal yapar. benneyaptımki
İshalse armut vermeyin. Muz iyi gelir ve haşlanmış patates.
Salçalı yemek aman diyim. 1 yaşına kadar salça ve tuz da yasak.
Dolma süper olur ver. Taneli yemeye mutlaka ve mutlaka alıştır. Artık 10 aylık ve normal yiyebilmeli.
yemek sıklığı ve menü gayet iyi 10 aylık çocuk için, ama çorbasını hertürlü sebzeden ve bakliyattan yapabilirsin bence, kıyma tavukta konulabilir, doktorun bunları verme demesi için bi sebep göremedim. ama inek sütü, bal ve yumurtanın beyazı 1 yaşından sonra veriliyo. anne sütü de veriyosan zaten gayet yeterli, gece yatarken tok olsun istiyosan suyla yapılmış, çok az şekerli muhallebi vermende bi sakınca yok bana göre.
juliett,kızının kilosu gayet iyi maşallah.Rutini pek bozmamak gerekiyor aslında bebekler alışıyorlar fazla verincede böyle kusuyorlar zaten ufacık mideleri var.Bazen bende 1 kaşık daha 1 kaşık daha derken koca bir tabak çorbayı bitirtiyorum yavrucuk sonunda öğürmeye başlıyor eşimde kzıyor yeter artık diye frenliyor benii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?