Bebek Beslenmesi Bu menüye bakarmısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
cm
Portakal suyu hariç ben de aynen senin gibi besledim oğlumu şimdiye kadar. Muhallebi ve bebe bisküvisi hiç vermedim. Tam da kuru fasülye vs.ye başlamıştım. Ama doktor değiştirince böyle birşey karşımıza çıktı. O gün de çok sorgulamadık. Sonradan kafama takıldı. Heralde inek sütü, yumurta beyazı, bal'a alıştırıyor vs. diye düşündüm. Ama şimdi akşamları doymuyor gibime geliyor.
Yoğurdu, sebze çorbasının,meyve püresinin miktarlarını ne kadar veriyorsun? Bir de hergün sebze çorbası veriyormusun? İçine neler koyuyorsun? Ben içine herşeyden koyuyordum, soğan, sarımsak, domates dahil. Kıyma, tavuk vs. Gerçi 1 ay sonra sebze çorbasına başlayacağını söyledi doktor ama şimdi niye vermedi bilmiyorum. 1 ayı da bekleyemeyeceğim çocuğum şimdiden zayıflamış görünüyor çünkü.

Bir de kendimi sorguladım. Çocuğa ağır mı geliyor önceki verdiklerim acaba diye. Mesela tarhana akşamları verilmez karaciğeri yorar gibi bir yorum yaptı doktor. Halbuki önceki doktor da akşamları yoğurt, tarhana çorbası ver demişti. Şaşırdım kaldım.

Kafam karışık ama en azından akşamları yedirmeye çalışacam. Zaten kendisi istiyor. Babası da veriyor yiyor akşamları az da olsa. Çocuğun kendi belirliyor bazı şeyleri.

Senin menün de hafifmiş :)

Bir yaşın üzerinde ya kilosu ve boyu ondan verdi diye düşündük bal ve inek sütünü. Şehriye için de kansızlık yapar dedi.
Bir öğün artırmayı düşünüyorum , zaten akşamları kendi istiyor az bişeyler veriyoruz. Ama bazen de kusuyor. Çocuğun düzeni altüst oldu ama böyle geçişlerde olur diyor doktoru da.

Bir de bişey soracağım. Meyve pürelerini karıştırıp mı veriyorsunuz, yoksa ayrı ayrı mı?
Benimki elmayı sevmiyor içine mutlaka muz felan ya da başka meyveler karıştırıyorum.
Şuanda menümüz yine değişti ishal olduğundan dolayı. İnek sütünü ve püreleri çıkardı. Sadece elma suyu ver dedi doktor.

Arkadaşım 10 aya kadar maşallah bebeğine güzel bakmışsın ki kilosu ve boyu iyi..Bundan sonrada sana tavsiyem doktor menüsüne falan bakma.Dedim ya zaten bu aydan sonra kilo alımı yavaşlayacak.Ben bu menüyü hiç beğenmedim açıkçası.Öğlen tarhana çorbası yazmış.Hergün öğlen tarhanamı içecek bu çocuk.öğlen çorbaları hergün farklı bir gün yayla,bir gün şehriye, birgün pirinç çorbası mesela olmalı..Şehriye kansızlık yapar bunu ilk defa duydum.kansızlık yapacak kadar hergün her öğün şehriyemi veriyoruzki kansızlık yapacak saçma.Arada bir verdiğin şehriye çorbası kansızlık falan yapmaz içine kıyma koyarsın ne güzel olur.
En önemlisi akşam öğününü kaldırmış sabahada bal koymuş ne alaka???Akşam aç yatsın sabahta bal yesin oldumu şimdi..Akşam mutlaka yedir aç bırakma çocuğunu bal yerine sabhaları pekmez ver 1tatlı kaşığı yeterli.
Bana yoğurt meyve çorba miktarını ne kadar verdiğimi sormuşsun.Her çocuk farklıdır onu kendin ayarla ne kadar yediğini ancak sen bilirsin.benimki 1 orta boy kase çorba ve yoğurt yiyordu.artık büyük boy kase yiyor.Yarım Muzu ezmeden veriyordum.Günde 1 portakal suyu içiyordu.
Kışın birde geçen yıl yarım kivi yediriyordum çay kaşığıyla ara sıra..
Meyve püresini nasıl seviyorsa öyle ver karıştırabilirsinde ama ben hiç karıştırmadım elmanın hep suyunu sıktım..
inek sütü verme 1 yaşından önce bu nasıl doktor anlamadım ya menüsü çok garip...
sebze çorbasının her türlü yapabilirsin soğan sarımsak kesin koy doğal antibiyotik...
havuç çorbası,patates çorbası bunları ayrı ayrıda yapabilirsin değişiklik olur..
En önemlisi arkadaşım bebeğin istiyorsa yemeği vermemezlik etme
Bizimkisi geçen yıl sofrayı kurmaya başlayınca uzana uzana durmazdı çok iştahlıydı ve ne isterse az az tabi tattırdık...

Senin menün de hafifmiş :)

.

bu kadarını yiyor bence zorlamaya gerek yok..önemli olan ihtiyacı olan seyleri yemesi...
bundan fazlasını yemicektir zaten..günde balıklı tavuklu etli 3 cesit corba verebilirmiisin..hayır....
günde 3 cesit meyve..oda hayır..bize bile fazla gelir....

sadece akşam öğününe ekstra ya corba yada yoğurt ekleyerek devam edebilirsin...
ve doktoruda bu kadar takma bebeğini en iyi sen tanırsı ne yer ne kadar yer doktor bilemez bunu...
bu aydaki bir cocuk zaten 3.5-4 saatte bir beslenmesi gerekir...yani günü en fazla 5 öğünle kapatabiliyorsun...
yada yap pirinç unundan mis gibi muhallebi yesin mısıl mısıl uyuusn sonucta zararlı bişi değil...

aynen katılıyorum doktoru kafaya takmayın.nasıl biliyorsanız öyle beslemeye devam edin.Aksi halde yiyen çocuğunuz yine yememeye başlar..Bu çok daha kötü bir durum.Hazır herşeyi yiyorken verin ne istiyorsa yesin yavrucukcokacimcoook

şimdi burda menü hafif denildi diye ekstradan tavuk sulu corba yaptım..sonuc yer gök kusmuk içinde sabahki yediğini bile cıkardı.cıkarırken tıkandı....

hata bende neden her söylenilene bakıyosam :1no2:

şimdi burda menü hafif denildi diye ekstradan tavuk sulu corba yaptım..sonuc yer gök kusmuk içinde sabahki yediğini bile cıkardı.cıkarırken tıkandı....

Bak işte herşeyden etkileniliyor. Annelik duygusu işte. Aslında daha önceden de dediğim gibi bebek yönlendiriyor insanı. Senin menünde sadece akşam yemeği yoktu. Aslına bakarsan bizimki akşamları zor yiyordu. Ama bugünlerde gündüzden yeterli beslenmiyormudur nedir bizim yediklerimize saldırıyordu. Sonra da kusuyordu o da ayrı bir konu.
Bir de tavuk suyu felan bazen ağır gelebiliyor canım tad olarak. Bizimki de tavuk sulu yaptığımda bazen kusuyordu. Bence suyu yerine kendisini koy daha yararlı.

Ben de sizlerden etkilendim bugün meyve suyu vs. yerine normal meyve püresi yaptım verdim önceki gibi. Elma ve muz karıştırarak. Zaten ishal çocuk. Bir de bu çıktı başımıza.
Şimdi de yoğurt mayalamayı unutmuşum ama yerse yoğurt çorbası yapayım vereyim diyorum akşam. Akşamları zaten gündüzki gibi çok yemiyor, yediği kadarıyla.

Son düzenleme:

Doğru yani yediği şeyleri de yemez olursa o daha kötü. Doktorlar biraz olaya teorik bakıyorlar.
Ben şimdilik böyle kendi kafama göre , biraz doktora göre takılayım da 1 ay sonunda yine kontrole götürdüğümüzde bakalım ne diyecek ve sorayım bu 1 ay nasıl beslenmiş oldu diye bari. İçimde kalmasın :)

Bu arada son zamanlarda da meyve püresi felan yemez olmuştu. Bir de oyunla yediriyorum ben herşeyi ya. İnsan her öğün tok gibi mi yapar, kafasını çeviriyordu. Ama sonra da verdiklerimin çoğunu bitiriyordu oyunla. Belki bu menü de hafif iyi gelebilir diye düşünmüştüm.
Sizler nasıl yediriyorsunuz? Böyle iştahlı mı yiyor, yoksa sizler de oyunla mı yediriyorsunuz?

Bir de salçalı yemeklerden veriyormusunuz? Artık domatesin bir kıymeti kalmadı kışa giriyoruz. Mesela dolma yaptık, onun içinden bu akşam versem diyorum. Taneli yemez de ezip versem diyorum işte. Kıyma da var içinde hem yararlı olur.

Esenrüzgar, inan hep oyunla yediriyoruz aç olsalarda değişmiyor.bak benim oğlum 15 aylık aç olsada mutlaka birşeylerle oyalayıp öyle yemek yediriyoruz hem daha güzel yiyor.Ama bazende mamma deyip geliyor yanıma oturuyor güzelce yiyor bir kaç lokma sonra azıcık mideye bişeyler girdi ya doydum sanıyor hemen kalkıyor baaşlıyor gezmeye o zaman yine oyalayarak yedirmeye başlıyorum...
Ben salçalı yemek veriyorum domates artık alamayacağımıza göre salçasızda bişeye benzemezki damak tadı çok önemli ben çok ayırmadım bebek diye kendimize nasıl pişiriyorsam tabi çom aşırı salçalı yada tuzluda değilde normal yiyeceği şekilde verdim ve böylede devam ediyorum.Dolma içini tabiki yedirebilirsin yoğurtla .....

Canım belkide çok aç değildi yedi ve sonunda kustu...
Miktarı biraz daha azaltarak ver o zaman kusmaz fazla gelmiştir belki çok aç değilse.Birde akşam yemeğine iyice acıkmış olsun ben akşamüzeri genelde tıkamasın diye bişey vermiyorum akşam yemeğini böylece güzel yiyor..Şimdi günlerde kısaldı ya ara öğünler öğleden sonra tıkıyor bebekleri...Bu arada senin bebek kaç aylık kaç kilo??

Dün bende oğlana pirinçli ıspanak yemeği yedirdim ilk defa yoğurtla orta boy bir kase ..Son 1-2 kaşığı çıkardı baktım doydu ısrar etmedim..
Yatarkende yarım su bardağı ballı süt içti..

Kilosu ve boyu 1 yaşın üzerinde diye verilmeyen gıdalar verilmez.
Bal bebeğin böbreklerini yorar. Ayrıca gereksiz şeker yüklemesi olur.
İnek sütü alerji yapar ve kansızlık yapar.
Şehriyenin kansızlık yaptığını ilk kez duyuyorum. Bu durumda benim kızım kansız olmalıydı. Ben çorbalarına mutlaka ya şehriye ya irmik ya pirinç kattım.

Her gıdayı tek tek verin. Sadece elma yada sadece muz gibi.

Ayrıca elma suyunun fazlası ishal yapar. benneyaptımki
İshalse armut vermeyin. Muz iyi gelir ve haşlanmış patates.

Salçalı yemek aman diyim. 1 yaşına kadar salça ve tuz da yasak.
Dolma süper olur ver. Taneli yemeye mutlaka ve mutlaka alıştır. Artık 10 aylık ve normal yiyebilmeli.

biizmki öğünlerine alısmıs ne az ne fazla....bozdurmuyo hanfendi..
kızım 10 aylık 10 kg civarında...

ben az salcalı yapıyorum veriyorumda salcalar organik yerimseniben

yemek sıklığı ve menü gayet iyi 10 aylık çocuk için, ama çorbasını hertürlü sebzeden ve bakliyattan yapabilirsin bence, kıyma tavukta konulabilir, doktorun bunları verme demesi için bi sebep göremedim. ama inek sütü, bal ve yumurtanın beyazı 1 yaşından sonra veriliyo. anne sütü de veriyosan zaten gayet yeterli, gece yatarken tok olsun istiyosan suyla yapılmış, çok az şekerli muhallebi vermende bi sakınca yok bana göre.

juliett,kızının kilosu gayet iyi maşallah.Rutini pek bozmamak gerekiyor aslında bebekler alışıyorlar fazla verincede böyle kusuyorlar zaten ufacık mideleri var.Bazen bende 1 kaşık daha 1 kaşık daha derken koca bir tabak çorbayı bitirtiyorum yavrucuk sonunda öğürmeye başlıyor eşimde kzıyor yeter artık diye frenliyor benii

Bu ıspanağı nasıl veriyorsun? Yapraklı olunca yutabiliyor mu yoksa iyice eziyormusun?

Dolma da salçalıydı ama :S Dolma salçasız yapılır mı ki? Salçasız yapılabilir mi yemekler? Veya az salça mı olmalı?

Ben daha önce günde 2 çorba veriyordum. Öğlen ve akşam diye. Akşamları sebze çorbası versem olur mu ki? Muhallebi taraftarı pek değilim de.

Bence de iyi maşallah kilosu. Fazla zorlamamalı diyoruz ama annelik duygusumudur nedir. Aynen ben de bir kaşık daha bir kaşık daha yapıyorum öyle derken bizimki de ya öğürüyor ya kusuyor. Bana da kızıyorlar eşim, annemler felan yeter artık yedirme çocuğa istemiyor diye. Ama ilk kaşıkta kafasını çeviriyor bazen aç olduğu halde. O yüzden ne için hayır dediklerini tam anlayamıyoruz bazen. Ama bizimki bazen net tavrını koyuyor yememek için o zaman bitiriyorum.

banada hafif gibi geldi bence doktoruna söyle eklemeler yapsın yada sen ya veya doktorunu değiştir vallahi benim görümcem ne olursa veriyodu robottan geçirip bi keresinde barbunyanın içine azcık ekmek koyup robottan gecirip yedirdi masallah oğluda yedi ben barbunya yemiyorum kokusundan bile nefret ediyorum bence sende bebişine her yemekten ver eğer yiyosa ve gaz problemi yoksa az az tabi birden bir tabak dolusu besleme

Tüm yemekler salçasız yapılabilir. Merak etme bebeğinin tad duygusu bizim ki gibi değil. Öyle de yer alıştırmaya bağlı.
Ama pütür olayına dikkat et. Ispanak mesela küçük küçük doğaryıp pişir. Sonradan ezme bir daha.

Ispanağı küçük küçük doğrayıp pirinçli yemeğini yaptım yoğurt karıştırdım içine lüp lüp yedi beğendi. zaten pişince ölüp gidiyor yutarken zorlanmıyor..Ama benim oğlum15 aylık 7 tane dişi var rahat yiyor.Birde ben hiç bulamaç yapmadım öyle alışmadı.5 aylıkken ek gıdaya başladım ve bir kere bile püre yedirmedim meyveleri karıştırmadım tek tek ufak ufak çatalla ezerek verdim hep.Blendırda kullanmadım besin değerini öldürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…