Bebek Beslenmesi Bu menüye bakarmısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Önceki doktorumuz cevizin çok bir önemi yok demişti 1 yaş öncesi. Kuruyemişlerin ne gibi faydası varmış peki?

bu doktorların her biri ayrı birşey söylüyor biri çok önemli derken diğeri çok önemi yok diyebiliyor.benim fikrim ve tecrübesine çok güvendiğim doktorumun fikrine göre ceviz çok önemli.faydasını anlatmaya gerek yok zaten.ben hamileliğimde de her gün yedim.bilmiyorum ama zekayla direk bağlantısı olduğunu biliyorum.maşallah kızım şuan çok tepkili ve ondan ummadığım performansı gösteriyor. cevizin etkisi olduğunu da düşünüyorum.
kuruyemişten kastım ceviz-fındık -badem bunlar da zaten ne kadar yararlı hepimiz biliyoruz.faydasını tek tek yazmama gerek yok sanırım.ben veriyorum ve vermeye devam edeceğim.herkes doğru bildiğini yapar elbetteki.

Canım, ben 6. ayda ek gıdaya başladım ama 10 aylık bebeğim olsaydı ve doktor bu listeyi verseydi ben kendimce biraz çeşitlendirirdim. Bence miktarlar yeterli ama hergün tarhana. Hiç kıyma filan yok.
Bence kilosu fazla olabilir ama bu demek değilki bebeğin hergün tarhana yiyecek. Bence sen bunu doktoruna bir sor derim. Sonuçta kof kilo yapacak muhallebiden filan uzak durursun.
Balık, et, tavuk, pekmez bunlar kof kilo yapmazki.

Normalde zaten faydalı olduğunu bunların hepimiz biliyoruz. Ben de çok yedim hamileyken ceviz, fındık, badem tarzı şeyler. Ben hangi doktora güveneceğimi şaşırdım valla. Kendi hissiyatlarımı daha çok dinlemeye başlayacağım. Zaten öyle oluyor ama işte belli bir doktoru izleyince de bazı doktorlar kendi dediklerinin dışına çıkılmasını istemiyor. Ben yeni değiştirdim doktorumu...

esencim yanlız tarhana hem kilo yapıcı hem besleyici hemde tok tutar..bence bazen sebzede var...artık 10 aylık oldular ben sahsen doktorun dediklerine hiiç kulak asmıyorum.. zaten okuyoruz arastırıyoruz bizler bilinçli anneleriz...
bebeğini en iyi sen tanırsın ne ister neye ihtiyacı var sebzesizde hayat olmaz ama...

Benim daha önceki doktorum belli bir liste vermişti zaten. Epey de çeşitliydi, hatta beni serbest bırakmıştı istersen kendi yediklerinizden de tattırmaya başlayabilirsin diye. Ben artık yavaş yavaş vermeye başlamıştım herşeyden. 6.aydan itibaren kıyma, tavuk dönüşümlü hergün veriyordum mutlaka sebze çorbasının içinde. Yoğurt, şehriye, tarhana çorbasını da akşamları veriyordum. Balık da yeni vermeye başlamıştım. Muhallebi ve mama tarzı hiç vermedim zaten. Kilomuzun da kof kilo olduğunu sanmıyorum. Çünkü boyumuz da uzun. Dediğin gibi et,tavuk,sebze kahvaltı tarzı şeyler kof kilo yapmaz. Kafam karışık canım. 1 ay böyle devam edecekmişiz. 1 aydan sonra değişecek liste. Sebze çorbası felan vermeye başlayacakmışız.
Sanırım doktor kalsiyuma önem veriyor ve kiloyu sevmiyor.

Bebeğim ishal olmaya başladı. Bu yüzden inek sütü ve üzüm suyunu listeden çıkardık. Püreler de yok artık. Bebeğim 1 haftada nerdeyse kilo almamış. Zaten hissediyorum zayıfladığını. 1 ayın sonunu bekleyemeyeceğim sanırım. Kızlar bana bir akıl verin. Akşamları sadece anne sütüyle doyar mı ya?
Akşamları ne verebilirim en azından akşamları ekstra bişeyler vereyim değil mi ? Ya da kendi bildiğimi mi okuyayım?
Bir de kalsiyum ilacı felan da alıyoruz. Yanlış birşeyler de yapmak istemiyorum.

esencin öncelikle bebişin kilosu nasıl...
anne sütü yeterli gelir diye tahmin ediyorum hatta coğu doktor gece beslenmesi kaldırıyor bile...
kalsiyum ilacı nedir..

11 kilo. Boyu 77 cm. Hergün tarhana çorbası olur mu ama ? Bir de meyve püresi de yok. Bilmiyorum ki yetiyor mu? Yetse kilo almaya devam ederdi. Veya ek gıda listesi mi çok hafif?
Calcidine diye bir ilaç canım.

canım bence kilosu iyi hatta fazla bile..kilo aldırma gibi bi caban olmasın önemli olan sağlık.....
tarhana yerine sebze corbası falan yap. benim kızımda bu ay kilo almadı zaten bu aydan sonra kilo alımı durabiliyor

Evet zaten bu aydan sonra çok kilo almıyorlar. Yürümeye başladıkları için. O yüzden şimdiden kilo kaybetmesini istemiyorum. Kilosunu çok bulduğu için mi yaptı onu da bilemiyorum.
Daha önce de çok sıkıntı çektik kilo alamıyordu felan. Yani o aşamalardan geçince şimdi canım skılıyor tekrar o günlere dönermiyiz diye.
Sebze çorbası felan versem, doktor özellikle dedi gelecek ay başlatacağız sebze çorbasına diye. Sıkıştım kaldım.
Senin bebiş kaç aylık canım?

Son düzenleme:
ama o zaman sana bilgi vermesi gerekirdi...kilosu fazla kilo almasın vs diye...
gecen ay bizim doktorumuz muhallebiyi kesti ve cici bebeyi azaltıı 19 aralık doğumlu 10 kilo idi..
bunlar kesilince hiç kilo almadı..
1 yasın ideal kilosu bile 9.9 dur....yerimseniben o yüzden takma kafana emzirmeye devam et bence

Evet onlardan bahsetti ama ben hiç muhallebi ve cici bebe vermedim ki. Verdiğim sebze püresi, meyve püresi, yoğurt bir de kahvaltı idi. Benim önce ne verdiğimi bile sormadı doktor. İşte ben de niye sormadıysam niye böyle bir liste verdiniz diye.
Sizinki niye yaptı? Kilosunu fazla mı buldu? Yoksa muhallebi ve cici bebeyi gereksiz gördüğü için mi kesti?

Bu arada bebeklerimizin doğumu yakın. Bizimki 2 gün büyük sizinkinden :) Kız mı erkek mi canım senin?

Son düzenleme:
benim kızım var canım..allah bağıslasın hepsini :Saruboceq:
kilosunu kendince fazla buldu normalde 300 gr alsın ayda diyordu en son 700 gr almıstı o yüzden kesti....
ama diğer verdiklerime karısmıyor...
meyve yoğurt sebze süt et bunları her gün veriyorum

Kız olarak seninkinin de kilosu iyiymiş :)
İnek sütüne ne zaman başladınız? Ve nasıl veriyorsun? Günlük menünü yazabilirmisin?

Bir de seninki yürümeye veya emeklemeye başladı mı ?
Benimki daha kendi yürümeye başlamadı. Biz elinden tutup yürütürsek öyle yürüyor. Yerde de sürünerek biryerlere gitmeye çalışıyor.

Yürüyünce zaten kilo verecekler...

bana çok hafif geldi 10 aylık bir bebek kilosu fazla bile olsa 17 de yediğinle dururmu hiç akşam yemeği yemesi şart bence sen dinleme akşamları birşeyler ver yazık valla

eesncim benimkide sadece emekliyor hatta sürünüyor

bizim günnlük bi saatimiz düzeniz yok değişiyor gün içinde....
kahvaltı-yoğurt-meyce-çorba-500 ml süt yiyip içiyor....
akşam öğünü tekrar acıkırsa yoğur veriyorum tekrar....

süte 1 ay oldu baslayalı gecmiştir bile

BİRİNCİSİ VE EN ÖNEMLİSİ 10 aylık bebeğe bal verilmez. 1 yaşında önce bal kesinlikle yasaktır. Bu nasıl doktor menüsü şaşırdım inanın. Maruz görün bu mesajımı.
Kahvaltıda bebe bisküvisi yerine tam buğday ekmeği tercih edin derim. Ayrıza zeytin verilebilir. Çekirdeklerini çıkararak. Pekmez özellijkle keçi boynuzu pekmezi iyi olur.
Meyve sadece elma değil havuç püresi, armut püresi, erik püresi yani başka meyvelerde verilebilir. Kivi, portakal, nar 1yaşına kadar yasak.
Tarhana çorbası içine extra süte gerek yok. Çünkü 1 yaşına kadar inek sütü verilmez. Fazlası kansızlık yapar. Ayrıca tarhananın içinde zaten yoğurt olur, yapılırken yoğurt katılır. Çorba olarak sebze çorbası çok faydalıdır. Bağırsak fonksiyonları içinde iyi olur. Şehriye çorbası, tavuk çorbası, balık çorbası verilebilir. Hergün ayrı ayrı bunlardan biri. Hatta balık fırında yada buğulama verilebilir.
Yoğurt sade olarak verin. içine meyve vs katmayın. Herşeyin tadını tek tek bilsin. Zaten öğlen meyve yiyor eklemeye gerek yok.
Süt yine vermeyin ve bal asla.
Muz pek tercih etmeyin kabızlık yapar. Nadiren verin.
Yoğurtla meyvenin saati yer değiştirebilir. Yoğurt gaz yapar çünkü.
Akşam 20:00 gibi yine bir öğün verin derim artık anne sütü onu doyurmaz çünkü.
Sevgiler. Doktorunuza selamlar. alsanaalsanasmile

Son düzenleme:
Doktorun verdiği menüye göre çocuk büyütülmez bu düşüncemi yanlış bulanlar olabilir ama ben bunu savunuyorum.Tabiki 1 yaşından önce bal, süt verilmez bunları ayırt etmek lazım. 10 aylık 11 kilo demişsiniz olsun yakında yürümeye başlayacak ve eskisi gibi kilo almayacak zaten.benim oğlum 11 aylıkken 12 kiloydu ve boyuda uzundu ayına göre kof kilo değil ama menümüzde muhallebi ve bisküviye yer vermedim hiç.Şu an 15 aylık kilosu 12.400.Ama ben bu çocuk kilolu diye hiçbir öğününe kısıtlama getirmedim.Emzirmeye devam ederek, sabah kahvaltısını bulamaç değil ayrı ayrı pekmezi yumurtası,peyniri ile,öğlen sebze çorbası et yada tavuk sulu,ara öğünde meyvası,yoğurdu,meyva suyu bazen kavanoz meyvalarından yedirdim.Muz hergün yedi hiçte kabız olmadı arada yenen muz kabız yapar hergün verilirse kabız falan olmaz.Portakal suyu hergün içirdim.Akşam yemeğinde yine çorba yada evde pişen yemekten yiyebileceği şekilde ezerek verdim.Akşam yemeğini kesme sakın aç yatırma bebeğini.Anne sütüyle doymaz artık.Anne sütü öğün sayılmaz bu ayda.Doktorun neden menüyü azalttı bilemiycem bana aynı menüyü verse asla uygulamazdım.Yiyorsa eğer çocuk yesin sebze çorbasını falan vermemezlik etme sakın.Biz böyle menülerle mi büyüdük allah aşkına arkadaşlar?Bende oğlumun beslenmesine çok özen gösterdim hala daha da gösteriyorum aynı özeni.Ne obez oldu nede başka bir rahatsızlığı var.Böyle doktorun verdiği yok 50cc püre yok100 cc yoğurtla falan çocuk büyütmek bana göre değil.Karar senin .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…