- Konu Sahibi esenruzgar
-
Önceki doktorumuz cevizin çok bir önemi yok demişti 1 yaş öncesi. Kuruyemişlerin ne gibi faydası varmış peki?
bu doktorların her biri ayrı birşey söylüyor biri çok önemli derken diğeri çok önemi yok diyebiliyor.benim fikrim ve tecrübesine çok güvendiğim doktorumun fikrine göre ceviz çok önemli.faydasını anlatmaya gerek yok zaten.ben hamileliğimde de her gün yedim.bilmiyorum ama zekayla direk bağlantısı olduğunu biliyorum.maşallah kızım şuan çok tepkili ve ondan ummadığım performansı gösteriyor.cevizin etkisi olduğunu da düşünüyorum.
kuruyemişten kastım ceviz-fındık -badem bunlar da zaten ne kadar yararlı hepimiz biliyoruz.faydasını tek tek yazmama gerek yok sanırım.ben veriyorum ve vermeye devam edeceğim.herkes doğru bildiğini yapar elbetteki.
Canım, ben 6. ayda ek gıdaya başladım ama 10 aylık bebeğim olsaydı ve doktor bu listeyi verseydi ben kendimce biraz çeşitlendirirdim. Bence miktarlar yeterli ama hergün tarhana. Hiç kıyma filan yok.
Bence kilosu fazla olabilir ama bu demek değilki bebeğin hergün tarhana yiyecek. Bence sen bunu doktoruna bir sor derim. Sonuçta kof kilo yapacak muhallebiden filan uzak durursun.
Balık, et, tavuk, pekmez bunlar kof kilo yapmazki.
esencin öncelikle bebişin kilosu nasıl...
anne sütü yeterli gelir diye tahmin ediyorum hatta coğu doktor gece beslenmesi kaldırıyor bile...
kalsiyum ilacı nedir..
Sabah: 7:00-8:00 annesütü
Sabah uyandığında 9:00-10:00 Kahvaltı ( Peynir, 1 tam yumurta , 4-8tane bebe bisküvi)+annesütü
11:00-12:00- Elma rendesi+50 cc üzüm suyu
12:00-14:00 Tarhana( 2 tk tarhana, 1 bardak süt, 1 tk sızma zeytinyağı)+annesütü
17:00 (Yoğurt 150cc+50cc havuç püre+elma püre) veya (1 muz +100 cc süt+1 çay k. bal)
Akşam yatana kadar da annesütü. Gece de anne sütü.
Doktor bu listeyi verdi bize. Beğim 10 aylık. Size nasıl bir liste bu ? Bana çok hafif bir liste gbi geldi. Daha önce bir sürü şey yiyordu. Yorumlarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?