Bebek Beslenmesi Bu menüye bakarmısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Sabah: 7:00-8:00 annesütü
Sabah uyandığında 9:00-10:00 Kahvaltı ( Peynir, 1 tam yumurta , 4-8tane bebe bisküvi)+annesütü
11:00-12:00- Elma rendesi+50 cc üzüm suyu
12:00-14:00 Tarhana( 2 tk tarhana, 1 bardak süt, 1 tk sızma zeytinyağı)+annesütü
17:00 (Yoğurt 150cc+50cc havuç püre+elma püre) veya (1 muz +100 cc süt+1 çay k. bal)

Akşam yatana kadar da annesütü. Gece de anne sütü.

Doktor bu listeyi verdi bize. Beğim 10 aylık. Size nasıl bir liste bu ? Bana çok hafif bir liste gbi geldi. Daha önce bir sürü şey yiyordu. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
oldukca zengin bir menü canım..
benim kızımda 10 aylık.. bu kadar yemiyordur....
sadece muhallebi eksik oda kilosu iyi se doktor verdırmiyor muhallebi...

Öylemi dersin?
Ben bunlara ek olarak sebze çorbası veriyordum. Ama tabi bu sefer meyve püresini yemiyordu son zamanlarda. Sanki kıyma felan eksikmiş gibime geliyor. Hatta ben balığa felan başlamıştım. Kuru fasülye yavaştan vermeye başlamıştım akşamları.
Akşam öğünü hafif geldi bana.

bizde tarhana seviyoruz içine bi gün kıyma bi gün sebze katıyorum
hatta bugün yeşil mercimekli yaptım...
sende katabilirsin..benim kız öğün aralarını cok acıyor 4 saate bir besliyorum..

sabah 7 de 150 süt (inek sütü )
10: cici bebe labne yumurta sarısı pekmez tahin 1 çk
14:tarhana 1 yemek kasığından yapılmış
18::100 ml yoğurt yarım muz
20:biz ne yersek.. muhallebi veriyordum doktor verme dedi...
00: 150 cc süt
03:150 cc süt

Doktor sebze çorbasını şimdilik verme dedi. Zaten 3.5 aydır veriyordum sebze çorbasını ama bilmiyorum artık ne yapmaya çalışıyor. Bunları tolero etsin ondan sonra veririz dedi. Ben süt ile yapacağım artık tarhanayı. Belki süt ile kıyma verilmiyordur. Artık akşamları yine de bizim yediklerimizden veririz az. Bugün ilk defa saldırdı zaten yediklerimize :) Belki aç kalmıştır bu menü ile bilmiyorum :)

Muhallebi kof kilo yapıyor canım, hiçbir faydası yok. Sizin yediklerinizden ne kadar miktarda yediriyorsun mesela? Ve de neler yediriyorsun?

ne varsa veriyorum...sebze et balık barbunya ev makarnası ...
yeme miktarı yemeğe göre değişiyor et ve balık fazla sevmiyor tükürüyor bi iki yudumdan sonra..ama sebze yiyor reddene kadar veriyorum

Öyle bizimki de yiyor da. Akşam hatta kendi istedi bu sefer. Eşimle şaşırdık. Eşim verdikçe yedi daha versek yiyecekti kuru fasülyeden. Ezdik verdik tabi de. Ben de acaba bu menüyle çocuk doymuyo da ondan mı böyle istekli davrandı dedim :) Daha önce ağzına sunardık kafasını çevirirdi akşamları. Birkaç lokma yerdi bırakırdı.

Son düzenleme:
doymasa ağlar..bence kuru hosuna gitti böyle devam et aldığı kilodan anlarsın zaten...
pek ac kalıncak menü değil...sütün yeterliyse hele hiç problem yoktur

İyi bari :) Zaten 1 ay sonra sebze çorbasına başlatacakmış. Ben bir sebze çorbası yapıp veriyodum. İçinde yok yoktu :) Ondan bu menüyü az buldum sanırım. Sebze dışında mercimek,bulgur,irmik,makarna vs. az az koyuyordum dönüşümlü. Kıyma ve tavuk da koyuyordum.
Bu arada şehriye ve makarnayı da yasak etti. Kansızlık yapıyomuş. Labne peynir de işlenmiş ve kansızlık yapıyomuş.

Bilemiyorum canım. Kansızlık yapanlar şunlar:
Çay, kakao, labne, etsuyu, krema, makarna, şehriye

Labne yerine normal beyaz peyniri akşamdan suda bekletip tuzu alıp öyle verecekmişsin.

Ben 3 ay boyunca labne verdim ama içim hiç rahat etmiyordu. İşlenmiş çünkü. Bundan sonra hiç vermiycem. Sabahları da pekmez yok. Peynirle vs. ile verilmezmiş. Ihlamur tarzı şeyler de verme kahvaltıda etkisini azaltır diğerlerinin dedi.
Kan ilacı da vermiycez artık. Gereksiz yere verildiğinde kansızlık yapıyormuş. Multitabs yerine de D3 ve becozyme.

Son düzenleme:
canım her gün bu şekilde vermiyorsun dimi?ben et balık tavuk göremedim listede ayrıca kahvaltı çok sınırlı kuruyemiş(ceviz-fındık-badem) pekmez ekleyebilirsin.pekmezi süt ürünleriyle verme kahvaltıdan yarım saat önce ver.bol bol anne sütü alması güzel ama biraz çeşitlendirmelisin.mesala ben bir gün tarhana veriyorsam diğer gün balık çorbası ertesi gün kıymalı çorba ertesi gün tavuklu falan öyle gidiyor.çeşidi ve yeni şeyleri seviyor bizimki.ayrıca 1 yaşından önce bal verilmez biliyorum ama siz veriyorsunuz sanırım.

Son düzenleme:
ben bisey sorucam neden doktora 3 aydır sebze corbası verdıgınıi söylemedınız? belkı ona göre bir menu verırdı

Benim önceki menüm çeşitliydi. Tarhana da vardı, yayla çorbası, şehriye vs., kıyma,tavuk,balık, hatta son zamanlarda kuru fasülye tarzı yemeklerden de vermeye başlamıştım. Doktor da biliyor neler yediğini. Ama bu menüyü uygun gördü sanırım. Niye böyle birşeyi uygun gördü bilemiyorum tam olarak o yüzden buraya yazdım. Ama 1 ay sonra da sebze çorbası kıyma tarzı şeylere başlayacağını söyledi. Belki de inek sütüne, bala, yumurta beyazına alıştırmaya çalışıyor. Bu arada bebeğim 1 yaşın üzerinde kilo ve boya sahip, belki de o yüzden bu menüyü verdi onu da bilemiyorum. Tam olarak açıklamadı. Niye böyle bir liste verdiniz diye sormak lazımdı belki de.

Bizim diyetisyenimiz kuruyemişe 1 yaşında başlamak gerektiğini söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…