• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kz ne yapmal!?

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
53
118
35
İstanbul
kızlar direk konuya giriyorum..
büyük dayımın görümcesi 2senedir dayımlarda kalıyor,benimle yaşıt,ve küçük dayımın marketi var orda kasiyer olarak çalışıyor.bu kız ığdırdan geldi babası vefat edince.çalışmaya başladı ailesine destek olmak için.
ama gel gör ki amaç gittikçe değişti.

bu kız markette dayımın kasasından para çalıyor.500 lira maaş alıyor,300 ailesine yolluyor 200 ona kalıyor.ama acayip alışveriş yapar ve hayatta marka olmayan birşey almaz.aldığı en ucuz kot-ayakkabı 50 lira.makyaj malzemeleri de aynı şekilde.onu hayatta ismi olmayan bi yere götüremezsin burun kıvırır.ayda ona 200 lira kalırken,bir haftada yaptığı alışveriş o kadar.günlük ihtiyaçlarını da yine marketten alıyor para vermeden.teyzem dayıma söyledi onun para çaldığını ama dayım napiyim akrabadan başkasına bırakamam kasayı elalem daha çok çalıyor diyor.

ve kız acayip rahat giyiniyor dayım kaç sefer uyardı ama bıktı artık karışmıyor.amy whinehause'ı bilirsiniz onun tarzı,takma saçlar ağır makyaj giydiği herşeyde dekolte ve mutlaka topuklu ayakkabılar.üstünden abartı akıyor.ve ığdırda pantolondan öte birşey giyemezdi amcalarından ötürü.ayrıca 2den az sevgilisi olmaz,saat 9dan 10dan önce eve girmez,internetten tanıştığı kişilerle buluşur vb.vb...

hatta markete gidip gelen zengin evli erkeklere kur yapar bi kere teyzem çok kızmış adamlar evli ve senden kaç yaş büyük diye,amaan banane zenginler ya yeter demiş.tartışma büyüyünce şaka yaptım müşteri memnun olsun diye ilgileniyorum demiş.

kimsenin giydiği beni ilgilendirmez ama bu kızdan dayım sorumlu,ailesi amcaları falan bu kıza birşey olursa senden bilirim demişler ve bir sorun çıkarsa aileler birbirine girer.

şimdi sizden bir plan istiyorum,annem boşver karışmayın kendi sorumlu yaşadıklarından ayrıca eğer ığdıra geri yollarlarsa ailesi aç kalır yaptıklarına göz yumun kocasından başka kimseye hesap vercek değil diyor.

teyzem onun resimlerini olaylarını dayıma anlatabilir ama o zaman kız dayımın elinde kalır ayrıca dayımla karısının arası çok kötü bozulur diye düşünüyor.

bense kızıcaksınız ama,kız benden bir erkek arkadaşımı ayarlamamı istemişti,çocuğu ayarliyim o kızın hakkından gelsin diye düşünüyorum.

sizce ne yapmalı bu kızı nasıl göndermeli,adam etmeli,yada zararlarından kendimizi korumalı?

pardon kızlar dayımın baldızı :):)

Son düzenleme:

Giyiminin resmini cekip aileye ıgdıra gönderseniz :hulya:

kafayı zenginlikle bozdugu belli
baksana evli adama bakıcak kadar körelmiş ahmak:mymeka:

canım o düşündüğünü yapma ona bişi olursa yanacak sizsiniz bırak ne hali varsa görsun kendisi düşünmüyormu basına gelecekleri canını sıkma bulaşma derim ben

anlasılan dayından cekınmıyo kı bu kadar rahat dayınla konus bence hatta mumkunse aıleıyle konusulsun yarın kacsa basına bır ıs gelse kım sorumlu olucak bak aıleler bırbırne gırer demısın ama gıdısat zaten o yolda hemen konus dayınla amcalarıyla aılesıyle ıgdırda ısmı yokmus onuda anlamadım

Dayın durumu bildiği halde ses çıkarmıyorsa, sen neden bu durumdan bu kadar rahatsızsın anlamadım?

Dayinin Görümcesi nasil oluyor yakaydirigubbakcemile3
Sanirim Dayinin Baldizi demek istedin,bende burda erkege nasil görümce olur diye düsünüyorum allahim yakaydirigubbakcemile3

Siz niye agrimiyan basinizi agritmaya calisiyorsunuzki?
Onun namus bekcisi vs sizmisiniz?
Birakin plani falan,nasil yasamak istiyor ise öyle yasayin,sonunda kendi düsen aglamaz..
Bide Dayinda biliyormuz parayi giyimini eee alan razi veren razi..
Derdi tasasi üzüntüsü size niye kalsinki?

He üzülürsünüz kiza dersinizki yazik tek cahil gider adam akilli konusur,anne edasi ile uyarirsiniz ama siz bunuda gecmis herseyi ile ilgilenmeye plan kurmaya calisiyorsunuz...
Bence hic orali olmayin,o bela döner gelir sizin kapiniza ve Yengen Dayina bir kac kur yapar aklina girer,dayinda artik size kötü olur....

Disardaki adam icin hic degmez plan kurmaya...

bence çöpçatanlık işlerine siz hiç bulaşmayın. planladığınız şekilde işler gitmeyebilir.

en iyisi kızı memleketine göndermek. er geç başına bir iş açar ve herkes dayınızı sorumlu tutar. ev ve iş ayarlamışsa dayınız, sorumluluğu da onun üstünde demektir.
kızın gözü iyice açılmıştır, memleketinde de iş bulur. ailesinin yanında başına bela almaz en azından...

güvenilir eleman bulmak kolay olmasa da imkansız değil. eş dosttan birini bulabilir dayınız heralde...

dayımın görümcesi yazmışsınız, baldız mı demek istediniz?

cnm biraz sen bu kızı kıskanıyorsun yada fazla rahatlığı gıcığına gidiyo :)

arkadaşlara katılıyorum plan yapma senin başına patlayabilir.

ailesine yazık olur..

ama kızında bir derse ihtiyacı var sanırım. kaşarlaşmışsa kimse bişi yapamaz oda ayrı bir mesele.

kız ıgdırda baskıyı almıs buraya gelince ne oldum delisi olmus okadar baskı yaparlarsa sonucu bu olur iste herseyi yasamak ister..sende erkek arkadas ayarlıycan hakkından gelsin nasıl bir dusunce bu ya..

Dayın durumu bildiği halde ses çıkarmıyorsa, sen neden bu durumdan bu kadar rahatsızsın anlamadım?

Ben de bunu anlamadım..
Aile büyükleri hiç sesini çıkarmıyor,herkes hayatından memnun..
Zaten olmasa mutlaka çaresine bakarlardı..

Kız belli ki büyükşehire gelince kabak çiçeği gibi açılmış.
eee her türlü imkan da var elinin altında, hayatını yaşıyor anlayacağınız..

Yanlış ya da doğru..
Sonuçta dayınız ve diğer büyükler olaya şahit oldukları halde, ses çıkarmıyorlarsa vardır bir sebebi..

Koskoca adam dayınız, kızın bu gidişatla başına iş açacağını düşünüyordur herhalde.
Düşünemiyorsa ki_ sanmam_ o zaman aile büyüklerinden birisi mesela anneniz dayınızı 1 kez daha uyarabilir, annenize söyleyin madem abisini uyarsın, ama siz değil..

Bu durumda sizin, bu olayı, sizin şahsi meseleniz gibi sahiplenip, kıza haddini bildirme çabalarınız, kızı alt etme plan ve projeleriniz bana abes geldi..

Sizi ilgilendiren bir mevzu olduğunu düşünmüyorum ortada..

baakk sen ığdırlıya,istanbul mu bozmuş bu kızı acep böyle.sonradan görme falan gibi.bende aslen istanbulluyum ama hiç böyle tarz olmadım,özenmedim.mavi jeans reklamları geldi aklımadelikafadulden.(burası istanbul abiciim)
valla zor bi tip anladığım kadarıyla.:umursamaz:
büyük sabır gerektirir.vereliniortak

sizin üstünüze vazife olmadığını düşünüyorum ben de.

dayınız bir şey demedikten ve rahatsız olmadıktan sonra kimseye laf söylemek düşmez

Ne oldum delısı olmus resmen ama aılen bırsey yapmıyorsa vardır bır bıldıklerı yada cekındıklerı durumlar en ıyısı cekımser kal sende

Ben şahsen kıza üzüldüm. Baksana kuyusunu kazmaya çalışan ne kadar insan var. Yardımcı olacağınıza. Namus cinayetine kurban mı gitsin istiyorsunuz? Arkadaş olmaya çalışın. Emin olmadan da hırsız denmez kimseye

Son düzenleme:
nasıl ne yapmalı bu kızı?
siz neden bu kıza illa bir şey yapmak istiyorsunuz ki
neyi dert ettiniz ben hala anlamadım.para çaldıysa,kimse marketin sahibi uyarsın.
ama giyiminden kuşamından ve ilişkilerinden kendisi sorumlu.:umursamaz:
yeter ki başka bir insanı kendisine benzetmeye kalkışmasın.

bencede hiç karısma heleki dayın müdehale etmiyorsa sen hiç etme ortada sen gidersin gümbürtüye öyle ayarlama falanda yapma kimseye güven olmaz en iyisi anneni dinle hiç bulasma...

Back