• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram Harçlığı Meselesi

Bende inanmıyorum

Sorarım bak deseydınuz
arıcam sımdı sorucam dedim misafir geldi o ara iyide oldu geldi yoksa olay büyücekti verme sansı yüzde 0 ihtimal yok
eniştem fenerli güzel bir tane forma buldum onu siparis ettim yenı sezon formasıyms onu vericem :) bi kullancıı yazmıs mantıklı geldi hediye al die :D yaptım

arıcam sımdı sorucam dedim misafir geldi o ara iyide oldu geldi yoksa olay büyücekti verme sansı yüzde 0 ihtimal yok
eniştem fenerli güzel bir tane forma buldum onu siparis ettim yenı sezon formasıyms onu vericem :) bi kullancıı yazmıs mantıklı geldi hediye al die :KK70: yaptım
Harika

Bazı konuları benim beynim tam idrak edemiyor o kadar tuhaf geliyor ki 🤣 mesela bu da onlardan biri size hadi harçlık verdi diyelim siz tekrar neden zorla birazını bırakıyorsunuz? Bu hareket de bence çok kırıcı adamın içinden gelmiş vermiş durumu kötü olsa hiç vermez veya daha az verir o kadar samimiyseniz yani. Hele annenizi hiiç anlamadığımdan bir şey demek istemiyorum çok garip

Siz geri vermissiniz sizi bağlayan bisi yokki. Kız kardeşi. İster cebinden alır çekip ister bin lira geri verir ister o 300 üstüne bana 200 daha ateşle bacım der. Sanki kaynananizin cebinden almis gibi trip atmanız saçma. Odaya kapanmak ayrı saçma. Ustune bir de savunmasi saçmaydı falan. Savunma açıklama yapmak zorunda değil ki neden savunma yapmış anlamadim bile. Yetişkin kızım var valla bana yapsa aynı şeyi elime terlik alırdım sana ne diye. Bi sakın kafa ile düşünün. Ben çok iyi düşünceli biriyim modundasiniz ama çıkın o moddan. Aileniz sizin. Onlar da kardeş. Sizden daha önce tanismislar daha samimiler

Dip not: annemin yegenime verdiği bayram harçlığı ile kandirip elinden alip dondurma aldım. Kardeşime yakalandim kapıda. O da benle gizli gizli bahçede yedi. Yarın çikolata alicaz yeğenime söz verdik küçüğe kocaman hem de.
bak hic böyle düşünmemiştim farklı bir bakış acısı doğru dıyorsunuz. olayları buyutmedim zaten sinirim gecti hediye aldım enişteme koyu fenerli cok tesekur ederım yorumunuz ıcın (bu arada onun savunmasıda o sekilde kardesım sanane alırım vb. işte )

Bazı konuları benim beynim tam idrak edemiyor o kadar tuhaf geliyor ki 🤣 mesela bu da onlardan biri size hadi harçlık verdi diyelim siz tekrar neden zorla birazını bırakıyorsunuz? Bu hareket de bence çok kırıcı adamın içinden gelmiş vermiş durumu kötü olsa hiç vermez veya daha az verir o kadar samimiyseniz yani. Hele annenizi hiiç anlamadığımdan bir şey demek istemiyorum çok garip
doğru söylüyorsunuz kendimi kötü hissetmemi sağlıyor adetdir tamam bayram harçlığı meselesi. verirkende söyledim keske bu olaylara hic kalkısmadan hediye alsaydım

Sen bana laf sok diye açmadım bu konuyu beni rahatsız eden bi durumu sizlerle paylaşmak için açtım. Boş konuşmaya geldiysen memleketine suriyeye dön :) (calmadı gasp etti ) keske çalsa
Cevaplara bak gerçekten 13 yaşında 😂 Bu beğenmediği yorumu yapana Suriyeli deme modası da yeni çıktı

Merhabalar İyi bayramlar diliyorum herkese,Her bayramda bu problemi yaşıyorum. Eniştem her bayram 500 lira bayram harçlığı veriyor .Bende 30 yasındayım ailem ile yaşıyorum evli değilim çoçuğum falanda yok. Ailemin durumu da iyi para ile alakalı problem yaşamıyorum. Eniştemin kurban kesmediğini , yeğenimin de iş aradığını ögrendim .Evden çıkarken teyzemi kenara çektim ve bu paranın bana çok olduğunu 200 TL' nin bana yeterli olacağını , kalanını geri alması gerektiğini söyledim (hepsini verseydim ayıp olucağını düşündüğüm için böyle birşey yapmak istedim). Ramazan bayramı'nda 500 TL verdiklerini, 300 TL geri teyzeme verdim (zorla cebine koydum almak istemedi ) buraya kadar problem yok. Onlar evden çıkarken annemin teyzemden benim fazla oldugunu söyleyip geri verdiğim parayı teyzemden tekrar aldığını gördüm(cebinden cekti birden teyzemle konusurken oda yanımızdaydı ).Onlar gittikten sonra neden böyle bişey yaptını sorduğumda bana "kızım zaten onlar bana geri verirdi " tarzında aklımın almadığı bir cümle kurdu. Bu durmu kabullenemiyorum. Kendimi odaya kapattım. Bu durum belki sizlere saçma gelebilir ancak evdekileri görmek istemiyorum. Odamdan çıkmak içimden gelmiyor. Annemle konuşmıyoruz. Odama gelip kapımı çalıyor türlü bahanelerle yolluyorum.
Benim bildiğim, bayram harçlığı çocuklara verilir yahu😅

her bayramda veriyor. dediğim gibi kendi oğlundan cok sever beni.sülalede tek kız cocuk benim. paranın hepsini vermedim 300 verdim 200 bendeydi sizin gibi düşündüğüm için :)

Tek kız çocuk olmakla ne alakası var. 30 yaşında yetişkin çalışan bir insansınız. Ne alaka sizi oğlundan çok sevmesi, o evladı siz alt tarafı eşinin kardeşisiniz. Ayıp, insan öyle mi der? Size harçlık verip iyi niyet gösterdi diye kendi canından daha mı çok seviyorsunuz gerçekten? Bu bir bahane mi?

Bunca senedir parayı alıp napıyorsunuz madem rahatsızsanız bu konudan? Hiç mi parayı alıp aynı miktarda hediye vs almak aklınıza gelmedi. Size gelen parayı onların çocuğuna yani yeğeninize verin. Teyze olarak verebilirdiniz.

30 yaşındaki kadına bayram harçlığı veren enişte mi daha garip, o harçlığı alan siz mi, yoksa kardeşinin cebinden parayı alan(!) anne mi bilemedim. Olay baştan saçma, siz artık çoluğa çocuğa harçlık verecek yaştasınız ne olursa olsun almam o parayı ya hu enişte git çocuklara dağıt benden geçti artık diyin Bi dahakine almayın.

Kıza harçlık verilmesi neden herkesin gücüne gitmis anlamadım. Sanki bizim cebimizden çıkıyor enişte bizden alıp konu sahibine vermiyor ki. Valla benim kızım 40 olsun ben gene vericem. İsteyen verir isteyen vermez

la benim eniştem babamı dolandırır az ön versek 😀😀😀 milletteki eniştelere bak kıskandım 😀

Anneniz garip davranmış konu sahibi ama kardeşidir belki aralarında başka bi durum vardır.

üzülüyorum gerek yok . en fazla vermek ıstıyorsa 100 lira yeter bana 500 cok gelıyor zaten ondan başka bayram harclı veren yok :)
Aa ne kadar ilginç ondan başka verenin olmaması:)
Çok düşünüyorsanız direkt reddedip 30 yaşıma geldim artık bayram harçlığı hoş olmuyor diye set çekerek reddetmeliydiniz.
300ü sizin olsun bu bana çok 200 yeter kantinde 1 hafta bana 200 yeter der gibi reddetme ne ya🤦‍♀️

Kıza harçlık verilmesi neden herkesin gücüne gitmis anlamadım. Sanki bizim cebimizden çıkıyor enişte bizden alıp konu sahibine vermiyor ki. Valla benim kızım 40 olsun ben gene vericem. İsteyen verir isteyen vermez
Neyi beğenmediniz? Tam olarak sayı Dr yard?

Durumunuz iyiyken annenizin afedersiniz görgüsüzce tavrı sizi aşırı rahatsız etmiş. Ama hata biraz da sizde.
Almayın, net bir biçimde bunu istemediğinizi söylerseniz kimse size zorla bayram harçlığı veremez.
Ayrıca harçlığı veren enişteniz, neden iadesini teyzenize yapıyorsunuz ki?
Anneniz onunla kardeş. Her türlü yüz göz olabilir neticede. Sonra da böyle istenmeyen durumlar yaşanır.
Bence insanları olduğu gibi kabul edin, annenizi değiştirmeniz imkansız.
Bir sakin zamanda da eniştenize bu durumu izah edin ya da alın ve geri vermeye kalkmayın.
Alın, sokaktaki hayvanları besleyin, bir ihtiyaç sahibine verin, hiç tanımadığınız bir insanın bakkal borcunu sildirin, hayır işleyin, çocuklara dağıtın. Yani geri vermek de çok tuhaf aldıktan sonra.

Neyi beğenmediniz? Tam olarak sayı Dr yard?
40 yaşındaki kişiye de bayram harçlığı verilmez çünkü şu “evlat”kısmını fazla büyütüyorsunuz.
Evlat büyür yetişkin olur. O,benim hep miniğim kısmı kavram karmaşasına yol açıyor.
Eşim 39 yaşında annesi harçlık verse🤦‍♀️ kalırım.
Torunumuz varsa ona veririz çok şık durabilir öyle.

Back