• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda tecrübeli

Tiroid ilacından bahsediyorsanız eğer onu bırakma durumu yok.
Ölene kadar kullanacağım.
Bu hormonun yokluğu spor ya da sağlıklı beslenme ile kapatılamıyor.
İlaç+sağlıklı yaşam şeklinde ömür boyu devam
Nereden bulaştı bana ya öf çok geçmiş olsun sizede.

Benim mantığıma göre bu trioid ilacını bırakmak saçma olur....
Zaten tiroid yetersiz olduğu için direkt şeker yağa çevriliyor ortada şeker olmadığından zaten insülin direnci beklenemez...
Muhtemelen yağ oranınız fazla oldugundan erkeklik hormonu arttı
Ama bu illa pco demek değil...
İlacınızı kullanıp sağlıklı beslendıgınızde her şey olur...

zira yetersiz çalışma var dışardan yerine koymak zorunda ondan dolayı asla bırakmamalısınız

İlk gittiğim doktor çok kaba davrandı bana. Git pskiyatri bölümüne korkunu yen öyle gel dışarıda hasta bekliyor falan dedi bide bakarken ben kasılınca sinirlendi kendince o yüzden hep bir korku oluyor kadın doğum deyince.
Anlıyorum. Bana da gittiğim bir doktor insanların içinde sevgilinle alışveriş yapıyor musunuz demişti alık alık baktım suratına dedim ne diyor bu herif. Cinsellikten bahsediyormuş meğer çatalda muayene için.
Bazen kaba oluyorlar ama onlar da bir yerde haklı hasta sayısı kadar dert var. Gideceğiniz doktoru önceden internet üzerinden araştırabilirsiniz

İlk gittiğim doktor çok kaba davrandı bana. Git pskiyatri bölümüne korkunu yen öyle gel dışarıda hasta bekliyor falan dedi bide bakarken ben kasılınca sinirlendi kendince o yüzden hep bir korku oluyor kadın doğum deyince.
1 kimse siz izin vermeden sizi istemedıgınız muayeneye zorlayamaz...
2 bu durumda da genelde ultrason yapıyorlar...
Vucut size ait
Ve hal böyleyken korkmak anlamsız sizin izin verdıgını ölçüde size dokunabılır...

alltan muayene olmak istemıyorum demen yeterli

Benim mantığıma göre bu trioid ilacını bırakmak saçma olur....
Zaten tiroid yetersiz olduğu için direkt şeker yağa çevriliyor ortada şeker olmadığından zaten insülin direnci beklenemez...
Muhtemelen yağ oranınız fazla oldugundan erkeklik hormonu arttı
Ama bu illa pco demek değil...
İlacınızı kullanıp sağlıklı beslendıgınızde her şey olur...

zira yetersiz çalışma var dışardan yerine koymak zorunda ondan dolayı asla bırakmamalısınız
İnşallah dediğiniz gibidir pco değildir. İlaca sabah hemen devam ediyorum yorumunuzla motive oldum çok teşekkür ederim

Bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu iyice araştırıp öyle giderim. Regl zamanım yaklaştı inşallah birşey çıkmaz 😢
Çıkmaz insallah endiselenmeyin beslenmenize dikkat edin eger cikolata kisti varsa ibrahim saracoglunun cikolata kisti icin sogan kurunu deneyin. Rica ederim

Anlıyorum. Bana da gittiğim bir doktor insanların içinde sevgilinle alışveriş yapıyor musunuz demişti alık alık baktım suratına dedim ne diyor bu herif. Cinsellikten bahsediyormuş meğer çatalda muayene için.
Bazen kaba oluyorlar ama onlar da bir yerde haklı hasta sayısı kadar dert var. Gideceğiniz doktoru önceden internet üzerinden araştırabilirsiniz
Yok artık... evet hak vermek lazım ama doktordan doktora kesin fark var bu doktordan sonraki gittiğim doktor o kadar nazikti ki kasılmama rağmen çok iyi davrandı ne ara baktı anlamadım bile

İnşallah dediğiniz gibidir pco değildir. İlaca sabah hemen devam ediyorum yorumunuzla motive oldum çok teşekkür ederim
Pco olsa da sorun yok korkulacak bir şey yok
İlerlemeden önü alınır kilo verilirse düzeliyor
Sorun yok yani sakin ol
Pco da ki kilit nokta yaşam tarzını değiştirmek kilo vermekten önce

doğal beslenme
Fiziksel aktivite
bu 2 si yeterli

1 kimse siz izin vermeden sizi istemedıgınız muayeneye zorlayamaz...
2 bu durumda da genelde ultrason yapıyorlar...
Vucut size ait
Ve hal böyleyken korkmak anlamsız sizin izin verdıgını ölçüde size dokunabılır...

alltan muayene olmak istemıyorum demen yeterli
Kesinlikle ama bazen korku alıyor bağırır küçümsencek birşey derler mi diye malum o ilk kontrolden sonra. bende boş durmam söylenirim ama işte tatsızlık. Olmazsan muayene o zaman çözüm bekleme derse :/

Pco olsa da sorun yok korkulacak bir şey yok
İlerlemeden önü alınır kilo verilirse düzeliyor
Sorun yok yani sakin ol
Pco da ki kilit nokta yaşam tarzını değiştirmek kilo vermekten önce

doğal beslenme
Fiziksel aktivite
bu 2 si yeterli
direk spora başlıcam. Ben çok sağlıksız besleniyorum ya sürekli çikolata çikolata tam bırakıyorum sağlıklı besleniyorum hop su tüketimi iniyor tatlı geliyor uyku düzenimde sıfır vücut şaşıyor ne olduğunu.

Çıkmaz insallah endiselenmeyin beslenmenize dikkat edin eger cikolata kisti varsa ibrahim saracoglunun cikolata kisti icin sogan kurunu deneyin. Rica ederim
İnşallah hiç birşey yoktur ama bu kadar sivilcelenmede bilmiyorum kaşınıp duruyorlar.

Kesinlikle ama bazen korku alıyor bağırır küçümsencek birşey derler mi diye malum o ilk kontrolden sonra. bende boş durmam söylenirim ama işte tatsızlık. Olmazsan muayene o zaman çözüm bekleme derse :/
Ben hiç alttan muayene olmadım direk ultrason
Doktor olan o alternatif çözüm yollarını bilmesi lazım
Ha memlekette başka doktor yok değil tercihinizi değiştirirsiniz

kızlar birşey daha sorucam bu troid hapını kullanırken hamile kalmakta sıkıntı olur mu? Allah korusun ya :( Allah yazmasın inşallah

Tiroidim çalışmıyor benimde. 48 kilodan 55 çıktım. Dedim ben bi doktora gideyim. Sonra ilaç başlandı falan. Ne zaman içmesem ilacı unutkanlıktan hiç bir işimi halledemiyorum. Ama düzenli de kullnamayı unutuyorum yıllar geçtikçe üstüne hep kilo aldım şu an 63teyim. Bende zayıflamayı düşünüyorum artık.
Diyet ve ilaç çok önemli. Kilo verirsin ama gerçekçi hedefler koy kendine. Öyle hemen veremiceksin kilolarını. O yüzden 2-3 ayda hepsini veririm değil de ayda 1 kilo yeter kafasıyla başla.

Tiroidim çalışmıyor benimde. 48 kilodan 55 çıktım. Dedim ben bi doktora gideyim. Sonra ilaç başlandı falan. Ne zaman içmesem ilacı unutkanlıktan hiç bir işimi halledemiyorum. Ama düzenli de kullnamayı unutuyorum yıllar geçtikçe üstüne hep kilo aldım şu an 63teyim. Bende zayıflamayı düşünüyorum artık.
Diyet ve ilaç çok önemli. Kilo verirsin ama gerçekçi hedefler koy kendine. Öyle hemen veremiceksin kilolarını. O yüzden 2-3 ayda hepsini veririm değil de ayda 1 kilo yeter kafasıyla başla.
Aslında yazın 64 e kadar indim ama neredeyse hemen aylar içinde eski kiloma döndüm şaka gibi. Keşke devam etseydim şimdi 57 58 vardım. Belki bu hastalıklar hiç çıkmazdı bile. Bazen önüme koyduğum hedefleri bile umursamadan yiyorum koli koli çikolata yemiyorum ama yarıyor işte. Mesela 20 günde bir 3,4 kilo daha doğrusu ödemler gitmişti tartıda 66 görmüştüm yine aldım hep aynı döngü. dengeyide bozduk iyi mi. Sizede çok geçmiş olsun.

unutkanlık bazende resmen algılamada zorluk çekiyorum. Sanki algım kapanıyor şak diye birden açılıyor.

Aslında yazın 64 e kadar indim ama neredeyse hemen aylar içinde eski kiloma döndüm şaka gibi. Keşke devam etseydim şimdi 57 58 vardım. Belki bu hastalıklar hiç çıkmazdı bile. Bazen önüme koyduğum hedefleri bile umursamadan yiyorum koli koli çikolata yemiyorum ama yarıyor işte. Mesela 20 günde bir 3,4 kilo daha doğrusu ödemler gitmişti tartıda 66 görmüştüm yine aldım hep aynı döngü. dengeyide bozduk iyi mi. Sizede çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Ben önceden diyete başlar sonra senin dediğin olaya bağlardım. İlk başta ödemden baya kilo gidiyor. Ama sonra tıkanıyorsun. Sonra hevesin kaçıyor. Sonra kendini kısıtladığın içinde tatlıya koşuyosun.
Şimdi değiştirdim kafa yapımı. Kendimi sınırlandırmadan az yiyerek uzun sürelerde verebildiğim kadar vermek istiyorum. Diyet listesi vs uygulamıcam.

Back