Eşinizin çok büyük hatası var ama bu olayın öznesi siz değilsiniz.
Bu yüzden bütün kızgınlığınıza rağmen sakin kalmayı başarıp geri planda durmayı tercih etmeniz daha iyi.
Onlar aile olduğu için aralarındaki her problemi unutur ama müdahil olursanız oradaki kötü sadece siz olursunuz.
Ya ben de olsam çok sinir olurdum hele eşim pasif olduğu için hakkını savunmayı beceremiyorsa sinirim iyice artardı.
Ben böyle durumlarda öncelikle eşim gerekeni konuşsun diye bekler eğer konuşamadğını görürsem devreye girerim neden eşimin pasifliği yüzünden insanlar beni de aptal yerine koysun ki?
Valla üç günlük dünya kimse sizden değerli de değil.
O kırılmasın bu yanlış anlamasın vs diye hakkınız yendiğinde susmanıza bence gerek yok içime atıp ben üzüleceğime söyler geçerim karşı taraf üzülsün
Bazen bazı bağlar kopmalı gerekirse..
Bu işi esiniz çözmeli
Madem böyle bir durum ortaya çıktı kendi hakkını savunacak, payını isteyecek hesabini soracak. Sormuyorsa onunla da düzgün bir evlilik yürümez. Bugün aile olur yarın arkadaş olur ve köşesine çekilip oturur olan size olacak hastalık sahibi olursunuz
Söylenmesi gereken her şeyi söylemişsiniz .Önceki konunuzu az çok hatırlıyorum.
Eşiniz bu yaptığınız planlarda aktif rol alabilecek gibi gözükmüyor.Ailesiyle aranızda herhangi bir tartışma çıksa siz kim oluyosunuz diyip celallenecek tarzda birisi değil. Kendi kendinizi savunmak zorunda kalacaksınız daha çok öfkeleneceksiniz ve nihayetinde suçlu sizi çıkaracaklar.
Bazı insanlar bazen böyledir. Çünkü küçükken çok hırpalanmıştır, öz güveni yok edilmiştir. Çatışmalardan hoşlanmazlar, kaçınırlar. Çatışmaların ortasında kalırlarsa donma tepkisi verirler. Bu genelde toplumumuzda pısırıklık gibi algılanıyor ve erkeğin erkekliği sorgulanıyor. Bu sizin eşinizi iteklemenizle ona öfkelenip durmanızla kavga dövüşle olacak iş değil. Eminim o da bu şekilde davranıyor olmaktan memnun değildir ama elinden gelen budur. Bence biraz şefkati hak ediyor. Size eş çocuğunuza baba mı? Evine ekmeğini getirip sizinle çocuğuyla düzgünce ilgileniyor mu, sizi mutlu ediyor mu? Önemli olan şey bence sadece bu.
Dolandırılmanız çok üzücü ve yeni anne olmanız nedeniyle çok daha korumacı ve öfke dolu olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ama o insanlara ağzınıza geleni de söyleseniz hiçbir şey değişmeyecek. Duygularınızı bir kenara bırakıp yatırdığınız parayı geri almaya odaklansanız bence çok daha işe yarar olur.
Ben olsam eşimle konuşur, ailesiyle laf dalaşına girmek istemediğimi onların gerçek hallerini yeterince gördüğümüzü, ailemizin rıskını geri alıp iletişimi tamamen koparmak istediğimi çünkü çocuğumuzu böyle insanların etrafında büyütmek istemediğimi söylerdim.
Aslında eşinizin ailesiyle bağlarınızı koparmak için çok güzel bir fırsat yakalamışsınız ama sizin kafanızdaki tek şey onlarla kavga etmek. Bazen mağdur olmak iyidir. Paranızı geri alabiliyorsanız alırsınız. Bağlarınızı koparırsınız. Gelecekte yaşayacağınız 45456546 sorundan kurtulmuş olarak hayatınıza devam edersiniz bu kadar basit. Eşinizin de bu olaydan sonra ailesiyle tekrar barışma gibi bir talebi de olmaz.
Önceki konunuzu az çok hatırlıyorum.
Eşiniz bu yaptığınız planlarda aktif rol alabilecek gibi gözükmüyor.Ailesiyle aranızda herhangi bir tartışma çıksa siz kim oluyosunuz diyip celallenecek tarzda birisi değil. Kendi kendinizi savunmak zorunda kalacaksınız daha çok öfkeleneceksiniz ve nihayetinde suçlu sizi çıkaracaklar.
Bazı insanlar bazen böyledir. Çünkü küçükken çok hırpalanmıştır, öz güveni yok edilmiştir. Çatışmalardan hoşlanmazlar, kaçınırlar. Çatışmaların ortasında kalırlarsa donma tepkisi verirler. Bu genelde toplumumuzda pısırıklık gibi algılanıyor ve erkeğin erkekliği sorgulanıyor. Bu sizin eşinizi iteklemenizle ona öfkelenip durmanızla kavga dövüşle olacak iş değil. Eminim o da bu şekilde davranıyor olmaktan memnun değildir ama elinden gelen budur. Bence biraz şefkati hak ediyor. Size eş çocuğunuza baba mı? Evine ekmeğini getirip sizinle çocuğuyla düzgünce ilgileniyor mu, sizi mutlu ediyor mu? Önemli olan şey bence sadece bu.
Dolandırılmanız çok üzücü ve yeni anne olmanız nedeniyle çok daha korumacı ve öfke dolu olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ama o insanlara ağzınıza geleni de söyleseniz hiçbir şey değişmeyecek. Duygularınızı bir kenara bırakıp yatırdığınız parayı geri almaya odaklansanız bence çok daha işe yarar olur.
Ben olsam eşimle konuşur, ailesiyle laf dalaşına girmek istemediğimi onların gerçek hallerini yeterince gördüğümüzü, ailemizin rıskını geri alıp iletişimi tamamen koparmak istediğimi çünkü çocuğumuzu böyle insanların etrafında büyütmek istemediğimi söylerdim.
Aslında eşinizin ailesiyle bağlarınızı koparmak için çok güzel bir fırsat yakalamışsınız ama sizin kafanızdaki tek şey onlarla kavga etmek. Bazen mağdur olmak iyidir. Paranızı geri alabiliyorsanız alırsınız. Bağlarınızı koparırsınız. Gelecekte yaşayacağınız 45456546 sorundan kurtulmuş olarak hayatınıza devam edersiniz bu kadar basit. Eşinizin de bu olaydan sonra ailesiyle tekrar barışma gibi bir talebi de olmaz.
Bu konuda muhattap almanız gereken son insan kayınvalide , kadın olayım öznesi bile değil.
İlla konuşacağım diyorsanız kaynınızla konuşun fakat siz değil eşiniz konuşsun .
Bakın siz kayınvalidenizin kızı değilsiniz eee eşiniz de etkisiz eleman belli ki kaynınız annesine araba aldığını söylemesini istememiş , kadın da söylememiş.Ben zaten o gereksizi arayıp gel konuşalım demem ya da ayağına gitmem. Ama kv nin üzerine gidersem oğlunu ara gelsin o zaman dersim belki bir ihtimal. Ki geldiğinde eşim de evde olur zaten birebir konuşma olmaz.
Bir de kv özne değil demişsiniz de araba aldığını benden gizlemesi bile çirkin. Kasıtlı gizledi sürekli yalan söyledi ortağının arabası diye. Bir de benim bazı şeylerden dolayı tavırlı olduğumu bildiği halde ki ben kendisine açık açık söyledim. Gidip diyor ki alindalin zaten hiçbir şeye katılmıyor hep eşini gönderiyor.
Yüzüme gelip seni evladımdan ayırmıyorum diyip arkamdan konuşması, gözümün içine baka baka yalan söylemesi sinirimi bozuyor. Bu yaptıklarını yüzüne vurup bana karşı mahcup olmasını ve bir daha benimle ilgili ağzını açmayacak hale gelmesini istiyorum.
Bakın siz kayınvalidenizin kızı değilsiniz eee eşiniz de etkisiz eleman belli ki kaynınız annesine araba aldığını söylemesini istememiş , kadın da söylememiş.
Kaynınız gelse içinizi dökseniz ne olacak ki , sizin eşiniz ağzını açıp tek kelime etmediği sürece siz ancak konuşur konuşur susarsınız .
Yapmanız gereken iletişimi kesmek .
Sizin az cok eski konularınızı da hatırlıyorum ben siz zaten eş ailesiyle içli dışlı olmak istemiyorsunuz ki cok gidip gelmeyi de istemiyordunuz.Böyle olduğunda bizi suçlu gösteriyorlar başkalarına. Diğer tüm akrabalara bizim hiçbir şeye dahil olmadığımızı bunun da benim yüzümden olduğunu söylüyorlar. Kendilerini melek gibi gösteriyorlar. Bu durum inanılmaz canımı sıkıyor. Beni salak yerine koymasın kv. Karşıma geçip sen benim evladım gibisin diyemesin.
Sizin az cok eski konularınızı da hatırlıyorum ben siz zaten eş ailesiyle içli dışlı olmak istemiyorsunuz ki cok gidip gelmeyi de istemiyordunuz.
İstediğiniz oluyor , dahası nedir ?
Kayınvalideniz sizin arkanızdan konuşuyorsa bunu durduracak olan da eşiniz .
Kısacası hanımefendi sizin eşiniz pasif.
Bu yüzden siz ne kadar tepki gösterirseniz gösterin kaale alınmayacaksınız .
Bu yüzden eğer siz birinin üzerine gidecekseniz eşinizin üzerine gidin .
Bu konuda yerden göğe kadar haklısın,öfkende,haksızlığa tahammül edemeyişinde… Tek muhatabın eşin. Ama eşinin bu konuda onları muhatap alacak cesareti yok. Ne yazıkki kabullenmelisin. Zaten az görüşüyorsun. Görüştüğündede sırası geldikçe lafları sok sok geç anca yapabileceğin bu. Ha yerinde olsam kv ye haksızlık konusunda kısa özet geçip Allah ından bulsun demekten geri kalmazdım. Kimse aptal değil.
Ee madem öyleydi niye kullandırttı kendini..Benimle ilgili çok da iyi şeyler düşündüklerini sanmıyorum zaten. Eşimle inanılmaz kopuk bir ilişkileri var. Eşime sorduğumda biz hep böyleydik hiçbir zaman yanımda olmadılar diyor. Ayaklarım geri gidiyor orada rahat edemiyorum diyor. Ki bekarken de böyleydi genelde çıkıp dışarı giderdim ya da odamda olurdum diyor. Ama onlara sorsanız evlenince böyle oldu. Yani benim yüzümden.
Ee madem öyleydi niye kullandırttı kendini..