Bende de vardı buna benzer bir arkadaş. Yaptığım iyiliklerin haddi hesabı yok. Son dönemlerde nasıl kurtulacağımı düşünürdüm artık. İnsan kaç yaşında, ne kadar mantıklı olursa olsun kötüden sıyrılmak zor gerçekten.
Sürekli başı dertte bir kadın, eski eşi peşine silahlı adamlar takmış, yok efendim ev arkadaşının borçlarından dolayı tefeciler evi basmış çocuğunu kaçırmakla tehdit etmiş. Babası kızı boşandı diye yeni biriyle evlendirecekmiş kabul etmeyince öldürmeye karar vermiş, oda peşindeymiş. Bizde gerçek sanıp destek olmaya çalışıyoruz. Evini taşıyoruz, para veriyoruz, çocuğuyla ilgileniyoruz arada bizde kalıyor vs vs. Ama ortada ne baba görüyoruz, ne eski eş, ne kötü adamlar. 3-5 seneye yayıldı bu olaylar, bizde bir kadının başına sürekli kötü şeyler mi gelir, yazık vah vah diyoruz.
Biz mesafe koymaya başlayınca, dışlanılmış hissedip gruptaki diğer arkadaşla eşim hakkında çirkin iftiralar atmaya başladı. Aynı arkadaşa eşimin kendisine aşık olduğunu bakışlarından anlıyorum tarzı şeyler anlatmış. Tam bir manyağa denk gelmiştim ve itiraf edeyim o dönem bende korktum. Çocuklarıma, bana zarar vermeye çalışır diye. Çünkü ev, okul, iş ne varsa hepsini biliyor. Şükür hayatımdan tamamen çıkardım, gruptaki diğer arkadaşlarda öyle. Ama geçenlerde karşılaştığı ortak bir tanıdığa, benim kendisine eski eşiyle bir olup ölsün diye büyüler yaptırdığımı falan söylemiş. Biz en son şizofren olduğunu düşünmeye başladık. İnan kendilerini çok iyi gizleyebiliyorlar.
Bu kadar detaylı anlattım çünkü, evine kabul edip kalmasına izin verseydin belki olay eşine kadar sıçrayacaktı. Sevgilisiyle yediği haltları ailesine, eşinden taciz, tecavüz gibi bile anlatabilir. 3. sayfalarda okuduğumuz insanlar malesef hayatın içindeler. Ne kadar normal standartlarda bir insan, aile olsan da bize de denk gelebiliyorlar.
Bence tüm olan biteni ailesine anlat. Sevgilisinde dediği zamanlarda sende kalmadığını, artık hata yapmasına engel olamadığını, tavırlarının ailene zarar vermeye başladığından iletişimi kesmek istediğini, attığı mesajları, hakaretleri, aile olarak sahip çıkmalarını söyle. Sonra da hepsiyle iletişimi kes, engelle her yerden. Kötüye bulaşmak kolay, sıyrılmak zor malesef. Lütfen artık görüşme, onun sana bir artısı kattığı bir şey yok çünkü.