- 26 Aralık 2022
- 203
- 61
- 13
- 29
- Konu Sahibi duzelicezins
-
Kayserilimi ?Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran
Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Yapamiyom işteher ikisi de olabilir, biz bu kadar söylemenizle bilemeyiz. ama 8 aylık sevgilinizmiş, sizin o ayrımı yapabiliyor olmanız lazımdı
Çünkü artık 8.5 aylık8 aylık sevgilim dememişsin aşk olsun.
maddi durumu bunları karşılayacak güçteyse evet cimri.Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Kaç kaç arkana bile bakma ...Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Cimri benceÖzel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Mekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyoCimri mi bilemedim ama burdan bakıldığında ya memur,ya da 12-15bin maaşlı beyaz yaka gibi duruyor. Artık o eski bolluk zamanları bitti,herkes harcamasına dikkat etmeli. Yerine göre dışarıda yemeyip evde pişirilebilir. Bu insanı cimri yapmaz. Toplu taşıma kullanmak aslında hepimizin yapması gereken, biz görgüsüzlükten dolayı yapamıyoruz,dünyada herkes ya bisiklet ya toplu taşıma kullanıyor. Biz özel araç kullanmayı statü göstergesi sayıyoruz maalesef,ayrıca da toplu taşımalarımız sayı olarak yetersiz,yollarımız bisiklete uygun değil vs vs.
Bu kadarla anlayamayız. Başka örnekler de vermelisiniz
araba var diye her yere arabayla gidilmez. örneğin uzaksa ama aktarmasız toplu taşıma ile gidebiliyorsa yakıt parasını yakmaya gerek yok. bazı yerlerde park sıkıntısı da oluyor, toplu taşıma daha kolay ve avantajlı olabiliyor. o zaman arabayla gitmemek cimrilik değil akıllılık.Yapamiyom işte
AnlıyorumMekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyo
Aslında böyle konuşması çok irtite edici.Sürekli hesap kitap.Bence cimri.Buna göre ben cimri değilim.Üstelik Kayseri’liyim.Mekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyo
Soğuk havada doğalgaz açmamaya kadar tolere edilebilir anlayış gösterilebilirdi ama bu da düpedüz cimrilik ve kardeşim.Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?