• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kişi cimri mi tutumlu mu?

duzelicezins

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2022
203
61
13
29
Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider

Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Kayserilimi ? 🙄🤣🤣 Çünkü ben kayserideyim etrafimdKi insanlar böyle 😁😁😁😁😁😁

her ikisi de olabilir, biz bu kadar söylemenizle bilemeyiz. ama 8 aylık sevgilinizmiş, sizin o ayrımı yapabiliyor olmanız lazımdı

Cimri mi bilemedim ama burdan bakıldığında ya memur,ya da 12-15bin maaşlı beyaz yaka gibi duruyor. Artık o eski bolluk zamanları bitti,herkes harcamasına dikkat etmeli. Yerine göre dışarıda yemeyip evde pişirilebilir. Bu insanı cimri yapmaz. Toplu taşıma kullanmak aslında hepimizin yapması gereken, biz görgüsüzlükten dolayı yapamıyoruz,dünyada herkes ya bisiklet ya toplu taşıma kullanıyor. Biz özel araç kullanmayı statü göstergesi sayıyoruz maalesef,ayrıca da toplu taşımalarımız sayı olarak yetersiz,yollarımız bisiklete uygun değil vs vs.

Bu kadarla anlayamayız. Başka örnekler de vermelisiniz

maddi durumu bunları karşılayacak güçteyse evet cimri.

Kaç kaç arkana bile bakma ...

Cimri bence

Cimri mi bilemedim ama burdan bakıldığında ya memur,ya da 12-15bin maaşlı beyaz yaka gibi duruyor. Artık o eski bolluk zamanları bitti,herkes harcamasına dikkat etmeli. Yerine göre dışarıda yemeyip evde pişirilebilir. Bu insanı cimri yapmaz. Toplu taşıma kullanmak aslında hepimizin yapması gereken, biz görgüsüzlükten dolayı yapamıyoruz,dünyada herkes ya bisiklet ya toplu taşıma kullanıyor. Biz özel araç kullanmayı statü göstergesi sayıyoruz maalesef,ayrıca da toplu taşımalarımız sayı olarak yetersiz,yollarımız bisiklete uygun değil vs vs.

Bu kadarla anlayamayız. Başka örnekler de vermelisiniz
Mekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyo

araba var diye her yere arabayla gidilmez. örneğin uzaksa ama aktarmasız toplu taşıma ile gidebiliyorsa yakıt parasını yakmaya gerek yok. bazı yerlerde park sıkıntısı da oluyor, toplu taşıma daha kolay ve avantajlı olabiliyor. o zaman arabayla gitmemek cimrilik değil akıllılık.

kış günü evde atlet külot gezecek kadar doğalgaz yakmamak da cimrilik değil. ha parası varken hiç yakmayıp dona dona duruyorsa cimri denebilir

yemek için de bir şey diyemem. iki kişi 250 liraya ancak fast food yenir sanırım. ortalama bir yerde artık çok daha fazla ödeniyor. her seferinde dışarı da olmuyor eğer sık görüşülüyorsa. 250 liraya 1 kilo bonfile alsa… asgahatjshd daha sağlıklı ve hesaplı, cimrilik belirtisi değil

Mekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyo
Anlıyorum
Şimdi 16bin maaşlı adam haftada 3 gün dışarıdan yerse geçinemez burası net. Kendi canına harcayıp siz söz konusu olduğunuzda evde yapalım diyorsa düşüncesizdir,cimrilik değil. Adam size harcamak istemiyor olabilir ama maaşı cidden az,dışarı adım attığınızda cebinizden 500 lira çıkıyor,nereye gittiğini anlamıyorsunuz. Eskiden böyle değildi durum, ben 150 lirayla depo doldururdum çok iyi hatırlıyorum. Şimdi bir sevgilim olsa ,dışarıda yemek yesek,üstüne kahve içsek,biraz da arabayla turlasak 1000liralık oluruz kesin.

Aslında böyle konuşması çok irtite edici.Sürekli hesap kitap.Bence cimri.Buna göre ben cimri değilim.Üstelik Kayseri’liyim.🙂
Bu arada cimri insanlar sevgilerinde bile cimri olurlar.

Soğuk havada doğalgaz açmamaya kadar tolere edilebilir anlayış gösterilebilirdi ama bu da düpedüz cimrilik ve kardeşim.

Back
X