Bu kaynanalar neden boyle..

Bizde su an memleketteyiz. Bebegim agliyor kv çocugumu neden aglatiyorsunuz diyor. Çocuğuma birşey soruyorum kv cevapliyor. Çocukla ilgili biri birşey soruyor KV cevaplıyor. Kocama birşey soruyorum KV cevaplıyor. Ayy benimkide böyle birşey :KK45:

Yeni dogan bebekler opulmez enfeksiyonlara aciktirlar sana ,bana suna bisey olmanasi olmayacagi anlamina gelmiyor. Anne olarak bu konuda kati yaklasmasini abes bulmadim siz duymasanizda enfeksiyondan kaynakli yenidogan olumleri var
Ayriyetten cocukkende opulup sıkılarak sevilmesine karsiyim psikolojik açıdan..
Eskiden oyle miydi boyle miydisi yok bunun sağlık bu ve önlem alınmalı

Bizde su an memleketteyiz. Bebegim agliyor kv çocugumu neden aglatiyorsunuz diyor. Çocuğuma birşey soruyorum kv cevapliyor. Çocukla ilgili biri birşey soruyor KV cevaplıyor. Kocama birşey soruyorum KV cevaplıyor. Ayy benimkide böyle birşey :KK45:
:rolleyes:Çok iyiymiş bu ya güldüm gece gece.

Kaynanaların her yaptığı mercek altında.
Hep eleştiri hep eleştiri.
Onlar da şaşırdı nasıl davranacaklarını.
Cahillikle yetiştirdiği oğul baş tacı edilirken,
ustalıkta torun bakmaktan anlamaz oluyor.
Biraz empati.

Ufacık bebeğin beynı sallana sallana Allah korusun hasar görür asla izin vermeyın

Biraz empati.
Onlarda abartmasınlar canım ne o öle yoğurdu ayranımı çalkalar gibi minicik bebeği aysğında sallayarak çalkalıyor kv çalkalasınlar bakalım kaç dak dayanacak?

Ay ne komiksiniz ya.. Evet dunyada sadece ben cocuk dogurmadim. Kimseye ziril ziril agladigim felanyok. Anlatmak istedigimi anlayip ozaman yorum yap. 2 gunluk bebegim opulurse tabiiki cemkiririm aids olmasina gerek yok. Elestiri kabulum herzaman oyle olmasaydi yazmazdik zaten konu acmazdim. 9 ay boyunca aranilip sorulmayalim dogum yapinca herkes basina ususup bebeginle ilgili herseye karisirsa ve geldiklerindede hicbir yardim gormuyorsam tabiiki rahatsizligimi dile getiririm . opulup koklanilir tabiiki ama zamani var.
Canim konunu yeni gordum. Benim yasadiklarimin aynini yasiyorsun. Benim kvde de ben hamile ilen esimle beni evinde istemiyordu yük gibi goruyordu. Evden kovmadigi kalmisti yani.biz de kendi evimize dönduk. Arayip sormadi bile. Dogum yaptim mecbur onlara gelmek zorunda kaldim. Annem yok cunku bakacak kimsem yok. Kendisi kp kaynim hep sigaraiciyor ve devamli oluyorlar. Aynen seninki gibi cocuk aglayinca kucagina alir oyoy sni dovdulermi der. Gecen yine dedi heee agzini burnunu kirdik dedim o kadar sinir oluyorum ki anlatamam. Seni cok iyi anliyorum. Sen yine sanslisinki ayni evde degilsi. Ben mecburen burdayim. Cok sinir bozucu.

Abarti mizmiz diyenlere de diyecek laf bulamiyorum. Kimse kimsenin ne yasadigini bilemez. Yorum yapmis olmak icin yapmayin. 2.5aylik bebek oturtulmaz sapir supur opulmez. Hele de sallanmaya alistirildiysa benim suanda yaptigim gibi bebek kucaktan inmez anasinin beli bikini kirilir.

Allah sabir versin bizim gibilere..

Onlarda abartmasınlar canım ne o öle yoğurdu ayranımı çalkalar gibi minicik bebeği aysğında sallayarak çalkalıyor kv çalkalasınlar bakalım kaç dak dayanacak?
Kaynanalar bir zamanlar gelin olduklarını unutmayıp,
gelinler de geleceğin kaynana adayı olduklarını düşünerek empati yapabilseler
birbirlerini daha iyi anlayabilirler belki de.

bence bir doktorun ağzından söyleyin hatta bunları eşiniz de bilmesin. zaten kolit mi dediniz tamam ileride çok büyük problemlere yol açarmış deyiverin evde küçük çaplı sentetik bir terör estirin.bir hafta sonu da onlar gelmeden siz gidip sürpriz yapın babaanneyi özledik diye yiyin için, sonra uykumuz geldi yatağında uyması lazımmış doktor öyle dedi diye hop eve :KK70: . misssss...

Elbetteki dedesi babaannesi sevecek, yeri gelir öpülür de ama daha küçükmüş belki eli ayağı öpülmeli enfeksiyon konusunda bi bilgim yok. Ama eşimin yeğeni daha bebekken belinden ameliyat olmuş sanırım ; prematüre doğduğu için fazla hassasmış ve yanlış tutulmuş.... Yani dikkatli olmakta fayda var kayınvalidenizi tutuş konusunda uyarın. Bu arada Allah analı babalı büyüsün, hayırlı evlat olsun inşallah.

Biraz empati.

Kendi oglunu kendisi yetistirmedi. Esimi dedesi ve babannesi buyutmus. Esim annemi babami ayda yilda bir gorurdum diyor.

Ya insan ilk doğum yaptığı dönemlerde bi ayrı hassas oluyor. Şahsen ben öyle büyütülecek bi sorun görmedim. Ama işte dediğim gibi hassaslık.

Oyle yada boyle herkesin hassas oldugu yonler farkli. Benim annemde seviyor hani herkea diyor ya kendi annende boyle konuşmassin diye annem simdiye dek o sekildenhoc davranmadi. Inatcida degil. Torununun huyunu biliyor kriz ani geldiginde anne ver uyutayim dedigimde veriyor. Ve evime geldiginde bana destek oluyor. Kv gibi misafir toplayip toplayip 2 gunluk dogum yapmis gelinden hizmet beklemiyor.

Önceki konunuzu hatirliyorum. Kayinvalideniz sizinle araya mesafe koymustu. Ama esinizden bilgi almaya calisiyordu. Hatta siz esinizin bilgi vermesini istemiyordunuz falan. E kadin sizi degil torununu merak etmis. Simdi de sizn icin degil torunu icin geliyor. Babanesi degil mi ya opsun dedesi o. Yabancilar sapur supur opmesin haklisin ama kendi annen baban opse bu kadar igrenmezsin eminim. Hem kimse taze bebegi sap sup opmez oyle size batmis. Biraz anlayis ya siz de babane olacaksiniz bu ne huysuzluk boyle. Buldumcuk annelerden gina geldi artik burda ya

Kp bebegimi burnundan opmeye calisti ve biyiklari gozunw girdi aci aci agladi. Bumu sap sup opmemek. Igrenmekten degil ama kendi annem bile daha opmedi bile. Bebekler opulmez der hep.durduk yere evhamlanmiyorum. Ben babanne olsaydim 2 gunluk gelinimin evine misafir toplayip toplayip goturupte ondan hizmet beklemezdim. Sunu sen bana verde sofrayi hazirla salata yap demezdim. Kizinca buldumcuk annemi oluyoruz.

ilk torun mu acaba...çok takmayın kafanıza bence..onlarda hep ilgilenmek istiyor işte..

Kp bebegimi burnundan opmeye calisti ve biyiklari gozunw girdi aci aci agladi. Bumu sap sup opmemek. Igrenmekten degil ama kendi annem bile daha opmedi bile. Bebekler opulmez der hep.durduk yere evhamlanmiyorum. Ben babanne olsaydim 2 gunluk gelinimin evine misafir toplayip toplayip goturupte ondan hizmet beklemezdim. Sunu sen bana verde sofrayi hazirla salata yap demezdim. Kizinca buldumcuk annemi oluyoruz.

canım sen kesinlikle haklısın.. bebek senin ister buldumcuk olursun ister görmemiş.. tabi ki buldumcuk olcaksın ayrıca ilk bebeğin kendince heveslerin ve kendince bir yetiştirme usulün olacak buna kimse karışamaz..
kv ve kp ile ilgili hata sende ama.. benim çocuğuma ne kendi annem babam ne kv kp asla karışamadılar.. zaten iyi insanlardır ama ara sıra bişe sölemeye kalksalar anında usulünce tepkimi verdim.. bazen eşim sölesinler ne olacak dedi ise de asla dinlemedim.. herkes çocuğunu yetiştirmiş bitmiş bu benim çocuğum kimse karışamaz diye..
öpüyorlar mı alacaksın ellerinden öpecekseniz almayın diceksin.. benim oğlum 5 aylık olacak daha biz yeni öpüyoruz.. tavrım o kadar net ki dışardan öpmek isteyen yakınlarım kafasından ya da ellerinden öpebilir miyiz diye izin istiyorlar..
sallıyor mu kaynanan gidip alcaksın ayağından ben çocuğumu sallayarak uyutmuyorum diceksin..
kucağında oturtuyor mu yine alacaksın elinden ama zorla ama güzellikle oturtma zamanı değil diyeceksin..
toplayıp misafir mi getiriyor.. hiçbir hazırlık yapmayacaksın ki görsün lohusa kadından hizmet beklemek neymiş.. çocuğunun huysuzluğunu bahane edip geçeceksin odana çıkmayacaksın.. bak bakalım bi daha da geliyorlar mı..
merak etme kocan bir konuşur iki konuşun sonra aman bulaşmayım diye keser sesini oturur bak görürsün..
şikayet ediyorsun ama uyarman bile şaka ile karışık oluyor.. terbiyesize terbiye vermek şaka ile karışık olmaz tepkini net koy.. bak bu çocuk senin rabbim sana vermiş sen büyüt diye..
benim annem bebeğime emzik tutsun die reçele batırmaya kalktı kıyameti kopardım yaşına kadar ona tatlı yok diye.. evet bebeğim emzik tutmadı ben çekiyorum ama benim çocuğum benim kararlarım..
sen de böyle yap.. aman kocamla evim huzurlu olsun kafası ile çocuğuna yapılanlara sesini çıkarmazsan ilerde çocuğunun sorunları sebebiyle çocuğunla sağlıklı ilişkini kaybedersin benden sölemesi..
hemen bu akşam al kocanı karşına de ki bundan sonra tavrım bu.. seveceklerse benim kurallarımla sevecekler yoksa bundan sonra ben kötü gelinim haberin olsun..
bak bakalım sesleri çıkıyor mu..
biraz uzun oldu ama umarım dediklerimi az da olsa dinlersin yoksa sen daha burda çooook konu açarsın..
bir eli maşalı gelinden tavsiyeler dinlediniz :KK70:

Sonuna kadar haklısınız bende nefret ederim bebekleri şap şup öpenlerden benimde çocuğum olsa rahatsız olurum yani .
uyarmakta işe yaramıyormuş keşke biraz bilgili olsalar 2 buçuk aylık bebeciği oturur vaziyette tutmak ne demeek yahu

canım sen kesinlikle haklısın.. bebek senin ister buldumcuk olursun ister görmemiş.. tabi ki buldumcuk olcaksın ayrıca ilk bebeğin kendince heveslerin ve kendince bir yetiştirme usulün olacak buna kimse karışamaz..
kv ve kp ile ilgili hata sende ama.. benim çocuğuma ne kendi annem babam ne kv kp asla karışamadılar.. zaten iyi insanlardır ama ara sıra bişe sölemeye kalksalar anında usulünce tepkimi verdim.. bazen eşim sölesinler ne olacak dedi ise de asla dinlemedim.. herkes çocuğunu yetiştirmiş bitmiş bu benim çocuğum kimse karışamaz diye..
öpüyorlar mı alacaksın ellerinden öpecekseniz almayın diceksin.. benim oğlum 5 aylık olacak daha biz yeni öpüyoruz.. tavrım o kadar net ki dışardan öpmek isteyen yakınlarım kafasından ya da ellerinden öpebilir miyiz diye izin istiyorlar..
sallıyor mu kaynanan gidip alcaksın ayağından ben çocuğumu sallayarak uyutmuyorum diceksin..
kucağında oturtuyor mu yine alacaksın elinden ama zorla ama güzellikle oturtma zamanı değil diyeceksin..
toplayıp misafir mi getiriyor.. hiçbir hazırlık yapmayacaksın ki görsün lohusa kadından hizmet beklemek neymiş.. çocuğunun huysuzluğunu bahane edip geçeceksin odana çıkmayacaksın.. bak bakalım bi daha da geliyorlar mı..
merak etme kocan bir konuşur iki konuşun sonra aman bulaşmayım diye keser sesini oturur bak görürsün..
şikayet ediyorsun ama uyarman bile şaka ile karışık oluyor.. terbiyesize terbiye vermek şaka ile karışık olmaz tepkini net koy.. bak bu çocuk senin rabbim sana vermiş sen büyüt diye..
benim annem bebeğime emzik tutsun die reçele batırmaya kalktı kıyameti kopardım yaşına kadar ona tatlı yok diye.. evet bebeğim emzik tutmadı ben çekiyorum ama benim çocuğum benim kararlarım..
sen de böyle yap.. aman kocamla evim huzurlu olsun kafası ile çocuğuna yapılanlara sesini çıkarmazsan ilerde çocuğunun sorunları sebebiyle çocuğunla sağlıklı ilişkini kaybedersin benden sölemesi..
hemen bu akşam al kocanı karşına de ki bundan sonra tavrım bu.. seveceklerse benim kurallarımla sevecekler yoksa bundan sonra ben kötü gelinim haberin olsun..
bak bakalım sesleri çıkıyor mu..
biraz uzun oldu ama umarım dediklerimi az da olsa dinlersin yoksa sen daha burda çooook konu açarsın..
bir eli maşalı gelinden tavsiyeler dinlediniz :KK70:

Ya anliyorum ananemde aynisini yapti pekmez icirmek istedi bende anane dahacok. Erken dedim kadin tamamdedi. Kv gibi israrci degil. Sallayacagimdi ye tutuyor kucaginda gormen lazim.. Sallanarak uyumuyor diyorum laf anlamiyor ama ali yorum kucagindan krize giriyor cunku zar zor sakinlrstirebiliyorum.

2,5 aylık çocuk kucakta oturur vaziyette tutulmaz diyeceğim ama sonra aklıma kayınvalidem gelince o da bir şey mi diyesim geliyor. Bizimkisi bir gün bir baktım tası koymuş yere çocuğu tuvalete tutuyor 3 aylıktı kızım, napıyosun dediğimde tuvalete alıştırıyorum demişti. Allah'ım sen aklıma mukayyet ol dedim 3 aylık çocuk tuvalete mi alıştırılır ya çocuğun bir tarafı kırılacak iki büklüm olmuş çocuk verir misin lütfen çocuğu demiştim.

X