Bu Kalp seni unutur mu? Show Tv

Yani aynı şeyi söylemek istemişizkaydirigubbakcemile3

Bu dizinin dönem dizisi olduğu söyleniyor.Ama unutmamak gerekir ki,belgesel değil.Senaristlerin yarattığı karakterlerden oluşuyor.Zaman zaman tarihsel olaylara değiniliyor.
Doğrusu daha tarisel süreçlerin ön planda olmasını isterdim kendi adıma.
Sizlerde mutlaka duymuşsunuzdur.diyarbakır cezaevinde ki sahneleri insanlar abartılı buldular.RTÜK bu sahnelerden dolayı yapımcılarını uyardı.Ama o cehennemi yaşayanlar,dizide anlatılanların ,yaşananların 10 da biri olmadığını söylüyor.
Burada dikkati çeken bir şey daha var.
Dizi aşk dizisi olmaya başladı diye serzenişte bulunan arkadaşlar var.
Bunun yanında sadece dizide ki aşkı tartışan arkadaşlar da var.
İlginç bir ironi değil mi:)

12 eylül dönemini bilmek istemeyenlere tüm gerçekleriyle anlatılması benim dileğim.

Herşeye rağmen,hiç yoktan iyidir demek istiyorum.

Taraf'ın televizyon eleştirmeni, dizinin "yakın tarihin resmî olarak unutturulmaya çalışılan; silahlı, işkenceli, idamlı bir dönemini anlatttığını" ve "12 Eylül militerliğinin sivil hayata olan zorbalığının ruhunu oldukça başarılı bir biçimde ortaya koyduğunu" belirtti.[5] Ayrıca, işkence ve hücre sahnelerini, "TV dizi tarihine geçecek kadar başarılı" buldu.

Dizideki var olan işkence sahneleri Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından uyarılırdı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından ise eleştirildi. RTÜK, dizideki işkence sahnelerinin "çok fazla" olduğunu belirterek sözlü uyarıda bulundu. Genelkurmay Genel Sekreteri ise eleştirisinde şunları belirtti: "TSK’ya uzun yıllar hizmet eden, bazıları terör örgütü tarafından şehit edilmiş personele karşı yanlı, tek taraflı ve akıl dışı iddialar gündeme gelmektedir."Dizinin öykü yazarı Mümtaz'er Türköne, bu eleştiri karşısında "Diyarbakır Cezaevi'nde yaşanan işkence sahnelerinin en fazla onda biri gösterilmiştir. Karakterler ve olaylar gerçeğe dayalı." diye cevap verdi.

Alıntıdır.

bakın benim söylemek istediğim de bu...sonuçta sadece bir televizyon dizisi bu,ticari amaç güdülmek zorunda...ve belli bir sansür uygulanmak zrunda...ki bu sansür son zamanlarda abartılmış bir vaziyette... eğer ki bu dizide aşk konusu işlenmeseydi,dizi izlenmezdi... bu bir gerçek.... izlenmeyen bir yapıma da kanal boşu boşuna ödenek ayırmazdı.... bu koşullarda bunu sonuna dek savunucam... aşk günümüz yapımlarının olmazsa olmazıdır,çünkü hayatın ta kendisidir...ve sansür konusuna gelirsek....kurtlar vadisi çok eleştirilen bir yapım değil ülkemizde... çünkü erkekler silahı,çatışmayı seviyor ama iş terör konusuna gelince işin rengi değişiyor....KURTLAR VADıSı TERÖR'ün 1 bölümle kaldırılması bunun apaçık örneği....kaldırılma nedeni reyting mi? hiç te değilllll....reyting rekorları kıran bir dizi halbuki... ama MASKELı BALO ilk bölümden sonra 2 hafta ara veriyor...neden medya ve siyaset ikilemi çok güzel anlatılıyor da ondan.... ben o sahnelerden sonra dizinin kaldırılmadığına dua ediyorum açıkcası,çünkü insanın içini dağladılar....evet kat kat fazlası yaşandı diyarbakır cezaevinde,metriste ya da diğer yerlerde ama ekran bunları kaldırmaz....sinema filmi değil bu.... bence bu yapım çok dengeli gidiyor...ben o aşkı izlemeyi de seviyorum,hüseyinin mücadelesini de...ve şu da var ki durağan bir yapım değil...durmaya başladığı anda başka konulara geçiliyor...son bölümde olduğu gibi...

arkadaşlar bu memlkete en büyük zararı verenlerden biri de özaldır
yani siyasi konuya devam edilebilir
ama dediğiniz gibi yapımcılar uyarılmış olabilir
bence de diyarbakır cezaevindeki olayları
birebir yaşayanlardan dinlemiş birisi olarak
çok hafif şeylerdi onlar
sadece d.bakır cezaevi bile başlı başında bir film olabilir,

Bizim demek istediğimiz tatlım özal döneminde ülkemizde çok aksiyon yoktu 80 öncesi gibi.

aslında üçümüz de aynı şeyleri söylüyoruz.... ama farklı açılardan ele alıyruz konuyu o yüzden de birbirimizi tam anlamıyla anlayamıyoruz.... keşke bunun bir sinema filmi çekilse de bütün gerçekliğiyle izlesek bunları,ders alsak,tartışsak...işte o zaman daha iyi değerlendiririz yaşananları...

Aslında 80 öncesi ve 80 sonrası diye şöyle esaslı bi belgesel yapacaklar dizi olarak değilde..Ama tüm ayrıntılarıyla olacak..Kimse karışmayacak..Kimse üstüne alınmayacak..Taraflı olmayacak..Sansürsüz..boshayallersmile

işte dizi değil de belgesel olur....ama onun da izleyici kitlesi çok olmaz malesef... ama olsa da güzel olur hani....

Fragmanı izlediniz mi? Cemile Sinanın çocuğunu aldırmamış..

Gece de var canım..Bi de bi erkek çocuğu var..ıki tane yani..

Yeni kuşağın, yakın tarihi dizilerden öğrenmeye çalışması ne acı değil mi arkadaşlar ?

Açıp bir kitap okumuyorlar da, bir yapımcı çıkacak, dizi yapacak ta izleyecekler bir zahmet, öğrenecekler.

Üstelik çok yakın tarih bu...Yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…