Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

öle bir toplumdayızki kızkardeşini evden dışarı çıkarmayan,üstüne başına karışan abiler(hatta babalar) dışarlarda hani açık giydi diye damga yapıştrdıkları kızların peşlerinden ayrılmıyorlar her haltı yapıp evlenmeye gelince baskı altında yetişmiş birtek söz sölemeye cesaret edemeyen kızlarla evlemek istiyorlar malesefkii toplumumuzda,bu çağda böle insanların sayısı bi hayli fazla..herşeyin başı eğitim olduğu gibi bunun tek çözümü eğitim..gerçekten burda birçok kişi kadın-erkek eşittir desede bizim toplumumuzda bazı çevreler dışında eşitlik yok..

hepinizin ağzına sağlık...
çok güzel ifade etmişsiniz

ben kendim için bugün bakış açım buysa erkekten de aynı şeyi beklemem
kadınların daha kontrollü olduğunu herkes bilir
ama bunu kadın yaptığında farklı erkek yaptığında farklı gören zihniyete tahammülüm yoktur
eğer bunu kendine ters görüyorsa ve hata olarak değerlendiriyorsa
kendi yaptığını da hata olarak kabul edecek
yok eğer hata değilse kadının yaptığı da hata olmayacak
yani kısacası kadına ayrı erkeğe ayrı isim yakıştırılmasına tahammülüm yok...

bir ikincisi benim için böyle diye, herkes için böyle olmak zorunda değil
gerçek bir tanedir, doğrular çeşitlidir, herkesin doğrusu kendine doğrudur...

Son düzenleme:
Bence de acılı adanam yaşasın demokrasi ya vu

sende monaya özenip revaçta topik olmuşsun bakıyom da öpüyorum seniiiiivereliniortak

Bence de acılı adanam yaşasın demokrasi ya vu

sende monaya özenip revaçta topik olmuşsun bakıyom da öpüyorum seniiiiivereliniortak

hep demokrasi tam demokrasi :enbuyukkk: kaydirigubbakcemile3
mintipintim konu hakkında herkesin söyleyecek lafı var
hem bizim demeç veren kadınlardan neyimiz eksik :dilcikar:

Toplumsal olarak ikiyüzlüyüz malesef arkadaşlar .
Devleti hortumlayanlara kızarız, elimize geçen ilk fırsatta vergi kaçırırız,elektiriği kaçak kullanırız,hastanelerde başkasının karnesi ile muayene olruz vs vs vs saymakla bitmez şimdi bu mu dürüstlük.ha büyük çalmışsın ha küçük çalmışsın ,hırsızlığın azı çoğu var mıdır? Yoktur

Gelelim konumuza her yoldan her ilişkiyi yaşarsın ( anlayan anladı) ama evlenirken el değmemiş bakire rolüne girersin .Şimdi bu mu daha namuslu ?

Karar size kalsın .

ben evliyim zatenn.kendi hem cinslerime mendil demiyorum ki.toplum bir agizdan böyle konusuyo ben desem ne cikar. kadinlar cogu bakimdanda üstündür anactir.güzelliktir.yapici dir.eslerini erkekler ne kadar gemiyi yürütsenlerde esas kaptan kadindir.kadinlar her konuda her mekanda kendini gösteriyo artik.insan kendini namusunu tabiki kendi icin korur.kendi icin herkes özgürdür..turkbayragi

biz toplumun dışında yaşamıyoruz işte, biz o dilden konuşmuyoruz...hangi toplum ? hangi dil ?
geçen gün de bunu anlatmaya çalıştım dünyalıyız derken, anlamak istemeyen anlamıyor...

toplumun her yaptığı her düşüncesi doğrumudur?.
onu düşünelim önce
töre. o toplumun yaşattığı bir gelenek değil mi.
sizce toplumun o yöredeki insanların kabul ettiği bir gelenek
sizce doğrumu.
cinayet. yanlışta kızları, kadınları öldürmek.
eeee,buda o toplumun kuralı işte. birine yan baktın biriyle yolda selamlaştın,biri sana iftira attı namussuz ,dedi,aile meclisi tarafından idam fermanın ,imzalanıyor. bu da o toplumun bir yaptırımı. aile bunu yapmazsa o toplumda insanların yüzüne bakamıyor bile. toplum onu içine almıyor.
bumudur toplumun kurallarına uymak. bumudur sizin toplum ne derse kuralları neyse o doğrudur diye savunduğunuz şey.

çok şükürki rabbimiz kadın erkek eşitliğinin bizlere sunmuşkii zina kadına nekadar günahsa erkeğede o kadar günah demiyor kadın yaparsa vurun sopayı erkek yaparsa elinin kiridir canım bırakın zevkini çıkarsınşakkıdı

işte bu konuda haklısın toprak cım...Şeniz

kesinlikle şu görüşteğim kadın için de erkek içinde zina haram kadın edip namussuz deniliyorsa erkeğede aynı şekilde bakılmalı ama bu görüş öyle bir yerleşmişki sil silebilirsen...

Sacmalik! Kadina namus ise erkeginde namusudur, erkekler sizin gibiler yuzunden el ustunde tutuluyor ne yazik ki yaptiklari hersey mesru kiliniyor, o erkektir ya yapar gunahsa iki cinsede gunahtir, gunahina katlanan yasar istemeyen yasamaz, birakin artik bu sacma cifte standarti genis dusunun biraz genis...:1closedeyes:

kesinlikle şu görüşteğim kadın için de erkek içinde zina haram kadın edip namussuz deniliyorsa erkeğede aynı şekilde bakılmalı ama bu görüş öyle bir yerleşmişki sil silebilirsen...

o zaman eğer erkek yaptığında toplum dışlamıyorsa kadını da dışlamayacak... :umursamaz:

erkek olmak varmış ve bu zihniyetten bir kadınla evlenmek varmış
erkeğim, adamım sana herşey müstahaktır opuyorumnanaktan
her ne cevizler kırdıysan helal olsun, erkekliğine yakışır diyerek bir yandan da sırtımı sıvazlayacak bir kadın benim de ne işime gelirdi...
kendi elimizle tanıdığımız ayrıcalıklara bakın, vay be
helal olsun bize de, harikayız, kadınlar aynen böyle :lepi:

Yok cnm her kadin boyle degil, arada cikiyor puruzluler!

o zaman eğer erkek yaptığında toplum dışlamıyorsa kadını da dışlamayacak... :umursamaz:

erkeğin yaptığını doğru bişiy demiyorumki kadınınki doğru olsunda dışlanmasın.şakkıdıherikisi içinde zina haram daha ötesi yok.ha dışlanma konusuna gelince dediğim gibi eşitlik açısında benim için ikiside aynı fakat toplum kadını ağır basıyor habunu değiştirilirmi imkansız fikrimce eşit görülmesinden yanayımyerimseniben

zina haramsa cezasını toplum olarak dışlayarak mı vermeliyiz fisfisfis
bunun faturasını kesmek bize düşmez ki
allah ile kul arasına kimse giremez ki
belki o kişi affedilecek, biz haddimiz olmadan ceza vermeye kalkıştığımız için biz affedilmeyeceğiz. bilemeyiz ki :sm_confused:

çenem güzel bir konu......yorum yazmadım ama kim ne yazmış........gelip gidip okudum..........

akşam kanal d de mutluluk diye bir film izledim........begendimde..........
kız tecavüze ugruyor......ve hüküm veriliyor.........askerden gelicek evin küçük oglu bu kirli kızı ......utanılacak yüz karası kızı öldürecek..........
film ilerliyor.........
ama sanki kız kendi yaptı bunu ..........erkekten bi haber derken.......filmi izleyenler bilir........
tecavüz eden amcası cıkıyor........

bunu neden anlattım........çünkü bekaret yüzünden kaç kız öldürülüyor.........sanki kızlar tek başlarına yapıyor .........oysa bunu yapan erkekler ortalarda dolaşıp ..........hüküm veriyorlar neyin ve hangi kanunun hükmü ise......

yazık hemde çok yazık........

türkiye o kadar farklı kültürleri barındırıyor ki..........bana yanlış gelen bir başkasına dogru geliyor........
hepimiz kadın ve erkek eşitligine inanıyoruz dogru olan bu.........
ama en ucra köydede olsa en büyük şehirdede olsa ....aldıgımız terbiye yada adetler erkegi yinede bir adım önde olmasına sebeb oluyor............
yanlış bir düzen evet ama öyle gidiyor..........

bekaret konusunda bile öyle .........ilk gece kız çıkmadı diye .....baba evine yollanıp bir ömür boyu bunun sıkıntısı çeken kadınlar..........
tecavüze ugranıp dışlanan kadınlar.........
bekaret yüzünden töre cinayetlerine kurban giden gencecik kızlar........

peki erkekler onlar ortalarda dolasıyorlar erkegım diye .......tabi bütün kanunlar töreler adetler herşey onlardan yana........
kaç kişiyle birlikte olurlarsa ona göre erkekler rutbeleri artıyor.........
belli yaşa gelince genel evlere gidip kanıtlıyorlar.....ve bunuda kutluyorlar.........
övünerek anlatıyorlar.........
kadınlar ellerinin kiri kullanıp attıkları oluyor......çünkü onlar erkek......
bunda biz kadınların suçu yokmu..........onları bizler yetiştirmiyormuyuz........
okulda kız arkadaşı olunca amanında amanın oglum büyümüşte sevgilisi var deyip yüceltmiyormuyuz......

kızlara gelince sevgilide ne senin sevgilin kocan olcak ayıp otur aşagıyla yetiştirilmiyormuyuz......
işte böylesine karışık bi şey ..........
kadın erkek eşitligi yada bekaret.........

bide günah yönü var........evet zina büyük günahlardan.....ama bu günah sadece kadına degil ki erkegede günah........
ama nedense kuranın ayeti bile kadına yüklenmiş durumda........

kendimi bekaretimi erkegime sunucam.......evet sun senin düşüncen ..senin dogrun ......ama o sana sunmadan acaba kaç kişiye sundu kendini..........
yada evliyken sunacak sen evinde çocuklarınla birlikteyken kaç kişiye sunucak kendini.......
tabi unuttum o erkek sunabilir..........
hem ne yaparsa yapsın erkektir ...........nefsi var iradesi zayıf ......her istedigini yapsın.........
ben başka bir erkege kendimi sundugumdada kaldırsın silahı vursun alnımdam..........
namusumu kurtarsın.........
sonra yine alkış alsın..........

işallah bu tapular bu kurallar degişirde gün gelir kadınlar rahata erer.........

bencede.......

büyük bir şehirde yetişen aile yapısı sosyal olan....arkadaş çevresi....yaşadıgı ortama görede bekaret kuralları degişiyor sanırım birazda........sevgilisini koluna takıp ailesiyle tanıştırıp onay alan bir kızla....
ve bu kızın yaşamıyla .bekarete bakış açısıyla

daha küçük bir şehirde yaşıyan aile yapısı daha kapalı olan arkadaşlarıyla ilişkileri farklı olan.......
sevgili erkek arkadaş durumları bile gizli olan biriyle ........hatta sadece evlenecegi kişiyi bekleyen bir kızla bekaret düşüncesi aynı olmuyor......olamazda zaten........

herkesin yetiştirilme durumu kendince dogruları farklı..........o yüzden kimse sen birlikte oldun bekaretin gitti....tükakasın..kötüsün kirlendin.........diyemez.......

yada ben evlenince bekaretimi vericem düşünsesindekine hangi devirde yaşıyoruzda diyemez........
herkesin tercihi.........

ama ben bakireyim......deyipte aleminde namus bekçiligini yapmayada gerek yok........

bir sanatcıyla köyde yaşıyan bir kişininde bakış açısınıda ayırmak lazım......hepimiz şehirler yaşıyoruz.....okuduk....kendimizi yetiştirdik.......
kendimizce fikirlerimiz var dogrularımız yanlışlarımız........ama bu tarz konularda sadece kendi yaşadıklarımız ve çevremizde gördüklerimizle degil........
bakış açısını genişletip..........
dogunun bir köyü ile batının bir köyü ve şehirli olmanın farklılıklarınıda düşünüp ona göre yorumlar yapmalıyız........

bu konular çok ince ve hassas........benim kızdıgım erkekler bu konularda yüceltilirken.....alkışlanırken........
kadınların baskı altında tutulması........hatta bu baskılar yüzünden cevlendiginde bile cinselligi yaşıyamayıp sorunları olan kişiler oluyor.........
bekaretimi saklıyorum.....deyip .....kocamın ilki olucam diyen bazı kadınlarda bu bekaret işini tetikleyip........iyidem kör dügüm yapıyorlar.......

beni severken bana aşıkken ........benim kalbimi huyumu suyumumu sevdi yoksa orayımı........kızlık yok evine yada ferman verilsin ......öldürülsün

bu kadarda olmamalı..........kimse kimsenin hayatına yöndeveremez .......sonda veremez..........
madem o günah bu günah.........

imsan öldürmek daha günah.......bir kız kız çıkmadı diye bir ömür boyu onun hayatını bir şakilde etkileyil karartmakta günah..........
işallah bu gereksiz kanunlar töreler bir gün olur .......unutulur kalkarda.........
kadınlar biraz nefes alır..........

çok uzun olmuş resmen destan yazmışım......neyse anlıyanda anlamıştır..........

arkadaşlar dun 5. kere mutluluk filmini izledim ve yıne agladım. doguda ki kadının halıne ,çaresizliğine, erkeklerın töre yöre dıyerek ahlaksızlıklarını örtmesıne, kadınların kirletilen kadını ezmesine, sevinmesine,erkeklerın bu iğrenç oyununa gurur duyarak bakmasına isyan ettım yine.

kadın ve erkek eşitir, fızıkı olarak eşit degıldır sadece, hatta kadın erkekter daha dırençli, anne ve merhametlidir. bir çok özellıgı erkekten daha yücedır. ve ahlak bekaret degıldır. sevışen kadın şeytan degıldır, o bır durtudur, içten gelır, hakedenle paylaşılırsa sakıkncası yoktur. hakedenle paylaşılırsa dememın sebebı, erkekler adilik için kadınları kullanmayı çok sever, bu nedenle kendını uzmemek için hakedenle paylaşılmalı dedım.

duygum eline ağzına sağlık kuşum, çok doğru söylüyorsun, çok da haklısın
dilerim artık topluca toplumca şu muhasır medeniyetler dediğimiz medeniyetlerin seviyesine geliriz de
en azından herkesin fikrine saygı duymayı öğreniriz
dışlamaktan, ötekileştirmekten, hüküm vermekten vazgeçeriz
aslında anlattıklarının yanında burda bahsettiklerimiz hafif bile kaldı
evet malesef bu yüzden töre cinayetleri ile kimbilir kaç kız öldürüldü göz kırpmadan
peki onlar nasıl eğitilecek, nerden nasıl başlanacak, bunu bilemiyorum işte
en ufak bir önyargıyı beyinlerden silmek bile bu denli zorken
sanırım herşey önce herkesin elini vicdanına koymasıyla başlayacak
bir kişi değişir, arkasından toplum değişir... inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…