merhaba..
benim fikrim sizin o bayan hakkında "eşinden ayrılmış, çalışmıyor nasıl geçiniyor" tarzındaki sorunuz ne tarafa çeksen o tarafa gelecek bir soru olmuş. sonuçta bu ülkede eşinden ayrılmış bir bayanın önüne bir sürü sorun çıkıyor. hele ki o bayan yalnız yaşıyorsa kendisine bir sürü ahlaksız ve gerçekten uzak yakıştırmalar da yapılabiliyor. o bayanın da başına böyle şeyler gelmiş olabilir, ya da böyle şeyler başına gelecek diye çekiniyor olabilir. sizin sorunuzun maksadını yanlış değerlendirdiği için de bu tarz bir tepki vermiştir diye düşünüyorum ben. onun tarzını da tasvip ettiğimi söyleyemem tabi, daha yumuşak bir dille rahatsızlığını dile getirebilirdi. böylece art niyetle sormadığınızı anlatabilme fırsatınız olurdu ve sorun ortadan kalkardı.
ben buradaki tek hatanızın bu soruyu o bayanın kendisine değil de bir başkasına sormanız olduğunu düşünüyorum. aslına bakarsanız soruyu da biraz gereksiz buldum ama arkadaşlık ettiğiniz insanı tanımak için sorduğunuzu düşündüğümde kabul edilebilir bir soru. yine de doğrudan ilgili şahsa sormanız daha uygun olurdu.
ayrıca okuduğumu yanlış anlamadıysam onun bağırmaları sonunda "siz kaç yaşındasınız" diye sormuşsunuz bayana. bunu böyle bir tartışmanın sonunda niye sorduğunuzu da anlayamadım :)) (okuduğumu yanlış anladıysam kusura bakmayın) bence artık o bayanla ilgili soru sormayın ve olay kendiliğinden çözümlensin.
mutlu günler...