- 18 Mart 2013
- 3.767
- 12.151
-
- Konu Sahibi En buyuk kk
Size niye sık sık mesaj atıyorlar sizden onay mi alıyorlar yaptıkları işte. Yoksa size danışmak için mi bu kadar sık sık yazmaları.
(Bence de madem bu kadar hassas biri iseniz takılmayın derim insanlar son zamanlarda çok gariplerrr. )
Yani sizi sık sık rahatsız etmek zorunda değiller, değil mi?Hayır bir yere gidip bilgi toplamak, biriyle görüşüp bunlara raporlamak, bir yerden randevu almak, bir sorunun cevabını öğrenmek, proje yapmak için on görüşme yapıp proje taslağı atmak, bir sorunu gidip muhatabıyla görüşüp çözmek gibi bütün işler bizde onlar ise teknik birim yani bütün sahalari koordine edip içerik geliştiren. Ama teknik olarak yoneticim değiller.
Yani sizi sık sık rahatsız etmek zorunda değiller, değil mi?
Güzel bir dille bana bu kadar yüklenmeyin deseniz. Anlamazlarsa yönetimin bu sorunu çözmesini isteyin. Hassas biri iseniz küçük şeyler bile yorucu olur size yazık değil mi
O anda yaptiginiz isi bildirip musait oldugunuzda doneceginizi soyleyin. Onun haricinde birsey yazmayin ne derlerse desinler. Abartirlarsa isterseniz yer degistirelim bakalim siz ne kadar planlisiniz derdim. Biraz yumusak kaliyor olabilir misiniz? Serr tepki verin sonucta ast ust olayiniz yok onlarla.
Onlar geciktik diyorlarsa, geciktiklerini düşünüyorlardır. Gecikmişlerdir demiyorum, geciktiklerini düşünüyorlardır diyorum. Sizin çok çalışıyor olmanız ayrı, onların gecikme algısı ayrı. Onların talep ve sıkıntısı da şu an için en az sizinki kadar gerçek, bunu göz önünde tutmak lâzım.
Bu arada, ben de sizin iş delege edebilmek hususunda sorununuz olabileceğini düşünmüyor değilim. Geçmiş postlarınız bana bunu düşündürmüştü, spesifik bir husus nedeniyle değil, genele ilişkin algım böyle.
Ben sizin yerinizde olsaydım, herhalde şöyle bir yöntem denerdim; Bu konuda onların da üstü olan bir patronun/müdürün de katıldığı bir toplantı talep ederdim. Toplantı gündemini, 'iki departman arasındaki iş akışının iyileştirilmesi' olarak belirler buna göre alt segmentlere ayırırdım. Toplantıyı, ben elimden geleni yapıyorum içerikli değil , bu durumu iyileştirmek için her iki depatman da neleri revize etmeli mottosuna göre düzenlerdim. Toplantı sonrası çıkan sonuçlara göre 1 ay sonra bir follow up toplantısının olacağını da peşinen bildirirdim.
'Sen çok hassassın, hiç takma' lafını, bir departmanın yakınmasına ilişkin söyleyen, bunu da yakınmaların muhatabı olan kişiye söyleyen en baştaki müdürünüzün profesyonel yöneticilik becerileri karşısında ürperdim desem yeridir.
Kolaylıklar dilerim.
Sizinle ortak ve farklı yönlerimi aşağıda sıraladıktan sonra naçizane tavsiyemi belirteceğim
Dikkat eksikliği tanısı
Gizli mükemmelliyetçilik
Hassaslık ve tepkileri kafaya takma
Başkaları tarafından onaylanma anlaşılma ve takdir edilme ihtiyacı
Kendi işimi kendim yaparımcılık (delege etmeme olarak anlaşılıyor)
Multiskill olunca işlerin size yıkılması ve bazen o işleri bizzat üstlenme
Yumuşak yüzlülük
Ve bu aralar bende zerresi olmayıp sizde ziyadesiyle olan çalışkanlık ve iş bitiricilik dolayısıyla meyveli ağacın taşlanması sendromu
Vee şimdi tavsiyemin kaynağı bende olup sizde olmayan özellik:
Şahikalık
Şimdi güzellikle söylemişsiniz olmamış, takmamaya çalışmışsınız olmamış. Yetki ve tecrübe konusunda sizden üstün olmayan ve sanki hiç uyarmamışsınız gibi medeniyetsiz davranışlara devam eden bu arkadaşlara karşı hanımefendi çizginizden kaymaktan başka kesin ve etkili bir çözüm bulamadım.
Son noktada bi “yol ver yol ver rahat mısın bee” çekiyorum. Arkamdan kendini beğenmiş kibirli hatta deli de deseler umrumda mı tabi ki hayır
Kolay değil kendi kardeşime bile anlatamıyorum o da aman kalp kırmayayım aman benim tarzım değil diye diye kendini yedi bitirdi ama yok olmuyor.
Ortak özelliklerimize binaen sizden bu sansasyonel çıkışı bekliyorumkonuyu takipteyim
Bu arada kahrolsun makyajlanmış yeni versiyonu ile çalışanı düşünüyormuş ona esneklik ve inisiyatif alma hakkı tanıyormuş gibi görünen ama çalışanın özel yaşamından kendine ayıracağı vaktinden çalan, iliğini kemiğini sömürüp, ekip ruhu inovasyon yaratıcılık gibi hedeflerle gözünü boyayan yeni kapitalizm
Bu konuda ilgilenenler için bir kitap önerisi: Richard Sennett- Karakter Aşınması: Yeni Kapitalizmde İşin Kişilik Üzerindeki Etkileri.
Not: Bu mesajın yazılma sebebi konu sahibinin üstü olan şahsın konuya olan tepkisidir. Kâr maksimizasyonu ve verimlilik konusunda şahin kesilen bu yönetici sınıf, iş insan ilişkileri ile ilgili sorun çözümü olunca serçeye dönerler.
En buyuk kk saçmaladıysam affola şu an Ritalin etkisinde olabilirim beni anlarsınız
Yazdıklarımın faydası olduysa ne mutlu banaÇok teşekkürler ne kadar tatlı yazmışsınız ne çok ortak yönümüz var beni de inanılmaz iyi analiz etmişsiniz. Çok benziyoruz. Ya bazen gerçekten çok sinirleniyorum ve Şahika'ya dönüşesim geliyor SEN KIMSIN KARDESIM SEN KIMSIN filan diyesim geliyor ama sonra diyorum ki ya yanlış anladıysam ya abarttiysam ya verdikleri kaba gibi algiladigim tepki benim içsel onay ve sevilme ihtiyacımdan ve reddedilmeye aşırı hassasiyetimden kaynaklanıyorsa ya kimsenin umrunda değilse vs vs. Kendimi sürekli sorguluyorum. Anlık öfkeyle cikissam bu sefer profesyonel değilim çok ayıp filan diye pişman olacağım. Sorunun ne kadarı dışsal ne kadarı benden kaynaklanıyor emin de olamıyorum...
Şimdi azminizi çabanızı daha iyi anladım ve çok takdir ettimÇok ama çok haklısınız. Ritalin ve concerta etkisi de harikadır insana nutuk attırır heheheİsin kötü kısmı kar amacı gütmeyen bir kuruluş/ sektordeyim o yüzden işimi yapmayınca sanki donör paralarını boşa harcamış gibi hissediyorum aşırı vicdan yapıyorum sonra hosgeldin tükenmişlik hissi