• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ilişki olmaz di mi kızlar?

en başta hata yapmışsın internetten görmediğin birine güvenerek.
şu devirde millet gözünün içine baka baka yalan söylemeyi adet haline getirmiş siz görmediğiniz birine nasıl inanabiliyorsunuz bana garip geliyor neyse konu bu değil

kesinlikle ilişkini kes kültürel farklılık çok yıpratır insanı ayrıca kıyafet hadi neyse de çalışmamana izin vermemek ne demek ya kaçıncı yüzyıldayız.. bunun doğuyla batıyla alakası yok aslında sivaslıyım ben doğulu sayılırım ama babam okuyayımdiye afedersiniz bir yerlerini yırtıyor ailendeki görüşü çözemedim yani doğudakiler türk değil mi?

İyi geceler herkese. Benim biraz kafam karışık kızlar, fikir alacagım sizden. Belki biraz uzun olabilir kusura bakmayın.

Ben biriyle tanıştım internetten ama hani öyle feysbuk gibi bi yer degil. Aslina bakilirsa tanisma da yok, yazdigi bi takim yazilar vardi benim de oyle iste bu siteden bi yazim hakkinda yorum yapmak icin mesaj atti. Derken oyle muhabbet basladi. Ben gayet de hoslandim muhabbetinden. Epey sure konustuk, telefona gectik sonradan. Oradan da oyle sohbet muhabbet derken.

İste, ben bu kisinin dogulu oldugunu ogrendim. Yanlis anlasilmasin, faşist falan degilim. Ama ailem biraz fazla milliyetci, sevmez degil yani ama kulturel olarak catisacagimizi dusunur. istemez yani. Bu yuzden, ben biraz tereddut etmeye basladim ama sohbeti gayet guzeldi. Ben bu kisiyle konusurken muhabbet ilerledi artik, hani biraz sevgili ayagi gibi oldu derken bu cok degisti. İste ben evlenirsem esim sunlari giyemez, boyle davranamaz, calisamaz falan. Adam 180 derece döndü. Cok sasirdim. Ben tabii sogudum, dusuncelerinin yanlis oldugunu soyledim falan bi iki defa beni cok kirinca da gorusmeden bitirdim. Gorusmek istemisti bu arada

Anneme biraz citlattigimda bu konuyu "Sen, oyle bi kulturde yetismedin. Cok zorlanirsin. Asla istemem bunu, o kisiyle konusma" dedi. Ben de tamam dedim. Epey zaman gecti ama; hala konusuyorum. Arada sirada illa mesaj atiyorum yani. Ya da o atiyor, cevap veriyorum illa. Sonra durum yine sevgili ayagina sarmaya basliyor.

ama dusunuyorum anneme katiliyorum, zorlanirim diye. Hareketleri cok cok ters bazen, basta ben karismam dedigi seylere sonradan bi anda; asla olmaz vs. dedi. Ama ne biliyim, diger konusmalari falan olsun muhabbeti cok iyi biri. Ama tanismiyorum hala umit vermek istemiyorum. Cunku daha sevgili olmadan kisitlamalar fazlaysa, sevgili olunsa daha da fena olur. Cok kirici olur diye dusunuyorum.

Kizlar, ben bu kisiyle iletisimi mi kesiyim di mi? Mantik hayir dedikten sonra bi cacik olmaz sanirim, kalp biraz istese bile?
ailenın milliyetçi oldugunu belırtmıssın kusura bakma ama milliyetçi insan için vatanının dogusu batısı olmaz milliyetçi insan vatanın butununu seven ınsandır senın babanı milliyetçi oldugunu falan sanma

Ne diye halen görüşüyorsun onunla belli herşeyini kısıtlayacak, seni kendine ve adetlerine alıştırma çabası içersinde , o kendi çevresinde ve alıştığı adetlerden yani yakın çevreden bulsun , sende başka birini bul ,erkek kıtlığı mı var ,anlamadım ?

Soylenecek cok da birsey yok. Disardan cok net gorunuyor. Bitirmek en mantiklisi. Baslamadan boyleyse evlilikte nasil olur kimbilir.

Ülkenin batısı yetmez, dünyanın en batı taraflarından california'dan damat lazım size. Ama bu sefer de damadin anası "ayol bunlar dogulu, kültürü, toresi bize uymaz. Elin ortadogulusundan başka kız mi yok benim oğluma a dostlar ?" der, bence.

Bir cacık olmaz değil evet kültürleri farklı ama uyum sağlayıp sağlayamamak da sana bağlı.Yani kendine biraz güvenmen gerekir aksi taktirde yapamazsın ama anlattığın kadarıyla bu kişinin kültüre bağlı olarak değil de kendince kuralları da var bu sıkar biraz.

ailenın milliyetçi oldugunu belırtmıssın kusura bakma ama milliyetçi insan için vatanının dogusu batısı olmaz milliyetçi insan vatanın butununu seven ınsandır senın babanı milliyetçi oldugunu falan sanma

İyi o zaman soyle soyleyeyim, cikan haberlerde olen askerler icin uzulmeyip de olen pkklilar icin uzulen bir yapidaki aileyle ailem uyusamaz. Sizin uyusursa ne mutlu size. Konustugum kisi, bu goruse sahip olmayabilir ama kendi cevresi ve ailesinde gozlemledigim kadariyla bu goruste olanlar var. Her ne kadar konustugum kisi, pek oyle durmasa da cevresi rahatsiz edici. Ailem de, kurt turk diye ayrim yapmaz asla. Hele annem asla. Ama pkk'ya karsi en ufak bi sempati besleyenlere de goz yumabilecek seviyede degil.

Acik acik yazmam belki daha iyi anlaminizi saglamistir. :)

Ülkenin batısı yetmez, dünyanın en batı taraflarından california'dan damat lazım size. Ama bu sefer de damadin anası "ayol bunlar dogulu, kültürü, toresi bize uymaz. Elin ortadogulusundan başka kız mi yok benim oğluma a dostlar ?" der, bence.

Laf sokmak icin cabaniz takdire sayan. :) Tesekkurler.

en başta hata yapmışsın internetten görmediğin birine güvenerek.
şu devirde millet gözünün içine baka baka yalan söylemeyi adet haline getirmiş siz görmediğiniz birine nasıl inanabiliyorsunuz bana garip geliyor neyse konu bu değil

kesinlikle ilişkini kes kültürel farklılık çok yıpratır insanı ayrıca kıyafet hadi neyse de çalışmamana izin vermemek ne demek ya kaçıncı yüzyıldayız.. bunun doğuyla batıyla alakası yok aslında sivaslıyım ben doğulu sayılırım ama babam okuyayımdiye afedersiniz bir yerlerini yırtıyor ailendeki görüşü çözemedim yani doğudakiler türk değil mi?

Hayir. Ya neden herkes yanlis anlamak icin caba sarfediyor anlamiyorum. Benim eski sevgilim de sivasliydi ve ailem gayet ailesini cok begeniyordu. Doguyla falan alakasi yok olayin, cevresi ve ailesinde pkkya karsi sempati besleyenler oldugunu saniyorum. Fark ettim cunku. O yuzden ailem istemez. Bu konustugum kisi oyle degil ama iste bu da yetmiyor.

Zaten bitirdim dun aksam. Tesekkurler yorumunuz icin.

Hayir. Ya neden herkes yanlis anlamak icin caba sarfediyor anlamiyorum. Benim eski sevgilim de sivasliydi ve ailem gayet ailesini cok begeniyordu. Doguyla falan alakasi yok olayin, cevresi ve ailesinde pkkya karsi sempati besleyenler oldugunu saniyorum. Fark ettim cunku. O yuzden ailem istemez. Bu konustugum kisi oyle degil ama iste bu da yetmiyor.

Zaten bitirdim dun aksam. Tesekkurler yorumunuz icin.
yazdıkların yanlışanlaşılmaya müsaitte ondan neyse bitirmekle en doğrusunu yapmışsın. öenmli değil :)

İyi o zaman soyle soyleyeyim, cikan haberlerde olen askerler icin uzulmeyip de olen pkklilar icin uzulen bir yapidaki aileyle ailem uyusamaz. Sizin uyusursa ne mutlu size. Konustugum kisi, bu goruse sahip olmayabilir ama kendi cevresi ve ailesinde gozlemledigim kadariyla bu goruste olanlar var. Her ne kadar konustugum kisi, pek oyle durmasa da cevresi rahatsiz edici. Ailem de, kurt turk diye ayrim yapmaz asla. Hele annem asla. Ama pkk'ya karsi en ufak bi sempati besleyenlere de goz yumabilecek seviyede degil.

Acik acik yazmam belki daha iyi anlaminizi saglamistir. :)
canım anladıgım kadarıyla zaten gorustugun kımse türklükle türkiyeyle alakalı kımseler degıllermıskı o ınsanların türkiyeyle alakalı milliyetçi durumları soz konusu bıle olamaz

sevgili ayagi :KK53:
180 derece yazdigin icin, seni tebrik ederim.. bazen 90 veya 360 yaziyolar :KK48:
bence de iliskiniz huzurlu olmaz.. kulturu gectim, anlayis/algi/kapasite farki cok cok onemli..

Çok katı kuralları var ve bu kültürle yetişmiş bir erkek kolay kolay doğru bildiklerinden yanlış olsa bile vazgeçmez. Kendi vazgeçmek istese bile "elalem ne der" zihniyetinden ötürü vazgeçemez.

Farklı kültürlerde yetiştiğiniz için uyum sağlaman çok zor. Sinirlerini yıpratır.

Bence anneni dinle, ve başlamadan kes muhabbetini.

Oncelikle şunu söyleyeyim erkeklere zamanla degisir gözüyle bakmayın asla degismiyorlar benim eşimde çıkarken çok kıskanç değildi yani her erkekte olduğu kadardı nişanlanan kiskancligin dozu biraz arttı evlendikten daha beter oldu sürekli bu yüzden kavga ediyoruz bide mesela ben Doğuluyum eşim Karadenizli onlarda milliyetçi ama çok şükür o konuda hiç sıkıntı yaşamadık önemli olan sevgilinin karakteri kişiliği anlaşabilmeniz

Back
X