• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantık evliliği mi aşkı beklemek mi?

Mantık dediğin eşitliktir.Çesni herşeyden biraz olacak kalbin ısınacak beynin uyacak.İkisinide dinleyeceksin .O çocuk mantıksız olur sonuçta disini fircalayacak karşında hayatın her anı ten tene.Ortak zevk ortak görüş heyecan yoksa ne yapacaksın onu.Nikahta keramet yok keramet insanlarda var yada yok.İkisini bulduğunuz biri olmadıkça mutlu olamazsınız.Evlilik ya cennet ya cehennem yada Araf.Siz bu çocukla arafta kalirsiniz lezzetsiz çorba gibi.Bence iyisi olmayacaksa hiç olmasın evlilik benim fikrim bu.Yoksa çocuk olmuş kaynana diriltisi herifin ekonomik şiddeti psikolojik şiddeti yorgunluk mutsuzluk tatminsizlik ev hizmetlisi huzursuzluk ilgisiz babalık erkenden yaşlanma evlilik bu işte bu çeşit çok mesela .Hayatı karar bu

Mantık evliliği yapınca işin içinde mantık da kalmıyor elde var sıfır 😆 illa ki mantığın da olduğu aşk evliliği olmalı.

merhabalar yine buradakilerin deneyimine güvenerek konu açıyorum

31 yaşına geldim hayatımda biri yok ama olsun istiyorum maddi manevi biriyle hayatı paylaşmaya hazır hissediyorum
amaa son 1.5 senedir benim istediğim bi kişi vardı olmadı, beni isteyenlere de ben ısınamadım bu sürede görüştüğüm insanlar da oluyo aralıklarla ama oluru yok

en son bi ay önce yakın bi arkadaşım hislerini açtı. aynı iş yeri arkadaş ortamı herkesin sevdiği iyi hoş biri. tamam ben de heves ettim ilk. salak gibi olur sevgili olalım dedim. ama sonra hiç içim almamaya başladı. ne fiziken normalde görüştüğüm tiplerden değil ne ortak zevkimiz var ama çok iyi biri. komik eğlenceli dümdüz bi adam. ama o kadar düz ki flört edemiyoruz hatta girişimlerim kendimden soğumamla bitiyor. beni anlamıyor bazı konularda. bi iki ortak hobimiz var rahat sıcakkanlı biri hani o özelliklerine tutunurum dedim ama o flörtöz yakınlaşma girişimlerinde hiç ısınamadım. hadi fizik önemli değil ben de ilerde ne olurum belli değil önemli olan zekası aklı dedim ama sohbetlerimizde beni etkileyen bi cümlesi vs yok

ama cidden yalnızlıktan da yoruldum ve bu kişiyle yollarımızı ayırıp arkadaş kalamazsam çevremden çok dışta kalırım yalnızlık zaten en büyük sorunum bi de başka birini bulur muyum bilmiyorum

ha bu çocuğun açılması da başka biri bana yazıyordu onu bildiği için araya girdi gibi oldu yani ben o kişiyle görüşmeden açılıverdi gibi o da belki erken oldu bilmiyorum kafam çok karışık ama bi ömür evde arkadaş gibi de geçer mi sonradan sever miyim aşkı beklerken iskelete dönenlerden mi olucam yoksa dürüst olup zaman isteyip birbirimizi o şekilde daha iyi tanıyalım öyle adını koyalım mı desem?

çok mutsuzum terapiye de başlıycam ama yaş da geçiyor :KK43: bana bi akıl lütfen
Mantık ilişkisi derken hiçbir şeyini beğenmediğin insanla hangi mantık ilişkisi? Mantığa sığan tek bir yer göremedim.
En güzeli mantıklı aşk. Herkese nasip olur olmaz o ayrı ama olmuyorsa da sırf evlenmiş olmak için evlenmek bile bile hayatını karartmaktır. Kötü bi evlilik, bekar hayatını mumla aratır.

Evlilikte sevdiğin adamla bile anlaşmakta zorlanıyorsun bazen, içinin almadığı insanla hiç olmaz. Evlenmenin yaşı yok kendini üzme, yaşım geçiyor diye de umutsuzluğa kapılma lütfen. 32 yaşımda evlendim ben de, senin gibi hissediyordum zaman zaman ama hiç mantık evliliği yapmayı düşünmedim. Başlarım yani evliliğe de bi yerde sevmediğin adamla ömür mü geçer :))

31 yaşına geldim hayatımda biri yok ama olsun istiyorum maddi manevi biriyle hayatı paylaşmaya hazır hissediyorum
amaa son 1.5 senedir benim istediğim bi kişi vardı olmadı, beni isteyenlere de ben ısınamadım bu sürede görüştüğüm insanlar da oluyo aralıklarla ama oluru yok

en son bi ay önce yakın bi arkadaşım hislerini açtı. aynı iş yeri arkadaş ortamı herkesin sevdiği iyi hoş biri. tamam ben de heves ettim ilk. salak gibi olur sevgili olalım dedim. ama sonra hiç içim almamaya başladı. ne fiziken normalde görüştüğüm tiplerden değil ne ortak zevkimiz var ama çok iyi biri. komik eğlenceli dümdüz bi adam. ama o kadar düz ki flört edemiyoruz hatta girişimlerim kendimden soğumamla bitiyor. beni anlamıyor bazı konularda. bi iki ortak hobimiz var rahat sıcakkanlı biri hani o özelliklerine tutunurum dedim ama o flörtöz yakınlaşma girişimlerinde hiç ısınamadım. hadi fizik önemli değil ben de ilerde ne olurum belli değil önemli olan zekası aklı dedim ama sohbetlerimizde beni etkileyen bi cümlesi vs yok

ama cidden yalnızlıktan da yoruldum ve bu kişiyle yollarımızı ayırıp arkadaş kalamazsam çevremden çok dışta kalırım yalnızlık zaten en büyük sorunum bi de başka birini bulur muyum bilmiyorum

ha bu çocuğun açılması da başka biri bana yazıyordu onu bildiği için araya girdi gibi oldu yani ben o kişiyle görüşmeden açılıverdi gibi o da belki erken oldu bilmiyorum kafam çok karışık ama bi ömür evde arkadaş gibi de geçer mi sonradan sever miyim aşkı beklerken iskelete dönenlerden mi olucam yoksa dürüst olup zaman isteyip birbirimizi o şekilde daha iyi tanıyalım öyle adını koyalım mı desem?

çok mutsuzum terapiye de başlıycam ama yaş da geçiyor :KK43: bana bi akıl lütfen
Mantık evliliğini yanlış anlamışsınız,bir beğeni ,hoşlanma, çekim olmalı.Ask evliliğinden tek farkı ayaklarınız yere daha sağlam basar eksiyi artiyi hesaplarsınız.Elini tuttuğunda elektriklenme olur,öyle düz duygusuz şirket ortaklığı gibi bir şey değildir.Sorunuza gelince hem kalbinize hem aklınıza hem hayat görüşünüze uygun birini bulun .Saçma sapan bir evlilik yapacağınıza hiç evlenmeyin daha iyi....

İllaha aşk değil ama adamı için almalı,ısınmalı yani sevmelisin. Ben hep hem sevgi hem saygı olmalı diyorum ama salt saygı ile sevgi oluşmuyor mesela bende yok yani. Yaşınızda geçmiş ya da sınırda falan değil kendinizi yıpratmayın. Gönlünüze ve mantığınıza uyan biri çıkar karşınıza umarım yakın zamanda.

Sevmediğin biriyle evlenme. Mantık önemli evet fakat boşanmış birisi olarak söylüyorum, sevmediğim içimin almadığı birini eş olarak görüp temas dahi edemem, ne kadar seversen sev bazen sevdiğin insana bile tahammül etmek zor oluyor. En güzel yaşlarındasın . Bence evde kaldım, yalnız bir başımayım diye düşünüp kendini stres etme. Aşkı beklerken İSKELETE dönenlerden değil bekledikçe yıllanan güzelleşen bir ŞARAP 🍷 gibi olacaksın 😊 Sabret ve hayatı akışına bırak. Senin için en doğru olan şey olacaktır.

E bu mantık evliliği de değil ki

mantik ve aşk ı surekli ayirmak bana sacma geliyor.bir insani evlilige gpturen bence eger akilli bir insansa tabi.mantigina uyan anlasabildigi insana sevgi duymasidr asik olursun zamanla.ama sizin mantik dediginiz sey sacmasapan kriterlere şartlamissiniz kendinizi adinada mantik diyosunuz sonra ben neden isinamadim oluor.ayni pencereden bakabildigin karsilikli saygi duyulan ahlakin oldugu 2 insan zamanla birbirine sevgi duyar tabi birde samimiyet onemli.

Mantık ilişkisi derken hiçbir şeyini beğenmediğin insanla hangi mantık ilişkisi? Mantığa sığan tek bir yer göremedim.
En güzeli mantıklı aşk. Herkese nasip olur olmaz o ayrı ama olmuyorsa da sırf evlenmiş olmak için evlenmek bile bile hayatını karartmaktır. Kötü bi evlilik, bekar hayatını mumla aratır.
mantik denilince neden illa sevmedigin iliskiye zorlaniyomussun imaji cikariyorsunuz.insan uyustugu anlastigi insani sever yakinlik kurar.demekki mantikende uyusmuyorki insan hic isinma olmuyor

her sabah kalktığında sevmediğin bir adamla uyanmak berbat birşey olur sırf evlenmek için evlenilmez ömür mü geçer öyle

Mantık evliliğine karşı değilim lakin mantık birlikteliği mantıklı olmalı . His yoksa dahi bir fiziksel beğeni olmalı o yok . Sizden kariyer statü ve maddi gelir olarak baya üstte olmalı e iş arkadasiymissiniz aynı segmenttesiniz. Gece yanımda uyusun bir nefes olsun erkek sinek olsun başımda dursun gibi bir durum oluyor sizinki . Bu hiç mantıklı olmadığı gibi ezikce bir duruş .

mantik denilince neden illa sevmedigin iliskiye zorlaniyomussun imaji cikariyorsunuz.insan uyustugu anlastigi insani sever yakinlik kurar.demekki mantikende uyusmuyorki insan hic isinma olmuyor
Yanlış alıntı yaptınız sanırım.
Bu konuda ve buraya "mantık evliliği" adı altında açılan konularda genelde gram mantık olmadığı için böyle bir yorum yaptım.
Hani duygu yoktur ama adam nazik, görgülü, ilgili, düzgün, karakter sahibi biridir, belki buna mantık işi denilebilir.
İnsanlar asgaride maddi manevi anlaşmalı, denk olmalı, üstüne bir de karşılıklı olarak duygular gelişirse ne âlâ. Zaten mantıksal olarak kafada oturmayan birine karşı olan duygular bi zaman sonra sönüyor ne yazık ki.
Ha mükemmel bir adamla bir kadın da birbirine karşı bir şey hissetmeyebilir; duyguların matematiği yok.
Kafa olarak, kalp olarak, aile-eğitim-görgü-kültür olarak anlaşmak, uyuşmak gerekiyor.

Back
X