• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hüzün ne zamana kadar sürecek ?Önerilerinize açıgım

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.356
511
73
34
Kızlar hepinize selam,iyi geceler diliyorum .Beni tanıyorsunuz eşimden 5 aydır ayrı ve 2 ay öncede resmi olarak boşandım .Devlet kadrosunda öğretmenlik yapıyorum .Şuan 1 seans memleketimde terapi aldım , görev yaptığım yerde yok malesef .Arkadaşlarımla zaman geçiriyorum tatilde ailemin yanına gideceğim .Ama kızlar o kadar hüzünlüyum ki yani çok mutsuzum .Her şey bitmiş ve gençliğim geçmiş gibi hissediyorum.Evli mutlu insanları görünce bizde böyle olabilirdik diyorum. Çok fazla düşünüyor ve düşüncelere dalıyorum .Benim gibi olan var mı , mutlu olabilecek miyim yeniden .Tavsiyelerinize açığım.Bu arada İBS rahatsızlığı başladı bende karnım sürekli şişiyor üzüntüden sanırım. Dışarıdan mutlu gibi görünüyorum ama çok üzgünüm.

İlk zamanlarda çok normal ama birçok kişi boşanıyor gerekmeseydi ve mutlu olsaydın boşanmazdın değil mi? Sonuca odaklanmalısın. Keşkelerle yaşama, insanlar yine mutluluğu yakalıyor. Özgürlüğüne, işine odaklan. Kendinle ilgilen hobiler yarat ve düşünme.

Kızlar hepinize selam,iyi geceler diliyorum .Beni tanıyorsunuz eşimden 5 aydır ayrı ve 2 ay öncede resmi olarak boşandım .Devlet kadrosunda öğretmenlik yapıyorum .Şuan 1 seans memleketimde terapi aldım , görev yaptığım yerde yok malesef .Arkadaşlarımla zaman geçiriyorum tatilde ailemin yanına gideceğim .Ama kızlar o kadar hüzünlüyum ki yani çok mutsuzum .Her şey bitmiş ve gençliğim geçmiş gibi hissediyorum.Evli mutlu insanları görünce bizde böyle olabilirdik diyorum. Çok fazla düşünüyor ve düşüncelere dalıyorum .Benim gibi olan var mı , mutlu olabilecek miyim yeniden .Tavsiyelerinize açığım.Bu arada İBS rahatsızlığı başladı bende karnım sürekli şişiyor üzüntüden sanırım. Dışarıdan mutlu gibi görünüyorum ama çok üzgünüm.
Bu da bir süreç.
Acını yaşamaktan kaçma. Çünkü o zaman içinde birikip saçma bir yerden çıkıyor sonra.
Zamanla her şey gibi tabi ki bu da geçecek.

Ben boşanalı 4 yıl oluyor. Nasıl geçti zaman inan hiç anlamadım. Ben de bazılarını görünce biz nerde yanlış yaptık diyorum ama bu çok normal. Hiç kimse boşanmak için evlenmiyor. Daha iyisi olması için boşandık. Böyle düşün lütfen.

Bu hastalık bende de var maalesef ki sürekli siskinim zayıf olmama rağmen kocaman göbeğim var şimdi hamişim bide nasil gazlıyim anlatamam geçmiş olsun strese girince daha da artyor bu rahatsızlık.

Mutluluklar anlıktır. Evliliğiniz güzel gitse gün içinde evet daha olumlu bir yaşam yaşardınız ama başka sıkıntılarınız da olacaktı.
Şu an kendimden örnek vereyim mesela, sürekli aklım dışardaki canlılarda ve bu beni inanılmaz derecede mutsuz ediyor, aklım sürekli orada, atanmaya çalışıyorum bu mutsuz ediyor. Mutlu tarafları var mı hayatımın? Var tabi sağlık sorunum yok şükür, sevdiklerim yanımda şükür, bu gibi şeyler, her gün şükrettiğim şeyler var.

Ama doyasıya mutluluk veriyor mu bunlar? Hayır. Çünkü bir zaman sonra mutluluğa alışıyoruz ve o hazzı alamıyoruz. Ancak kaybedersem mutsuzluk getirecek biliyorum.

Yani mutluluklar anlık, mutsuzluklar sürekli gelen şeylerdir. Hayatımızdaki mutlu anların hazzını ilk günkü alamasakta en azından bunlara odaklanmalıyız.

Hayatın iyi yönünden bakın diye boşuna demiyorlar. Mutlu yönü yok hayatın, çok ani saman alevi gibi bir duygu mutluluk. Bu nedenle iyi yönlerinden bakın diyorlar, hayatınızda şükür ettiğiniz şeylere odaklanmaya çalışın.

Zor olduğunu biliyorum, benim içinde zor bir tarafım hep buruk ama biliyorum ki bana şu an mutsuzluk getiren şeyler hallolsa bile yerine hemen mutsuz olmam yeni şeyler gelecek. Bununla başa çıkmaya çalışmak ve iyi yaşayabilmek önemli.
Bu şekilde düşünmeye çalışın siz de.

Bu duyguları EVLİLİK İÇİNDE yıllarca yaşamış biriyim.
Kangren olan yerinizi kesip hayata tutundunuz, böyle düşünün!

Sağlığınız herşeyden daha önemli, lütfen buna öncelik verin.

Merhaba öncelikle dışardan mutlu gibi görünme çabasını bırakabilirsiniz. Karşı taraf buna değsin değmesin böyle bir olayda üzülmek hakkıımız. Kim ne der diye düşünmeden buna izin vermeniz gerek bence. Gerçi terapi ilerledikçe belki zaten olacak olan da budur. Terapist ile uyum sağlayamazsanız online ı da düşünün bence, çok şükür imkanınız var ve cidden en büyük iyilik insanın kendisine yaptığı. Ayrıca hayat neden bitsin? Evlenmemiş bir kadın olarak yaşamıyorum o halde ve sizden büyüğüm de muhtemelen:) geçecek bu günler elbet

Bu da bir süreç.
Acını yaşamaktan kaçma. Çünkü o zaman içinde birikip saçma bir yerden çıkıyor sonra.
Zamanla her şey gibi tabi ki bu da geçecek.

Ben boşanalı 4 yıl oluyor. Nasıl geçti zaman inan hiç anlamadım. Ben de bazılarını görünce biz nerde yanlış yaptık diyorum ama bu çok normal. Hiç kimse boşanmak için evlenmiyor. Daha iyisi olması için boşandık. Böyle düşün lütfen.
Sizin miydi konunuz? Arkadaşınız sevgilinizle buluşmuştu, ayrılmışsiniz. Sevgiliniz en ufak pişmanlık, uzgunluk vb göstermedi mi?

Öncelikle bunun bir süreç olduğunu kabullenin bir süre sonra geçecek, iyi ki ayrıldım diyeceksiniz. Bu kadar düşünüp üzülmenizden boşanma nedeninin sizin hatalarınız olmadığı çok belli, elinizden geleni yaptığınıza eminim. Denek ki karşı taraf sizi haketmiyormuş. Zaten çözüm odaklı olsaydı bu evlilik bitmezdi.
O yüzden artık önünüze bakın kapanmış bitmiş bir konu. İkinci kez evlenip çok mutlu olan kadınlar var. Şimdi tabi buna yoğunlaşmayın yeni hobiler edinin, gezin, okuyun.

İçinde bulunduğun durum , üzüntü elbet bitecektir arkadaşım ama muhakkak zaman alacaktır.
Ayrıca ilerde daha kötüleri gelebilir mi demişsin, hatalarından, yaşadıklarından ders alacaksın ve bir daha kötülerle birlikte olmayacaksın. Kendine çok iyi bak.

Bu duyguların hepsi geçici. 1 yıl önce yaşadığımız üzüntüleri düşünüp aynı duygu hissediyor muyuz? Hayır.
Geçecek elbet ama işte herkes farklı şekillerde yaşıyor hislerini. Çok mutlu olsaydınız zaten ayrılmazdiniz oyle düşünün. Ibs için gastroenteroloji bölümüne muayene olmanız lazım. Malesef üzüntü stres sıkıntı tetikliyor ibs yi.

Kimse değişmez biliyorum ama ileride daha kötüleri denk gelir diye korkuyorum .
Şöyle düşünün, daha kötüsüne dayanamayıp yeni evli sayılırken boşadınız, bundan kötüsü ile zaten baştan bu işlere girmezsiniz, tecrübeyi acı yoldan kazandınız kıymet bilir gözü açarsınız.

Kimse değişmez biliyorum ama ileride daha kötüleri denk gelir diye korkuyorum .
Sen aynı kişi olmassan hatalarından ders çıkartıp değişirsen inan bana kötü biri denk gelmez. Önce sen kendini sevilmeye layık görmelisin ama senin kendine vermediğin ilgiyi şefkati bir başkası asla sana sunamaz.

Back
X