• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hüzün ne zamana kadar sürecek ?Önerilerinize açıgım

Ben boşandıktan sonra 6 ay çok kötü hissetmiştim.
Yani bu süreç normal daha 2 ay olmuş acınız taze.
Yasinizi tutun ağlamaktan üzülmekten korkmayın kaçmayın.
Bulunduğunuz yerde psikolog yoksa online terapi alabilirsiniz ki mutlaka alın.
Birde bu süreçte tavsiyem kendinize yatırım yapın yani daha çok okumak, ne bileyim yeni bir dil öğrenmek , yeni bir hobi edinmek gibi.
Ben tiyatroya başlamıştım mesela bana çok iyi gelmişti sahneye çıkmak.

Ayrıca karşıma daha kötüleri çıkar diye korkuyorum demişsiniz ama işte artık daha tecrübelisiniz adımlarınızı ona göre atacaksınız.
Kötüleri anlayıp tanıyıp uzak duracaksiniz kendinizi koruyacaksiniz sonuçta çocuk değilsiniz yetiskinsiniz.

psikolojiye göre alınan radikal bir karardan 6 ay içerisinde defalarca pişman olabilir insan
nerden baksanız bi 6 ay boyunca doğru bi karar mıydı diye sorgularız ve normal
sizin resmi boşanmanızın üstünden henüz 2 ay geçmiş
sene sonuna doğru bunun doğru bi karar olduğuna beyniniz ikna olur
ayrılıklar , iş değişiklikleri, taşınma vs hayatımızı etkileyen kararları bi 6 ay acaba doğru mu yaptım diye sorgularız yani
ben kötü bi işte çalıştım 1 sene boyunca, ayrılıp başka yere geldiğimde bile kısa bi süre sorguladım
ama sonrasında iyi ki çıkmışım ordan dedim
yaşantımla ilgili önemli bi değişiklik yaptım seneler önce, yeni eve alışma konusunu bi 6-7 ay aşamadım
halbuki daha iyi bi yaşam başlamıştı benim için ama 6 ay kadar eski hayatımı özledim ara sıra
ama sonrasında kararımdan çok memnun kaldım
çok sorunlu bi ilişkiden kurtulmuştum, yine bi 5-7 ay kadar ara sıra acaba dedim ama sonrasında
ne kadar doğru bi karar vermişim dedim kendime

Kızlar hepinize selam,iyi geceler diliyorum .Beni tanıyorsunuz eşimden 5 aydır ayrı ve 2 ay öncede resmi olarak boşandım .Devlet kadrosunda öğretmenlik yapıyorum .Şuan 1 seans memleketimde terapi aldım , görev yaptığım yerde yok malesef .Arkadaşlarımla zaman geçiriyorum tatilde ailemin yanına gideceğim .Ama kızlar o kadar hüzünlüyum ki yani çok mutsuzum .Her şey bitmiş ve gençliğim geçmiş gibi hissediyorum.Evli mutlu insanları görünce bizde böyle olabilirdik diyorum. Çok fazla düşünüyor ve düşüncelere dalıyorum .Benim gibi olan var mı , mutlu olabilecek miyim yeniden .Tavsiyelerinize açığım.Bu arada İBS rahatsızlığı başladı bende karnım sürekli şişiyor üzüntüden sanırım. Dışarıdan mutlu gibi görünüyorum ama çok üzgünüm.
hepsi geçecek. canınızı hiç sıkmayın. acınızı yaşayın. sonra keyfini sürmeye başlayacaksınız.

Bende boşandım süreci atlatmak bir yıl kadar sürdü.Sonra başka başka şeyler oldu.Boşandıgım için hiç pişman olmadım ama keşke o adamla hiç evlenmeseydim diyorum.Bende sevgi kalmamıştı boşanma kararı aldığım zaman sadece yaşadıklarıma haksızlıklara üzüldüm.Sonraki hayatımda pek parlak geçmedi yeni acılar boşanmayı unutturdu.Moral verici bir son olmadı biliyorum ama sizin için durum farklı olur inşallah.Bende de farklı gelişmeler olur belki umut bitmez.

çok normal, acaba kurtulabilir miydi? elimden geleni yaptım mı gibi ama hepsi geçiyor inanın bitirmemek için çabalasa bitmezdi biz kadınlar çaresizlikten bitiriyoruz

Bende boşandım süreci atlatmak bir yıl kadar sürdü.Sonra başka başka şeyler oldu.Boşandıgım için hiç pişman olmadım ama keşke o adamla hiç evlenmeseydim diyorum.Bende sevgi kalmamıştı boşanma kararı aldığım zaman sadece yaşadıklarıma haksızlıklara üzüldüm.Sonraki hayatımda pek parlak geçmedi yeni acılar boşanmayı unutturdu.Moral verici bir son olmadı biliyorum ama sizin için durum farklı olur inşallah.Bende de farklı gelişmeler olur belki umut bitmez.
Neler oldu özel değilse moralinizi bozacak

Bence bu kadar üzülürken bile boşanmışsanız umut vardır. Çoğu kişi berbat evliliklerinden çıkmıyor cesaret edemiyor. Siz mutluluğa, huzura çok yakınsınız. Size tavsiyem yepyeni bir uğraş bulun. Hobi edinebilirsiniz etkinliklere gruplara katılabilirsiniz ordan yeni insanlar tanıyıp geçmişi konuşmadan da ilişkiler kurabilirsiniz. Bu arada ibs bende de var, bağırsaklar psikolojiden çok etkilendiği için oluyor. Keyfiniz yerine geldikçe o da baskılanacak emin olun.

Kızlar hepinize selam,iyi geceler diliyorum .Beni tanıyorsunuz eşimden 5 aydır ayrı ve 2 ay öncede resmi olarak boşandım .Devlet kadrosunda öğretmenlik yapıyorum .Şuan 1 seans memleketimde terapi aldım , görev yaptığım yerde yok malesef .Arkadaşlarımla zaman geçiriyorum tatilde ailemin yanına gideceğim .Ama kızlar o kadar hüzünlüyum ki yani çok mutsuzum .Her şey bitmiş ve gençliğim geçmiş gibi hissediyorum.Evli mutlu insanları görünce bizde böyle olabilirdik diyorum. Çok fazla düşünüyor ve düşüncelere dalıyorum .Benim gibi olan var mı , mutlu olabilecek miyim yeniden .Tavsiyelerinize açığım.Bu arada İBS rahatsızlığı başladı bende karnım sürekli şişiyor üzüntüden sanırım. Dışarıdan mutlu gibi görünüyorum ama çok üzgünüm.
Evli ve mutlu diye bir insan türü yok ya canını hiç sıkma. Alayı şov peşinde. Gerçekten mutlu olan evli çift sayısı bir elin parmağını geçmez.

Canım ben de yeni bosandim konumda var sitede. İlk başlarda çok kötüydüm şimdi şimdi toparlıyorum. Bende senin gibi öğretmenim. Dikiş nakış kursuna kaydoldum o kadar iyi geldi ki bin terapiye bedel. Sen de boyle bi uğraş bulmaya bak derim. Senin çocuğun yokmuş ben de 2 tane çocuk var onlarla ilgileniyorum zaman bi şekilde geçip gidiyor. Zaman zaman yataktan bile çıkmak istemiyorum mutsuzluktan. Ama ilk zamanki gibi değilim çok şükür geçecek acıtsa da üzse de geçecek sana da dua edeceğim rabbim kalbine ferahlık versin🥰

Canım ben de yeni bosandim konumda var sitede. İlk başlarda çok kötüydüm şimdi şimdi toparlıyorum. Bende senin gibi öğretmenim. Dikiş nakış kursuna kaydoldum o kadar iyi geldi ki bin terapiye bedel. Sen de boyle bi uğraş bulmaya bak derim. Senin çocuğun yokmuş ben de 2 tane çocuk var onlarla ilgileniyorum zaman bi şekilde geçip gidiyor. Zaman zaman yataktan bile çıkmak istemiyorum mutsuzluktan. Ama ilk zamanki gibi değilim çok şükür geçecek acıtsa da üzse de geçecek sana da dua edeceğim rabbim kalbine ferahlık versin🥰
Teşekkür ederim okulda felan söylediniz mi

Back
X