- 26 Temmuz 2011
- 3.712
- 2.367
-
- Konu Sahibi mandaalina
son zamanlarda ki hislerime tercüman olmuşsunuzÖyle bir haldeyim ki hiçbir şey artık bana huzur vermiyor.
Her geçen gün ülkemizde gerçekleşen cinayetler, tecavüzler, geçim derdi, imkansızlık ve sayabileceğim bir sürü berbat şey. Özellikle kadın cinayetleri.. Neden bu durumdayız kahroluyorum, nasıl neden sapıklar türedi nasıl bu derece psikopatlar yetişti.. artık korkuyorum.
Aile ve arkadaş ortamımda dönen dedikodular.. Midem bulanıyor.
Kitaplardan,doğadan veya başka güzelliklerden konuşan yok.
Herkesin elinde telefon, başını kaldıran yok. Türk kahvesinin bile bin tane fotoğrafını çekmekten dolayı kahvesini soğutan, sosyal medya ünlülerinin ne yediğini ne giydiğini konuşan, fotoğrafını çekmem için direten beğenmeyip tüm günü bununla geçirdiğimiz arkadaşlarım var. Evet bu kişileri hayatımdan çıkarabilirim fakat ailem bile bu durumda. Özellikle abi ve ablalarım. Ki hepsi 35 yaş üstü. Arkadaş konusunda da çok şanssızım.
Saçma sapan tiktok akımları.. ağız dolusu küfürlü şarkılar.. Minicik çocuklar bunları izliyor. Sizce de çok korkunç değil mi? Z kuşağı gümbür gümbür geliyor diyorlar ya, keşke bu anlamda olmasaydı bu. Uzun bir dönem okul öncesinde çalıştığım için bizzat şahit oldum. İnanın durum çok vahim, duysanız ve görseniz şok olacağınız şeyler sergileyebiliyorlar.
Bu hayatta mutlu kalabilmek için sizler neler yapıyorsunuz?
Belki bu durumlar beni ilgilendirmeyebilir, herkes özgür istediğini elbette yapabilir ama yaşadığımız ülke,çevre,ortam etkilemez mi hiç insanı? Aradığım huzuru neden bulamıyorum..
Kısacası sizin fikirlerinizi ve size iyi gelen şeyleri merak ediyorum. Hayata nasıl tutunuyorsunuz, huzuru nerede veya neyde buluyorsunuz?
evet bizde bakın kendimide katıyorum gerçi asıl suç sizin gibi düşünenlerde de neyse herkes kendi evinin önünü süpürse yetrli bence ben kimseyi aşalamıyorum özeleştiri yapıyorum gerçi bu z kuşağınında bir numarası yok evde anne baba sözü dinleyen gençler dışarda tabi aslan olacaklar anne babalarda bizleriz işte siz pay biçin bakalım bizler nasıl insanlarızO kadar da değil artık, yapmayın lütfen. Tüm kabahat bizde mi? Ben torpille işe girmedim ve benim gibi milyonlarca insan var böyle. Bahsettiğiniz sürece müdahale etmesi gereken biz değiliz, unutmayalım. Asli görevi bu olanları, bu derece yükselten kuşağın da şimdi Z kuşağını aşağıladığını görmek, onlara ahlaktan bahsetmelerini izlemek çok garip geliyor bana. Z kuşağında da ben bir tuhaflık görmüyorum. Tipik kuşak çatışması yaşıyoruz ama farkında değiliz. Her gelen nesil kendinden sonrakine çatar illa ki. Kim bilir kaç bin yıldır devam ediyor bu. Ülkenin gidişatını beğenmesem de bu sürece maruz kalan Z kuşağından ümitliyim yine. Bizler kadar baskı altında kalmadıkları için, aidiyet duyguları bize öğretildiği (milli değerlerden bahsetmiyorum) kadar yoğun olmadığı için daha geniş pencerelerden bakabiliyorlar. Görevimiz onları aşağılamak değil destek olmak. Elbette kendimizi de aşağılamamalıyız.
"Asıl suç sizin gibi düşünenlerde" derken kastınız ne anlayamadım. Nasıl düşüyoruz ve nasıl bir suçumuz var?evet bizde bakın kendimide katıyorum gerçi asıl suç sizin gibi düşünenlerde de neyse herkes kendi evinin önünü süpürse yetrli bence ben kimseyi aşalamıyorum özeleştiri yapıyorum gerçi bu z kuşağınında bir numarası yok evde anne baba sözü dinleyen gençler dışarda tabi aslan olacaklar anne babalarda bizleriz işte siz pay biçin bakalım bizler nasıl insanlarız
bilinçsiz yapsanız bile yanlış yönlendirme yapıyorsunuz sizin bozduğunuzu devlet topluyacak diye bakıyorsunuz toplum ahlakından bireyler sorumludur devlet değil ayrıca bizler ahlakı aşırı derecede erozyona uğramış ve bunu kanıksamış bir toplumuz ahlak dedğim şey cinsellik kapalılık acıklık değil insanların birbirine olan saygısı haklarına riayet etmesi bunun gibi şeyler"Asıl suç sizin gibi düşünenlerde" derken kastınız ne anlayamadım. Nasıl düşüyoruz ve nasıl bir suçumuz var?
Evet cok guzel yazmisiniz. Herkesin kendi dusuncesi kendi gorusu size katiliyorumÖyle bir haldeyim ki hiçbir şey artık bana huzur vermiyor.
Her geçen gün ülkemizde gerçekleşen cinayetler, tecavüzler, geçim derdi, imkansızlık ve sayabileceğim bir sürü berbat şey. Özellikle kadın cinayetleri.. Neden bu durumdayız kahroluyorum, nasıl neden sapıklar türedi nasıl bu derece psikopatlar yetişti.. artık korkuyorum.
Herkesin elinde telefon, başını kaldıran yok. Türk kahvesinin bile bin tane fotoğrafını çekmekten dolayı kahvesini soğutan, sosyal medya ünlülerinin ne yediğini ne giydiğini konuşan, fotoğrafını çekmem için direten beğenmeyip tüm günü bununla geçirdiğimiz arkadaşlarım var. Evet bu kişileri hayatımdan çıkarabilirim fakat ailem bile bu durumda. Özellikle abi ve ablalarım. Ki hepsi 35 yaş üstü. Arkadaş konusunda da çok şanssızım.
Saçma sapan tiktok akımları.. ağız dolusu küfürlü şarkılar.. Minicik çocuklar bunları izliyor. Sizce de çok korkunç değil mi? Z kuşağı gümbür gümbür geliyor diyorlar ya, keşke bu anlamda olmasaydı bu. Uzun bir dönem okul öncesinde çalıştığım için bizzat şahit oldum. İnanın durum çok vahim, duysanız ve görseniz şok olacağınız şeyler sergileyebiliyorlar.
Belki bu durumlar beni ilgilendirmeyebilir, herkes özgür istediğini elbette yapabilir ama yaşadığımız ülke,çevre,ortam etkilemez mi hiç insanı? Aradığım huzuru neden bulamıyorum..
Kısacası sizin fikirlerinizi ve size iyi gelen şeyleri merak ediyorum. Hayata nasıl tutunuyorsunuz, huzuru nerede veya neyde buluyorsunuz?
Ahlaktan kastınız insanların birbirlerine saygısı ve haklarına riayet etmesi ise bunu koruyan kanunlardır. Kanunları yapan ve uygulayan ben değilim. Önceki bahsettiğiniz torpil vs durumlarda da yetkisi olan ben değilim. Velev ki bunu yapmaya kalktım, beni durdurması gereken de toplum değil. Ahlakımızın aşırı derecede erozyona uğradığını size düşündüren zaman dilimi ne mesela? Toplumda elbette aşırı uçlarda bireyler olacaktır. Ama alıp tüm gençliği çöpe atmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. Nasıl insanlar olduğunuzu buradan bilemem elbette, ama şahsen çok kaliteli ve aydın 2 çocuk yetiştirdiğimi düşünüyorum.bilinçsiz yapsanız bile yanlış yönlendirme yapıyorsunuz sizin bozduğunuzu devlet topluyacak diye bakıyorsunuz toplum ahlakından bireyler sorumludur devlet değil ayrıca bizler ahlakı aşırı derecede erozyona uğramış ve bunu kanıksamış bir toplumuz ahlak dedğim şey cinsellik kapalılık acıklık değil insanların birbirine olan saygısı haklarına riayet etmesi bunun gibi şeyler
Sosyal medya kullanma bak nasıl rahatlıyorsun bizim evimizde televizyon bile yok haberleri filan izlemiyoruz hiç benim bir face var arada bakar gündemden haberdar olurum ama resim filan paylaşmam ne nişan ne nikah gelinlikli tek bir fotom yok hala kızlık soyadımla kullanıyorum çok yakın bir kaç dostum ve kardeşlerim dışında kimseyle görüşmüyorum valla çok rahatmış böyleÖyle bir haldeyim ki hiçbir şey artık bana huzur vermiyor.
Ay siz ne tatlışsınız oyle bayıldımHuzur ...
Ben huzuru sokak canlarını beslemekte buluyorum. Her daim mama ve su kapları dolu mesela.Oradan kediler,kuşlar, kargalar ve köpecikler besleniyor..bu beni çok mutlu ediyor
Hasta olanları imkanlarımız dahilinde ettiriyoruz eşimle birlikte.
Yazın 5 yıldızlı kalabalık oteller yerine küçük şirin sahil kasabalarını tercih ediyorum..Oradaki canları da besliyoruz..Köylü halkına katkıda bulunuyor (oların ürünlerini satın alıyorum) elimizden geldiğince ...hatta bu yıl tarlada biber topladık yaşlı bir amca ya yardım ettik çok mutlu oldu.bir teyzenin elektronik eşyası bozulmuş eşim tamir etti...çok dua aldık..
Sokağımızda durumu iyi olmayan bir ablamız var kanser hastası ve herşeyi yeyip içmesi yasak..ona yemekler yapıyor özel meyva suları hazırlıyorum ..çok mutlu oluyor çok dua ediyor
Başka bir akrabamız var maddi imkanı hiç yok ona yardım toplayıp(çocuklarına kıyafet vs) ayrıca maddi destek vermeye çalışıyorum mutlu oluyor
Ve onlar mutlu oldukça bende mutlu oluyorum huzuru yardım etmekte buluyorum
İşin ucu illa siyasete bağlanıyor ondan banlanıyoruz. E bacım benim babam mı sorumlu ekonomiden, benim babam mı bitirdi ülkeyi? Tabii siyasete bağlayacam, anasını sattılar memleketin. Koy başlık sahibini Finlandiya’ya mutsuz olur mu? Hiçbirimizin geleceği bırak yarın ne olacağımız belli değil. Dört koldan ekonomisi, gündemi, cinayeti üstümüze geliyor delirmemek mümkün mü?Banlanıyor böyle postu açanlar. Hayat hiç adil değil artık bunu düşünüyorum. Her yerde bir kafeste gibiyiz. Burada bile…
O kadar haklısın ki.İşin ucu illa siyasete bağlanıyor ondan banlanıyoruz. E bacım benim babam mı sorumlu ekonomiden, benim babam mı bitirdi ülkeyi? Tabii siyasete bağlayacam, anasını sattılar memleketin. Koy başlık sahibini Finlandiya’ya mutsuz olur mu? Hiçbirimizin geleceği bırak yarın ne olacağımız belli değil. Dört koldan ekonomisi, gündemi, cinayeti üstümüze geliyor delirmemek mümkün mü?
Bir de şükürcüler var tabii. Ben şahsen sağlıklı olduğum için, eşim ve çocuklarım hayatımda olduğu için şükrederim sadece. Mesela akşama et yiyeceğim diyip şükretmem çünkü karşı komşum yiyemiyor belki de. Şükür ancak tüm toplum refaha erdiğinde mümkündür üç harfli marketten içinde ne idüğü belirsiz ürünleri aldığına sevinip çocuğuna reva gördülünde değil.