• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hareketler normal mi sizce?

:KK70:
iki ucu seyli deynek valla bu isler.
ben de aynisini yasiyorum dedigim gibi.
biz geliyoruz diye herkes kv ye geliyor,
kv de triplere giriyor is guc haliyle zor geliyor.
e diyorum kadina zahmet olmasin, ne bileyim bir gun yemek ismarlayalim veya disarida yiyelim, hop oldu mu sana 15 kisiye yemek daveti, bizden cikiyor tabi, ay sacmalik ki ne sacmalik.
bu yatili misafirlik isini ben de bir turlu cozemedim.

tam olarak misafir misafiri sevmez ev sahibi hic birini olayini her yil yasiyorum.
gitmesem gene ben sucluyum la la la:KK73:

Haklısın ne diyeyim

Ben davet edilmeden gitmeyi sevmem

Bana ille de size gelelim diyene de sinir olurum

Özellikle size geleceğim diyene benim evime meraklı diye de sinir olurum

Eltin olsam çağırmam zira Kv de görüşmüşüz yeter her günümü sana ayıramam

Not benim emojiler niye çıkmıyor ya sana bir sürü emoji yapmıştım şimdi yorum çok sert kaldı

Ben evime davet etmek istediğim misafire açık ve net olarak belirtirim
Yarın mutlaka bekliyorum. Illaki gel bi çay içeriz derim
Ve herkes de böyle belirtir meramını.
Aksi bir durum varsa (soruyu duymazliktan gelme, yorgunum vb gibj) o eve gidilmez.

Sizde de hata var karşı tarafta da.

Onlar senede 1 gün kardeşlerini aģirlayamadıkları icin hatalilar.

Siz de işi yokuşa sürüp soruyu ikilediginiz için.

Ayrıca beni evinde istemediğini belli eden birine hediyesini vermek için odanın müsait olmasını beklemem. Odada yangın çıksa girer alırım .

Haklısın ne diyeyim

Not benim emojiler niye çıkmıyor ya sana bir sürü emoji yapmıştım şimdi yorum çok sert kaldı

telefondan koyuyorsan cikmiyor,
sitenin emojilerinden secmen lazim, o da telefondan zor oluyor,
bosver anladim ben seni :))

zaten sert mesaj yazsan da alinmam, zira insan hata yapiyorsa bilmeli.
ben dogrusu nedir cozemedim ama ben de gitmiyorum dedigim gibi artik,
ama yine ben sucluyum ahaha,
kimsenin gonlunu yapamadigina mi yanarsin, canim tatili boyle sacma seylere heba ettigine mi.
umarim konu sahibi de ben de akillanmisizdir :))

İyi de adamlar iki gün gelmişler ,çocuklar da oyuncak diye sızlanmış ,siz niye bir bavul açıp oyuncak veremediniz ki ? Resmen evinize gelmezsek hediye de vermeyiz der gibi olmuş .gitmeyiverin bu kadar istenmediğiniz yere zaten .herşeyi sorun etmeye gerek yok .küçücük çocukların kalbini kırmaya da ..

Geldiklerinde veriverseydiniz, olmadı kv iletsin. İstemiyorlarsa Israr etmenin anlamı yok

Okudum da bişey anlamadım.. Hediyeleri ver gitsin çocuklar uyuyorlarsa tekrar uyurlar. Kim kime gidecekmiş gitmemiş onu anlamadım. Bir çaya gidersiniz dönersiniz tamam. Çok büyük bir mesele gibi gelmedi..

Iyi akşamlar hanımlar,

En son açtığım konunun ardından tr'ye geldik.

Herşey iyi hoş, eşimin kardeşleride geldiler, görüştük.

Gelene gidildiği için, kaynımda eşimin büyüğü olduğundan, avrupadan geldiler bize gelmeye tenezzül etmediler diye lanse edilmesin diye (buda bir gurbetci dramıdır, geldide davet bekliyor diye tecrübelerimiz oldu)
eşim cuma günü, kaynım ve eltime şöyle bir cümle kullandi:
Müsaitseniz yarın öbürgün size gelelim çocuklarin hediyelerinide getiririz.
Cünkü cocuklar mizmizlanmaya hediyelerini istemeye basladilar. Ama o esnada bavullarin oldugu odada cocuk uyudugundan veremedik.

Çok tuhaftır kimse ses etmedi:)
Uygunuz veya değiliz demek yok.
Eşime sordum, "ya duymadılar herhalde kapıda kaynadi gitti sorum"dedi. Ama açık açık sordu ve cevap alamadı.

Bizim kendilerini ziyaret etmemize firsat kalmadan ertesi gün geldiler yine sabahtan, geceye kadar birlikteydik.

Bizimde kendimize göre gezme ve tatil planlarımız olduğundan, eşim tekrar iyi niyetle:
Yarin napiyorsunuz, müsaitmisiniz? Bi caya gelelim cocuklarin hediyelerini getirim şimdi bavuldan cikaramadik, bide daha gidecek yerlerimiz var"dedi.
Çocuklar yine hediyelerini istedi, ve şansa bavullarin oldugu oda yine uygun değildi. Yoksa cikarir herseyi verirdim.

Kaynim"müsaitiz müsaitiz.....benim böyle durduguma bakma ben aslinda cok yorgunum" dedi. Kv de " yaya o cok yorgun ise gidecek"
Böyle bir cevap karsisinda ben istemsizce kafami kaldirdim baka kaldım.

Bu arada esim şantiyede isci ve çok agir calisiyor, ve ben eşimin gelmek isteyen birine böyle bir laf ettiğini hic duymadim.

Siz bundan ne cikariyorsunuz? Ayni cümlenin ve konuşmanin icerisinde bu ne anlama geliyo?

Eşime ben uygun bir dille galiba kendilerinin müsait olmadiklarini, ama bizi direk red edemediklerini acikladim. Olabilir,insanlik hali dedim.

Ama sunuda söylemeliyim, benim ciddi anlamda cok cok dar gelirli akrabalarim var, ben hayatımda böyle bir isteksiz tavırla karşılaşmadım.

Bu sefer yarin yarim saatligine kadinlar olarak bari gidelim aradan ciksin diye kendi aramizda fikir alisverisi yapıldı, kv plani degistiriyo bosver kizim biz kalmayalim o kadar diyor.
Hatta oraya inelim carsiya eltinde gelsin gezsin bizimle sonra eve döneriz diyo:) yazik od evde sıkılıyor diyor.

Ben burdan açıkcası "siz bize gelmesenizde olur, biz buraya geldikce zaten görüşüyoruz ya" cikardim.

Sonra öğrendim ki, kaynımın maddi sıkıntilari var ve ailesi biraz maddi katkida bulunuyor.
Bu 1 seneden fazladır görmediği kardeşini evine davet etmemek için geçerli bir sebep mi sizce?
Acaba doğal olan bu mu?
Istemiyorlarsa gitmeyiz, hic problem degil. Ama eşim acisindan üzülüyorum çünkü abisini çok seviyor.
Ayrintiya girmemi maruz görün, belkide ben buralarin adetine alışık degilim...
illa gitmek zorunda mısınız?
neden bu kadar ısrar

Haklısın ne diyeyim

Konudan bağımsız olarak çok beğendim yorumunuzu. Hatta altına imzamı atarım o derece. Sitenin emojisinden de koyuyorum hava atmak için :super:

Meraktan eski konunu okuyup geldim.
Yazdığın kadarıyla siz yazın bütün gezme tozma işlerinde kv, kp, görümceyi dahil edip eşinin abisinin ailesini dahil etmemişsiniz.
Şehir dışına çıkarken arabada yer yoktu vs avm, park, yemeğe çıkmada eltini de çağırmamışsınız.
Çağırmak zorunda elbette değilsiniz ama eşinin annesi, babası, kız kardeşi ile bir şey yapıyorsan eşinin abisinin ailesine de teklif edersin nezaketen. Abisinin ailesini dışlamış gibi olursunuz. Onlarda size karşı bu yüzden sıcak davranmıyor olabilirler.

Bak şimdi eşimin yakın bi akrabası var ara sıra herkesi toplar güzel mekanlarda yemek ısmarlar tabi bizi hiç çağırmaz. Kadınla (yaşlı bu arada ) hiçbir sorunumuz da yok yani.
Bir kaç kere böyle yemek oldu fotoğraflar paylaşıldı tabi ki bizi çağırmadılar ama biz hariç bütün aile oradaydı,
İşin parasında mekanında değil de herkesin çağrılıp bizim çağrılmamamız bizim hoşumuza gitmedi.
Şimdi o akraba kişisi kv'ye Chek bizi evine davet etmiyor hiç diyormuş. Ben de diyorum ki uygun olunca çağıracağım vs diyip geçiştiriyorum. Çünkü yine bir şey planlasa biliyorum yine çağrılmayacağız.
Sizinki de biraz buna benzemiş.

iste istemiyorlari kabul etmek o kadar kolay degil,
kesinlikle hak veriyorum size,
ama ben de konu sahibine benzer durumlarda kaldim,
hani gitmesen sen suclu olacaksin, esinin abisi yurtdisindan gelmissin ziyaret etmen gerekiyor diye hissediyorsun, ama karsi taraf davet etmiyor, hadi diyorsun kardestir davet beklemeyelim, davetsiz gidelim, haber veriyorsun bahane sunuyorlar,
boyle boyle olaylar yasiyorsun da ancak istenmiyorsun idrak ediyorsun.

ben gecen yil gitmedim bu sebeple mesela, ama sonuc yine ne oldu dersiniz, diger eltime gidip (davet eden) ona gitmedigim icin kardes ayirmis oldum. bu da soylendi esimin yuzune direk yani. acayip sinir bir durum.

Çok şükür ben ne eşimin ailesinde ne kendi ailemde böyle birşey görmedim. Hatta bugün yine gidiyorum Türkiye'ye şimdiden kime ne zaman gitsem de anneme zaman kalsa diye düşünüyorum :olamaz:Ama dediginiz çok doğru bu aile bağı ile alakalı birşey, herkes bu bağı kuramıyor . Şahsen bana birisi böyle birşey ima etse (istenmediğini,kardeş ayırdığını vs.) Direkt söylerim 'kusura bakma da arsız gibi kapında mi yatcaz, ağzımızla söyledik duymadınız (!) , ima ettik anlamadınız daha ne ?'
Direkt söyleyin sizde eğer millet utanmadan böyle konuşuyorsa . Siz de o mu kırılacak bu mu bozulacak düsünmeyin yani . Gider ayak sinirlendim :halay:

Çok şükür ben ne eşimin ailesinde ne kendi ailemde böyle birşey görmedim. Hatta bugün yine gidiyorum Türkiye'ye şimdiden kime ne zaman gitsem de anneme zaman kalsa diye düşünüyorum :olamaz:Ama dediginiz çok doğru bu aile bağı ile alakalı birşey, herkes bu bağı kuramıyor . Şahsen bana birisi böyle birşey ima etse (istenmediğini,kardeş ayırdığını vs.) Direkt söylerim 'kusura bakma da arsız gibi kapında mi yatcaz, ağzımızla söyledik duymadınız (!) , ima ettik anlamadınız daha ne ?'
Direkt söyleyin sizde eğer millet utanmadan böyle konuşuyorsa . Siz de o mu kırılacak bu mu bozulacak düsünmeyin yani . Gider ayak sinirlendim :halay:

ah ah ne tatillerimi bunun stresi ile cacik ettim bir bilseniz,
artik akillandim diyorum da bakalim :KK70:

Back