• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hareketler normal mi sizce?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Iyi akşamlar hanımlar,

En son açtığım konunun ardından tr'ye geldik.

Herşey iyi hoş, eşimin kardeşleride geldiler, görüştük.

Gelene gidildiği için, kaynımda eşimin büyüğü olduğundan, avrupadan geldiler bize gelmeye tenezzül etmediler diye lanse edilmesin diye (buda bir gurbetci dramıdır, geldide davet bekliyor diye tecrübelerimiz oldu)
eşim cuma günü, kaynım ve eltime şöyle bir cümle kullandi:
Müsaitseniz yarın öbürgün size gelelim çocuklarin hediyelerinide getiririz.
Cünkü cocuklar mizmizlanmaya hediyelerini istemeye basladilar. Ama o esnada bavullarin oldugu odada cocuk uyudugundan veremedik.

Çok tuhaftır kimse ses etmedi:)
Uygunuz veya değiliz demek yok.
Eşime sordum, "ya duymadılar herhalde kapıda kaynadi gitti sorum"dedi. Ama açık açık sordu ve cevap alamadı.

Bizim kendilerini ziyaret etmemize firsat kalmadan ertesi gün geldiler yine sabahtan, geceye kadar birlikteydik.

Bizimde kendimize göre gezme ve tatil planlarımız olduğundan, eşim tekrar iyi niyetle:
Yarin napiyorsunuz, müsaitmisiniz? Bi caya gelelim cocuklarin hediyelerini getirim şimdi bavuldan cikaramadik, bide daha gidecek yerlerimiz var"dedi.
Çocuklar yine hediyelerini istedi, ve şansa bavullarin oldugu oda yine uygun değildi. Yoksa cikarir herseyi verirdim.

Kaynim"müsaitiz müsaitiz.....benim böyle durduguma bakma ben aslinda cok yorgunum" dedi. Kv de " yaya o cok yorgun ise gidecek"
Böyle bir cevap karsisinda ben istemsizce kafami kaldirdim baka kaldım.

Bu arada esim şantiyede isci ve çok agir calisiyor, ve ben eşimin gelmek isteyen birine böyle bir laf ettiğini hic duymadim.

Siz bundan ne cikariyorsunuz? Ayni cümlenin ve konuşmanin icerisinde bu ne anlama geliyo?

Eşime ben uygun bir dille galiba kendilerinin müsait olmadiklarini, ama bizi direk red edemediklerini acikladim. Olabilir,insanlik hali dedim.

Ama sunuda söylemeliyim, benim ciddi anlamda cok cok dar gelirli akrabalarim var, ben hayatımda böyle bir isteksiz tavırla karşılaşmadım.

Bu sefer yarin yarim saatligine kadinlar olarak bari gidelim aradan ciksin diye kendi aramizda fikir alisverisi yapıldı, kv plani degistiriyo bosver kizim biz kalmayalim o kadar diyor.
Hatta oraya inelim carsiya eltinde gelsin gezsin bizimle sonra eve döneriz diyo:) yazik od evde sıkılıyor diyor.

Ben burdan açıkcası "siz bize gelmesenizde olur, biz buraya geldikce zaten görüşüyoruz ya" cikardim.

Sonra öğrendim ki, kaynımın maddi sıkıntilari var ve ailesi biraz maddi katkida bulunuyor.
Bu 1 seneden fazladır görmediği kardeşini evine davet etmemek için geçerli bir sebep mi sizce?
Acaba doğal olan bu mu?
Istemiyorlarsa gitmeyiz, hic problem degil. Ama eşim acisindan üzülüyorum çünkü abisini çok seviyor.
Ayrintiya girmemi maruz görün, belkide ben buralarin adetine alışık degilim...

Son düzenleme:
2 gün boyu birlikteymişsiniz, verin işte hediyelerini. İllaki eve mi götürmeli?
Baktınız duymamazlıktan geliyorlar, isteksizler,
Kaynınız çok Yorgunum dediği an,
O zaman biz hiç zahmet vermeyelim, çocuklar da heveslidir hediyeler için burada verelim, size de daha müsait bir zamanda inşallah falan diyin oldu bitti...

Zaten sorun orda, firsat vermedsn geldiler. Halbuki eşim gelmek istiyorum diye ilk günden isteğini belirtti. Bende lütfen sözünü etme dedim. Bi daha gelirlerse, veririz olur biter.

Eşim bana karsi ya yok öyle degildir öyle demek istemediler diyor onları korumak adına konuştu, ama bildiginiz cevapsiz birakiyorlar.
Insan bir cocuk bile soru sorunca cevap verir.
Oda iki defa sorduktan sonra maruz kaldigi davranis üzerine bir daha sormaktan vazgecti zaten

2 gün boyu birlikteymişsiniz, verin işte hediyelerini. İllaki eve mi götürmeli?
Baktınız duymamazlıktan geliyorlar, isteksizler,
Kaynınız çok Yorgunum dediği an,
O zaman biz hiç zahmet vermeyelim, çocuklar da heveslidir hediyeler için burada verelim, size de daha müsait bir zamanda inşallah falan diyin oldu bitti...

Zaten sorun orda, firsat vermedsn geldiler. Halbuki eşim gelmek istiyorum diye ilk günden isteğini belirtti. Bende lütfen sözünü etme dedim. Bi daha gelirlerse, veririz olur biter.

Eşim bana karsi ya yok öyle degildir öyle demek istemediler diyor onları korumak adına konuştu, ama bildiginiz cevapsiz birakiyorlar.
Oda iki defa sorduktan sonra maruz kaldigi davranis üzerine bir daha sormaktan vazgecti zaten

Vazgeçmemişsiniz ki. Yarın yarıma saat kadınlar gidelim e dönmüş program.
Bilemedim bana fazla ısrarcı geldiniz.

Vazgeçmemişsiniz ki. Yarın yarıma saat kadınlar gidelim e dönmüş program.
Bilemedim bana fazla ısrarcı geldiniz.
Benden gelmedi o teklif baskalarindan geldide, bende acikcasi hosnut degilim

Bu tavirlar normal mi degilmi merak ettigimden size danismak istedim, yoksa onlar sag ben selamet

Benden gelmedi o teklif baskalarindan geldide, bende acikcasi hosnut degilim

Bu tavirlar normal mi degilmi merak ettigimden size danismak istedim, yoksa onlar sag ben selamet

Hangi anlamda normal mi diye soruyorsunuz?
Sizi evlerinde ağırlamak istemeyen insanlar için normal :)
Ah gurbetten kardeşimiz gelmiş, mutlaka evimizde ağırlamalıyız diye düşünenler için anormal.

Hangi anlamda normal mi diye soruyorsunuz?
Sizi evlerinde ağırlamak istemeyen insanlar için normal :)
Ah gurbetten kardeşimiz gelmiş, mutlaka evimizde ağırlamalıyız diye düşünenler için anormal.
Anlıyorum , tşk ederim.

Dediğim gibi yoğunuz, büyük olduklarından adet yerini bulsun diye bir çay içmekti maksat...böyle yaptıklarını içinde biz onlara yapışıyormuşuz gibi hissettim

İnsan kardeşine giderken neden bukadar teferruata girer ki gitmeden bir saat önce arayıp söyleşiniz de olurdu eşinize de hak veriyorum aileye hasret kaldığın dan abisiyle geniş geniş büyükler olmadan rahat konuşmak istedi herhalde istememelerinde sıkıntı elti mi istemiyor abimi anlamadım

İnsan kardeşine giderken neden bukadar teferruata girer ki gitmeden bir saat önce arayıp söyleşiniz de olurdu eşinize de hak veriyorum aileye hasret kaldığın dan abisiyle geniş geniş büyükler olmadan rahat konuşmak istedi herhalde istememelerinde sıkıntı elti mi istemiyor abimi anlamadım

Evde olurlarmi olmazlarmi bilemedigimizden 1 saat önce cok spontane olur diye ve evde durmadiklari bize geldikleri icin biz soylersek, onlarda anlarlar diye umut ettik.

Eltimde hic cevap vermedi esime.
Bize sadece" biz cok yogunuz bak ama haftaya mutlaka bekliyoruz"deseler amenna. Burdan tatile gidecegiz ve gelen giden olacak, 1 ay bile kalmayacagiz. esimde ondan istekliydi ama sagolzunlar kursaginda biraktilar.

Yerinde olsam giderim en fazla yarim saat yemekten sonra (bidaha gelmezlerse tabii) giderken de belirtirsiniz yemeği yedik az uğrayacağız birseye zahmet etmeyin diye. Bu arada eşiniz çocukların hediyeleri diye belirtmesine gerek yokmuş bence. Çok ince düşünmeyin öyle mi demek istedi böyle mi demek istedi. Ne demek istediyse istedi boş verin. Gitmezseniz tenezzül etmediler gelmediler zart zurt uzatırlar aslında da istemezler o ayrı mesele. Normal değil tabii davranış şekilleri.

Evde olurlarmi olmazlarmi bilemedigimizden 1 saat önce cok spontane olur diye ve evde durmadiklari bize geldikleri icin biz soylersek, onlarda anlarlar diye umut ettik.

Eltimde hic cevap vermedi esime.
Bize sadece" biz cok yogunuz bak ama haftaya mutlaka bekliyoruz"deseler amenna. Burdan tatile gidecegiz ve gelen giden olacak, 1 ay bile kalmayacagiz. esimde ondan istekliydi ama sagolzunlar kursaginda biraktilar.
Siz teklifte bulunmuş sağlıklı cevap anlamamışsınız bir daha sormayın kendi ayıpları bir daha gelişte hiç teklif etmezsiniz bence bu konuda eşinizi doldurmayın fikirlerinizi söylemeyin kendi görsün eğriyi doğruyu

Yerinde olsam giderim en fazla yarim saat yemekten sonra (bidaha gelmezlerse tabii) giderken de belirtirsiniz yemeği yedik az uğrayacağız birseye zahmet etmeyin diye. Bu arada eşiniz çocukların hediyeleri diye belirtmesine gerek yokmuş bence. Çok ince düşünmeyin öyle mi demek istedi böyle mi demek istedi. Ne demek istediyse istedi boş verin. Gitmezseniz tenezzül etmediler gelmediler zart zurt uzatırlar aslında da istemezler o ayrı mesele. Normal değil tabii davranış şekilleri.

Cocuklar cok bekledi, en sonunda aksam dayanamayip amca/dayi hediye getirmedinmi bize yaaa demeye basladilar. cocuk neticede, bunun ustüne esim direk caya gelelim müsaitseniz dedi.
bavulu acamazdik cunkü o odada uyuyan cocuk vardi

Maalesef elimde degil, detaylara takiliyorum:( konuyuda acikca anlatabilmek icin net yaziyorum.

Belki size ikram edecek bir şeyleri yok. Maddi durumları şu ara sıkışık diyorsunuz. Mahçup olmak istememişlerdir. Siz bunu umursamazsiniz elbette ama onlar rahatsiz hisseder. Arayın işimiz çıktı siz gelin diyin bence. Hediyeleri de keşke ikinci gün verseydiniz. Neden eşiniz ısrar edip gelelim diye yine sordu ki.

Belki size ikram edecek bir şeyleri yok. Maddi durumları şu ara sıkışık diyorsunuz. Mahçup olmak istememişlerdir. Siz bunu umursamazsiniz elbette ama onlar rahatsiz hisseder. Arayın işimiz çıktı siz gelin diyin bence. Hediyeleri de keşke ikinci gün verseydiniz. Neden eşiniz ısrar edip gelelim diye yine sordu ki.

Günaydın:)
Eşim ilk söylediğinde tepki alamamış, banada
" kapıda duymadılar karambole gitti galiba"demişti.
Ikincisinde ise eşim onları ailece evlerine zaten bırakacakti, sohbet esnasında çocuklarda isteyince ve dedigim gibi uyuyan bebekten bavullari acamayinca 2.kez tekrar etti.

Günaydın:)
Eşim ilk söylediğinde tepki alamamış, banada
" kapıda duymadılar karambole gitti galiba"demişti.
Ikincisinde ise eşim onları ailece evlerine zaten bırakacakti, sohbet esnasında çocuklarda isteyince ve dedigim gibi uyuyan bebekten bavullari acamayinca 2.kez tekrar etti.

Günaydın :)
Eşinize söyleyin acaba gitmesek mi diye bence. O da kirilmasin abisine. Dedigim gibi belki çekinmiştir ikram edecek bir şey yok diye. Zor durumda hissetmesinler yani.

Sizin isteginiz gayet makul. Hediye diye belirtmeye gerek olmasa da abi evinde bir çay icebilmekte ne kadar masrafli olabilir ki. Ama istememisler demekki. Olabilir. Bunu yasayan bir cok insan var herkes can ciger kuzu sarması değil . Ilk defa siz yasiyirmussunuz gibi de abartmaya gerek yok.
Esinizin de abisi hakkinda istemiyor diye dusunup uzulmesini istemiyorsaniz sessiz kalin cok dillendirmeyin. Zaten erkekler boyle seyleri ya farketmez ya da farketmemezlikten gelirler. Bir cay icin dönun adet yerini bulsun. Esiniz de çocuklar da sevinsin yeter.

Back