Ben merak ettim ne düşünüyorBabamın ne düşündüğünü anlatma gereği bile duymuyorum.
Anlı şanlı düğün dernek kurup, telli duvaklı gelin edip, hörgücü kınalı develer sırtında ilçeye ilan etme niyetindeydi.Ben merak ettim ne düşünüyor
@Nihal PrimeSiz çok yanlış geldiniz. İyi akşamlar.
Babam hastalıktan başını kaldıramıyor, pandemiden evden çıkamıyor, derdi sırtında kambur olmuş. Gönül mü kaptıracak? Babamın gönlü hala annemde, boş olan gönül kapar, gider. Babamın gönlü dolu.
Kusura bakmayın lütfen, yorumuzun geri kalanı çok saçma. Belki ben anlamadım bilmiyorum
Hayır, hanımefendi.
Başka seçenek yok değil, sizin aklınıza gelenler bunlarmış ve devamı yokmuş aklınızda.
Size teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için.
veBen konuyu ilk okudugumdan beri sizin ileride kadının babanızı ikna edebilme ihtimalinden korktugunuzu düşündüm. Ama bir arkadas yazmış sizde bu ihtimalin olamayacagını söylemişsiniz. O zaman neden bu kadar üzülüyorsunuz. Babanıza mesaj atar yada ararsa numarayı engellersiniz. Kaç yaşında adam istemiyorsa uzak durur zaten. Sizde yolda görürseniz selam verirse başınızı sallar gecersiniz. Nasılsın derse sadece iyiyim der onun hatrını sormazsınız. Farklı birşey sorsa kısa ve net cevabınızı verirsiniz. Bilmiyorum hani ben olsam eger korkuyorsam sadece ileride babamın fikrini degiştirirmi diye korkardım onu dışında çekinilecek hiç birşey yok.
Evlere, yazlığa, arabaya konacak oğlu, çalışmak nedir emek nedir bilmez oğlu.
Ne hayal kuruyor düşündükçe öfkeleniyorum.
Babamın ne düşündüğünü anlatma gereği bile duymuyorum.
Aramız açılmasın diye bakmayın haddini direk bildirin benceMerhaba okuyan herkese. Sadece bunu sormak için üye oldum. Her türlü akılane öneriyi değerlendireceğim.
Konuyu şurdan başlatayım; ben annemi, babam eşini kaybedeli 7 sene oluyor. Babam ve annem görev yapıp emekli oldukları yerde kaldılar. Burası Akdeniz’de bir küçük bir ilçe. Babamın bugüne dek hiç yeniden evlilik düşüncesi olmadı, hala medeni durumum evli der sorulsa. Sürekli kontrol gerektiren ağır bir hastalığı var, araba kullanamıyor şoför ile gidip geliyor hastaneye. Haliyle bir şekilde dikkat çekti ve babam hastalığını saklasa da hastane rutinlerini saklayamadı, gören soruyor “Fahri bey nasılsınız hayırdır nereye diye?”
Bir kadın var evimize yakın sayılacak bir yerde oturuyor, bir gün ben de sizinle gelebilir miyim diyor hastaneye, hastanemiz şehir merkezinde 1 saatlik yol var. Neyse o sabah biz 4 kişi, şoför babam ben kadın çıktık yola. Hastane 4 blok biz öndekinde ineceğiz, sordum sizi nereye bıraksın diye, ben Fahri beye destek için geldim demez mi? Şok oldum, çok sinirlendim şoför sizi otogara bıraksın, ben gelmenizi istemiyorum dedim. Ay yok mok dedi binaya kadar yürüdü, kibarlıktan ona yük olmak istemediğimden söylediğimi sanıyor. babamı yukarı çıkardım bu bahçede bekledi, çok ciddi söylüyorum istemiyorum diye tekrarladım, gitti kendisi.
Akşamına babamın numarasını bulup mesaj atmış, nasıl oldunuz merak ettim diye.
Ertesi gün kiracımız geldi nereye gittiniz dedi, anlattım hastaneye gittik diye. O da bana kadını anlattı, vefat etmiş eşi, bir oğlu var 40lı yaşlarında bekar, birlikte yaşıyorlar, oğlu çalışmıyor bir ara 2.el telefon alım satımı yapmış dükkan falan açmadan, bir ara kamyon şöförü olmuş, bir ara belediyeye girmiş, bir ara oto yıkamacıda çalışmış, idda tutturuyormuş.. Babadan maaş dışında gelirleri yok.
Bu kadınla arkadaş babamın ve annemin de arkadaşı olan Fatma teyze var, bugün karşılaştık. Ayaküstü çok tuttu lafı çok uzattı meğer sadede gelmeye çalışıyormuş. Fahrettin bey benimle evlenir mi diye sormuş. Fatma teyze bunu bana söyleyecek insan değil, uyarmaya çalışıyor aklı sıra.
Şimdi bu kadın bu yaştan sonra sırtım yere gelmesin dersinde değil mi? Evlere, yazlığa, arabaya konacak oğlu, çalışmak nedir emek nedir bilmez oğlu. Kiradan kurtulup refaha ermenin aracı aramıyor mu? Ne hayal kuruyor düşündükçe öfkeleniyorum.
Babamın ne düşündüğünü anlatma gereği bile duymuyorum.
Biz bu kadınla adımız anılmadan nasıl sıyrılırız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?