- 7 Ocak 2016
- 10.305
- 49.649
- 598
Kendi kendine iletişimi kesecek mi emin değilim.
Ben duymamış olayım dedim Fatma teyzeye, zaten o da bana hak vererek kafasını salladı. Fatma teyze şimdi durduk yere ne kimlikle gidip ben ağızlarını aradım diyecek. Ben bunu hangi yüzle isteyeceğim ondan.
Benim babam hala annemle olduğunu söylüyor, evlilik niyeti olan kadını arabasına aldı sonra caydı demezler mi sanıyorsunuz?
Babam hastalıktan başını kaldıramıyor, pandemiden evden çıkamıyor, derdi sırtında kambur olmuş. Gönül mü kaptıracak? Babamın gönlü hala annemde, boş olan gönül kapar, gider. Babamın gönlü dolu.Kuzum baban sık sık gorurse gonlunu kaptirabilir kadina seri manevra yapabilen insandan korkarim ben ilerletirse uzaklastirma karari cikarilabilir
Hayır, hanımefendi.Varsayalım öyle dediler. Ee yani? Gören de başbaşa yolculuğa çıktılar zanneder. Aynı arabaya binince isim mi kirleniyormuş? Velev ki orda öyle bir düşünce var, siz doğrusunu biliyorsunuz. Hayatınızın o ne der bu ne der diye mi yaşıyorsunuz? Zaten siz o ilde bile yaşamıyormuşsunuz. Babanızın problemi bu, bırakın kendi halletsin. Halletmiyorsa da kendi hayatı.
Durup dururken kendi kendine aydınlanma yaşayıp elbette iletişimi kesmez.
Şimdi seçeneklere gelelim
1) Fatma teyzenizin konuşması size laf getiren insan olarak ona yok diyorsunuz
2) sizin konuşmanız, Fatma teyzenize bunu duymamış olayım diyerek o ihtimali zaten öldürmüşsünüz. Kadın ne alaka bu nerden çıktı dese haklı
3)babanızın belli etmesi, niyet açılırsa konuşması ona da yok demişsiniz.
Çareler tükendi başka seçenek yok maalesef. Babanız zaten istemiyormuş bu kadın zorla nikahlanacak değil ya. Zaten olmayacak bir şeyi gereksiz yere dert edinmişsiniz bence.
Hayır, hanımefendi.
Başka seçenek yok değil, sizin aklınıza gelenler bunlarmış ve devamı yokmuş aklınızda.
Size teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için.
Zaten bana bahseden teyze de benim niyetimi ölçer gibi değil de, daha çok densiz işte der gibiydi.Cok terbiyesiz bu kadin.
Hic yuz vermeyin. Gördüğünüz yerde yuzunuzu cevirin.
Baktınız olmuyor tersleyin. Size soyleyen kisileri de tersleyin. Sizi sseverim ama.kalbinizi kirmak zorunda kalmak istemiyorim gibi
Tamam, birlikte okuyalım yorumları.Rica ederim. Başka seçeneğin ne olduğunu yazabilir misiniz? Ben de öğreneyim
Tamam, birlikte okuyalım yorumları.
Ben de sordum yazımda, bildiğim bir şey olsaydı niye soraydım ki?
Gelecek yorumları kastettim aslında.Ben hepsini tek başıma okudum zaten. Saydığım bu üç seçenek dışında bir tane çözüm önerisi yoktu, belki gözümden kaçanı siz görmüşsünüzdür dedim o kadar emin yazmışsınız ki çünkü başka çözüm var diye. Kusura bakmayın ama her gelen öneriye olmaması için bir sebep bulmuşsunuz. Neyse siz bilirsiniz, ikili konuşmaya dönüp konunuz baltalanmasın. İyi geceler
Ama siz ben değilsiniz.Ben konuyu ilk okudugumdan beri sizin ileride kadının babanızı ikna edebilme ihtimalinden korktugunuzu düşündüm. Ama bir arkadas yazmış sizde bu ihtimalin olamayacagını söylemişsiniz. O zaman neden bu kadar üzülüyorsunuz. Babanıza mesaj atar yada ararsa numarayı engellersiniz. Kaç yaşında adam istemiyorsa uzak durur zaten. Sizde yolda görürseniz selam verirse başınızı sallar gecersiniz. Nasılsın derse sadece iyiyim der onun hatrını sormazsınız. Farklı birşey sorsa kısa ve net cevabınızı verirsiniz. Bilmiyorum hani ben olsam eger korkuyorsam sadece ileride babamın fikrini degiştirirmi diye korkardım onu dışında çekinilecek hiç birşey yok.
Gelecek yorumları kastettim aslında.
Şimdi şuna açıklık getirelim, bu öneriler pek tabi benim de aklıma ilk gelenler. Lütfen şunu göz önünde bulundurun, ben burda dedikodunun ne kadar tehlikeli ve hızla büyüyen felaket olduğuna defalarca şahit oldum. Sokağa çıktınız andan itibaren dünyaca ünlü starları gözleyen kamufle magazin ekipleri tarafından izlendiğinizi düşünün, perde arkasından, kapı arasından, pazarcıya 5 kg domat tart der aynı anda yan tezgahtaki konuşulanları duyar. Haliyle titiz davranmak zorundayım. Telaşım bu yüzden. Yoksa iş çirkeflik olsa, ya da dan dan konuşmak olsa niye konu açayım ki? 2 saattir burdayım niye vakit harcayayım
Harikasınız. Kelimesi kelimesine yazdığınız gibi, beni çok iyi anlamışsınız.Ben sizin ne demek istediğinizi anladım gibi.
Siz babanızdan eminsiniz, onun bu ilişkiye adım atmayacağından, kadına gönül kaptırmayacağından eminsiniz.
Ama kadın yüzsüz olduğu için babanızın adını çıkarmasından korkuyorsunuz. Kadın ki hastaneye sizinle gelebilir miyim derken bile asıl niyetini söylemeyen sinsi bir kadın. Bu kadın sinirlenip babanızın hakkında ileri geri konuşabilir diye düşünüyorsunuz. Ben size hak verdim ama buradakilerin dediği gibi gidip kadına sizin söylemeniz ya da aracıyla iletmeniz doğru değil. Konunun muhatabı babanız olduğu için kesin bir dille kadını onun reddetmesi gerekiyor.
EstafurullahSizin aradığınız çözüm ancak ben bir şey yapmayayım kimseye de bir şey demeyeyim, hiç kimse de kimseyle konuşmasın ama mesele çözülsün. Mümkün olabilir mi böyle bir şey? Resmen kimse kimseyle konuşmadan nasıl çözebilirimi arıyorsunuz siz.
Kaldı ki ortada babanızla ilgili dedikodu çıkabilecek bir şey yok. Velev ki dedikodu çıktı ee yani? En fazla ne diyebilirler? İki yaşlı evlenmeyi düşündü olmadı mı derler? Bu mu isim kirletecek olan dedikodu? Siz o şehirde bile yaşamıyorsunuz. Babanız evden çıkmıyormuş zaten. Bu kadar evhamı benim aklım almıyor kusura bakmayın.
Cevap yazdıgıma pişman oldugum konulardan oldu yanlızAma siz ben değilsiniz.
Ben de korkumdan, kederimden karalar bağlamış değilim. Bazı yorumlarda tedirginliğimin sebebini yazdım. Hatta konumda da yazdım. Biz adımız anılmadan sıyrılmak istiyoruz, hepsi bu.
Diğer yandan da yine başka bir yorumda yazdığım gibi dertleşmek istedim.
Yaşadığımız yerin şartlarını aktarmada sıkıntım var sanırım, siz o yüzden böyle yazmış olmalısınız.
Sağ olun, vakit ayırdığınız için
Çok pardon, neden alınganlık ettiniz hiç anlamıyorum.Cevap yazdıgıma pişman oldugum konulardan oldu yanlızama siz ben degilsiniz diyorsunuz ben ve diger arkadaslarsa burada hiç tanımadıgımız birinin derdine empati yapıp yazıyoruz. Empati yaparkende sizin yerinize kendimi koyuyorum haliyle ama hata etmişim Ama sizin kadar saygın insanlar olmadıgımızdan kaynaklı bu kadar oluyor sanırım. İyi geceler
Edebim el vermez edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene.Harikasınız. Kelimesi kelimesine yazdığınız gibi, beni çok iyi anlamışsınız.
Şimdi henüz alalen bir teklif bir şey yok, olası bir durumda olumsuz olacağımızı çok net hissettirmemiz gerekiyor.
Bunu da artık nasıl diyeyim, en saraylı, en soylu şekilde nasıl yaparız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?