• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gerçekten çözülmeyecek bir konu mu? Neden karakola gitmiyor?

gozde098

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2025
5
0
1
30
Arkadaşlar bir arkadaşım var tek yaşıyor gece saat 5 gibi bir arkadaşı geliyor evine kapıyı açıyor yatmaya gidiyor. Sabah bir kalkıyor 100 bin tl tutarında altın 25 bin tl para yok. Arkadasi almis gitmiş. Aynı hafta da kendisine motosiklet alıyor oraya buraya para saçıyor. İşsiz güçsüz adamın teki zaten. Bu aradada bunun iş yerine gidip geliyor biliyorlar onun aldığını ama belli etmiyorlar nasıl aldın motoru diyormuş patronumdan avans aldim falan diyormuş. Neyse konusuyoruz 2 hafta oldu karakola gitmedim dedi. Sebep dedim. Kanitim yok kamera yok dedi. Olur mu öyle şey ya saçmalama git şikayetçi ol dedi. 2 hafta sonra gitti. Eve sivil polis geldi sen onu eve kendin almissin bizim yapacağımız bir şey yok kendin halletmeye çalış dedi diyor. Ben yine şok polis nasıl der bunu diyorum. Bir akrabam var aradim akıl verdi. Gidip motosikleti yakın zamanda aldı kanitlamasini istiyorum nasıl aldığını diyecek mahkeme hesap detaylarını falan inceler çözer dedi. Gittim söyledim böyle diyeceksin diye. Yine gitmemiş karakola. Gittim enistesiyle konuştum 1 ay içinde ödeyecek mecbur dedi. Yine şok oldum olabilir mi böyle bir şey ya. Gerçekten benim sinirlerim bozuldu sen nasıl duruyorsun diyorum. Polis gerçekten der mi bir şey çıkmaz. Kendin hallet diye.

Arkadaşlar bir arkadaşım var tek yaşıyor gece saat 5 gibi bir arkadaşı geliyor evine kapıyı açıyor yatmaya gidiyor. Sabah bir kalkıyor 100 bin tl tutarında altın 25 bin tl para yok. Arkadasi almis gitmiş. Aynı hafta da kendisine motosiklet alıyor oraya buraya para saçıyor. İşsiz güçsüz adamın teki zaten. Bu aradada bunun iş yerine gidip geliyor biliyorlar onun aldığını ama belli etmiyorlar nasıl aldın motoru diyormuş patronumdan avans aldim falan diyormuş. Neyse konusuyoruz 2 hafta oldu karakola gitmedim dedi. Sebep dedim. Kanitim yok kamera yok dedi. Olur mu öyle şey ya saçmalama git şikayetçi ol dedi. 2 hafta sonra gitti. Eve sivil polis geldi sen onu eve kendin almissin bizim yapacağımız bir şey yok kendin halletmeye çalış dedi diyor. Ben yine şok polis nasıl der bunu diyorum. Bir akrabam var aradim akıl verdi. Gidip motosikleti yakın zamanda aldı kanitlamasini istiyorum nasıl aldığını diyecek mahkeme hesap detaylarını falan inceler çözer dedi. Gittim söyledim böyle diyeceksin diye. Yine gitmemiş karakola. Gittim enistesiyle konuştum 1 ay içinde ödeyecek mecbur dedi. Yine şok oldum olabilir mi böyle bir şey ya. Gerçekten benim sinirlerim bozuldu sen nasıl duruyorsun diyorum. Polis gerçekten der mi bir şey çıkmaz. Kendin hallet diye.
Evet polis der...Asla hırsız bulmazlar elinle koyacaksın kanıt anca..

Siz niye bu kadar dertlendinz anlamadım.

Arkadaşınız bu kadar dertlenmemiş siz niye bu kadar kafaya taktınız.

Belkide polise hiç gitmedi siz konuyu kapatın diye gittim dedi olamaz mı hadi diyelim 2 hafta sonra şikayet etti o zamana kadar parmak izi filan kalmaz bence .

Eve gelen arkadaşı altın ve paranın yerini biliyormuymuş eliyle koyduğu gibi nasıl bulmuş.

Yıllar önce evimize hırsız girdiğinde butun evi dökmüşlerdi.Parmak izleri çıktı ama bulunmadı.Arkadaşınız sese gürültüye hiç mi uyanmamış.

Belki de ortada bir çalınma durumu yok belki başka birşey var bilemezsiniz bu kadar karışmayın.

Son düzenleme:
Sen nie rahatsız oldun bu durumdan bu kadar . Tek yaşıyor diyorsun belkide korkuyor kadın giden para olsun diyip susuyor yada değer veriyor karşıdaki adama yoksa gece 5 de nie evıne alsın

Polis molis gelmemiştir eve. Sizi susturmak için demiş. Hem de üniformalı değil, sivil polis. Ayrıca parasını ve altınını çaldırdığını söylüyor siz de hemen inanıp kendinizinmiş gibi dertleniyorsunuz. Belki böyle bir şey hiç olmadı bile. Kendinizi bir frenleyip geri çekilin, sizlik bir şey yok ortada. Gözünüzle kulağınızla şahit olmamışsınız. Ablanız kardeşiniz anneniz olsa inanın tabi ama arkadaşa da bu kadar gözü kapalı olmayın.

kim bu arkadasin ve onun parasindan sana ne?
kendi cok düşünse kendini zaten ilgilenirdi.
bosver bence . isin icinde bir is olabilir
zamaninda bir araştırma okumustum ev ici hirsizliklarin çok çok çok büyük bir bölümü aile icinden cikar diye. altin calindiysa yani evin babasinin- cocugunun tirtiklamasi ya da o altinin sahibinin kendi altinini iç edip calindi diye vaveylan etmesi cok normalmis.
bu konuda da caldiran kisi bu kadar pasifse belkj isin icinde baska is vardir.
(polis hırsızlıklarda umursamaz biraz. ben de bisikletimi caldirmistim iki defa. bana sadece kagit vermisti bisikleti gören dukkanlarin kamera kayitlarini bana vermeleri icin yaziydi. o kadar. devaminda kendi hırsızımi kendim buldum)

Arkadaşınız da polis de doğrusunu söylemiş zaten. Ispat yok, zorla eve girme yok, üzerinden vakit geçmiş yapacak hiçbir şey yok. Hele o mahkemenin motoru nereden aldın diyeceğini falan düşünmek gülünç mahkemeler böyle şeylerle uğraşmaz
Şikayet olur savcılığa aktarılırsa tabikide araştırılıyor . Motoru nasıl aldığı konusunda maddi giriş çıkışlar hesaplar inceleniyor ablamın evıne de hırsızlık yapıldı arkadaşının oğlu olmasından şüphelendi ve mahkeme didik didik araştırdı . Cahil çocuk gitmiş o zamanlar araba almış nasıl aldığını paranın nerden geldıgını açıklayamadı . Çocuğun annesi de Allah var ablamdan yana oldu ifade verdi çocuğumun bi birikimi yoktu benım bildiğim die . Parayı hesabına yatırmış yatırdığı atm ye gitmeden önce sarrafa girmiş çıkmış sarrafdan kayıtlar alındı . Yeterki ev sahibi gerçekten peşine düşsün ve hakkını aramayı bilsin

Polis bu şekilde söylememiştir ama şu şekilde olmuş olabilir. Bir kere adli makamlar bir soruşturma açıp suçluyu tespit etse bile kimsenin cebinden para alıp kimseye vermez. Polis zaten delil toplar savcıya gönderir işi budur. Hukuk mahkemesinde alacak davası açması için öyle söylemiş olabilir hani işini takip et gibisinden. Çünkü zaten yapması gereken de budur. Yani adam suçlu bulunsa bile alacak davası açmadan paraya kavuşamaz. Zaten ispatı çok ama çok zor bir konu. Eve rızası dışında girmeyi ispat edememişken rızası olmadan parayı aldığını nasıl ispat edeceksin? Bankadan çalmış olsa yine miktar belli. Burada miktarı bile ispat etmesi zor. Ayrıca bu tür asayiş olaylarında sivil polisin gelme ihtimali oldukça düşük genelde üniformalı gelir. Arkadaşınız bana da parayı kendi vermiş gibi geldi. Belki şimdi pişman olduğu için çıkış yolu bulmaya çalışıyor olabilir.

kim bu arkadasin ve onun parasindan sana ne?
kendi cok düşünse kendini zaten ilgilenirdi.
bosver bence . isin icinde bir is olabilir
zamaninda bir araştırma okumustum ev ici hirsizliklarin çok çok çok büyük bir bölümü aile icinden cikar diye. altin calindiysa yani evin babasinin- cocugunun tirtiklamasi ya da o altinin sahibinin kendi altinini iç edip calindi diye vaveylan etmesi cok normalmis.
bu konuda da caldiran kisi bu kadar pasifse belkj isin icinde baska is vardir.
(polis hırsızlıklarda umursamaz biraz. ben de bisikletimi caldirmistim iki defa. bana sadece kagit vermisti bisikleti gören dukkanlarin kamera kayitlarini bana vermeleri icin yaziydi. o kadar. devaminda kendi hırsızımi kendim buldum)
Haberlere yakın zamanda bi adam çıkmıştı parayı yemiş 🤣🤣 arkadaşıyla anlaşmalı hırsızlık gibi planlamışlar falan polis çıkarmıştı yalanını 🤣🤣🤣 karısının korkusuna hırsızlık oyunu oynamışlar

Uzun yillar once evime hirsiz girdi, boyle değişik bi hirsizlikti.
Yatağın üstünde duruveren altinlara dokunmamisti ama ic camasiri dolabimi kurcalamışti, esimin saatini almisti, benim pırlantalarimi almisti. Hepside sertifikali belgeli urunler.

Yatagin üstündeki altinlari alsa takip edilmeden satabilecekken sattigi anda sorun cikabilecek seyleri calmisti, ilgincti.

Neyse polis geldi, olay yeri ekibi parmak izi falan aldi, eve son zamanlarda gitip cikan akraba, es dost, konu, komsu kim varsa parmak izi topladilar gittiler.

Sonuc, sifir.

Polis bu şekilde söylememiştir ama şu şekilde olmuş olabilir. Bir kere adli makamlar bir soruşturma açıp suçluyu tespit etse bile kimsenin cebinden para alıp kimseye vermez. Polis zaten delil toplar savcıya gönderir işi budur. Hukuk mahkemesinde alacak davası açması için öyle söylemiş olabilir hani işini takip et gibisinden. Çünkü zaten yapması gereken de budur. Yani adam suçlu bulunsa bile alacak davası açmadan paraya kavuşamaz. Zaten ispatı çok ama çok zor bir konu. Eve rızası dışında girmeyi ispat edememişken rızası olmadan parayı aldığını nasıl ispat edeceksin? Bankadan çalmış olsa yine miktar belli. Burada miktarı bile ispat etmesi zor. Ayrıca bu tür asayiş olaylarında sivil polisin gelme ihtimali oldukça düşük genelde üniformalı gelir. Arkadaşınız bana da parayı kendi vermiş gibi geldi. Belki şimdi pişman olduğu için çıkış yolu bulmaya çalışıyor olabilir.
Sonradan şikayet olunca asayiş büroya yansıyor . Ablamda 7-8 gün sonra farketmıs üstünden zaman gecınce hırsızlık büro amirliğine gitti siviller geldi

Belli ki arkadaşınızın gördüğü zarardan rahatsızlık duymuşsunuz ama onun derdini de bu kadar dert edinmeyin.
Sizin yerinize onun uğraşması ve üzülmesi gereken bir durum, sonuçta giden onun birikimleri.
Gün gelip 'sana ne oluyor' derse kalırsınız öylece.

Yahu çok üzüldü dudaklari ucukladi gelene gidene neyapicma diye soruyor. O yüzden dertlendim yardımcı olmak istedim. Ne saçmalıyorsunuz sanane bilmem ne diye. Bunumu sordum size. Asıl sizene benim kime dertlenecegimden. Benim sorduğum konu farklı ne bilmiş bilmiş saçma sapan konuşuyorsunuz anlamadim fikrin yoksa sus.

Back
X