Bu evlilik kurtulur mu sizce

2 yildir 7/24 cocuk bakiyorum ilkinda ise gidip geliyordum en azindan bunun da olumsuz etkisi var tabi. Vajinismusu yendim ama cektigim aciyi yenemedim. Kim aci cektigi bir ilişkiyi ister :KK43:
Aci olmamasi gerekiyor. Psikolojik oldugundan emin misiniz? Muayene oldunuz mu?

Biraz fazla abartmamışmısın sencede.
Yani kızımı düşünürken falan diyosunda ee küçük olanda senin yavrun sen kızına haksızlık etmemişsinki bence iyi olmuş ne güzel ikş kız kardeş birbirlerine destek olacaklar ilerde.. onları ayrı düşün kocanıda ayrı düşün.. bak nasıl evlatlarının üzerine titriyosun eşinede değer kıymet ver.. vajinusmusu yenen bir insan nasıl oluyorda hala acı çekiyor. Sezeryan mı doğumların tam sıvı salınımı olmadan mı beraber oluyorsunuz..
Yani psikolojik olarakta hemen çökmeyin ben güçlüyüm deyin hayata biraz kafa tutun.. bende akşama kadar oğlumla yanlızım nasip olursa ikincide geliyor.. eşimde hemen hemen hergün geç geliyor olabilir yani evde olunca kaliteli vakşt geçirmeye çalışın bence sorunlarınız aşılamayacak şeyler değil.

Bence çift terapistine gidin, açıkcası cinselliğin olmadığı bir evlilikte herşey sorun haline gelebilir. Bence içsel motıvasyonunuzu kaybetmişsiniz siz terapiye devam edin olmadı daha etkili bir psikolog bulun. Sizin için boşanmak çözüm değil.

Ben eşinizi haklı buldum.
Biz kadınlar sevgi olmadan özen olmadan anlayış olmadan nasıl cinsellik bekliyor diyoruz, erkekler ise cinsellik olmadan nasıl sevgi anlayış özen bekliyorlar diye bize şaşırıyor

Çok zor işiniz adam önce vajinismusunuzun geçmesini beklemiş sonra hamileliğinizi sonra bebeğin büyümesini. Tam bitti derken en başa dönüyorsunuz

Biraz fazla abartmamışmısın sencede.
Yani kızımı düşünürken falan diyosunda ee küçük olanda senin yavrun sen kızına haksızlık etmemişsinki bence iyi olmuş ne güzel ikş kız kardeş birbirlerine destek olacaklar ilerde.. onları ayrı düşün kocanıda ayrı düşün.. bak nasıl evlatlarının üzerine titriyosun eşinede değer kıymet ver.. vajinusmusu yenen bir insan nasıl oluyorda hala acı çekiyor. Sezeryan mı doğumların tam sıvı salınımı olmadan mı beraber oluyorsunuz..
Yani psikolojik olarakta hemen çökmeyin ben güçlüyüm deyin hayata biraz kafa tutun.. bende akşama kadar oğlumla yanlızım nasip olursa ikincide geliyor.. eşimde hemen hemen hergün geç geliyor olabilir yani evde olunca kaliteli vakşt geçirmeye çalışın bence sorunlarınız aşılamayacak şeyler değil.

bu dedikleriniz mantikli olan dogru olan da bu saglikli bi ruh hali icin ama ben o ruh halinde degilim ve anlayis bekledim. Iki cocugumda sezeryan..insallah siz hep bu saglikli ruh haliyle cocuklarinizi buyutursunuz.

Hersey kotu giderken ben gozyaslari icinde kızımı dusunurken esimin cinsellik duusnmesi bana cok ters geliyor. Sonra diyorum kendi icin biseyler yapmaya calisiyor mutlu olmak icin bende yapsam belki kizim icin aglamama gerek kalmayacak biz duzelince o da duzelecek. .[/QUOTE] kizinizla ilgili de bunu yazacaktim ki siz ne guzel farkina varmissiniz. Aslinda iyi bir evlilik terapisi, cinsel terapi ile bir sorununuz kalmayacak ama maddi durum diyorsunuz dedigim gibi buradaki o konuyla ilgili sayfalari okuyun. Orada kayganlastirici, daha rahat edilen pozisyonlar gibi oneriler var. Cinselligin aci verci degil oldukca keyifli birsey olduguna inanin.

sizi dövdügünü söylüyorsunuz düzelirmi bilmiyorum, ben affedemezdim.

Ben eşinizi haklı buldum.
Biz kadınlar sevgi olmadan özen olmadan anlayış olmadan nasıl cinsellik bekliyor diyoruz, erkekler ise cinsellik olmadan nasıl sevgi anlayış özen bekliyorlar diye bize şaşırıyor

Çok zor işiniz adam önce vajinismusunuzun geçmesini beklemiş sonra hamileliğinizi sonra bebeğin büyümesini. Tam bitti derken en başa dönüyorsunuz
tesekkurler. Vajinismusun gecmesinj bekledigi icin minnet duyabilseydim keske esime

Hersey kotu giderken ben gozyaslari icinde kızımı dusunurken esimin cinsellik duusnmesi bana cok ters geliyor. Sonra diyorum kendi icin biseyler yapmaya calisiyor mutlu olmak icin bende yapsam belki kizim icin aglamama gerek kalmayacak biz duzelince o da duzelecek. .
kizinizla ilgili de bunu yazacaktim ki siz ne guzel farkina varmissiniz. Aslinda iyi bir evlilik terapisi, cinsel terapi ile bir sorununuz kalmayacak ama maddi durum diyorsunuz dedigim gibi buradaki o konuyla ilgili sayfalari okuyun. Orada kayganlastirici, daha rahat edilen pozisyonlar gibi oneriler var. Cinselligin aci verci degil oldukca keyifli birsey olduguna inanin.[/QUOTE]
tesekkurler deneyecegim cok denedim ama yine deneyecegim

Vajinismus problemiyle baslayan bir evliligim var. 6 ay sonunda benim ısrarlarimla terapiye gittik ve sorun çözüldü. Çözüldü diyorum ama benim cektigim acı hic degismedi hep cok zorlandim.
Esimi gercekten cok seviyordum. Esim de benj seviyordu ama daha cok seven taraf bendim. Esim de soylerdi bunu hep. Suprizler yapardim kucukte olsa ama eşimden hicbir jest goremedim. iyi bir insan herseyime yardimci ne istersem alir yapar ama ben en basiti gun icinde bir mesaj beklerdim beni sevdigini soylesin ama hic olmadi. O zamanlar kafaya takmazdim bunu.

Sonra tüp bebek sürecine girdik. Tüp bebek merkezlerine gittik geldik biraz daha deneyin diyen oldu normal yoldan cocugunuz olmaz diyen de. Bu surecte iliskiler hep ödev haline gelmisti. Neyse asilama yaptiracagim ay hamile kaldim ama kimyasal gebelik oldu biz bu yuzden biraz daha normal yoldan denemye karar verdik ve 3. Yilimizda bir kizimiz oldu. Gözünün icine baktigim. Bircok anne gibi uzerine titredigim.

Dogumdan sonra cinsellik hayatimizdan iyice uzaklasti. Esim bu durumdan rahatsiz ama kizimiz biraz buyusun hersey duzelecek umuduyla 2 yila yakin gecirdik. Bu arada az da olsa cinsellik yasanjyor ama yeterli degil esime. Bana gore hiç olmasa da olur zaten. Tartismalarimiz oluyor ara ara. Esime hak veriyorum ama olmuyor iste yapamiyorum. O arada tekrar hamile oldugumu öğrendim. Daha kızımi memeden kesmemistim plansızdi. Neden korunmadiniz diyeceksiniz. Zaten ilk kizim cok zor olmustu bi kereden ne olabilir ki diye bir hata yaptım. Hata demek istemiyorum artik kucuk kizimi hata olarak görmek istemiyorum çünkü. Hamile olduğumu öğrendikten sonra hayat tamamen degisti. Hazır değildim istemiyordum ve kimse beni anlamiyordu. Annemle kavga ettim aylarca küs kaldım. Konu acmistim buraya o dönem. Konusacak kimsem yok. Yasadigim yerde iki küçük cocukla cok zor gunler gecirdim hala geciriyorum. Küçük 1.5 yasinda su anda buyuk 4. Bu donemde esimin tek derdi cinsellik oldu. olmadigi zaman bana hakaret etti. O hakaret ettikce kötü davrandikca ben uzaklastim ondan. Psikologa gittim bu dönemde beni anlayan tek insan o oldu. Ne esim ne annem kimseye anlatamadim kendimi. Tabi bu donemde büyük kizimin kiskanclik krizleri ve bu ruh haliyle bu sureci iyi yönetememiz sonucu kizim cok degisti. Ben tahammulsuzum ben değiştim kızım degisti biliyorum. Eski annesini istedi ama bulamadi ve hala da bulmus degil. Benim en hassas noktam büyük kızım. Ona cok haksizlik yaptim. Ne hayallerim vardi onunla hepsi yarim kaldi. 2 yildir beynimde bu düşünceler.

8 ay onceydi sanırım bir kavga sonucu esim bana vurdu ve o gunden sonra ben her turlu temasi kestim. Dokunmasini opmesini hicbir sey istemiyorum. Bu süreçte istekleri bitmedi esimin. Önce beni sevdigini soyleyip istedigini yaptirmaya calisti. Istedigi olmayinca da hakaret beddua sözlü siddete dair ne ararsaniz soylemeye basladi. Bu süreçte ben herseyi geride birakip iki kere adim attim. Yavas yavas ilerleyelim ustume cok gelme dedim ama yillarin eksikligi o kadar cok ki esimde kendine engel olamadi istekleri bitmedi hizli ilerlemek istedi ve biz basa döndük. Ben adim attim evet ama esim de adim atar. Ozur diler ama yine yapar ayni seyleri. son kavgamizi dün aksam yaptik bana cok agir bi beddua etti zoruma gitti. 2 dk once sevdigini soylerken istedigi olmadigi icin bedduaya basladi. benim de cok hatam var ama cok kotu bir dönemden gectim hala geciyorum anlayisa ihtiyacim olan bir dönem. Herseyi mahvettik. Esim aslinda iyi bir insan ama cok vurdumduymaz ofkemi ciddiye almaz, isine asiri düşkün. Aksamlari gec gelmeler sehir disina gitmeler ve ben iki cocukla bu ruh haliyle basbasa kaldim. Benim de cok hatam var kabul ediyorum esimi dusunemedim kendim icimde bulundugum bataktan cikmaya calisiyorum 2 yildir. Mjsaygi zaten kalmadi bu evlilikte. Sevgi var mi inanin bilmiyorum. Psikologum su anda verdigin karar dogru olmaz bosanmak icin biraz kendine zaman vermelisin demişti. Tabi bu donemde ben ucretsiz izinde oldugum icin maddi sıkıntılarda eklendi sorunlarimiza. Ben Simdi sizlere soruyorum bu evlilik icin emek vermeye deger mi? Duzelir mi? Yoksa bosanmak en iyi yol mu her ne kadar cesaret edemesem de. Cok uzatmamaya çalıştım ama yine uzun olmus anlatabilmisimdir umarim.

Bu sorunun cevabını ancak siz bilebilirsiniz.

Biz sizin yaşadıklarınızı ve birbirinize karşı olan duygularınızı bilemeyiz.

Ama 2 tane avladınız varsa, iyi düşünün derim.

Çok uzun olmuş. Hızlıca okumaya çalıştım. Kaçırdığını detay oldu mu bilmiyorum.
Sen yyıpranmışsın ama eşin de yıpranmış bu süreçte. Cinsellik evlilik için önemli. Senin olursa olur olmazsa olmaz diye baktığın şey aslında bir açıdan evliliği ayakta tutuyor eşleri sadece fiziksel den öte duygusal olarak da birbirine bağlıyor. Eşin başlarda hep sabırlı davranmış. Hep düzelir diye ümit etmiş ama öyle olmamış.
İkinizin de hatalı olduğu yerler vardır.
Eşinle konuş. Evlilik terapistine gidin. Toparlarsınız diye ümit ediyorum. Olmaz deme. Dene. Bu şansı evliliğine ver.

aile terapıstıne gıtmenız sart
ıkı tarafta da hatalar var ıkınızın bunu ıstemesı lazım sorunları cozmek ıcın ıkınızın bırlıkte ısteyerek adım atması lazım
ozaman cozulur

tesekkurler deneyecegim cok denedim ama yine deneyecegim
Cinsellikte neden zevk alamadığınızı düşünün bence.
Ön sevişme olmuyor mu?
Ön sevişme ve sonrasında eşiniz sizi rahatlatmadan hızlı mı davranıyor?

Ya da eşinizi cinsel yönden çekici bulmadığınız için mi cinselliğe soğuksunuz?

Evet psikolojik ama bu psikolojinin nedeni ne?
Onu bulun.

Çok uzun olmuş. Hızlıca okumaya çalıştım. Kaçırdığını detay oldu mu bilmiyorum.
Sen yyıpranmışsın ama eşin de yıpranmış bu süreçte. Cinsellik evlilik için önemli. Senin olursa olur olmazsa olmaz diye baktığın şey aslında bir açıdan evliliği ayakta tutuyor eşleri sadece fiziksel den öte duygusal olarak da birbirine bağlıyor. Eşin başlarda hep sabırlı davranmış. Hep düzelir diye ümit etmiş ama öyle olmamış.
İkinizin de hatalı olduğu yerler vardır.
Eşinle konuş. Evlilik terapistine gidin. Toparlarsınız diye ümit ediyorum. Olmaz deme. Dene. Bu şansı evliliğine ver.

evet cok uzatmisim bi anlatmaya baslayinca bitmiyor. Zaten dusunme nedenim bu ben yiprandim evet ama esimde yiprandi ama sadece cinsel konuda. Iki cocugun yuku bakimi herseyi bendeydi. Bu kavgalardan sonra biseyler yapmaya basladi. Cinsellik olmayinca sebep ne olursa olsun haksiz duruma düşüyorum. Ise basladigimda terapisti deneyecegum tabi dayanabilirsek o zamana kadar.

Bazı yorumlarda eşi haklı buldum yazıyor, gerçekten inanılmaz.

Kadını dövüyormuş adam.

Konu sahibi hatalarımız olabilir, hiçbir şey şiddete sebep değildir. Sakın böyle düşünerek normalleşmesine izin vermeyin bu durumun.

evet cok uzatmisim bi anlatmaya baslayinca bitmiyor. Zaten dusunme nedenim bu ben yiprandim evet ama esimde yiprandi ama sadece cinsel konuda. Iki cocugun yuku bakimi herseyi bendeydi. Bu kavgalardan sonra biseyler yapmaya basladi. Cinsellik olmayinca sebep ne olursa olsun haksiz duruma düşüyorum. Ise basladigimda terapisti deneyecegum tabi dayanabilirsek o zamana kadar.
Bazı belediyeler ücretsiz veriyor bımi hizmeti. Biz gittik eşimle çok faydası oldu. Araştırın belki bulunduğunuz yerde de vardır

aile terapıstıne gıtmenız sart
ıkı tarafta da hatalar var ıkınızın bunu ıstemesı lazım sorunları cozmek ıcın ıkınızın bırlıkte ısteyerek adım atması lazım
ozaman cozulur

Esim adim atmiyor. Daha dogrusu soyle ne istersen yapayım diyor. Bu söz karsisinda ben yine cileden çıkıyorum. Ne yapmasi gerektigini de ben söyleyeceğim o hic dusunmeyecek kafa yormyacak emek vermeyecek.

X