BU ELBİSE HANGİ RENK

sabahları beyaz kahve akşamları mavı sıyah....

elbıse bıle aksamları koyu makyajı biliyor:))))

Aslında gözlerimde pek sağlam değildir -5 derece miyopumama mavi gormem benim renkleri iyi secebildigime işaretse bu sevindim.

mavi siyah görenler azınlıkta ailemizde tek mavi siyah gören ablam oda 3 derece miyop 2 derece astigmat var aynı şekilde 2 arkadaşımda öyle miyop var acaba miyop olmakla bi ilgisi varmı miyop olupta beyaz gold görenler yazsın bi

Ahanda ben 1.50 miyopum fekat ısrarla uçuk maviye kaçan diyelim beyaz-sütlü kahve görüyorum. Demekki teziniz yanlş :)

İlk sayfadaki resmi önce beyaz sonra mavi kahve goruyorum.Ama bu resim hep aynı Siyah hiç görmedim

Aynen. Siyahı nasıl görebiliyorlar anlamadım ve aşağıda elbisenin güya orjinalini nasıl mavi-siyah görebiliyorum da tartışmalı resmi beyaz-kahve görüyorum işte bu tam bir muamma

Ben hala beyaz goruyorumm
üzülme margaciğim yalnız değilsin,bende ısrarla mavi-siyah görüyorum .valla bu elbise bizi bize düşürür

sabahları beyaz kahve akşamları mavı sıyah....

elbıse bıle aksamları koyu makyajı biliyor:))))
Bak bu espiriyi tuttum

Bence alakası yoktur,eşimin gözleri atmaca gibi o da mavi siyah gördü ama tabii diğer gözleri bozuk olanlardan yorum bekliyoruz
Ahanda ben 1.50 miyopum fekat ısrarla uçuk maviye kaçan diyelim beyaz-sütlü kahve görüyorum. Demekki teziniz yanlş :)
Senin göz numaran yetmiyor canım, daha çok ekmek Yemen lazım, bak burada-3ler,benim gibi _5 ler var.derecen arttıkça o uçuk mavi koyulasacaktir merak etme,mesela ben saks mavısıne yakın görüyorum

elbisede ahım şahım güzel bırsey olsa...

Hâlâ beyaz- kahverengi görüyorum.Neyse
sabah ola,hayrola.

Son düzenleme:
beyaz-altın veya beyaz-açık kahve görenler ekran başında çok vakit mi geçiriyor acaba (özellikle parlak açık renkli sitelerde (bu site gibi) çok mu vakit geçiriyorsunuz)? ekrandan renkleri algılamakla ilgili bir yanılsama bu çünkü.

Hah ayni yorumu ben de yapmistim.
Ama simdi ne kadar ugrassam da beyaz -altini goremiyorum

Anammm. Bende goremiyorm artik beyaz altini.
Aynem bende indirdim bi baktim yuklenmismi diye baktim siyah mavi.
Ama anlamdigim biz basta beyaz altin gorduk ama evden kac kisiye gosterdim onlar direk siyah mavi oldgunu soyledi.
Ben neden altin beyazi gordumde onlar hic gormedi ya?
Geceyle gunduzle alakasi dedim ama oda cikmadi.

Cozemedim gitti abi ya..
Fabrika yoneticisi elbisenin mavi siyah oldugunj soyluyor.
Orjinali oymus.
Ama ben basta neden beyaz altin gordum?

Bende bu elbise ile kafayi yiyecegim

Benim durumumda farkli gozlerimde lens varken elbuse beyaz gold
Lenslerimi cikardigim an mavi siyaah
iki halinide biliyorum
beyas gold daha guzel

ben bu açıklamayı okuduktan sonra bittim adamlar iyi satmışlar şans mı ayarlanmış bişeymi bilmem ama kazanan taraf elbise üreticisi ben altın gördüm ilk başta ama sonra siyah mavi gördüm ben iki renke karışşımını görebiliyorum canım ne isterse onu görüyorum ama aşağıda elbisenin orninal rengi

altın beyaz görenler yaşlanmışsınız ben adamın yalancısıyım ben iki rengide görüyorum demek yaşlanmak üzereyim şaka bir yana bunu buldum paylaşmak istedim de aynı yaştaki arkadaşlarım altın görüyor bence yaşla ilgisi yok
30 YILDIR ARAŞTIRIYORUM BÖYLESİNİ GÖRMEDİM

Konuyla ilgili Wired’a açıklama yapan Washington Üniversitesi renk araştırmacısı Jay Neitz “30 yıldır insanların renk algılarını araştırıyorum ve bu şimdiye kadar karşı karşıya kaldığım en Radikalvaka” dedi.

Neitz yaşanan anlaşmazlığın göz fizyolojisi ile ilgili olabileceğini söyledi. Araştırmacı insan gözünün yıllar boyunca değişim geçirdiğini belirtti ve yaşlanan kişilerin gözlerinin mavi ışığa olan duyarlılığını kaybettiğini belirtti. Bu nedenle yaşı daha ileri olan kişilerin bu elbiseyi beyaz ve altın rengi olarak gördüğünü tahmin ettiğini söyleyen Neitz ancak elinde yeterli veri olmadığı için bu tezi kanıtlayamayacağını belirtti.
PEKİ GERÇEK RENGİ NE?

Tartışmalara noktayı koyan ise dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden Adobe oldu. Konuya ilişkin bilgisayar yazılımından faydalanan Adobe uzmanları, elbisenin renginin mavi ve siyah olduğunu açıkladı.

İnternet üzerinden de satılan ve bir manken üzerinde teşhir edilen elbisenin gerçek renginin mavi ve siyah olduğu anlaşıldı.

Elbisenin rengi üzerine Twitter'da dönen tartışmalara ünlü yıldızlar da katıldı. ABD'li reality şov yıldızı Kim Kardashian, elbiseyi altın sarısı ve beyaz; rapçi eşi Kanye West ise siyah ve mavi gördü.

ABD'li ünlü şarkıcı Taylor Swift de "saçma olarak" nitelendirdiği tartışmaya kendini tutamayarak katıldı ve görüşünü "Açık bir şekilde mavi ve siyah" olarak dile getirdi. Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber da elbiseyi Swift gibi mavi ve siyah gördü.

Oscarlı oyuncu Julianne Moore ve komedyen Mindy Kaling de elbiseyi beyaz ve altın rengi olarak gördüklerini açıkladı.

Elbisenin fotoğrafını paylaşan McNeill

McNeill dünyayı ikiye bölen tartışmaya neden olan fotoğrafın hikâyesini ise şöyle anlattı:

"İki yakın arkadaşım evlenirken gelinin annesi fotoğrafı çekip kızına gönderdi. Arkadaşım da elbiseyi nişanlısına gösterdi ve rengiyle ilgili anlaşmazlığa düştüler. Bütün arkadaşlarımız da ihtilafa düştü."

Sonra McNeil yetenek avcısı Sarah Weichel'a atfedilen Tumblr sayfasından fotoğrafı paylaşınca da sosyal medya yıkıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…