Bu duyduğum doğrumudur?

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
34
Bayanlar pek çoğunuzun lazer epilasyon hakkında bilgisi vardır mutlaka.bende tam başlamaya karar vermişken bişey duydum.
Mesela farzedin yıllar sonra kalbinizde bi sorun çıktı ve bypass ameliyatı olacaksınız.bu durumda bacaklarınızdan damarlar alınıp kalbinize takılıyor.
Eğer lazere maruz kalmışsa bu damarlar kullanılamıyormuş...
biçok kişinin bundan haberi yoktur bunu bana epilatörü savunan sağlığına dikkat eden bi arkadaşım söyledi.
tabii bu genital bölge yada diğer bölgeler için aynı riski taşımıyordur diye düşünüyorum.
Bu konuda gerçekten bilgili olanların fikirlerine ihtiyacım var.

kesin bir bilgim yok ama pek katılmıyorum çünkü lazerin derinin üst tabakasıyla işi olduğunu biliyorum. 4-5 seans lazer uygulandı bacaklarıma bu kadarıyla damar yapısında sorun çıkabileceğini pek sanmıyorum.

ben koltuk altı bölgesine uygulandığı takdirde meme kanseri riskini arttırdığını okumuştum

Lazer ile göz ameliyatları da var. En hassas damar ve sinir yapılarından biri gözde olan

Zararı olsa yapmazlardı diye düşünüyorum

Ama her şeyin zararının sonradan ortaya çıktığı da bir gerçek

Lazer sadece derinin en ust tabakasina etki ettigi icin dogruluk payi oldugunu sanmiyorum

Damarla ne alakası var kol köklerini kurutuyor lazer damarla hiç ilgisi yok ünlüler herkes yaptırıyor hiçbir doktordan böyle açıklama duymadık

o zaman bacakta kılcal damarı olan hanımlar boşa başka lazere gitmesinler..epilasyon lazerle tek taşla iki kuş vurmus olurlar:)

bana mantıken yanlış geldi ki lazerin zararlı olduguna dair hiçbir bilimsel veri yok
ve lazeri bizler yeni duyduk ama 20 yıldır kullanılan bir yöntem.

ışınların dalga boyununun nereye etki ettiğini tam olarak bilmiyoruz ama..sadece dedikleri gibi kıl kökünemi etki ediyor....deriyede etki edip uyuyan tüyleri bile canlandırdığını düşünürdek o ışından damarda nasibini alıyordur...

birde;gözde uygulanan lazerle bacakta uygulanan yöntem aynımıdır sizce?bide yaşanmış bi vaka olmaması zararsız olduğu anlamına gelmiyor.ciddi anlamda tedirginim.

ben koltuk altı bölgesine uygulandığı takdirde meme kanseri riskini arttırdığını okumuştum

Lazer sadece derinin en ust tabakasina etki ettigi icin dogruluk payi oldugunu sanmiyorum

Damarla ne alakası var kol köklerini kurutuyor lazer damarla hiç ilgisi yok ünlüler herkes yaptırıyor hiçbir doktordan böyle açıklama duymadık

Doktora danışsan daha güzel olur, en azından bilimsel olarak doktor sana gerekli cevabı verir.

evet mantıklı olabılır
uzun süre lazer uygulanıyor ve evet kıl köklerini etkılıyor ama nerden biliyoruz deriye yakın olan damarlara kadar o lazer ışınınıngitmediğini?..
mesela biz diş röntgenı cekıyoruzbu da bı nevi ışın hem de cok zararlı. amacımız dişi çekmek fakat çene arkasındakı yapıları dahı gorebılıyoruz.

Bu tıp dünyasından gelen haberlere de artık temkinli yaklasıyorum. Yumurta tereyağ zararlı diye yıllardır yedirmediler yüksek kolesterol zararlı dediler hepsini sonra yok o öyle degilmiş diye değiştirdiler ne dedikleri anlasılmıyor. Lazerde de vardır bişeyler ama bilemiyorum yaptırdım temizim şu an rahatlığa değdi.

ilgisi yok canım. safen Ven alınır. kolda radiyal arter de alınabilir . ve bunlar için lazer epilasyona bakılmaz.

öyle değil demediler aslında . medya haber tıklansın izlensin diye tuhaf tuhaf Başlıklar atıyor canım. eskiden de hiç yemeyin denmiyordu zaten. sonradan sınırlı şekilde yenmeli açıklaması sanki hiç Zararlı değilmiş gibi haber oldu. tabi ki tereyağı kolesterol yükseltir. ama böyle bir Rahatsızlığı olmayanında tereyağına belli oranda yeme ihtiyacı var. biraz medya yapıyor bu algıyı .

deriye yakın olan damar kalp için kullanılmaz ki . kılcal damarlarla alakalı bir operasyon yapılmıyor canım .

deriye yakın olan damar kalp için kullanılmaz ki . kılcal damarlarla alakalı bir operasyon yapılmıyor canım .
ama bazı insanların kılcal damarları değil belirgin bi şekilde bacak damarlarıda bakınca bile deriye çok yakın belli oluyor..
bilemiyorum benim babam bypass ameliyatı oldu.yani arkadaşım nerden okumuş duymuş onuda bilmiyorum ama tedirgin oldum..

yok ben ameliyatlarda da bulundum :) böyle bir kriterle hasta ameliyat etmedik. kalp damar cerrahide ve kardiyoloji de Yapılıyor bu ameliyatlar .o gözüken safen Ven değil . ama o gözükene de o lazerden bir zarar yok . kıl Kökleri derinin en alt katında değil mesela . o lazer deriyi bile tam Geçmiyor yani canım .

umarım öyledir...lazerde yanma ve fazla tüy çıkması dışında olumsuz yorumlar görmüyoruz diye zararsız olduğunu düşünmek istemedim..
yapan bütün merkezler 40 yıldır uygulanıyor batıda..ama böyle bir vaka yok diyorlar.bazen hiç samimi bulmuyorum onları.

ben Güvenilir merkezde yapılması gerektiğine Katılıyorum. çünkü deri de önemli bir organ ve deri kanseri de sık Görülen bir olay . o yüzden bunu damar olarak değil de deri için hangi tipleri daha Güvenli diye Konuşmak gerek bence.o yüzden güzellik merkezi adıyla bazı yerlerde hiç bir bilgi olmadan bu işi yapıp ciltte lekelenme yapanlar da haber oluyor . bence bu sağlıkla alakalı eğitim almış Kişilerin olduğu yerler tercih edilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…