Bu durumlardan çok rahatsızım

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.788
17.690
27
Merhabalar
Ben sosyal hayatta biri benimle ilgili yorum yaptığında çok rahatsız oluyorum. Mesela sigara içiyorum "çok içiyorsun" dendiğinde ya da bence sen şöyle birisin dendiğinde vsvs. Ya da yeni biriyle tanıştığımda ailemle, maddiyatla ilgili soru geldiğinde çok rahatsız olup konu değiştiriyorum. Bunu karşımdakiler fark edince benimle ilgili kafada kurmaya başlıyorlar. Örneğin biriyle tanışmıştım senin annen ve baban ayrı mı dedi direkt. Ben çok rahatsız oldum. Yaşıt insanlarız ve samimi bir ortamdı ama bilmiyorum İşin kötü tarafı ben de ilgimi çeken kişilere bazen böyle sorular sorabiliyorum dan diye ve bunu da yeni fark ettim.
Bir de mesela bazı insanlar hiçbir şeyi unutmuyor bu durum beni rahatsız ediyor. Arkadaşımın sevgilisi dayımın çalıştığı şirkete gidip dayımı sormuş mesela. Fakat ben onun benim dayımın adını bilmesine ve hatırlamasına çok şaşırdım. Başka şirkete geçmişti eğer bana gelip dayını sordum demese belki bu durum ortaya çıkmayacak ve beni yalancı ilan edeceklerdi.
Bu durumu yaşayan var mı ve böyle şeylerle nasıl baş ediyorsunuz? yeni tanıştığınız insanlarla ne konuşuyorsunuz yani ailevi maddi özel hayat vs ben cidden içime kapandım bu sorun yüzünden.

yeni tanıştığınız insanlarla ne konuşuyorsunuz yani ailevi maddi özel hayat vs ben cidden içime kapandım bu sorun yüzünden.

Yeni tanistigim insanlarla bunlari konuşmayi istemem ama aksine denk gelmeniz çook zor.
Yani hayatimda ilk defa gordugum arkadaşim olmayan ve bir etkinlik nedeniyle ayni ortamda bulundugum kadinlardan bile özel soru almisligim var. Ya da Bir kuafore gidiyorsun yan tarafta oturan kadin muhabbet etmeye calisiyor mevzu eşimin ne iş yaptigina mutlaka geliyor. bunu soylemek rahatsiz etmiyor ve söylüyorum zaten özel de degil ama nebileyim ben tanimadigim kimselerin kocasinin isini sormuyorum durduk yere. Ilginc bisey var.

Bunlar Turkiyede klasik sohbet başlatma muhabbeti olarak görülüyor ve ters tepki verirseniz anormal olan siz oluyorsunuz.
Bu tiplerin arasinda ben de asosyal sayilirdim acikcasi. Gidince arkadas, komşu cevrem oldu asosyal degilmişim meger. :))))

dayımın ismini hatırlaması, şirkette onu sorması falan çok rahatsız etti beni.

Niye ama
Dayın kaçakçı mı
hayır da bu kişinin bunu aklında tutması, benimle hiçbir yakınlığı yokken gidip orda sorması falan çok tuhaf. sen kimsin necisin deseler ne cevap vereceğini bile anlamadım. gidip ne sıfatla sormuş mesela hiçbir fikrim yok tuhaf geldi açıkçası. Sadece arkadaşımın sevgilisi sonuçta

Kötü niyet ve iyi niyet arasındaki farka göre yanıt veriyorum sosyal hayatımda ilk andan insanlara her haltı sormanin doğru olmadığını tanımadan pat diyede anne baba eş maddi duruml herneyse işte çok özele girilmemeli bunu rahatlıkla belli ederim .Sinirlenmeden görgülü bir şekilde efendice sakin su misali gecistiririm.Bir gecistiririm iki gecistiririm üçüncüde biraz anlar beni daha da sormaz.Genelde böyle oluyor

Var böyle tipler.
Pazartesi iş görüşmesine gittim.
Görüşme için beklerken,bir çalışan olduğu belli bir bayan geldi yanımıza.
Önce adımı sordu,
Sonra daha önce çalışıp çalışmadığımı
Fazla yüz vermeyince, yanımdaki erkek arkadaşıma evli olup olmadığını,nerede oturduğumuzu vs vs sordu.
Hayatta böyle aşırı meraklı insanlar var

Hadsizlige bak, ne diye sormus, ne amaclamis sorarken?

Mesela arkadaşınızın sevgilisi dayınızın çalıştığı şirketi nasıl öğrendi sizden? O muhabbet nasıl oraya geldi? Yani benim en yakın arkadaşımı düşünüyorum, eşi (bakın sevgilisi değil, eşi) benim dayımın olduğunu bile bilmiyordur mesela

Eleştirilerek büyüdüğüm için ben de hakkımda yorum yapıldığında rahatsız oluyorum. Yıllardır ailem karışmış laf söylemiş dışarıdaki insanlara da bu hakkı vermek istemiyorum. Sınır koymak çok önemli. Seninle ilgili bir şeyler merak etmeleri doğal, sen de merak ettiğini söylemişsin çok özelini sormadıkları sürece bence sıkıntı yok.

Bir ara konusu geçmişti öylesine. Mesleğinden dolayı.

E siz karşınızdakine ne kadar dan dun sorarsanız onlara da aynı şekilde sorma hakkını verirsiniz
Bi de mesela anne bananız ayrı mı diye sorulduğunda niye öyle rahatsız oldunuz? Bana sorulsa olmam mesela

Yalan söyleyip yüksekten atan insanları hissettiğim zamanlar olur mesela o zaman her söylediği mil mil işlenir kafama istemsizce. Ama kalkıpta dayısının şirketine gitmem. O kişi sizin yalan söylediğinizi düşünmüş sadece.

Sınır koymayı deneyin üstü kapalı cevaplar çalışın iletişimde.

niye ya yakın arkadaşlarımın dayıları tanıyabilirim de işlerini de bilebilirim
ha sormam senin dayın var mı kim ne yapıyor diye de

nişan düğün olur
ölüm cenaze olur
gelinir-gidilir rastlaşırız, tanışırız

ya da birinin işi vardır x yerde, y meslekle ilgili "aa benim dayım da orada çalışıyor" ya da "o işi yapıyor" denir, ben de olsam derim başkası da der. özelikle de herkesin yapmadığı bir işse.

ama konudaki "Arkadaşımın sevgilisi dayımın çalıştığı şirkete gidip dayımı sormuş" kısmı bi acaip tabi

o şirkete bir işi düşmüşse ve dayısı da orada diye aklına gelmişse hadi yine neyse diycem de (ha ben olsam sormam mesela, direkt arkadaşımın çalıştığı işyerine gidiyorum da arkadaşımı bile sormuyorum)

konuda bir de şey gibi sanki sırf sormak için gitmiş gibi ?
yok artık.

Sizde dan diye soruyormuşsunuz.
İnsanız, doğamız gereği meraklıyız.
Eleştirmeyi de severiz. Tabi hepsinin dozu ve yeri olmalı.
Anne babanızın durumunun sorulması bana çok abes gelmedi. Aynı şekilde dayınızla ilgili olay da. Olağan sohbetler bunlar.
Parkta çocuğunu sallarken, tanıştığın başka bir anneyle bile sohbet ederken, kaç cocugun var, nerede oturuyorsun, kv görümce vs muhabbetlerine girebiliyoruz ayaküstü 5 dkda. :)
Özelinize giren sorulara cevap vermezsiniz olur biter. Yapacak başka birşey yok. Çok kafanıza takmayın.

Ya
yahu elbette arkadaşlarımızın bazı akrabalarını biliriz. Bahsi geçer veya düğününde nişanında karşılaşırız vs. Ama açıkçası bana konu sahibinin yaşı çok küçük geldi. Hani daha liseli gibi. E o kadar küçük yaşta arkadaşı da değil, arkadaşının sevgilisi veya flörtü işte artık neyse, yani ne bileyim o yaşlarda pek aile üyelerinden bahsetmeyiz ki.

Gidip sorması apayrı bi olay zaten. Hani gittin sordun hakkı dayı sen cileklivanilinnin dayısı mısın diye, dayı da dedi, he yeğenim buyur? Ee yani o çok saçma bi boyut. Şunu yapan insan dünyanın en işsiz güçsüz insanı sıralamasına girebilir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…