bu durumda ne yapmalı??

carmenhabanera

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
459
127
Uzun oldu ama okursanız sevınırım içimi dökmek istedim..
Merhaba, önceki konumdada bahsettim annem babam boşanıyor diye aylardır ayrı yaşıyoruz kardeşlerimle annemle birlikte kalıyoruz kirada, babam kendi evimizde kalıyor. Annem 25 yıldan sonra bize bakmak için işe başladı 5 ay önce. Yeni açılmıştı işyeri annem başladığında pastane burası bu arada.patronu ustadan ve annemden başka eleman almadi annem hem bulaşık yıkadı hem temizlik yaptı kasaya baktı vs vs sabah 5 ten akşam 9 a kadar bazen 10 çalışıyor.5 aydır sozde sigorta yapılacak.kaç elemanın yapacağı işi yapiyor buna rağmen günlük 30tl alıyor.ben dedim işi bırak diye ama babamdan pek destek görmediği için mecbur durumda.ben okulu donduracaktim izin vermedi.ha bu arada annem 5 aydır 1 gün bile izin yapamadı.her gün gitti ise.hakkını arayınca şimdi kötü oldu işyerinde.bu adam karısını aldatıyor yıllardır ve kadın kanser hastası durumu çok kötü.kadından 150 bin lira almış kadının evini ipotek etmiş bu işyeri için.(sozde) annemde biliyor adamın aldattığını.kadın yemin ettirmiş anneme aldatıyor mu görürsen soyle dıye annem patrondan korkuyor söyleyemiyor kadına.Ama çok vicdan azabı çekiyor her gün eve gelip üzülüyor zaten evdeki sorunlar aldı başını gitti.çok üzülüyorum bu duruma iş arıyorum şu an ama dönmedi bir yer henüz.annem bana soruyor vicdanım sızlıyor kadının emeği var ağlıyo beni işten çıkartmıyor diyor.bende kadına üzülüyorum ama annem çok yıprandı.bana akıl verin kızlar( erkek arkadaşıma anlatmadım ama çevremde konuşacak güvenecek kimden yok yakın arkadaşlarım dışarda okuyor görüşemiyorum her zaman.psikolojik danışmana gidiyorum artık.

Karışık bir durum annenin sigortasız çok çalışıp günde 30 Tl almayı bir yana kanserli kadının aldatıldığını öğrenmesi mi öğrenmemesi mi doğru olan bilemedim.
Ama kendimi yerine koyunca öğrenmek isterdim diye düşünüyorum.

Annemde ondan üzülüyo söylesem hasta bir sey olursa vicdan azabı çekerim diyor söylemese yine aynı.adam kadını kandırıp kredi çektirmeye borca sokmaya devam ediyor.aldığı paralarla sevgilisine dükkan açmış. Artık pes dıyorum

Kanser hastasi kadinin yerinde olsam bilmek isterdim ben de. Anneniz bir delili varsa alıştıra alıştıra söylemeli bence çünkü hasta bir kadin var evet ama adam da onu kulaniyor resmen daha fazla kullanmasina izkn vermemek en doğrusu

Annem belli ediyor ama korkuyor da adamdan babam yok burda tekiz patrondan çekiniyor bir yandan uğraşır bizle diye.ankesörlü telefondan birine aratıp kadına herşeyi anlatsam mı falan dedi en sonunda.Ama öğrensede kadın borçlarla kalacak kendi adına çekmiş bankadan krediyi evde kadının gidecek hepsi

Babanız niye kiraya çıkmadı?
Sizi ve kardeşlerinizi kirada zorda bırakıyor nasıl bir baba bu?
Anneniz yazık evi geçindirmek için her türlü zorluğa boyun eğmek zorunda kalmış.
Bence babanızla konuşun bu durumu. Annenizde o kadına gerçeği söyleyip işten ayrılsın.
Sizde gerekirse okulunuzu dondurun annenize destek olun. Allah yardım etsin kardeş.

annen kesinlikle işi bırakmalı..hatta işyerini alo 170 şikayet edebilir isimsiz olarak sigortasız elemen çalıştırıyor izin kullandırtmıyor diye..lütfen özellikle bugün emekçiler günü hakkını yedirtmesin..bundan dahada iyi iş bulabilir...

Babamla konuşmayı çok denedim.. annen benle barışmazsa kendi başının çaresine baksın dedi.

Zaten dükkanın ruhsatı hiçbir şeyi yok ben dedim şikayet edeyim diye annem kadıncağıza yazık cezayı da o öder dedi. Zaten işyerini taşıyacaklar ondan almıyorlarmış ruhsat. Çok üzülüyorum burs alıyorum bir dernekten şaka gibi 100 tl veriyorlar.anneme veriyorum onu da bir işe yaramıyor ki

Yaz geldi iş arıyorum zaten ama kış gelince ne olacak bilmiyorum. Annem üniversite okumam için herkese direndi. Bu yüzden dondurmamı kesinlikle kabul etmiyor...

Yaz geldi iş arıyorum zaten ama kış gelince ne olacak bilmiyorum. Annem üniversite okumam için herkese direndi. Bu yüzden dondurmamı kesinlikle kabul etmiyor...

Annen de haklı tabiki ama nasıl insanların içinde ekmek parası kazanmaya çalışıyor baksana.
Babanla konuşssan içi rahat mı böyle siz zor durumdayken?
Annenden boşanıyor sizden değil, yani çocuklarını düşünmesi gerekir en azından.

Babamla konuştum size para verirsem ben napcam o zaman dedi kapattım bende telefonu. Üçümüz de annemle babamın tek evliliğinden çocuklarıyız.yanlış anlaşılmasın üveylik falan da yok.ben bile öyle hissediyorum bazen bu yüzden belirtmek istedim.

bu olanlara göz yumma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…