Hamilesiniz, hasta değilsiniz. Ortada olmaması gereken şeyleri ona fırsat vermeden toparlayın madem.Sabah eşim işe gitti gelmiş odaya eşyalarını topluyor benim eşyalarım da vardı odada onlara ellemiyor zaten ellemesin afedersiniz çamaşırı vardı eşimin onu katlıyor.
İki kez düşük yaptım. Ve bu gebeliğimdede evi dinlene dinlene temizlediğim gün kanamam başladı doktor kanama oluyorsa iş yapmayacaksın dedi. Bu yüzden bu kadar korkuyorum aslında bende istiyorum yapmakhamile bi insan için tamamen hareketsiz olmak daha zararlı değil mi? kimse dip köşe temizlik beklemiyodur ki. günlük işleri ve yemeği yapacak kadar hastalık psikolojisinde olmak doğru değil bence.
Daha yeni uyanmıştım bi baktım odaya gelmiş sağı solu topluyorHamilesiniz, hasta değilsiniz. Ortada olmaması gereken şeyleri ona fırsat vermeden toparlayın madem.
Bana şu an ihtiyacım olduğu için bakıyo. Çocuk doğduğunda ihtiyacım olmassa niye ona baktırayım? İlla birine yardım ederken çıkar düşünmek mi lazım?Bu kadar beğenmediğiniz, rahatsız olduğunuz birine niye baktırıyorsunuz kendinizi. Evinizde oturun, yine iş yapmayın, bazen dışardan, bazen ekmek arası bişeyler yiyerek, bazen de eşinizin hazırladığı yemeklerle idare edebilirsiniz. Huzurunuz olur en azından. Kendime baktırırım, ama bebeğime baktırmam düşüncesi çok bencilce. O kadın size o bebek için bakıyor zaten
ağır iş yapmayın yani 15 günde bir biri gelse yeter bence. gelmese bile pis kalsın ne olacak? ev pisliğinden mikrop kapacak değilsiniz.İki kez düşük yaptım. Ve bu gebeliğimdede evi dinlene dinlene temizlediğim gün kanamam başladı doktor kanama oluyorsa iş yapmayacaksın dedi. Bu yüzden bu kadar korkuyorum aslında bende istiyorum yapmak
Sanırım haklısınız eşimle akşam geldiğinde konuşup eve dönücem.3 ay ağzıma lokma alamadan yaşadım.
Ama yine de gidip kayınvalidemde kalmadım .
Anneminde çağırmadım .
Ev işini eşim yaptı yemeğide idare etti bir şekilde dışardan yedik menemen yedik. Geçti gitti .
Bence hemen evinize geri dönun eşinle beraber bu süreçten geçersiniz .
Eve döndüğünde de öyle temizlik falan yapma sakın eğer doktorun hep yat dediyse yat . Arada dolaşabilrisin dediyse evde bişeyler yaparsın .Sanırım haklısınız eşimle akşam geldiğinde konuşup eve dönücem.
Çıkarla ne alakası var bunun. Kadın torunu için yapıyor.ben kadını korumuyorum, gerçeği söylüyorum. Ben huyunu sevmediğim insana kendimi baktırmam. Sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama o dönemlerde benzer şeyler yaşayan biri olarak doktor sürekli yatın demez, evde dinlenin der. Bu şu demek. Ağır kaldırmayın, ev temizlemeyi, ama suyumuzu kendiniz alabilirsiniz, oturarak temizlediği iz fasulyeleri beş dakikada tencereye koyup pişirebilirsiniz.peynşr ekmek, karpuz ekmek vs hazırlayabilirsiniz. Bunun gibi şeyler. Sürekli yatmak da vücuttaki kan akışı için sağlıklı değil. Kan akışı da bebek için önemlidir. En önemlisi moraldir, huzurdur. Siz de o yok. Ne gerek var bu stresi yaşamanıza. Azıcık aşık kaygısız başım politikası en iyisidirBana şu an ihtiyacım olduğu için bakıyo. Çocuk doğduğunda ihtiyacım olmassa niye ona baktırayım? İlla birine yardım ederken çıkar düşünmek mi lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?