• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dönemi en az hasarla nasıl atlatabilirim ?

Vaveyylla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
2.083
3.939
83
Herkese merhabalar
2 aylık hamileyim.Daha önce düşük yaptım. Bu gebeliğimde de 6. Haftamda lekelenme tarzı kanamalarım olduğu için hiçbir şekilde ev işi yemek vs yapamıyorum.
Kayınvalidemde kalıyoruz kendisiyle bu zamana kadar bir sorunum yoktu ama aynı evde kalmaya başladıkça sıkıntılar çıkmaya başladı.
Hoşlanmadığımı daha önce belirtmeme rağmen sürekli bel altı konuşuyor. Daha çocuk doğmadan 40 ı çıkmadan Mevlüt okuturuz diyor . Ben bir kaç ay geçtikten sonra Mevlüt yapmak istiyorum diyince bozuluyor. Sürekli eşimle ilgileniyor tamam oğludur sever ilgilenir tabiki ama bununki başka bişey.
Sabah eşim işe gitti gelmiş odaya eşyalarını topluyor benim eşyalarım da vardı odada onlara ellemiyor zaten ellemesin afedersiniz çamaşırı vardı eşimin onu katlıyor.Annesinin kuzusu diyor bi yandan.Çay demlemiş dün akşam eşime gelmiş çayı demledim diyo gülüyo sürekli onunla ilgileniyo. Çok sıkılmaya başladım.
Doğumdan sonrada burda kalırsınız sizin evde bakacağıma burda bakarım bebeğe dedi dün. Ben bakarım çocuğuma diyecektim demedim çünkü şimdi burda kalıyorum sıkıntı çıksın istemiyorum.
Taşınma işimiz çıktı birde. Sürekli onun evine yakın biyerden ev tutalım istiyor. Ben ve eşim defalarca istemediğimizi söylememize rağmen.
Taşınırken vs hiçbişey yapamıycam hepsine kv dem yardım edicek. Çok titiz olduğunu idda eder ama bugün tezgah beziyle toz aldı. Çok bunaldım. Keşke evimi temzileyip bir kap yemek yapıp oturabilseydim.
Kendi ailem uzakta. Eşim yardımcı olmaya çalışıyor ev işlerinde ama oda binbir nazla 10 kere söyledikten sonra yapıyor. Temizliğe yardımcı birini çağırırım arada diyorum ama yemeği napıcam?
Şu an kanama vs yok Sadece koku duyarlılığı halsizlik normal gebelik belirtileri var. Ama yine kendimi yorarsam kanama başlarsa bebeğime bişey olursa diye çok korkuyorum. Bu bir dönem geçicek biliyorum ama zor geçiyor benim için. siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
İster istemez kafama takıyorum bu şekilde davranması beni sinirlendiriyo bir de gelmiş sabah evlenince çocuklar değişiyor anneden uzaklaşıyo diyo. 😒

hamile bi insan için tamamen hareketsiz olmak daha zararlı değil mi? kimse dip köşe temizlik beklemiyodur ki. günlük işleri ve yemeği yapacak kadar hastalık psikolojisinde olmak doğru değil bence.

Sabah eşim işe gitti gelmiş odaya eşyalarını topluyor benim eşyalarım da vardı odada onlara ellemiyor zaten ellemesin afedersiniz çamaşırı vardı eşimin onu katlıyor.
Hamilesiniz, hasta değilsiniz. Ortada olmaması gereken şeyleri ona fırsat vermeden toparlayın madem.

Bu kadar beğenmediğiniz, rahatsız olduğunuz birine niye baktırıyorsunuz kendinizi. Evinizde oturun, yine iş yapmayın, bazen dışardan, bazen ekmek arası bişeyler yiyerek, bazen de eşinizin hazırladığı yemeklerle idare edebilirsiniz. Huzurunuz olur en azından. Kendime baktırırım, ama bebeğime baktırmam düşüncesi çok bencilce. O kadın size o bebek için bakıyor zaten

hamile bi insan için tamamen hareketsiz olmak daha zararlı değil mi? kimse dip köşe temizlik beklemiyodur ki. günlük işleri ve yemeği yapacak kadar hastalık psikolojisinde olmak doğru değil bence.
İki kez düşük yaptım. Ve bu gebeliğimdede evi dinlene dinlene temizlediğim gün kanamam başladı doktor kanama oluyorsa iş yapmayacaksın dedi. Bu yüzden bu kadar korkuyorum aslında bende istiyorum yapmak

Arkadasım yemek yapabılırsın suankı durumunda

kadınn evinde kalıyormssnz bu kozu ona vermişsiniz.. Eşinize söyleyın kendi evinzde kalın 1 işi 2 saatte yapın bişiy olmaz en azndan kafanz rahat eder. en kötu ihtimalle bi kaç gun dısarıdan söylenr

3 ay ağzıma lokma alamadan yaşadım.
Ama yine de gidip kayınvalidemde kalmadım .
Anneminde çağırmadım .
Ev işini eşim yaptı yemeğide idare etti bir şekilde dışardan yedik menemen yedik. Geçti gitti .
Bence hemen evinize geri dönun eşinle beraber bu süreçten geçersiniz .

Bu kadar beğenmediğiniz, rahatsız olduğunuz birine niye baktırıyorsunuz kendinizi. Evinizde oturun, yine iş yapmayın, bazen dışardan, bazen ekmek arası bişeyler yiyerek, bazen de eşinizin hazırladığı yemeklerle idare edebilirsiniz. Huzurunuz olur en azından. Kendime baktırırım, ama bebeğime baktırmam düşüncesi çok bencilce. O kadın size o bebek için bakıyor zaten
Bana şu an ihtiyacım olduğu için bakıyo. Çocuk doğduğunda ihtiyacım olmassa niye ona baktırayım? İlla birine yardım ederken çıkar düşünmek mi lazım?

İki kez düşük yaptım. Ve bu gebeliğimdede evi dinlene dinlene temizlediğim gün kanamam başladı doktor kanama oluyorsa iş yapmayacaksın dedi. Bu yüzden bu kadar korkuyorum aslında bende istiyorum yapmak
ağır iş yapmayın yani 15 günde bir biri gelse yeter bence. gelmese bile pis kalsın ne olacak? ev pisliğinden mikrop kapacak değilsiniz.

3 ay ağzıma lokma alamadan yaşadım.
Ama yine de gidip kayınvalidemde kalmadım .
Anneminde çağırmadım .
Ev işini eşim yaptı yemeğide idare etti bir şekilde dışardan yedik menemen yedik. Geçti gitti .
Bence hemen evinize geri dönun eşinle beraber bu süreçten geçersiniz .
Sanırım haklısınız eşimle akşam geldiğinde konuşup eve dönücem.

Sanırım haklısınız eşimle akşam geldiğinde konuşup eve dönücem.
Eve döndüğünde de öyle temizlik falan yapma sakın eğer doktorun hep yat dediyse yat . Arada dolaşabilrisin dediyse evde bişeyler yaparsın .
Bu süreç gecicek az sık dişini ♥️

Bana şu an ihtiyacım olduğu için bakıyo. Çocuk doğduğunda ihtiyacım olmassa niye ona baktırayım? İlla birine yardım ederken çıkar düşünmek mi lazım?
Çıkarla ne alakası var bunun. Kadın torunu için yapıyor.ben kadını korumuyorum, gerçeği söylüyorum. Ben huyunu sevmediğim insana kendimi baktırmam. Sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama o dönemlerde benzer şeyler yaşayan biri olarak doktor sürekli yatın demez, evde dinlenin der. Bu şu demek. Ağır kaldırmayın, ev temizlemeyi, ama suyumuzu kendiniz alabilirsiniz, oturarak temizlediği iz fasulyeleri beş dakikada tencereye koyup pişirebilirsiniz.peynşr ekmek, karpuz ekmek vs hazırlayabilirsiniz. Bunun gibi şeyler. Sürekli yatmak da vücuttaki kan akışı için sağlıklı değil. Kan akışı da bebek için önemlidir. En önemlisi moraldir, huzurdur. Siz de o yok. Ne gerek var bu stresi yaşamanıza. Azıcık aşık kaygısız başım politikası en iyisidir

Bencede evine dön temizliği eşin yapsın yemek işi de bi şekilde hallolur böyle stres bebeğine daha çok zarar verir

Back
X