Bu dönemde çocuklarla siz ne yapıyorsunuz ?

Seronimo78

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2020
24
34
29
Merhaba arkadaşlar
Bu dönemde çocukla evde ne yapıyorsunuz tablet vermek istemiyorum ama anne sıkılıyorum diyor oğlum 4 yasına girecek evde neler yapabiliriz bahçemizde var oraya çıkıyoruz.
Bi Öneriniz varmı etkinlik vs teşekkürler şimdiden 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar
Bu dönemde çocukla evde ne yapıyorsunuz tablet vermek istemiyorum ama anne sıkılıyorum diyor oğlum 4 yasına girecek evde neler yapabiliriz bahçemizde var oraya çıkıyoruz.

tablet wvrmeyin daha 4 yasina gelmemis cpcuga..sonra onunu alamayacaksiniz 6 yasina gelince.

ben evin kontrolunu tamamen biraktim. ev daginik duruyor. pek cok yerde oyuncak var. haftada 3 4 defa onu kucuk yeni oyuncaklar veriyorum. boya fircalari, etiketler, bos bir notdefteri, top. tabi arda normal pahali oyuncaklar da.

birlikte etkinlikler yapiyoruz. sudoku öğretmeye calisiyorum. harfleri ve rakamlari ogretiyorum yavas yavas.

bahcede baloncuk yapip onu koşturuyorum.

tv hakkini 6 bolume yukselttik.

simdilik aklima gelenler bunlar sanirim.

bende 6 ve 3 yas var,
bir program yaptim onlara, o programa uymaya calisiyoruz.
Esim ve ben evden calistigimiz icin tablet tv zamanlari da normalden fazla.

Gunluk rutin, 7.30 kahvalti
9.30 a kadar kendi kendillerine oyun
sonra yarim saat tv tablet

sonra buyugun ders saati, ben de onunla oturuyorum, kucuge de boyama veya makasla bir seyler kesme tarzi isler veriyorum,
11.30 muzik dinleme
12 1 arasi ogle yemegi
sonra acik havada oyun kendileri ne bulursa, hic bir sey bulamazlarsa dikilsinler :)

ogleden sonra bir kez daha derse oturuyoruz buyukle, kucuk o zaman arabalari ile falan oynuyor, tek basina oyunu da sever
15.30 yoga zamanlari tv den
sonra direk tv zamanlari, bu zamanda 2 saat kadar tv basinda kalabiliyorlar.
sonra aksam yemegi ve aile zamani
aile zamaninda masa oyunu falan oynuyoruz, ya da evde kosturmaca.
8.00 odalarina gidis. Bazen kitap okuruz bazen tabletten sesli kitap dinletirim.

bende 6 ve 3 yas var,
bir program yaptim onlara, o programa uymaya calisiyoruz.
Esim ve ben evden calistigimiz icin tablet tv zamanlari da normalden fazla.

Gunluk rutin, 7.30 kahvalti
9.30 a kadar kendi kendillerine oyun
sonra yarim saat tv tablet

sonra buyugun ders saati, ben de onunla oturuyorum, kucuge de boyama veya makasla bir seyler kesme tarzi isler veriyorum,
11.30 muzik dinleme
12 1 arasi ogle yemegi
sonra acik havada oyun kendileri ne bulursa, hic bir sey bulamazlarsa dikilsinler :)

ogleden sonra bir kez daha derse oturuyoruz buyukle, kucuk o zaman arabalari ile falan oynuyor, tek basina oyunu da sever
15.30 yoga zamanlari tv den
sonra direk tv zamanlari, bu zamanda 2 saat kadar tv basinda kalabiliyorlar.
sonra aksam yemegi ve aile zamani
aile zamaninda masa oyunu falan oynuyoruz, ya da evde kosturmaca.
8.00 odalarina gidis. Bazen kitap okuruz bazen tabletten sesli kitap dinletirim.
:KK9::KK9:Tebrik ederim valla süpersiniz

Deliriyoruz.
Etkinlik falan kurtarmıyor bizi, günde bin tane etkinlik bulamam zaten.
Bugün daha çok geldiler dediğimiz günlerde televizyonu 2×1 saat şeklinde yapıyoruz.

Yeminle napıyorsunuz ya hu?
Yetmiyor, hiçbir şekilde hiçbir şey yetmiyor.
Oyun oynamaktan kusucam, yine de yetmiyor.

her zaman onunla oynamiyorum. yalniz oynamaya tesvik ediyorum. annenin yapmasi gerekenler var diyorum. ya da ben simdi sunu yapmak istiyorum sen de kendi soyledigini yap diyorum.

bazen bana suprizin var mi diye soruyor..o zaman yeni oyuncak verebiliyorum ya da hayir diyorum her seferinde alismasin diye.

evdd ulasmak isteyebilecehi her sey ulasabilecegi mesafede bu arada. tum oyjncaklari, makas, yapistirici...

Merhaba arkadaşlar
Kardeş yapacam sizde yapın sıkımaz:confused:

Merhaba arkadaşlar
Kardeşi oldugundanmidir bilemiyorum ama bizde hiç sıkılma bunalma durumları olmuyor
Kızım 5 yaşında oğlum üç aya 4 yaşına girecek
Beraber etkinlik yaptığımızda oluyor ben aralarına katılınca ama genelde kendi kendilerine oynarlar
Mesela şuan kızım kağıdı keserek süs yapıyor oğlum legolarla oyuncak yapıyor ben karışmıyorum
Birazdan kahvaltı hazırlayacağız birlikte sofra kurup günümüz böyle geçiyor oyun ve yemek çok muhabbet ederiz çocuklarımla iletişimim güzel beni dinledikleri için bu ev karantinasi bizi zorlamıyor

Kardeşi oldugundanmidir bilemiyorum ama bizde hiç sıkılma bunalma durumları olmuyor
Beraber etkinlik yaptığımızda oluyor ben aralarına katılınca ama genelde kendi kendilerine oynarlar
Mesela şuan kızım kağıdı keserek süs yapıyor oğlum legolarla oyuncak yapıyor ben karışmıyorum
Birazdan kahvaltı hazırlayacağız birlikte sofra kurup günümüz böyle geçiyor oyun ve yemek çok muhabbet ederiz çocuklarımla iletişimim güzel beni dinledikleri için bu ev karantinasi bizi zorlamıyor

evet bizde de kardes oldugu icin kendi kendilerine oyun kurmada daha rahatiz,
hala beni yanlarinda istiyor benimkiler (3 ve 6 yas), ama tek cocuga gore bu konuda daha rahatim diyebilirim.

kizlar gaz vermeyin, yaptirmayin hepimize ikincileri :))

hala beni yanlarinda istiyor benimkiler (3 ve 6 yas), ama tek cocuga gore bu konuda daha rahatim diyebilirim.

Yok benimkiler daha çok kendi kendilerine ama bu kızımın sayesinde ortamlara cok guzel uyum sağlar. Kardeşi ile tartışma esnasında orta yolu bulur oyun kurar,etkinlik hazırlar
Oğlum çok zor bi çocuk biraz inat ve paylasmaktan hoslanmaz kızım onu çözmüş galiba güzel idare ediyor

Seninki kaç yaşında benim bebe 2 yaşında ve çok sıkıldıııım dıye ağlıyor

4 olmak uzere. biraz laftan sozden anliyor artik. anlattik hastalik var diye..kabullendi. cok sorun cikarmiyor. sadece bana temasi cok arttirdi bu ara. bazen kucagimda oturup oyuncaklari ile oynuyor. stres altinda oldugu icin izin veriyorum. dengeleri sasti cocuklarin.

X