Bu devlet bize cevap vermek zorunda: Yalan söyleyen kim?

Abartmıyor musunuz? Asker, polis gidip orada katliam mı yapıyor yani? Almışlar karsılarına bir binayı, bombardıman yapmışlar demek. Karsılarına gecip kahkaha da atıyorlar mıdır? Bir de sigara yakmıslar mıdır? Keyif sigarası?
Burada asla erdoğanın politikalarını savunmadım, yeri geldi polise demediğimi bırakmadım. Ama az daha gaza gelseniz kürtlere soykırım yapılıyor diyeceksiniz, bu kadarına da pes artık.
Adamlar bir haftadir bodrumda, bodrum da tepelerine yikilmis iki gun once... Tayyip de inkar etmiyor ki zaten.. Yarali olup olmadiklarindan emin degilmis, yaralilarini 1000 metre otedeki ambulanslara tasimalarini soylemis ama tasimamislar.. Bunlari diyor. Yani boyle bir olay var, orada 1 haftadir mahsur kalmis yaralilar da var, anlasamadiklari konu yaralilarin tasinmasi.

Bence tam tersi.Kürtler PKKnın gerçek yüzünü gördü,Ondan nefret eder hale geldi.
Valla boylesine inanmak hisuna gidiyorsa sen bilirsin. Bir kac roportajlarini izlemeni tavsiye ederim. Sur, cizre operasyon deyince youtubda veya google da cikiyor. Bir de onlardan dinle ne hissettiklerini.

Biz onlari disladik. En tepeden en asagiya dek.. Biz onlari kaybettik. Onlar bize artik asla guvenmeyecekler. Onlar artik kendileri icin ugrasani Apo biliyorlar. Biz kendi ellerimizle bebek katilinden bir kahraman yarattik. Apoyu mesru Kurt lideri, kurtulus savascisi yaptik, hem Kurtlerin, hem dunyanin gozunde. Boyle davranarak PKKyi bitirmeyecegiz, hatta hicbirsey de kazanmayacagiz. Yanlislarimizdan hic ders almiyoruz, hirslarimizla burnumuzun dikine giderek ucurumlari iyice buyutmekten baska birsey yapmiyoruz. Onlari kirdik gecirdik, surundurduk, asagiladik, ne oldu? Kendi icimizden kendimize dusman yarattik. Bunca insanin hayatinin mahvolmasi, bu zulm de bir yana.. Bunca da sehit verdik. Hepsi bosuna..
Onca asker de polis de sivil de boşu boşuna öldü... dediğin gibi insanlar daha çok bilendi apoyu daha çok kabullendi çünkü artık kurtuluş orada yaşayan insanlara göre sadece onda.... çünkü devleti onlari yoketmeye kalktı

gaza geldiniz herhalde hadi bitanesi acımasız diğerleri? askerime,polisime laf söyliyemezsiniz kusura bakmayın.
Teröristleri bu kadar düşünüyorsanız gidin oraya yardım edin türkiye cumhuriyeti devletinin güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır. Burdan klavyeşörlük yapmayın.
Hem siz abd de ki demokratik yaşamın keyfini sürün. Turkiye deki teröristten siz ne?

Teröristleri bu kadar düşünüyorsanız gidin oraya yardım edin türkiye cumhuriyeti devletinin güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır. Burdan klavyeşörlük yapmayın.
Hem siz abd de ki demokratik yaşamın keyfini sürün. Turkiye deki teröristten siz ne?
senin annen baban yaralı olsa polise,ambulansa gel buraya al mı dersin alıp sırtına ambulansa götürür müsün?
ambulans güvenli bölgeye giremiyor diye anne baban gözün önünde ölsün mü?

Onlar sadece senin askerin polisin değil benim de askerim polisim ama diğerleri hani sen görmezden geldiğin o insanlar var ya onlar da benim!!
benim bir şeyi görmezden geldiğim yok ben burda ölsünler diye birşey de yazmadım iyi oku istersen polisi suçlama dedim gerekenin yapılmadığına inanıyorsan gidip yardımcı ol. vicdan denilen şey başkasının acısını görendedir. birinde yoktur ikisinde yoktur mutlaka biri çıkar dediğin gibiyse polislerrr.

Ne demek bana ne? Benim evim barkim var orada, sevgili iktidariniz sayesinde onlar da bombalarin golgesinde.. Bir varmis bir yokmus olacaklar yakinda Istanbulun gobeginde diye korkuyorum. Bu ulke bir tek senin mi sandin?

Valla boylesine inanmak hisuna gidiyorsa sen bilirsin. Bir kac roportajlarini izlemeni tavsiye ederim. Sur, cizre operasyon deyince youtubda veya google da cikiyor. Bir de onlardan dinle ne hissettiklerini.
Bende izlediğim kadarını söyledim zaten.Benim izlediklerim bu yönde idi.

TC tarihinde, hiç bir zaman eli kanlı örgüt bu kadar güzellenmedi, silahlıları temizlesen ne olcak içimizde bunca şakşakçısı varken. Hükümet bunlara göz yumunca auvv! yok karar değiştirip bu pislikleri temizleyince gene auvv! siz TC devletinin karşısındasınız! onun yaptığı herşeyin tersini savunmayı düstur edinmişsiniz. bugün orayı oluruna bıraksa da size yaranamayacak zaten. o yüzden çok da duyar kasmayın totonuzun üstünde, elinizde kahve. ne binaymış bu ayrıca roket atar atmış ama yerle bir olmamış günlerdir peh!
şehir şehir sokak sokak ev ev oda oda temizleniyor, zorunumuza gidiyor, kürt türk farektmez, herkimki bu örgüte iğne kadar desteği oluyorsa gebersin! geberecek!

benim bir şeyi görmezden geldiğim yok ben burda ölsünler diye birşey de yazmadım iyi oku istersen polisi suçlama dedim gerekenin yapılmadığına inanıyorsan gidip yardımcı ol. vicdan denilen şey başkasının acısını görendedir. birinde yoktur ikisinde yoktur mutlaka biri çıkar dediğin gibiyse polislerrr.
Benim derdim askere polise bunu yaptıranda.... sen askerin polisin şehit olduğunda kahroluyor musun? Peki neden gidip yardımcı olmuyorsun? İnsanin bazen ne kadar vicdani kabul etmese de elinden birşey gelmiyor... çaresizlik diye birşey duydun mu?
Benim polise askere de masumca ölen sivile de vicdanım sızlıyor... maalesef ki elimden bir şey gelmiyor.... denizde damla olmak hiç bir şeye yetmiyor...

Anne karnındaki bebeğin ne amaçla öldürüldüğünü bana açıklar mısın?

70 yaşındaki adamdan anne karnındaki bebeğe kadar insanlar öldürülüyorsa amaç soykirimdir

Hayır açıklayamam. Ama bundan buyuk bir üzüntü duyuyorum. Ayrıca yanlış da buluyorum bunu. Hatta birçok konuda Saraylim Saraylim la hep aynı fikirde olmuşumdur. Hükümetin yanlışı yuzunden orada insanlar ölüyor diye cok defa üzüntümü dile getirmişimdir.
Ama şu konuda söylenilenler bambaşka. Sen nefret kusuyorsun. Sen olaylar tek taraflıymış gibi göstermeye calısıyorsun. Bütün bunlar durup dururken yaşanıyormuş, altında bir sebebi yokmuş gibi lanse ediyorsun. Pkk yı neden ağzına almıyorsun? O bina bombardıman altında neden kalmış? Polis özellikle binayı mı nişan almış? Sen bunların cevabını yuzde yuz emin bir sekilde verebiliyor musun ki katliam diyorsun?
Fırsatını bulmuşsunya saydır bakalım katliam, soykırım diye. Aman ağzına örgütün adını alma. Zevk için bombalanıyor oralar.

Orada kendi aileleri yaklasamiyorlar, sokaga cikma yasagi var haberin yok mu? Nedir bunun yaptirimi, onu biliyor musun? sokaga cikani vuruyorlar, cezasi bu. O yaralilarin cikarilamamasinin da sebebi bu. Onun gibi daha bir ck yaralinin, cenazenin evlerde buzlu pet siselerine yatirilmasinin da sebebi bu.

Adamlar bir haftadir bodrumda, bodrum da tepelerine yikilmis iki gun once... Tayyip de inkar etmiyor ki zaten.. Yarali olup olmadiklarindan emin degilmis, yaralilarini 1000 metre otedeki ambulanslara tasimalarini soylemis ama tasimamislar.. Bunlari diyor. Yani boyle bir olay var, orada 1 haftadir mahsur kalmis yaralilar da var, anlasamadiklari konu yaralilarin tasinmasi.

Yaralılar varsa Allah yardımcıları olsun. Benim derdim onlarla değil. Orada olanlar beni zaten kahrediyor. Benim derdim bunun soykırım olarak gösterilmeye calısılmasıyla.

Yaralılar varsa Allah yardımcıları olsun. Benim derdim onlarla değil. Orada olanlar beni zaten kahrediyor. Benim derdim bunun soykırım olarak gösterilmeye calısılmasıyla.
Seni anliyorum, ama bunu artik her tarafta yurtdisinda dahil yuksek sesle soylemeye basladilar. Hatta bize savas suclusu olarak yuklu bir tazminat bile kesilebilir ilerde. AIHM Ocak basinda Turkiyeden savunma istemisti, maalesef gerisi gelir bunun..

her gün 5'er 5'er askerimizin polisimizin şehit edildiğini öğreniyoruz.. kaç ay oldu orada operasyon başlayalı, avuç kadar yerin temizlenmesi için kaç kişinin daha ölmesi gerekiyor? madem oradakilerin hepsi terörist at tepeden 2 bomba bitsin.. nasıl kandil bombalanıyordu çek askeri-polisi bombala orayı o zaman..

Seni anliyorum, ama bunu artik her tarafta yurtdisinda dahil yuksek sesle soylemeye basladilar. Hatta bize savas suclusu olarak yuklu bir tazminat bile kesilebilir ilerde. AIHM Ocak basinda Turkiyeden savunma istemisti, maalesef gerisi gelir bunun..

Abla zaten gelişigüzel operasyona başlandı. Oranın halkı ne olacak diye düşünülmedi. İnsanlar perişan edildi. Bunların ahı cıksın o basımızdakilerden inşallah. Ama yazık ya yemin ediyorum yazık. Orada gecesi gündüzü kalmamış, colugu cocugunu bırakıp bir avuc serefsiz peşinde koşan emir kullarına da yazık. Azcık da onlar düşünülsün onlara da üzülsün bu cok duyarlı insanlarımız.

her gün 5'er 5'er askerimizin polisimizin şehit edildiğini öğreniyoruz.. kaç ay oldu orada operasyon başlayalı, avuç kadar yerin temizlenmesi için kaç kişinin daha ölmesi gerekiyor? madem oradakilerin hepsi terörist at tepeden 2 bomba bitsin.. nasıl kandil bombalanıyordu çek askeri-polisi bombala orayı o zaman..
Bitmez bu. Iki gun once 5 yerde daha sokaga cikma yasagi ilan edildi yeni.. Arkasi gelir. Senin dedigin gibi olacak sonunda diyecem, ama onu yapamazlar.. Bizimkilerden korkularindan degil, Avrupa var diye.

Hayır açıklayamam. Ama bundan buyuk bir üzüntü duyuyorum. Ayrıca yanlış da buluyorum bunu. Hatta birçok konuda Saraylim Saraylim la hep aynı fikirde olmuşumdur. Hükümetin yanlışı yuzunden orada insanlar ölüyor diye cok defa üzüntümü dile getirmişimdir.
Ama şu konuda söylenilenler bambaşka. Sen nefret kusuyorsun. Sen olaylar tek taraflıymış gibi göstermeye calısıyorsun. Bütün bunlar durup dururken yaşanıyormuş, altında bir sebebi yokmuş gibi lanse ediyorsun. Pkk yı neden ağzına almıyorsun? O bina bombardıman altında neden kalmış? Polis özellikle binayı mı nişan almış? Sen bunların cevabını yuzde yuz emin bir sekilde verebiliyor musun ki katliam diyorsun?
Fırsatını bulmuşsunya saydır bakalım katliam, soykırım diye. Aman ağzına örgütün adını alma. Zevk için bombalanıyor oralar.
Sen bana örgütcü mü demeye çalışıyorsun? Sakın..... polisin binayı özellikle hedef alıp almaması değil yaralıların yanına ambulans gönderilmemesi beni cevaplayabilecegim kısım.... o insanlara yaralı çocuklara yardım edilmesi gerekiyor sivillerin o bölgelerden uzaklaştırılıp güvenliklerinin sağlanması gerekiyor... ben nefret kusmuyorum içimdeki acının tarifini yapamıyorum.... teröristlerin kökünü kazımak masumları öldürmekten geçmesin tek isteğim bu.... polisin askerin buna mecbur bırakılması da aynı derecede canımı yakıyor....

Abla zaten gelişigüzel operasyona başlandı. Oranın halkı ne olacak diye düşünülmedi. İnsanlar perişan edildi. Bunların ahı cıksın o basımızdakilerden inşallah. Ama yazık ya yemin ediyorum yazık. Orada gecesi gündüzü kalmamış, colugu cocugunu bırakıp bir avuc serefsiz peşinde koşan emir kullarına da yazık. Azcık da onlar düşünülsün onlara da üzülsün bu cok duyarlı insanlarımız.
Yanlis basladilar, zincir halinde gidiyor iste.. Apoyu muhatap almak en basindan hata idi. Onunla isini cozecegine git Kurt halkinla coz, onlari yanina al, kendine bagla di mi.. Adamlar lider diye seni tanisin, seni bilsin.. Apoyu ve surekasini degil.. Onu yapamadin, simdi bir de dov, zorla baglilik nasil olacaksa..

X