• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu da veganların ‘Noel’ eylemi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Bu da veganların ‘Noel’ eylemi

26/12/2015 18:20
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL- Vegan Özgürlük Hareketi üyesi bir grup aktivist, Yılbaşı'nda hindi ve çam ağacı kesilmesini protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı. Galatasaray Meydanı'nda 14.00'de toplanan bir grup Vegan aktivisti, "özel günler adı altında hayvan ve doğa katliamına dur demek için" eylem yaptı. Grup, "Noel canilere bayram hayvanlara katliam", "Mezbahalar var oldukça savaşlar devam edecek", "Cinayete ortak olma", "Kafesler kırılsın mezbahalar yıkılsın" yazılı dövizler taşıdı.

Burada Vegan aktivistleri Metin Kılıç ve Gülce Akdoğan çevredekilerin şaşkın bakışları altında önce soyundu ardından önceden hazıradıkarı ve marketlerde etlerin konulduğu kağıt tabaklara benzettikleri kabın içine girdi. Kan görüntüsü vermek için üzerlerine kırmızı boya döken eylemciler, bir süre bu şekilde bekledi. Çevrede toplananlarda bu durumu cep telefonu kameralarına kaydetti.

201512261826_Ba%C5%9Fl%C4%B1ks%C4%B1z-66.jpg

"VEGAN OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

Grup adına Vegan aktivisti Ebru Alyuntaş yaptığı basın açıklamsında, "Bizler, Vegan Özgürlük Hareketi, vegan ve vejetaryen hayvan özgürlüğü savunucuları olarak, daha önce defalarca, ‘‘Bayram'a Evet, Kurban'a Hayır!’’ demek için bir araya geldik ve son beş yıldır yaptığımız gibi bu sene de ‘‘Noel’’, ‘‘Yılbaşı’’ ve ‘‘Şükran Günü’’ adı altında gerçekleşen hindi ve çam katliamlarına, bu şiddet hezeyanına hayır demek için ve kendilerini savunmak ya da seslerini duyurmak için hiçbir şansı olmayan hayvanların sesi olmak için buradayız. Her yıl 65 milyardan fazla kara hayvanı gıda endüstrisi tarafından yapılan soykırımın kurbanı oluyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da milyonlarca canlı, ‘‘gelenek’’,‘‘inanç’’ ve ‘‘eğlence’’ uğruna kurban edilecek. Ortalama boya gelmesi yaklaşık 10 yıl süren çam ağaçları, kesilip çeşitli ışıklar ve hediyelerle süslenerek birkaç günlük bir eğlencenin kurbanı olacak. Hindiler bilinçleri açık bir halde burunlarından kancalara asılacak, derileri yüzülecek ve kaynar suya atılacak. Bilimin bu denli geliştiği çağımızda artık hindi ya da yenmek üzere başka hiçbir hayvanın katledilmesinin gereği yoktur ve kötü gidişatta olan gezegenimizi kurtarmak ve dünya üzerinde açlık sorununu bitirmek için bütün insanlığı ve kendine insanım diyen bütün merhametli bireyleri Vegan olmaya davet ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından eylem sona erdi. (DHA)

201512261826_vegan12.jpg

http://www.radikal.com.tr/hayat/veganlardan-galatasarayda-eylem-1495708

valla yeni nesil taş devriydi, dukanıydı, tahıl tü kakaydı diyetlerinden sonra zor be canım:KK53:

gerçi gıda aş yi izledikten sonra kısa süreli bi tiksinti yaşamadım değil:KK53:

Keske olabilsem. Keske "keske" demekle birakmasam ama insanin beslenme aliskanligini degistirmesi, iradesine sahip cikmasi cok zor. Ayriyetten vegan beslenmek ciddi anlamda cok pahali. Beslenme ile de kalmiyor. Hayvan testi yapmayan kozmetik urunleri tercih etmek durumunda kaliyorsun. Herkesin vegan yasayabilmesi cok zor. Bazi veganlarin bu konudaki agresifligini anlamiyorum. Sen vegan yasayabiliyorsun ne guzel, ama herkes yapamaz yani. Ustumuze gelmenin manasi yok.

Açıklamanın belli bir kısmına katılıyorum

Hayvanlar deney malzemesi olarak kullanılmamalıdır.
Acı çektirerek öldürülmemelidir.
Ticaret,eğlence aracı olarak kullanılmamalıdır. (örnek, fok balıklarını doğal ortamından alıp gösteri olsun diye hareketleri öğrenmesi için günlerce aç bırakıp havuza mahkum etmek ne kadar acımasızca)

Ama onun dışında kişi et yemelidir, hayvansal gıda kişinin gelişimi için önemlidir. Bu bir cinayet değildir.

valla yeni nesil taş devriydi, dukanıydı, tahıl tü kakaydı diyetlerinden sonra zor be canım:KK53:

İki seneden fazla kırmızı et ve tavuk tüketmedim. Pesketeryandım. Veganlığa giriş 101 ;) Sonunda kan değerlerim yerlerde sürünmeye başlayıp doktorumdan sağlam bir fırça yiyince kırmızı et yemeye başladım mecburen. Bünyesi kaldırabilen yapsın benimki kafayı yedi. Başka şeylerle takviye etmeye çalıştım ama olmadı, kanmadı benim bünye.

İki seneden fazla kırmızı et ve tavuk tüketmedim. Pesketeryandım. Veganlığa giriş 101 :KK66: Sonunda kan değerlerim yerlerde sürünmeye başlayıp doktorumdan sağlam bir fırça yiyince kırmızı et yemeye başladım mecburen. Bünyesi kaldırabilen yapsın benimki kafayı yedi. Başka şeylerle takviye etmeye çalıştım ama olmadı, kanmadı benim bünye.
Evet mümkün değil ilaç takviyeleri kurtarmaz. Hayvansal gıda almalı bünye. Kan değerleri de öyle, b12 tamamen hayvansal gıda ağırlıklı. B12 eksikliği bunalım,sinir,unutkanlık,depresyon vs.. Kişiyi intihara kadar sürükleyebiliyor.

Bunlar nasıl ayakta kalıyor onu anlamadımo_O

İki seneden fazla kırmızı et ve tavuk tüketmedim. Pesketeryandım. Veganlığa giriş 101 :KK66: Sonunda kan değerlerim yerlerde sürünmeye başlayıp doktorumdan sağlam bir fırça yiyince kırmızı et yemeye başladım mecburen. Bünyesi kaldırabilen yapsın benimki kafayı yedi. Başka şeylerle takviye etmeye çalıştım ama olmadı, kanmadı benim bünye.
Veganlara saygım var ama biz et yediğimiz için bize vahşi,katil muameleleri yapmaları çok saçma.
Kırmızı ette bulunan aminoasitleri takviye edecek başka bir besin yok.

Keşke olabilseydim. Hayat tarzım, alışkanlıklarım müsait değil. Ve evet ikiyüzlüyüm, evimdeki köpeğin yediğim kuzudan üstün yanı yok, birini yatağımda yatırırken diğeri benim yemem için öldürülüyor. Bunu da kabul ediyorum.

Ancak cidden vegan faşizmi diye bir şey var ve vegandan korkarım arkadaş. Bu kadar agresiflikle konuyla alakası olmayan insanları vejetaryenlikten daha da soğutuyorlar.

Temel olarak popülasyonu yenilenebilecek, insan eliyle üretilen ve insani koşullarda yaşatılan ve kesilen hayvanlar yenebilir diyorum bir karnivor olarak.

Açıklamanın belli bir kısmına katılıyorum

Hayvanlar deney malzemesi olarak kullanılmamalıdır.
Acı çektirerek öldürülmemelidir.
Ticaret,eğlence aracı olarak kullanılmamalıdır. (örnek, fok balıklarını doğal ortamından alıp gösteri olsun diye hareketleri öğrenmesi için günlerce aç bırakıp havuza mahkum etmek ne kadar acımasızca)

Ama onun dışında kişi et yemelidir, hayvansal gıda kişinin gelişimi için önemlidir. Bu bir cinayet değildir.
İşin özüne bakarsanız cinayet. İnsan gelişsin diye kendinden alttaki bir hayvanı öldürüyor. Yani aslında kendimize bunu masum göstermeye çalışmayalım, bayağı öldürüyoruz yani hayvanları. Et cinayet evet, hepimiz bu cinayetten faydalanıyoruz, ben dahil.

Eşit koşullarda olsak cinayet değil derdim. Ama avımızla eşit koşulda değiliz.

İşin özüne bakarsanız cinayet. İnsan gelişsin diye kendinden alttaki bir hayvanı öldürüyor. Yani aslında kendimize bunu masum göstermeye çalışmayalım, bayağı öldürüyoruz yani hayvanları. Et cinayet evet, hepimiz bu cinayetten faydalanıyoruz, ben dahil.

Avcılık atıcılık dönemimizde eşit koşuldaydık ama yine de vücudumuzun bu besine ihtiyacı varsa katil değiliz demektir.
Gereksinim diyelim.

Bakış açısınıza saygım sonsuz lakin öldürülüyor ama cinayet olarak görmüyorum ben... Konuyu dine çekmeye çalışmıcam ama Allah onları etinden sütünden faydalanalım diye yarattı bu apaçık Kuran da belirtiliyor.

Onlara katıldığım nokta evet vahşice öldürülmemeli. Ve bir sınırı olmalı. Hot dog yiyen ülkeler var, tavşan yiyen insanlar var bunlara karşıyım..

ne eksikliği oldu canım, merak ettim

ya ben ona besin zincirinin tepesindeyiz diye bakıyorum ama, çok mu acımasızım acep:KK48:

ne bileyim aslan zebrayı yerken ulan ya bunun çocukları falan varsa diye vicdan yapmıyor mesela:KK48:

ama israf kısmında sorun var, doğada hayvanlar doyacağı kadar yer ona göre öldürür, ama bizde israf ziyan çok, hep ihtiyaçtan fazlası yeniyor

Back