• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu da veganların ‘Noel’ eylemi

Avcılık atıcılık dönemimizde eşit koşuldaydık ama yine de vücudumuzun bu besine ihtiyacı varsa katil değiliz demektir.
Gereksinim diyelim.
Her türlü teknolojiyi donanıp hayvana hiçbir şans sunmadan ölüme götürmek bana göre cinayet. Gereksinim var evet, buna karşı çıkacak değilim. Ama "avımıza" hiçbir kaçma veya kendini savunma imkanı vermiyorsak bu ne derece adil?

Adamın biri köpeğini öldürüp yese bu cinayet olmaz mı mesela?

Bakış açısınıza saygım sonsuz lakin öldürülüyor ama cinayet olarak görmüyorum ben... Konuyu dine çekmeye çalışmıcam ama Allah onları etinden sütünden faydalanalım diye yarattı bu apaçık Kuran da belirtiliyor.

Onlara katıldığım nokta evet vahşice öldürülmemeli. Ve bir sınırı olmalı. Hot dog yiyen ülkeler var, tavşan yiyen insanlar var bunlara karşıyım..
Tavşana niye karşısınız?
Tavşanın koyundan ne farkı var?
Tavşan da kolayca üretilebiliyor, dolayısıyla neslini tehdit eden bir şey yok. Eti zararlı değil. Düzgün şekilde üretilip düzgün şekilde öldürülebilir. Neden tavşan yenmesin?

ya ben ona besin zincirinin tepesindeyiz diye bakıyorum ama, çok mu acımasızım acep:KK48:

ne bileyim aslan zebrayı yerken ulan ya bunun çocukları falan varsa diye vicdan yapmıyor mesela:KK48:

ama israf kısmında sorun var, doğada hayvanlar doyacağı kadar yer ona göre öldürür, ama bizde israf ziyan çok, hep ihtiyaçtan fazlası yeniyor
Chess besin zincirinin tepesinde değiliz aslında bana göre. Öyle görünüyoruz çünkü her türlü teknolojik imkanımız var. İnsanı koy doğaya ne avlanabilir ne bir şey yapabilir.

Besin zincirinin tepesinde görünüyoruz çünkü biz kendimizi oraya koyduk. Besin zincirinin tepesinde köpekbalığı var mesela, timsah var mesela. İnsan köpekbalığından üstün müdür?

Her türlü teknolojiyi donanıp hayvana hiçbir şans sunmadan ölüme götürmek bana göre cinayet. Gereksinim var evet, buna karşı çıkacak değilim. Ama "avımıza" hiçbir kaçma veya kendini savunma imkanı vermiyorsak bu ne derece adil?

Adamın biri köpeğini öldürüp yese bu cinayet olmaz mı mesela?

Tavşana niye karşısınız?
Tavşanın koyundan ne farkı var?
Tavşan da kolayca üretilebiliyor, dolayısıyla neslini tehdit eden bir şey yok. Eti zararlı değil. Düzgün şekilde üretilip düzgün şekilde öldürülebilir. Neden tavşan yenmesin?

Chess besin zincirinin tepesinde değiliz aslında bana göre. Öyle görünüyoruz çünkü her türlü teknolojik imkanımız var. İnsanı koy doğaya ne avlanabilir ne bir şey yapabilir.

Besin zincirinin tepesinde görünüyoruz çünkü biz kendimizi oraya koyduk. Besin zincirinin tepesinde köpekbalığı var mesela, timsah var mesela. İnsan köpekbalığından üstün müdür?
O açıdan değil fazla bana göre ihtiyacı yok insanın onu yemeye hayvansal gıdasını alıyor zaten. Kuş,tavşan falan gereksiz açgözlülüğe giriyor diye düşünüyorum

O açıdan değil fazla bana göre ihtiyacı yok insanın onu yemeye hayvansal gıdasını alıyor zaten. Kuş,tavşan falan gereksiz açgözlülüğe giriyor diye düşünüyorum
Peki kim karar verecek hangi hayvanların yeneceğine?
Sonuçta damak tadı da önemli. Kuzu eti sevmeyen bir sürü insan var örneğin.

Yani eti tüketilebilen bir sürü hayvan varken "şunlar yenecek şunlar yenmeyecek" diye kim şart koşabilir? Herkes dana mı yemeli mesela, niye dana tamam da bıldırcın değil?

Yanlış anlamayın çatışmak değil niyetim, güzel bir fikir alışverişi oluyor.

Peki kim karar verecek hangi hayvanların yeneceğine?
Sonuçta damak tadı da önemli. Kuzu eti sevmeyen bir sürü insan var örneğin.

Yani eti tüketilebilen bir sürü hayvan varken "şunlar yenecek şunlar yenmeyecek" diye kim şart koşabilir? Herkes dana mı yemeli mesela, niye dana tamam da bıldırcın değil?

Yanlış anlamayın çatışmak değil niyetim, güzel bir fikir alışverişi oluyor.
Tıkandım şuan :-)

Haklısınız da hani belli büyükbaş ve küçükbaştan fazlasını açgözlülük,nefis tokkunluğu olarak görüyorum ben. Ben ihtiyaçtan fazlasını yememe taraftarıyım. Yani bir insan ördek yememeli bence fazla çünkü vücudunun buna ihtiyacı yok onu yemesende sen ayakta durabilirsin.

Ama kırmızı et,balık,tavuk vs için aynı şey geçerli değil eksikliğinde hastalanıyor insan.

Farkettim de ben şuan araç olarak görüyorum heralde, biraz bencilce bile gözüküyor bu yaklaşım.. Ama insan hayvandan üstün olduğuna göre,hayvanı sağlığı bozulmasın diye araç olarak kullanabilir de diyor bir yanım..

Şuan saçmalayan zavallı gibi görünüyor oladabilirim:-)

Amaan herkesin tercihi saygı duyup geçerim ağaçlara bende üzülürüm onun dışında ette Rabbimin izni üzerine yenilen bişey olmayan vitamin yok kırmızı eti çok yemem ama tavuk olmazsa olmazimdir:KK8:

Tıkandım şuan :-)

Haklısınız da hani belli büyükbaş ve küçükbaştan fazlasını açgözlülük,nefis tokkunluğu olarak görüyorum ben. Ben ihtiyaçtan fazlasını yememe taraftarıyım. Yani bir insan ördek yememeli bence fazla çünkü vücudunun buna ihtiyacı yok onu yemesende sen ayakta durabilirsin.

Ama kırmızı et,balık,tavuk vs için aynı şey geçerli değil eksikliğinde hastalanıyor insan.

Farkettim de ben şuan araç olarak görüyorum heralde, biraz bencilce bile gözüküyor bu yaklaşım.. Ama insan hayvandan üstün olduğuna göre,hayvanı sağlığı bozulmasın diye araç olarak kullanabilir de diyor bir yanım..

Şuan saçmalayan zavallı gibi görünüyor oladabilirim:-)
Estağfurullah saçmalamak diye bir şey yok, hepimizin kendi fikirleri var; karşılıklı fikir paylaşımı yapıyoruz :)

Et yemenin gerekliliği konusunda hemfikiriz zaten.

Eğer eti olduğu gibi yiyor olsak aç gözlülük görüşünüze katılırdım. Yani kuzuyu kestiğimiz gibi, en fazla haşlayarak ya da ateşte pişirerek falan yesek. Ama öyle yapmıyoruz, yüzlerce binlerce et tarifi var. Demek ki bu salt vücut gereksiniminden öteye giderek damak tadı, zevk, sosyal etkileşim haline dönmüş. O zaman birini koyun eti yerine ördek sevdiği için suçlayabilir miyiz? Hele ki bunlar besi ördeği ise, koyunlar gibi kesilmek için üretilmişse?

Estağfurullah saçmalamak diye bir şey yok, hepimizin kendi fikirleri var; karşılıklı fikir paylaşımı yapıyoruz :)

Eğer eti olduğu gibi yiyor olsak aç gözlülük görüşünüze katılırdım. Yani kuzuyu kestiğimiz gibi, en fazla haşlayarak ya da ateşte pişirerek falan yesek. Ama öyle yapmıyoruz, yüzlerce binlerce et tarifi var. Demek ki bu salt vücut gereksiniminden öteye giderek damak tadı, zevk, sosyal etkileşim haline dönmüş. O zaman birini koyun eti yerine ördek sevdiği için suçlayabilir miyiz? Hele ki bunlar besi ördeği ise, koyunlar gibi kesilmek için üretilmişse?
Diyecek birşey bulamadım haklısınız.
Nefis doygunluğuna ulaşmış durumda...

Leman Sam kadar saygılı olamayacağım .
Adana Kebap,mumbar dolması .
Ben asla olamam vegan
Bir mumbar birde şırdan... Sanırım hiçbir zaman yiyemeyeceğim yemekler. :KK45:

Sirdan.jpg

Binlerce görsel et tarifi dediğinde aklıma doğrudan Hanibal Lecter ve muhteşem sanat eseri tabakları geldi :rolleyes:

Tabii et ihtiyacımız var diye insanda yemeyeceğiz , o kadar da değil .

Binlerce görsel et tarifi dediğinde aklıma doğrudan Hanibal Lecter ve muhteşem sanat eseri tabakları geldi :rolleyes:

Tabii et ihtiyacımız var diye insanda yemeyeceğiz , o kadar da değil .
İnsan etinin genel olarak domuz tadında olduğunu okumuştum, bazı yazılara göre de domuz ile buzağı arasındaymış. Ne gerek var yani gider hayvanı yerim o zaman :D :D

Bu arada başka çaresi olmadığında insan eti yiyenler var. O zaman tekrarlayalım, yamyamlık cinayettir:KK53:

mumbar ,işkembe,kelle paça,ciğer ,dalak.
bunlarsız hayat olmaz .
Sakatattan bir tek işkembe çorbası severim, o da mümkün olduğunca etsiz. Küçükken beyin, kelle paça, böbrek her şeyi yermişim.

Koç yumurtasını çok severmişim. Biraz büyüyüp hayvanın neresi olduğunu öğrenince tövbe ettim :D

Back