Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cevap seçeneği b olduğu için mantık yürütüyoruz zaten
konu sahibi seçeneklere bir kez daha kontrol amaçlı bakabilir mi acaba
b seçeneğinde biçim sözcüğü mü diyor biçimi sözcüğü mü diyor
gerçi seçenekler doğru yazılmış olsa da tamlama grubunu bozmamak için algılayış sözcüğünün de tamlanan eki alacağını düşünüyorum
B şıkkı aynen yazdığım şekilde 'biçimi'.
Ben o noktaya takıldım zaten soruyu anlamamamdaki neden o algılayış sözcüğü o şekilde kalıyor herhangi bir düzeltme yok
canım bende senin gibi düşünüyorum anlatım bozukluğunda çıkarmalı şeklinde olan sorularda o kelimeyi çıkarınca cümlede kalan diğer kelimeler ellenmez, kalan kelimelerle anlatım bozukluğu olup olmadığına bakılır ve bu soru arızalı o açıdan, algılayış kelimesine -ı eki getiriceksek madem; soruda çıkar ve ekle diye sorulması gerekiyordu. Sen bu soruyu itina ile türkçe öğretmenine sor canım ve buraya da yaz belki daha farklı mantıklı açıklaması vardır ya da birçoğumuzun ortak fikri olan soruda sıkıntı vardır, merakla bekliyorum![]()
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum yarın dersim var sorup buraya da yazarım canım
Kızlar iki cümle yazacağım anlatım bozukluğuna bakar mısınız?
'Onlar eserlerinde milli.sosyal ve toplumsal konuları işlediler'
'Başkalarını etkileyen olaylar bizi de etkiledi mi o zaman onlardan uzak kalamayacağımızı anlarız.'
Ben bu cümlelerde ki anlatım bozukluğunu bulamadım kızlar..
İşlediler derken zaten ''onlar''olduğu belli zümrem.Onlar gereksiz sözcük yani.
İkinci cümledeki ''o zaman'' fazlalık. ''mi'' zaten onun görevini yerine getiriyor,o anlamı veriyor.![]()