Bu da Bizim Geyik Topiğimiz Olsun.. Haydi Muhabbete..

derinss gelinlikli resmini gördüm galiba :26:
bloğunda konu başlığında çıktı
daha önce konuşmuştuk tek omuzlu gelinlik vs
o sensin dimi ?

Son düzenleme:
ulan bi nikah mevzusu attım ortaya olay oldu he:KK53:
nan ben de yaptırdım hemen tabiki içiz raht etmez ama böyle bi fetva da var yani onu şeyettim sadece
ha ama dikkat edilmesi gereken noktaları da varmış şimdi suçlu hissedip netten de araştırdım bi iyicene
ama diyanet demiş böyle birşeyi onu da yeni gördüm
sadece tek hassas olan kısmı belediyenin verdiği yetki kısmı
burda Allahın huzurunda kıyılıyor nikah ve bunu belirten şekilde bi ifade kullanılması gerekiyormuş
tabi böyle birşeye ihtiyaç duymadığımdan derinini araştırmamıştım hiç
ama bu işin oluru evet şahitler huzurunda duyurmak gerekiyor ve yeterli.
ha bunu illa da bi imamın yapması gerektiğini yazan hiç bir ifade yok
sonuç eğer imam kıtlığı varsa bunu bi aile büyüğü de kurallarına uyarak evde yapabilir yani patim pambığım:93:bunu hocalarımız hep söylerler yani

evet gelelim derinsime:KK19:
uzun zamandır bloğuna girmediğimi farkettim nedense:kk77:
ve hemen bi göz attım:KK55:
her zamanki gibi döktümüşsün bayıldım.. bayıldım.. bayıldım:KK9::KK9:
zaten üslubuna hastayım
araştırmacı yanına herşeyine....
ama çok çok hassas olduğum bir noktaya barnağını basmışsın ya derins,ellerinden ve bunları düşünen o beyninden bi öpücük almak istiyorum izninle:KK19:
baaaarrrrrrççççç:KK54::KK54::KK54::KK54:
şu ramazan konusunda dondurma yalayan başı kapalı ablanın mevzusu canım benim..
biliyorsun 3 yıldır ne kadar üzülsemde ve her yıl inatla yeni bir doktordan izin almaya çalışsam da yok maalesef oruç tutamıyorum
ama daha bırak dışarda dondurma yalamayı su bile içmedim inan.
sadece bir kere buraya ilk taşınırken eşya bakmaya çıkmıştık ve çok çok yorulmuştum.bir hafta boyunca sabah kahvaltı yapıp evden çıkıyordum ve iftar zamanı giriyordum eve
malum durumdan dolayı rahatsızladım en sonunda ve mobilyacının birinde birden oturma ihtiyacı hissettim.başım döndü içim boşaldı
yaptığım hesaba göre toplam 10 saattir boğazımdan ne su ne de yemek geçmediğini farkettim derins.o kadar kaptırmışızki dışardayken.e dışarda da yemem ulu orta neyse..

rengim o kadar kötü olmuşki adamcağız''abla oruç değilsen bi su iç kötü oldun sen'' dedi
ben de durumumu izah edip arkada bi yere doğru geçmeyi istediğimi söyledim ve de salonun daha arkasına doğru geçip orada su içtim.bir süre oturup dinlendikten sonra yoluma devam ettim
benim 9 yaşındaki oğlum babasının yanında babası oruç diye yemek yemez evde biliyor musun?
eşimin böyle bir rahatsızlığı olmamasına rağmen kaldıki.. ben de yemem
ha oruç tutup tutmama konusunda hiç öyle bi radikalliğim olmamıştır ama inancı geçtim insana saygıdır bu
insanlar 16 saat aç ve susuzlar kan şekerleri yerlerde
tabiki gerekirse dışarda da yenebilir hastası var tercih etmeyeni var saygım sonsuz ama bunu inadına insanların gözüne soka soka yapmak Allah katında oruç tutmamanın çok çok daha üzerinde bir günahtır
oruçlu insanların fazla bulunmadığı daha kapalı mekanlarda yemek yiyip de içilebilir yani
hele hele başını örtünce ''müslümanlığım zirve yaptı tamamdır ''diye düşünen eksik akıllılara hiç yakıştıramıyorum bu davranışları ben de ve illet oluyorum illet!!
kendisi de kapalı bir bayan olarak rica ediyorum
Allah aşkına kafana örttüğün şeyin sadece bir bez parçası olduğunu sanıyosan hiç zahmet etme yani örtünmek için:KK68: bırak dağınık kalsın.

leyloş o dışarda yeme mevzusu biraz da şehirden kaynaklanıyor. mesela konyada ramazanda hiçbir lokanta açık değildir. taki iftara kadar. dışarda bişey ye yada sigara iç adamı linç ederler valla :) biz özel günlerimizde mescide gidip yerdik :) burda hiiiç adam elini kolunu sallaya sallaya yiyor içiyor, bakıyorum cafeler yine full. ben bu halimle çantamdan suyumu çıkarıp içemiyorum olur da birinin hakkına girerim diye. dediğin gibi tutmamaktan beter bu yaptıkları. bu arada ben şimdi tutmadıklarımın fidyesini verecekmiyim? seneye de emzirirken tutamam falan yada Allah korusun ömrüm yetmez bişey olur. versem mi acaba?

selammm.....
derinss önemli noktalara barnak :KK1:basmışsın balım tebrik ederim bayılarak okudum yazdıklarını:KK61:
leylek kuşu haklısın valla dediklerinde,
kahvecim haklısın şehir mevzuusunda ama artık konya o kadar değiştiki gedavet parkı,zafer full cafe ve restoranlar artık o eskidenmiş kapanırdı haklısın,
hatta artık tanıdık işletmeciler en iyi işimizi ramazanda yaapmaya başladık diyor amcamda bir ara döner salonu işletmecisiydi zaferde, o öyle derdi düşün,
burası da öyle inan evden çıkınca tek oruçlu benim gibi hissediyorum herkes cafede,restoranda ...ellerde su,içcek vs..
tamam diyorum Allahla kul arasında fazla söze hacet yok ama biraz saygı da şart ,

Son düzenleme:
oruç konusuna gelince
kendim kesinlikle çok dikkat ediyorum
hiç dışarda yemedim içmedim yapmam da çok utanırım
ama oruçlu olduğumda herkes yanımda
istediği şeyi yiyip içebilir
hatta en sevdiğim belki canımın istediği şeyleri bile
ne ayıplarım ne günah derim
saygı bekliyorsak saygı göstermeliyiz

aynen tabiki de
defalarca oruç tutmayan insanlarla aynı masada oturmuşumdur bi cafede
yanımda yedi içtiler
ne yani siz oruç yiyosunuz yanınızda durmam diycez
ben demiyorumki kimse orucunu yemesin ayrıca
buna biz kulların müdahele etme hakkı yok
biz sadece orucun gerekli olduğunu söyleyebiliriz anca dinde böyle birşey olduğunu bilmeyenlere
ha ama uyup uymamak insanın kendi iradesine kalmıştır tabiki
hem bak ne güzel söylemişsin sen de işte karşılıklı saygı diye
benim en kızdığım nokta jeanim ,başı kapalı bir bayanın her ne sebepten olursa olsun ramazanda dışarda reklam yapar gibi yemesi içmesidir.
hele hele dondurma yalaması tasvip edilcek bişey değildir sen de takdir edersinki
gene söylüyorum sadece baş kapalı olunca iş bitmiyor :KK19:
oruç konusuna gelince
kendim kesinlikle çok dikkat ediyorum
hiç dışarda yemedim içmedim yapmam da çok utanırım
ama oruçlu olduğumda herkes yanımda
istediği şeyi yiyip içebilir
hatta en sevdiğim belki canımın istediği şeyleri bile
ne ayıplarım ne günah derim
saygı bekliyorsak saygı göstermeliyiz

kahvem eğerki hamileliğinin bitiminde oruç tutamayacak bir hastalığa yakalanırsan(Allah korusun)o zaman kefaretini verirsin
sağlığın yerindeyken kefaretini vermene gerek yok
mesela benim geçmiş borçlarım vardı adetten falan.sağlığım dolayısı ile tutamayınca ve doktorlar bundan sonra da tutamazsın dedikleri için onların da kefartini verdim.bunun gibi yani
leyloş o dışarda yeme mevzusu biraz da şehirden kaynaklanıyor. mesela konyada ramazanda hiçbir lokanta açık değildir. taki iftara kadar. dışarda bişey ye yada sigara iç adamı linç ederler valla :) biz özel günlerimizde mescide gidip yerdik :) burda hiiiç adam elini kolunu sallaya sallaya yiyor içiyor, bakıyorum cafeler yine full. ben bu halimle çantamdan suyumu çıkarıp içemiyorum olur da birinin hakkına girerim diye. dediğin gibi tutmamaktan beter bu yaptıkları. bu arada ben şimdi tutmadıklarımın fidyesini verecekmiyim? seneye de emzirirken tutamam falan yada Allah korusun ömrüm yetmez bişey olur. versem mi acaba?

Evlilik ile ilgili Yazıyı beğenmenize çok sevindim,hepinize tek tek teşekkür ederim.
Bugün o yazıyı 1000 küsur kişi okumuş :)
Sevindim bende..
Diğer mevzuya gelirsek tartışabilmemize de seviniyorum aslında oruç,imam nikahı vs gibi konularda.b
bu beynimizi kullandığımızı gösterir.
Farklı görüşlerde olsak da anlaşabilmek ,bence bütün siteye örnek olmalıyız..
Aslında oruç tutmayanlara olan isyanım tutmadıklarından değilde hem tutmayıp hem çenelerini de tutmadıklarından.
medyada sosyal hayatta ibadetlere karşı bir tutum oluşmuş durumda.
oruç tutmanın beyin hücrelerini öldürdüğü ,böyle bir ibadetin saçma olduğu,Allah'ın kulundan böyle çile çekmesini istemeyeceği falan fişman.. Canımı sıkan tipler bunlar.
canımı sıkan buydu aslında,yoksa tutmayanların mimlenmesine de feci halde takıntılıyım.
annem ve babam tutmuyor mesela ? ikisi de rahatsız biri kalp hastası diğeri şeker ve troid şu anda yazlıktalar..
arıyorum iftardan önce ne yapıyorsunuz diye iftarı bekliyoruz yemek yemek için diyorlar.
saygı,işin özü bu bence..

Jean canım.. o gelinlikli fotoyu yazıyla birlikte yayınlamıştım 2 gün kaldı sonra sildim ama.
google unutmuyor :) yazıyı o fotoyla kodladığı için orada kalmış :)

hımmmmmm anladımmm canımm:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:
amanci anlatmak istediğin bir şey var mı canım?
yani dinlerim -riz:26::26:
:KK33::KK33::KK76::KK76::KK35::KK35::KK36::KK36::KK3::KK3::KK6::KK6::KK8::KK8::KK55::KK55::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK66::92::92::92::92:
bi şey mi oldu pardon? :KK16:

Son düzenleme:
valla derinsim yazılarının üzerine tartışmamak mümkün değil ki..
o kadar güzel bir şekilde günlük olayları yakalıyorsunki,hepimizin görüp de uyuz olduğu ya da beğendiğimiz ama hep kulak arakası ettiğimiz şeyleri sen getirip çok güzel bir anlatımla önümüze koyuyorsun
üstüne de her satırına birer insanlık mesajı eklemeyi unutmuyorsun
seni okurken hep''heeeee:26:ya da hı?:44:''oluyor insan
bunu gayet başarılı bir şekilde yapıyor olmana ve seni bundan dolayı keşfetmiş olmamıza çok seviniyorum ama hala sadece burayla yetinmene de çok üzülüyorum
burda tartışıyor ve karşıt fikirlerimiz de olsa bunu inada dökmeden yazışıyor olmamız benim de çok hoşuma gidiyor gerçekten
herşey sadece lak lak etmek değilmiş demekki biz de zoru görünce dostluğu ve saygıyı bozamayabiliyormuşuz(ne uzun bi kelime bu yaw) bunu da anlamış oldum ayrıca.
eğer insanın içerisinde fesatlık yoksa ,her lafın altında bir ima aramıyorsa,bence her görüşte ve her konumda tartışabilir,konuşabilir
şükür biz burda bunu çok güzel yakaladık ve evet ben de örnek olduğumuzu düşünüyorum kk da
ve bu konuda kendimi çok şanslı hisediyorum:KK16:

yazını bende begendım derınsss.. o ''...sever'' şahsından bende de var bı tane ..ne hobisi yaratsa kendıne bir tık önüne gecıyor birden işe geciyor .
hem iş hem hobi..hem severek yapıyor hem de para kazanıyor ..
anlatsam ooooooo :)
Allahtan dengeyı kurabılıyor bazen benı sınır etse de düzenı kurdu artık ..herseye yetıyor ama bakalım Masal gelınce ne olacak ,bırakıp gıdebılecek mı :)

oruc olayı da burada bıle kapalı yerler var ..
full acık olan yerlerde var..
burası balık yerı ,gelen balık yer genelde gıden blaık yer sırf balık almak ıcın o kadar yolu gleen gıden vardır
kı bız dısarı cıkalım ıftara dıyoruz adam yanımızda rakı-balık olayına coktan gırmıs ..yemesıne ben de yerım hamıle oldugum ayan beyan ortada ama ne gerek var

bılmıyorum saygı olmalı ..bızde oruc tutmasak bıle beklerız ılla o saatte ezanla yerız yemegımızı..

amancıa ıyı mısın kuzum ..

X