Bu da Bizim Geyik Topiğimiz Olsun.. Haydi Muhabbete..

o buhar olayı nası derinssim ,

evet sorma annem çağırırıdı sahura bi de zar zor uyanırdık ,mis gibi her gece bir şey olurdu :KK31:

Derin bir tencereye iki parmak su koyuyorum.
Sonra üstüne süzgeçi yerleştiriyorum.
Bayat pidelerin arasına kaşar yerleştirip,pideleri süzgeçe koyuyorum.
ama yarık kısımlaır yukarı gelecek şekilde.
üstüne minik bir havlu ve tencerenin kapağını kapatıyorum.
ocağı açıp su kaynayınca buhar mağrifetiyle pideler yumuşacık oluyor,kaşarlarda eriyor.
10 dk bile almıyor hepsi.
hem israf olmuyor pideler.
çok pide artıyor ramazanda bizde.

kahve de gelemedi misafir vardı ya yorulmuştur iki canlı haliyle,

Aaa evet tatlı tarifi bakıyordu değil mi?
Yorulmuştur hamileye hastaya falan gelen de biraz özenmeli ya,ne bileyim insanlar pek düşünceli değil.
pati de gelmedi,pijema da..
nişanlılarıyla konuşuyorlar herhalde :)
ben olsam öyle yapardım yani haftasonu bir de..

Derin bir tencereye iki parmak su koyuyorum.
Sonra üstüne süzgeçi yerleştiriyorum.
Bayat pidelerin arasına kaşar yerleştirip,pideleri süzgeçe koyuyorum.
ama yarık kısımlaır yukarı gelecek şekilde.
üstüne minik bir havlu ve tencerenin kapağını kapatıyorum.
ocağı açıp su kaynayınca buhar mağrifetiyle pideler yumuşacık oluyor,kaşarlarda eriyor.
10 dk bile almıyor hepsi.
hem israf olmuyor pideler.
çok pide artıyor ramazanda bizde.

cidden tosttan daha pratikmiş sağol ,
evet ramazan girdiğinden beri cebelleşiyorum israf etmemek için mesela iki pide veya ekmek mi alındı veya daha fazla

taze alındığı gün fazlaları direk buzluğa atıyorum ertesi gün öğlen çıkartıyorum taptaze halde...
kalanları da tost yapıyorum şükür hiç israf etmedik

Aaa evet tatlı tarifi bakıyordu değil mi?
Yorulmuştur hamileye hastaya falan gelen de biraz özenmeli ya,ne bileyim insanlar pek düşünceli değil.
pati de gelmedi,pijema da..
nişanlılarıyla konuşuyorlar herhalde :)
ben olsam öyle yapardım yani haftasonu bir de..

hem de hiç düşünceli değil ,

evet ya onlar da yok kaçgündür son telaşaeli günleri bide ayy çok zor ya o günleri sanki hiç yaşamamaışım gibi aslında hiç bitmeyecek gibiydi

cidden tosttan daha pratikmiş sağol ,
evet ramazan girdiğinden beri cebelleşiyorum israf etmemek için mesela iki pide veya ekmek mi alındı veya daha fazla

taze alındığı gün fazlaları direk buzluğa atıyorum ertesi gün öğlen çıkartıyorum taptaze halde...
kalanları da tost yapıyorum şükür hiç israf etmedik

aç gözlülükten iki tane alıyoruz biz de..
gerçi bıraktık son bir hafta 10 gündür.
bir kaç pide israf oldu :/
yenmiyor ya normal günlerdeki gibi..
taze bayat ekmek ayrımım yoktur benim ama iftarda taze olsun istiyor
insan.

aç gözlülükten iki tane alıyoruz biz de..
gerçi bıraktık son bir hafta 10 gündür.
bir kaç pide israf oldu :/
yenmiyor ya normal günlerdeki gibi..
taze bayat ekmek ayrımım yoktur benim ama iftarda taze olsun istiyor
insan.

eşim çok açgözlüdür hele açkken alıyor iki tane bende birini hemen dondurucuya bak öyle yap süper oluyor
dediğin gibi ramazanda pide olsun taze olsun bu isteniyor bormal zamanda ben tam buğday ekmeği yerim ramazanda yüzüne bakmadım
hey Allahım ya o kadar aç var biz ekmek seçemiyoruz ,

hem de hiç düşünceli değil ,

evet ya onlar da yok kaçgündür son telaşaeli günleri bide ayy çok zor ya o günleri sanki hiç yaşamamaışım gibi aslında hiç bitmeyecek gibiydi

ben pek mutlu gibi değildim.
son günlerde öyle hatılıyorum yani.
son hafta sağlam bir kavga etmiştik.
sonra öğrendim ki düğünün şanındanmış öyle bir gerginlik olurmuş
bir tek düğüne 20 gün kaldığını hatırlıyorum başka hiçbirşey hatırlamıyorum çok garip.
evde de pek huzurlu değildim bazı sıkıntılarım vardı babamdan sebep ne bileyim pek güzel anmam ben son günleri.

yemekte normal günden daha özenli olsun itiyor insan ,daha çok düşünüyor sıcaktada her şey yenmiyor hafta sonundan plan yapıyorum ne yapıyım dşye zaten azıcık yemeği bile kaç gün yiyoruz ben de ara arar ısıtyorum aynı yemeği araya değişik şeyler koyup en fazla iki,üç gün dolapta durabiliyor

yemekte normal günden daha özenli olsun itiyor insan ,daha çok düşünüyor sıcaktada her şey yenmiyor hafta sonundan plan yapıyorum ne yapıyım dşye zaten azıcık yemeği bile kaç gün yiyoruz ben de ara arar ısıtyorum aynı yemeği araya değişik şeyler koyup en fazla iki,üç gün dolapta durabiliyor

benim öyle bir biber dolması hadisem var.
bozulmadı da bir türlü :)
kabus gibiydi günlerce yedik.
çorba biber dolması yoğurt :KK37:
hayatımın sonuna kadar bu menüyü yiyeceğim sandım.
yemek yaparken 2 kişi olduğumuzu unutuyorum hep

bir tek düğüne 20 gün kaldığını hatırlıyorum başka hiçbirşey hatırlamıyorum çok garip.
evde de pek huzurlu değildim bazı sıkıntılarım vardı babamdan sebep ne bileyim pek güzel anmam ben son günleri.

aynen benimde ailesiyle olan şeyler başlamıştı,ev tutma,mobilya ,eşya getirme hiç hatırlmak bile istemiyorum
o da bende sıkıntılıydık mesela benim tek nikah ve sonrası yemek oldu burada olacak düğünü son hafta iptal ettim,tabi kavga ettik bizde gerginlikten
kafamı iyice bozmuşlardı eğer eşim o düğünü yapsaydı biz şu an daha zor durumda kalacaktık adamların te derdi oynamaktı gerisi boş bende sinirlendim
iptal ettirdim yani tek nikah oldu konyada sonrası balayına gittik ve iyi ki öyle oldu çok huzurluyum bu konuda

aynen benimde ailesiyle olan şeyler başlamıştı,ev tutma,mobilya ,eşya getirme hiç hatırlmak bile istemiyorum
o da bende sıkıntılıydık mesela benim tek nikah ve sonrası yemek oldu burada olacak düğünü son hafta iptal ettim,tabi kavga ettik bizde gerginlikten
kafamı iyice bozmuşlardı eğer eşim o düğünü yapsaydı biz şu an daha zor durumda kalacaktık adamların te derdi oynamaktı gerisi boş bende sinirlendim
iptal ettirdim yani tek nikah oldu konyada sonrası balayına gittik ve iyi ki öyle oldu çok huzurluyum bu konuda

Tabii canım önemli olan senin huzurun,millet göbecik atacak diye !

Düğünü böyle sorunsuz yapanla henüz karşılaşmadım bizim kızların hiçbir sıkıntısı olmaz inşallah :nazar:

Mutlaka birşey çıkıyor ,niye bilmiyorum evlilik daha başlamadan deneniyor sanki.

Halbuki en özel günlerden biri insan hayatında

benim öyle bir biber dolması hadisem var.
bozulmadı da bir türlü :)
kabus gibiydi günlerce yedik.
çorba biber dolması yoğurt :KK37:
hayatımın sonuna kadar bu menüyü yiyeceğim sandım.
yemek yaparken 2 kişi olduğumuzu unutuyorum hep

benimde yoğurt çorbası olayım var eşim hala inanamıyor bittiğine gün aşırı onu ısstım bitene kadar bozulmadı da dediğin gibi ,
makarnayı bile yarım paket yapıyorum gene artıyor yahu ramazanda daha mı az yeniliyor ne:KK37:

bu arada site deli etti beni mesaj ya yazılmıyor ya iki kez kaydediliyor :95:

Tabii canım önemli olan senin huzurun,millet göbecik atacak diye !

Düğünü böyle sorunsuz yapanla henüz karşılaşmadım bizim kızların hiçbir sıkıntısı olmaz inşallah :nazar:

Mutlaka birşey çıkıyor ,niye bilmiyorum evlilik daha başlamadan deneniyor sanki.

Halbuki en özel günlerden biri insan hayatında

doğru ,kredi çekmişti çünkü düğünde olursa yetmeyecek tekrar çekecekti ,
neyse hatırlamak istemiyorum inşallah herkese Allah kolaylık versin,

benimde yoğurt çorbası olayım var eşim hala inanamıyor bittiğine gün aşırı onu ısstım bitene kadar bozulmadı da dediğin gibi ,
makarnayı bile yarım paket yapıyorum gene artıyor yahu ramazanda daha mı az yeniliyor ne:KK37:

bu arada site deli etti beni mesaj ya yazılmıyor ya iki kez kaydediliyor :95:

Elimiz bol demek ki :)
ben tabağa koyarken de bol koyarım ne bileyim bizde az yemek yapmak tabağa az koymak ayıptı.
öyle yerleşmiş kafama ama yanlış işte

aynen ya,makarna bile artıyor.

bu arada kayınvalidem çorbamı içmedi geldiğinde ekşiymiş :63:
patatesli köftemin sadece köftelerini yedi
cacığı sevmedi galiba halbuki yoğurta bayılır.
ayy ne bileyim doğru düzgün hiçbirşey yemedi bence.
kötü yemek yapıyorum sanırsam :KK53:

Elimiz bol demek ki :)
ben tabağa koyarken de bol koyarım ne bileyim bizde az yemek yapmak tabağa az koymak ayıptı.
öyle yerleşmiş kafama ama yanlış işte

aynen ya,makarna bile artıyor.

bu arada kayınvalidem çorbamı içmedi geldiğinde ekşiymiş :63:
patatesli köftemin sadece köftelerini yedi
cacığı sevmedi galiba halbuki yoğurta bayılır.
ayy ne bileyim doğru düzgün hiçbirşey yemedi bence.
kötü yemek yapıyorum sanırsam :KK53:

amann boşver oğlu yiyor ya gerisi boş,kimse önemli değil :82:

gece ii kaynatmışsınız heee :)
akşama misafirim var çağırdığıma öyle pişmanım ki şimdi napsam :44:

X