Sivilceli Ciltler Bu da benim sivilce savaşımın sonu! (Ağrısız ama sık sivilcesi çıkanlar baksın... )

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Diğerlerini bilmiyorum ama tetradox pek işe yaramıyor ilk başta yarar gibi oldu dahay sonra kullanmama rağmen hiç içmiyormuşum gibiydi

slm kızlar ben eczanede çalışıyorum 5 yıllık tecrübem var ve belki 10 yılda sivilce savaşı verdim eczanede çalışmaya başlayınca ilaçları öğrenince neyin iyi neyin kötü olduğunu az çok biliyorum artık yarı doktor sayılırım:) isterseniz size bi kaç ilaç tavsiyem olabilir...

Yağ bezelerini yok edecek birşey varmı canım bunları elledim mi sivilce oluyo şimdi yüzümde sivilcede var canım çok sıkılıyo eskiden yüzümde hiç birşey yoktu sanırım kullandığım ürünlerden oldu bilgi verirsen sevinirim canım

cnm var belki duymuşsundur roaccutan acnegen die yutularak içilen ilaçlar var yan etkileri oluyo zaten doktor kontrolünde her ay kan tahlili vererek 6 ay kullanıyosun başkatürlü kullanılmıyo içten tüm yağları kurutuyo bebek gibi cildin oluyo ben 10 yıl belki kullanmadığım ilaç kalmadı bu son kullandığım ilaç oldu birde beyaz tenlilere önerebileceğim imex krem var fondöten yerine kullanıyorum inan hafif göz makyajından başka bişi kullanmaya gerek kalmıyor.. bide yag dengesini ayarlaması için sebamed köpük alabilirsin yalnız eczaneden alma kozmetikçilerde kampanyalı günleri oluyor şahsen ben bile öle yaptım:))

Canım arkadaşım,

Bence senin sorunun daldan dala atlaman :) Denemediğin şey kalmamış sabır isteyen şey bunlar.
Ve şu konuda yanlışsın. Sana iyi gelmeyen bir ilaç başkasına da iyi gelmicek diye birşey yok.
Cilt tipleri farklıdır.
Bu nedenle onu kullanma bunu kullanma o iyi bu değil gibi söylemlere ben çok karşıyım.

Sonunda iradeli kullanacağın bir ilaç bulduysan ne mutlu sana...
Saygılar :)

Canım haklısın ama ben bunu yazdım zaten her cilt tipi farklı onu biliyorum sonuçta onu bilmesem bu kadar şey denemezdim... Ama daldan dala atladığımı düşünmüyorum çünkü ben bu ilaçların ve dermokozmotiklerin hepsini baya uzun süreler kullandım hiç birini öyle 1-2 ay kullanmış değilim... Benim cilt tipimdeki insanların deneyebileceği basit bir yöntem önerdim... Burada topiclerde hepimiz birbirimize denediğimiz şeyleri anlatarak yardım etmeye çalışıyoruz... Ben de sadece denediğim yöntemleri yazdım ki, benle aynı yollardan geçenlere yardımcı olabileyim diye o kadar uzun uzun yazdım... Zorum ne yoksa yazayım bu kadar uzun...

Canım arkadaşın sorunu da yağ bezleri ile sanırım çok ciddi bir sivilce sorunu yok o nedenle cilt hekimi roacutane vermez ona, bana mesela asla vermeyeceğini belirtmişti gittiğim bir cilt doktorum... Benim kullandıklarımı önermişsin sende...
Sebamed köpük ve imex sık ama mikrokomedon düzeyindeki sorunlar için yeterli oluyor, bende hangi arkadaşıma önerdiysem memnun kaldı şimdiye kadar...

Yazmamışmıyım diye kendimden şüphe duydum yazımı okudum ama hepsini yazmışım... 6 senelik bir süreç olduğunu ve hepsini uzun süre denediğimi veee her cilt tipinin farklı olduğunu o nedenle cilt tipimi olabildiğince tarif etmişim...

"Öncelikle bu sorunla yaklaşık 6 senedir uğraştığımı belirtmek istiyorum... Ergenlikte yaşamadığım sivilce problemini 22 yaşından itibaren yaşamaya başadım... Sivilcemin cinsini belirteceğim çünkü her tedavi her ciltte her sivilcede çözüm olmuyor... Benim sivilcelerim sürekli olarak 2-3 çıkarlar aslında aşırı yoğun bir sivilce sorunum yoktu ancak sürekli olarak 2şer 3 er çıktıkları ve izleri de malum hemen geçmediği için cildim hep sorunlu duruyordu... Ancak çukur bırakacak cinsten ağrılı ve derin sivilcem de çıkmazdı...
…………………….
(bu arada bu bahsettiklerimi öyle 2-3 gün kullanıp bırakmadım hepsini en az 3-4 ay kullandım ve fazla değişiklik göremeyince değiştirdim...)"

evt cnm aynı şeyler tavsiye ettiklerim yalnız işte o yağ bezlerini kurutan tek ilaç bu diğerleri sadece dışardan kısa sürelik geçici yöntemler:))

Saol canım sanırım son çare bu olsa gerek doktorumda geçmezse kışın hap tedavisi önerenilirim demişti bide dün akşam eşim kükürtlü sabun aldı dün ve bu sabah yıkadım kurumuşlar ama daha erken sanırım ii gelcek gibi inşallh ii gelir

Doğru diyosun yazmışsın tatlım yanlış değerlendirmişim :/
Tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah tatlım Rabbim şifa versin çok zor bi süreç...

bende 34 yaşındayı. maalesef orta okuldan beri şu sivilcelerden kurtulamadım. cildiyeye gittim ama çok ağır ilaç veriyorlar. onlarında geçici sonuç verdiğini öğrendiğim için kullanmadım. ama son zamanlar da fark ettim ki yediklerim cildimi çok olumsuz etkiliyor. ayşegül çoruhlu nun alkali yaşam bilgilerini öğrendim bikaç kilo vermek için o dönemde cildimde çok değişti.Kaliteli su içmenin cilde çok faydası var ama mesela bu hafta yediklerime dikkat etmedim- hamur işi ve kuruyemişi fazla kaçırdım -hemen sivilceler çıktı.

bence önemli olan sağlıklı beslenmek

Kesinlikle katılıyorum. Dıştan destek vermek kadar içten sağlıklı beslenmekte önemli ben mesela temiz tutmaya önem veririm, bide bende de biraz kuruyemiş falan yiyim hemen çıkıyor. Bu nedenle katılıyorum söylediklerine

Aynen canım bende katılıyorum... Ben süt diyeti yapıyorum bu arada, peynir ve süt ürünü yemiyorum ama D vitamini alıyorum... Bir de A vitamini sivilceler üzerinde etkili ama çok uzun süre kullanmamak lazım onu karaciğerde birikiyor atılamıyor A vitamini...
Mesela benim eczacı arkadaşım var onun da sivilce problemi var ilaçlarımı almaya gittiğimde nasıl gidiyor fln diye sorarım hep, o da eti azalttığında cildinin iyileştiğini gözlemlediğini söyledi geçen hafta uğradığımda...
Kendinizi gözlemleyin her insanın bünyesi farklı, bana peynir ve süt ürünleri dokunuyor diye inanıyorum...
Ayrıca ben ingilizce kaynakları çok araştırdım ve size ilginç bir tezden bahsetmek istiyorum... Hani bazılarımızın yazları sivilce problemi azalır ya! Güneş ve D vitamini ile ilgili bu... Özetle bazı ingilizce kaynaklar D vitamininin sivilceler üzerinde olumlu etkisi olduğunu belirtiyor ama kanıtlanmış bir şey değil, okuduklarımdan anladığım kadarıyla... Bunlara hiç bir türkçe kaynakta rastlamadım bu arada çok aradım! acne.org sitesinde bunlar forumda baya uzun tartışılmış güneşin ve D vitaminin sivilceler üzerindeki olumlu etkileri...

Doğru diyosun yazmışsın tatlım yanlış değerlendirmişim :/
Tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah tatlım Rabbim şifa versin çok zor bi süreç...

Evet canım zorlu bir süreç ama çok şükür sonuna geldim ben... Artık baya nadir sivilcem çıkıyor ve çok ufaklar, imexle hemen geçiyorlar... İmex zaten topikal bir antibiyotik olduğu için çıkmasını baya önlüyor...
Sebamed köpük de cildimin yağ dengesini baya düzene soktu eskisi gibi yağlanmıyor cildim... Darısı bu sorunla uğraşanların başına... Ben bütün yaşadıklarımı, tecrübelerimi yazdım umarım birilerine faydası olur yazdıklarımın...

Sebamed köpüğü bende kullanıyorum şuan onunla yıkadıktan sonrada tonikliyorum. Öncesinde toniği gereksiz görürdüm ama gözeneklerin küçülmesinde baya bi etkili ve ne kadarda sağlam yıkasamda pamuğa baktığımda yine bi siyahlık görüyorum malesef...

İmex biraz yağlı bi krem bide benim suratımı kireç gibi yapıyo

Canım ben 21 yaşındayım ergenlikten beri tam anlamıyla geçmedi şu aknelerim sivilce şeklinde değil ama sivilce çok nadir çıkıyor.Akneler de bazen geçiyor bazen çıkıyor bi ara acnelyse iyi gelmişti ama devam edemem yüzü mahvediyor.En son geçen hafta bidaha kullandım 2 gün önce imex sabun aldım iyi geldi sanki bir de eczacı benzac ac verdi ama acnelyse nin kurutması yüzünden süremiyorum hala çok yakıyor sürünce

Ben ne zaman güneşe çıksam yüzüm parlıyor bence güneşin olumsuz etkisi var.

Canım seninkiler akne tarzı mı sivilce mi?

Sebamedin aynı serinin toniğini bende kullandım başta, dediğin gibi evet kir gene çıkıyor yıkasakta... Ama tonik çok kısa sürede bitiyor dayanmıyor bana... Pintilik ettim açıkçası kullanmakta...

İmexin içinde beyaz vazelin var o yüzden yağlı geliyor... Ama cildi yağlandırmıyor ben gece yatarken sürüyorum hatta yoğun sürüyorum baya çok ince sürmüyorum yani, yastığıma örtü serip yatıyorum yastıklarımı boyamamak için... Kremin rengi açık biraz evet kreç gibi yapıyor ama dışarıda kullanmıyorum o şekilde... Her gece ve evde olduğum zamanlarda sürerek kullandım ben...
Sivilcem olmadığı halde hala her gece sürüyorum çıkmıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…